Şimdi Ara

The Pentium 4 and RDRAM Yet Again?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
283
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • By: Chris Angelini



    Whether or not you dislike Rambus' business practices, it would be hard to deny that the i850E chipset is still one of the fastest platforms available for the Pentium 4. But as we all know, Intel has forsaken the RDRAM memory architecture in favor of single and now dual-channel DDR systems. Rambus isn't dead, though. We've previously discussed SiS' R658 chipset boasting PC1066 memory support. Well, according to my source, ABIT is on the verge of shipping its SI7 motherboard based on that same chipset, compatible with PC1200 memory.

    Even more interesting, SiS recently announced plans for its R659 chipset with four channels of PC1200 RDRAM, offering an incredible 9.6GB per second of memory bandwidth. The North Bridge will be accompanied by SiS' 964 South Bridge sporting integrated USB 2.0 and Serial ATA. ASUS has already been named as a development partner, tentatively introducing the board in Q3 '03. With that in mind, it'd be safe to guess that SiS is aiming to support Intel's 800MHz front side bus Pentium 4. Interestingly, that processor will have 6.4GB of bandwidth, corresponding to a dual channel DDR400 platform. For now, I can almost guarantee that populating a four-channel board with PC1200 memory will be an expensive project, so you'd best start saving now if it sounds appealing.







  • hello sudemir

    I dont understand. some speak english. please Turkish speak.:)

    see you later.
  • Ben tercüme edeyim. Diyor ki, SIS'in R659 çipsetli quad PC1200 RDRam'li sistemine rağmen Intel bizim İzmirli forsaken'a işlemci satamıyormuş. 9.600 GBP (sterlin) önermişler gene de kabul etmem demiş, o sırada Q3 oynuyormuş.
  • ehuehu :))
  • merhaba PoLicE

    tercume icin tesekkurler. yalniz biraz kisaltma yaptin sanirim. Arkadasin ne demek istedigini ben anlamadim. bu sistem nasil birsey 9600 sterlin ediyor server filan mi forsaken ne bir sirket mi?


    gorusmek uzere.
  • Rambus şirketinin işi uygulama tarzını sevseniz de sevmesiniz de, i850E çipsetinin P4 sistemler için en hızlı platformlardan biri olduğunu inkar edemeyiz. Ancak hepimizin bildiği gibi, Intel tek ve dual DDR sistemleri RDRam memory mimarisine tercih etti (bıraktı). Lakin Rambus ölmedi, yüreğimizde yaşıyor. Daha önce PC1066 memory desteği ile övünen Sis' R658 çipesitinden bahsetmiştik. Kaynağıma göre (havaya bak lavuktaki), ABIT bu çipsete sahip, PC1200 memory uyumlu SI7 anakartlarını yüklemek (piyasaya sürmek) üzere.

    Ehh yoruldum ya, özetlersek "quad PC1200 desteği ile 9.6 GB bandwith sunacakmış SIS'in planlamakta olduğu R659 çipseti. USB 2.0 and Serial ATA olcakmış, ASUS'u da kanka yapmışlar 3. çeyrekte tanıtacaklarmış bu çipseti. Intel'in 800 MHz fsb'li işlemcilerini desteklemek içinmiş. Bu işlemciler de 6.4 GB bandwith istiyormuş" bla bla.

    Kişisel not: 6.4 GB'lik işlemciye 9.6 GB bandwith memory sunsan nolur sunmasan nolur, sonuçta işlemci sınırı asıl etken. Lakin ilerde 1200 MHz fsb'li işlemciler çıkarsa bu anakartlar rukar o da apayrı.




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.