Şimdi Ara

The Long Dark (2017) [ANA KONU] #Türkçe (5. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.589
Cevap
35
Favori
120.481
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Hocam, konuyu diğer hayatta kalma oyunları ile aynı foruma taşısak daha iyi olmaz mı, burada bu konuyu keşfetmek şans işi, orada daha çok oyuncu ile buluşuruz gibime geliyor...
  • quote:

    Orijinalden alıntı: CRAZY Hero

    Steam forumlarındaki ilgili konu başlığında(eklenmesi istenenler) bir sürü öneri var zaten.Birçok gelişme olacaktır.

    Şu an hala devam ettiğim oyunun başlarında çok dikkatsiz davrandım ve bütün kav(tinder)'lar tükendi.Çünkü arka arkaya ateş yakmaya çalışmıştım(3 kez arka arkaya yüzde 61'lik oranla denedim ve hiçbirinde yanmadı.).Ayrıca gazeteleri harvest etmeyince tükendiler.Bundan sonra tabi Ölüm korkusu başladı bende.2 sefer tinder plug aradım ormanda çıkmadı sonra benim açlık dayanılmaz bir hal aldı.

    Kalori -1500'ü gördüğünde yapacak tek şey kalmıştı daha önce ölmüş geyikten aldığım etleri çiğ yiyecektim.Tabi zehirlendim...Ardından bir sürü bandaj ve antiseptik olan çantamda antibiyotik olmadığını gördüm.Ciddi manada elim ayağım titredi.Oyunu durdurup bekledim 2 dakika.Oyunda kedinize gün hedefi belirlerseniz,heyecanınınz artıyor.Neyse,tekrar oyuna döndüm.Avcının klübesine yakın olduğum için tekrardan arama yapmak üzere geri döndüm.İçeride daha önce yerim olmadığı için toplamadığım şeylerin arasında antibiyotik de vardı.İlacı kullandım.Bu arada çok susadım fakat çantamda olan su dezenfekte edilmemişti.Ancak fazla tercih şansım yoktu.Suyu içtim ve dizanteriye yakalandım bu kadar şey üstüne tabi bastım küfürü içimden.Hafif açlık başladı.Hemen yattım ve dinlenmem gereken kadar dinlendim.Uyandığımda hastalıkların ikisi de geçmişti.(İnanın 2 hastalıkla,dinlenme süreniz bile heyecan içinde geçiyor.Her an hastalık nedeniyle uykunuzda öldünüz mesajı çıkabilir.)

    Tabi mücadele bitmiyor.Bu sefer yine açlık derdim başladı.Baltamı iki kullanımda kullanılmaz hale getirdiğim için,sağladığı bonusdan da yararlanamadan yakacak kav(tinder plug) aramaya koyuldum.Sonunda 2 adet tinder plug bulmuştum tabi açlık dayanılmaz hale gelmeye başlıyordu yine.Ayrıca daha önce açlıktan gözüm döndüğü için çiğ yediğim etlerden sonra çantamda hiçbir yiyecek kalmamıştı.(Bir yiyecek derdi bir yakacak...)Burada tabi hem küfür edip hem gülüyorsunuz.Çünkü oyundaki gerçek bir hayatta kalma mücadelesi.Ardından,kısa bir süre sonra tipi başladı göz gözü görmez oldu.Böyle de olunca.Açıkcası ölmek için neresi uygun diye düşünmeye başladım.Zaten avcı klübesine yakın olduğum için gidip uykuda ölmeyi planladım açıkcası.Neyse girdim içeri en azından donmayacaktım.Henüz kaloriler eksiye dönmeden 2-3 saat uyudum.Durumum biraz düzelmişti(Condition).Fakat kalori 0'ın altına inmeye başlıyordu artık.Bu sefer ateş yakma imkanım vardı fakat etim yoktu.Hava kararmış ve dışarıdaki tipi azalsa da tam bitmemişti.Ancak bu şekile sabahın ilk ışıkları etrafı aydınlatmadan nalları dikeceğimi bildiğim için bir şekilde avlanmaya karar verdim.Tüfeğim vardı...(ki onu da klübe de değil barajın içinde buldum.Kurt çıkmasın diye titreye tireye girip aramıştım.Bu seferki denememde herşey ters gitti nedense.Ancak bu durum şaşırtıcı derecede hayatta kalma mücadelemi alevlendirdi.Oyunda "ne kadar rahat ederseniz ölüme o kadar yaklaşırsınız" savı bence de doğru.).

