Şimdi Ara

The Wheel of Time (2021 - ) | Amazon (13. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
243
Cevap
5
Favori
10.518
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • Biraz da dizi de neleri işleyip işlemedikleri belirliyor bu ağır ilerleme durumunu. Normalde kitaba göre gidilmiş olsa 2. sezon 8 bölümde anca yarısını belki anlatabilir. Ama tercih ettikleri yol nedeniyle her şey 8 bölümde bittiğinden bir bakıma hızlı işlendi sayılır. Yine de kitaptan alıp anlattıkları kısımlar (veya değiştirdikleri yerler) nedeniyle de siz de haklısınız verdiği his kesinlikle ağır gittiği yönünde. En azından boru avını kesmeden biraz değişikliklerle verselerdi o kısım hareketliliği sağlayabilirdi. Rand'ın ilk sezon sonu kendi yoluna gitmesi mecburen gidişatı değiştirdi ve Selene ile tanışması kısmını tamamen değiştirdi ki onun bile nasıl olduğunu göstermediler. Zaman atlaması ile aha bunlar tanışıyorlar bir süredir diye koydular önümüze. Kitapta o kısımlarda evrene ve ileride olacaklara dair bilgiler elde ediyorduk ama geçti artık.


    Karakterlerin güçlerini göstermemeye çok fazla devam edemezler. (en azından ben öyle umuyorum) Gerçi terkedilmişlerin gücünü gösteriyorlar. Diğerleri yapacakları örgülerde o kadar uğraşırken terkedilmişler ufak parmak hareketleri ile hemen paketliyorlar. Zaten bilgi olarak şimdinin Aes Sedai'lerinin çok önündeler. Yine de Belli karakterlerin güçlerini 3. sezonda kitaptaki hikayeyi düşününce daha net göstermek durumunda kalacaklar. Egwene'nin farkında olmadığı bir yeteneğini göreceğiz. Perrin kurt kardeşliği anlamaya başlayacak. Mat gerçek kişiliğine kavuşacak. Yeni ve eski bazı karakterler de göreceğiz. Ve tabi ki Rand hiç olmadı 3. sezon sonunda güç gösterisini yapacak artık. Yani orada da onu sönük yapamazlar diyorum.


    Bu arada bu sezon yeni katılan karakterlerden Elayne çok iyi olmuş. Kitaptakine çok yakın olacak gibi duruyor. Verin Sedai kitaptan aklıma gelenden farklı görünse de beğendim. Kitap okuyanların az sayıdaki favari Aes Sedailerinin başlarında gelen bir karakter için şimdilik gayet güzel. Evlat Bornhald da iyi duruyor. Yapılan değişiklik ile izleyicilerin onun içindeki katıksız nefreti daha net anlaması sağlanmış oldu. Kaptan Bayle Domon çok göremedik ama yakışmış gibi. Borunun kahramanları da fena değildi ama sayıları daha fazla olması lazımdı. Bir de aralarındaki konuşmalara biraz daha değinseler iyi olurdu. Mat'in sağındaki kişi Artur Şahinkanadı idi ki kendisi tüm kıtayı tek sancak altında topladıktan sonra oğlu önderliğinde bir filoyu okyanus üzerinden göndermişti ve kendilerine Senchan diyen güç kullanıcılarına tasma takanlar bu gidenlerin soyundan geliyordu. Normal izleyiciye de bu bilgiler ufak ufak verilse daha iyi olurdu. Ayrıca kahramanlar arsında bir kişi de özellikle bizim gözümüze çarptı. Bakalım oynayan oyuncuyu sonra değiştirmezler sanırım ama görünüş itibari ile uygundu. İlerleyen sezonlarda tekrar göreceğiz.


    Hikaye anlamında değil ama evreni anlama açısından sorusu olan olursa da ben ya da diğer kitap okuyucuları olarak ilerisi için spoiler vermeden cevap verebiliriz.





  • Kitabı okumamış biri olarak yorumluyorum.


    İlk sezon nispeten güzel bir tat bırakmıştı. İkinci sezon bana çok bayat geldi. İlk sezon Rosemund Pike tek başına sırtlamıştı diziyi. Bu sezon onunda oyunculuğunu pek beğenmedim,dizide , hatır gönül için oynar gibiydi, bu sezon onun kardeşini canlandıran oyuncu ve Lanfear'i canlandıran oyuncu sırtladı benim gözümde. Herhalde 3.sezon izlemem bile boşluğa düşmezsem.



    Burada yazanların belirttiğine göre çok güzel bir senaryoyu yine hibe etmişler sanırım.

  • Kitabı okumadım ama diziyi beğendim. Kitapları okusaydım beklentim çok daha farklı olurdu ama yüksek beklentiyle başlamazsanız sevebileceğiniz bir dizi. Fantastik yapımları seven kişilerin hoşuna gider.

  • 
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.