    Karanlıkta ve hafif tipi altında dışarı çıktım ancak kullandığım hiçbir ışık kaynağı çok fazla görüş sağlamıyor tabiki.Bir süre dolaştıktan sonra Will kardeşimiz "açlıktan midem kendisini yemeye başladı" dedi Tabi bu sefer bende kendi kendime "daha önce açlıktan ölecekken bu sefer soğuk mu açlık mı beni öldürecek merak ediyorum" dedim.1-2 dakika sonra biraz yakınımdan siyah birşey koşarak geçti.Sağımdan soluma oradan da bulunduğum küçük tepeden aşağı doğru koşturdu.Kurt!!!(daha önce hep peşimizden bizi takip eden kurt son güncellemeden sonra takip etme yerine ürküp kaçma yüzdesininde eklenmesiyle,bu sefer kaçmayı tercih etti.Bu arada bu durum flare atmadan bağımsız dikkat!) bir anlık bir şaşkınlık ve korkudan sonra ölüme çok yaklaştığımdan dolayı.Korkumu bastırarak peşinden koştum.Biraz takip ettikten sonra izini kaybettim.Daha önce kurttan kurtulunca sevinen ben bu şartlar altında tamamiyle çöktüm.Arıdından,kendimi toparlayıp tekrar çevremi dikkatle inceledikten sonra daha önce bulunduğum nispeten yüksek olan kısma çıktım.Buradan daha önce kurtun kaçtığı yöne doğru bakarken iki tane yeşil gözün bana baktığını ve giderek yaklaştığını fark ettim.Kurt bölgesine dönmüştü.Yapacak tek şey vardı öl ya da öldür.(Şu ana kadar oynadığım oyunlar içerisinde ilk defa script olmadan,rastgele oyun akışı içerisinde böyle film gibi bir senaryo başıma geldi.)Neyse efendim,tüfeği çıkardım karanlıkta bana fayda sağlayan o parlak iki gözün arasına nişan aldım ve BAM!.Fırtınadan dolayı sadece silahın sesini duydum.Sonucu silahımı aşağı doğru indirmeden göremedim.Silahı indirdiğimde ise parlak gözler yoktu.Gece olduğu için kurtun bulunması gereken yer gözükmüyordu.Gidip bakmaktan başka çarem olmadığı için gaz lambamı çıkararak oraya gittim.Kurt ölmemişse birazdan gelecek ve işimi bitirecekti.Ama bu sizi ölüme zaten bu kadar yaklaşmışken fazla korkutmuyor.Gaz lambamı yere indirdiğimde açıkcası fazla gururlanmadım.Aklımda şu vardı:evet kurt ÖLDÜ peki ölmesi benim işime yarayacak mı? Çünkü açlıktan ölüyordum.Geyiklerin de bir düşmandan kurtulmuş olması o anda hiç umurumda değildi açıkcası. Neyse hemen bir güzel 2 kilo kıymalık çıkarıverdim.Sonra yaşama umudumun da biraz artmasıyla koşa koşa klübeme vardım.Ardından önceki tecrübelerimin de etkisiyle biraz çekinerek ateşi yaktım.1 kilo eti mideme indirip yattığımda 1 gün daha yaşama şansımın olabileceğini umuyordum.[SAVE&QUIT]


    Biraz uzun oldu arkadaşlar farkındayım.Ancak bunu yazma nedenim anlattıklarımı harfiyen yaşamış olmam.1 kelime abartı yoktur.1 haftayı geçtim 10 güne varma hedefim var bu sefer.Bazılarınız için çok değil belki ama benim için şu an hayatta kalma süremden çok yaşadığım deneyim önemli.Sizinde böyle yaşamın sınırında tecrübeleriniz varsa duymaK isterim,diğer arkadaşlar da siter herhalde.MÜCADELEYE DEVAM!!!



    Çok iyi olmuş, güzel bir anlatım, yaşamış gibi olduk, zaten oyun ister istemez seni içine alıyor, bir de ben deneyim şansımı.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: youngeagle_3

    quote:

    Orijinalden alıntı: Rikudou

    Alpha olmasına rağmen herşey düşünülmüş, en basitinden ısınmak için kulübenin dışına çıkıp ateş yakayım dedim, fırtına, rüzgar nedeniyle ateşi yakamadım. Kulübenin diğer tarafına geçip, sipere denediğimde ise ateş yandı.

    O da etkili fakat mesele sadece rüzgar değil. Ateşin yanma oranı var. O oran denk gelmezse yakamıyorsun. Hızlandırıcı kullanmadığın zaman. Galiba sen yeni başladığın için böyle konuşuyorsun. Oyunun eksikleri illaki var. Dört dörtlük değil şuan.

    En basitinden şu örneği vereyim. Harvest ve repair olayına girdiğin zaman iş çok sıkıntıya biniyor. Bu ikisini yaptığın an, yorgunluk, açlık, susuzluk tavan yapıyor ki bu işler sonunda uyutmak zorunda kalıyorsun. Uyutmadan önce yeterli kalorinin olmasına dikkat etmek gerekiyor. Eee kalktığında da af edersin köpek gibi yine acıkmış ve susamış oluyor ki yine başa dönüyorsun.

    Mesela pişirme olayı da çok saçma. Arkadaş pişirirken niye benim ekranımı kitliyorsun ki. Ocak pişirsin bırak belli sürede. Belki o sürede ben tamir yapacam veya başka bir şey. Daha neler neler derim de oyun daha çok gelişecek. Kötü yorumlar için çok erken olduğunu düşünüyorum.

    Evet hocam oyunu yeni edindim.
    Diğer oyunlarıma baktığım zaman dayz vs o kadar güncelleme almış hala şu oyunun seviyesinde değil, bu oyunun yapabildiklerini görünce çok beğendim. Early Access almama sözümü tutamadım bu oyun yüzünden.

    Evet şuan bir takım sıkıntılar mevcut, bende adamı doyuramamaktan şikayetçiyim, sanırım gün geçtikçe daha iyi olacak. Harvest ve Forage' i anlayamadım, ne oluyor bunlar?




  • Harvest ve forage'in mantığı basit. Harvest elindeki kullanmadığın malzemeleri, ham maddesine dönüştürüyor. Mesela kıyafetleri cloth parçasına dönüştürüyor. Demir aletleri de scrap metala falan. Bunlar nerede lazım oluyor dersen, bunları tamir etmede kullanıyoruz. Böyle böyle döngü oluyor fakat bir zaman sonra etrafta yağmalanacak bir şey kalmadığı zaman ne tamir yapma şansımız olacak ne de harvest etme. Oyunda döngü olayı yok. Ne kadar dayanırsan dayanmaya çalış mantığı var.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: youngeagle_3

    Harvest ve forage'in mantığı basit. Harvest elindeki kullanmadığın malzemeleri, ham maddesine dönüştürüyor. Mesela kıyafetleri cloth parçasına dönüştürüyor. Demir aletleri de scrap metala falan. Bunlar nerede lazım oluyor dersen, bunları tamir etmede kullanıyoruz. Böyle böyle döngü oluyor fakat bir zaman sonra etrafta yağmalanacak bir şey kalmadığı zaman ne tamir yapma şansımız olacak ne de harvest etme. Oyunda döngü olayı yok. Ne kadar dayanırsan dayanmaya çalış mantığı var.

    Teşekkür ederim hocam, anladım.
    Bahsettiğiniz döngü olayı ilerde eklenecek mi yoksa bu sistem kalıcımı ?
    Yeni çıkacak harita hakkında bilginiz var mı? Büyüklüğü filan.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Rikudou

    quote:

    Orijinalden alıntı: youngeagle_3

    Harvest ve forage'in mantığı basit. Harvest elindeki kullanmadığın malzemeleri, ham maddesine dönüştürüyor. Mesela kıyafetleri cloth parçasına dönüştürüyor. Demir aletleri de scrap metala falan. Bunlar nerede lazım oluyor dersen, bunları tamir etmede kullanıyoruz. Böyle böyle döngü oluyor fakat bir zaman sonra etrafta yağmalanacak bir şey kalmadığı zaman ne tamir yapma şansımız olacak ne de harvest etme. Oyunda döngü olayı yok. Ne kadar dayanırsan dayanmaya çalış mantığı var.

    Teşekkür ederim hocam, anladım.
    Bahsettiğiniz döngü olayı ilerde eklenecek mi yoksa bu sistem kalıcımı ?
    Yeni çıkacak harita hakkında bilginiz var mı? Büyüklüğü filan.

    :) Harvesti yazmışım ama forage'den bahsetmeyi unutmuşum. Yazdım sanıyordum. Onun da bir şeyi yok. Belirlediğin saat aralığında belli kalori karşılığında sana yakılacak bir şeyler arıyor. Bulmama ihtimali de var. Zararı: Fena susuzluk, yorgunluk ve açlık. Ama yapacak bir şey yok.Mecbur kullanmak gerekiyor

    Yeni harita hakkında da henüz bilgim yok. Oyunun da bu tarzda olacağını düşünüyorum. Yani döngü olayı olmaz.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Arslanbey_01 -- 30 Eylül 2014; 21:06:15 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: youngeagle_3

    quote:

    Orijinalden alıntı: Rikudou

    quote:

    Orijinalden alıntı: youngeagle_3

    Harvest ve forage'in mantığı basit. Harvest elindeki kullanmadığın malzemeleri, ham maddesine dönüştürüyor. Mesela kıyafetleri cloth parçasına dönüştürüyor. Demir aletleri de scrap metala falan. Bunlar nerede lazım oluyor dersen, bunları tamir etmede kullanıyoruz. Böyle böyle döngü oluyor fakat bir zaman sonra etrafta yağmalanacak bir şey kalmadığı zaman ne tamir yapma şansımız olacak ne de harvest etme. Oyunda döngü olayı yok. Ne kadar dayanırsan dayanmaya çalış mantığı var.

    Teşekkür ederim hocam, anladım.
    Bahsettiğiniz döngü olayı ilerde eklenecek mi yoksa bu sistem kalıcımı ?
    Yeni çıkacak harita hakkında bilginiz var mı? Büyüklüğü filan.

    :) Harvesti yazmışım ama forage'den bahsetmeyi unutmuşum. Yazdım sanıyordum. Onun da bir şeyi yok. Belirlediğin saat aralığında belli kalori karşılığında sana yakılacak bir şeyler arıyor. Bulmama ihtimali de var. Zararı: Fena susuzluk, yorgunluk ve açlık. Ama yapacak bir şey yok.Mecbur kullanmak gerekiyor

    Yeni harita hakkında da henüz bilgim yok. Oyunun da bu tarzda olacağını düşünüyorum. Yani döngü olayı olmaz.

    Anladım hocam, teşekkürler.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Rikudou

    Hocam, konuyu diğer hayatta kalma oyunları ile aynı foruma taşısak daha iyi olmaz mı, burada bu konuyu keşfetmek şans işi, orada daha çok oyuncu ile buluşuruz gibime geliyor...

    diğer hayatta kalma oyunları hangi forumda bulunuyor? ona göre yönetici ile konuşayım bari...
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Hunglasxx

    quote:

    Orijinalden alıntı: Rikudou

    Hocam, konuyu diğer hayatta kalma oyunları ile aynı foruma taşısak daha iyi olmaz mı, burada bu konuyu keşfetmek şans işi, orada daha çok oyuncu ile buluşuruz gibime geliyor...

    diğer hayatta kalma oyunları hangi forumda bulunuyor? ona göre yönetici ile konuşayım bari...

    PC oyunları forumunun uygun alt forumunda olabilir.
    http://forum.donanimhaber.com/forumid_208/tt.htm
    DayZ filan FPS/TPS kategorisi altında.
    http://forum.donanimhaber.com/forumid_310/tt.htm




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Rikudou

    quote:

    Orijinalden alıntı: Hunglasxx

    quote:

    Orijinalden alıntı: Rikudou

    Hocam, konuyu diğer hayatta kalma oyunları ile aynı foruma taşısak daha iyi olmaz mı, burada bu konuyu keşfetmek şans işi, orada daha çok oyuncu ile buluşuruz gibime geliyor...

    diğer hayatta kalma oyunları hangi forumda bulunuyor? ona göre yönetici ile konuşayım bari...

    PC oyunları forumunun uygun alt forumunda olabilir.
    http://forum.donanimhaber.com/forumid_208/tt.htm
    DayZ filan FPS/TPS kategorisi altında.
    http://forum.donanimhaber.com/forumid_310/tt.htm

    dayz zaten first person shooter bir oyun, aynı şekilde tps de olabiliyor. fakat the long dark shooter oyunu değil. o yüzden burasını uygun gördüm.




  • Ne olursa olsun oyunun daha alpha olduğunu unutmayın.Bunu niye söylüyorum.Çünkü steam forumlarında çok sert şekilde atıp tutan insanlar var.Eleştirip yeni fikirler üretmek mutlaka gerekiyor ancak oyun bitmiş gibi de muamele yapılmamalı.

    Benim şu an aklıma gelen,pişmiş ve durumu %90 ve üstü olan etlerin 2-3 tüketmede bir zehirlemeleri durumu mesela.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: CRAZY Hero

    Ne olursa olsun oyunun daha alpha olduğunu unutmayın.Bunu niye söylüyorum.Çünkü steam forumlarında çok sert şekilde atıp tutan insanlar var.Eleştirip yeni fikirler üretmek mutlaka gerekiyor ancak oyun bitmiş gibi de muamele yapılmamalı.

    Benim şu an aklıma gelen,pişmiş ve durumu %90 ve üstü olan etlerin 2-3 tüketmede bir zehirlemeleri durumu mesela.

    Hocam pismis lakin durumu %50 altinda olan etlerin bozulmaya baslamis olmasi nedeniyle zehirlemesini anlarimda, taze durumu %90 ustu pismis etin ne diye zehirlemesini istiyorsunuzki ? En azindan Pismis et kademeli zehirlesin, mesela %80den itibaren zehirlemeye

    baslasin. %80 iken %10 , sonra %60 ta %30, %40 ta %50, %20 de %70 oranla yada Direk %100ten her %1 kademe dususte %1 zehirleme orani eklesin. Bence bozulma olayi icin bu daha mantikli.

    Birde ileride umarim harita biraz daha genisler ve surekli soguktan olen ceset bulmanin yaninda hayatta kalan bir kac kiside olmali npc seklinde mesela avladigimiz geyiklerin etleri karsiliginda malzeme alabilme tamirat yapabilme gibi olaylar ile dongu saglanabilir.

    Dengesi oturtulur ve geyik populasyonu dengeli bir yenilenebilirlege sahip olursa bence daha saglikli olur. Odun sistemide degisirse iyi olur ornegin agac kesme eklenmeli mesela fazlalik tahtalari kirmak gibi isler daha kolay olmali balta dayanikliligi daha az dusmeli lakin

    agac kesince daha fazla olmali direk yorgunluk vs gibi birde dont starve gibi bir agac 3 odun vermesin 1 agac kestikmi hem balta asiri zarar gorsun hemde direk yorgunluk aclik susuzluk ve uzun surecte gerceklessin hatta agac devrildikten sonra parca parca bolme

    islemleri ile felan 3-5 gune yayilsin gercekcilik artar bolelikle.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fenah2007 -- 2 Ekim 2014; 3:41:23 >




  • fenah2007 kullanıcısına yanıt
    hocam iyi hoş diyorsun da, zaten en fazla 3-5 gün hayatta kalabiliyoruz. o işlem süresi biraz uzun değil mi?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Hunglasxx

    hocam iyi hoş diyorsun da, zaten en fazla 3-5 gün hayatta kalabiliyoruz. o işlem süresi biraz uzun değil mi?

    Hocam sorunda o 3-5 gun hayatta kalma sebebimiz suanki isleyis yani 1 tane odun yapicaz diye giden kalori ve zamani karsilamak imkansizlasiyor. Oyunda bazi eksikler gitmeden uzun sure hayatta kalabilmek zaten zor cok zorlanirsa olur ki 72 gun kalan varmis. Lakin

    illa bi yerde olay bitiyor. Mesela su et pisirme arkadas koca firin eti hep tek tek pisiriyoruz ve sure yiyor eti koyarsin bi arada hepsi piser yada hadi 2-3 tane koyalim bari ustelik et piserken yakinildigi gibi firini beklemek ayri olay hadi odun vs anlarim sonucta adam

    yapiyor ama et oldugu yerde pisicek su kaynatiyoruz o bile zaman yiyor arkadas su kaynatirken basinda bekleyen varmi ? O yuzden gercekcilik arttiginda zaten hersey rayina oturur. Gorunus itibariyle zaten oyun camiasinda bolesi gercekci bir oyuna aclik vardi.

    Ne kadar minecraft dont starve gibi oyunlar olasada hepsi sonucta arcade. Bu yuzden dongu ve denge sart umarim gelir. Odun konusundada bahsettigim bu yani adam 1 agaci kesicek ama bole kenara odunu istiflicek enazindan 20-30 adet odun vericek. Bunun is suresi

    oyun ici zamanla 4-5 gune yayilcak. Bana kalsa baltayi bile bileme nebileyim sapini odundan yenileme gibi ek olaylar getirir demir parcasi ile tamiri kaldiririm bicagimizi bile demir parcasi ile tamir ediyoruz sonucta oduncularin kaldigi bolgeleri felan buluyoruz bu

    adamlarin kaldigi yerde biley tasi bulsam ben gayet normal karsilarim. Bakalim istedigimiz gibi bir oyun olucakmi hocam ilerledikce. Sadece bu yuzden alip almama konusunda gunlerdir kararsizim malum yolalrla cikan yeni surumleri deniyorum ama bakalim.




  • fenah2007 kullanıcısına yanıt
    ön siparişle survivor's edition aldığım için ikinci bir kopyası mevcut bende. arzularsanız piyasa fiyatının biraz daha aşağısına size satabilirim. özel mesaj yoluyla bilgi alabilirsiniz.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Hunglasxx

    ön siparişle survivor's edition aldığım için ikinci bir kopyası mevcut bende. arzularsanız piyasa fiyatının biraz daha aşağısına size satabilirim. özel mesaj yoluyla bilgi alabilirsiniz.

    Tesekkurler hocam steamden gift olarak takasta kullanma sansiniz varmi yoksa sadece mailedeki bir key olarakmi ?
  • fenah2007 kullanıcısına yanıt
    valla hocam humble bundle gift olarak var. steam'e eklendiğinden eminim fakat hani eklerken inventory'e eklemek gibi bir seçenek var mı hiç bilmiyorum. fakat steam'e ekleyince genelde soruyor oyunu direk kütüphaneye mi ekleyeyim yoksa envantere mi bırakayım diye. yine de yanlış bilgi vermek istemediğimden dolayı bir şey diyemem.
  • Changelist for v.137

    * Fix for false positives on savegame file tampering
    * Fix for crash that could occur when putting ruined items in containers
    * Fix issue with deer sometimes "following" the player
    * Fix issue where meat would regenerate on placed carcasses
    * Fix framerate drop during Harvest and Repair



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Rikudou -- 4 Ekim 2014; 10:23:26 >
  • Bende aldım oyunu gayet güzel Yalnızlık hissi çok güzel olmuş.Dahada güzel olacak gibi duruyor.Gayet başarılı
  • oyunun kopyasını kalyoncu'nun ekranı youtube kanalının sahibine sattım.

    oyunda artık bahsettiğim şekilde yakılmamış flare kurtu korkutmuyor. haberiniz olsun. sonra vay efendim niçin öldüm demeyin



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hunglasxx -- 5 Ekim 2014; 20:04:14 >
  • 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.