Şimdi Ara

THE LAST OF US:PART II | SPOILER KONUSU (15. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
285
Cevap
5
Favori
11.815
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1112131415
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • MrBeyaz kullanıcısına yanıt
    Hocam hiç Joel'in üstüne, finalde bir de Ellie'nin öldüğü bir alternatif senaryo düşünmemiştim ama mesajın üzerine düşününce fark ettim ki sanırım olay buymuş.

    O kadar da negatife çekmek istememiş olabilirler ama oyundaki psikolojik atmosfer, bütün konseptler göz önünde bulundurulduğunda yapılması gereken de bu gibi sanki. -büyük ihtimalle çıkacak üçüncü oyun, zaten bir ana karakterin oyunun başında ölmüş olması vb. sebeplerle çok zor da olsa-

    Hikaye bu kadar "intikam duygusu ve etkileri" çevresinde dolaşırken, mutlu aile ortamını bırakıp dediğin gibi egosuna yenik düşen bir karakteri finalde belki öldürerek son vuruşu yapmaları gerekiyormuş, bu hali biraz yavan kalmış. İşte o zaman belki gerçekten vurucu olabilirmiş oyunun mesajı :) @MrBeyaz
  • The False Shepherd kullanıcısına yanıt
    Evet, güzel yakalamışsın
    Ancak, bence tüm tema intikam ve etkileri değildi. Aynı zamanda dünya yüzeyinde bildiğimiz tüm dinler ve argümanları kalmasa dahi iyiyi ve kötüyü ayırt edebilme yetimizin olması, iyinin ve kötünün illaki bir yerde yazma ihtiyacının olmamasının altını çiziyor gibi. Neyse belkide ben çok anlam yüklüyor olabilirim.
    Öyle ya da böyle, LOU'nun oyun dünyasında diğer firmalar için bir çıta oluşturduğunu düşünüyorum.
  • MrBeyaz kullanıcısına yanıt
    Hocam dediğin doğru ama şöyle ki, ilk Last Of Us ve diğer bir çok story-based post apokaliptik ve/veya medeniyet, kanun, din gibi bağlayıcıların olmadığı evrenlerde geçen oyunda iyinin ve kötünün insanın içinde olduğuna, bahsi geçen durumda bile etik kurallarının hayata geçirilebileceğine ve ahlaken iyiliğin önemine dair pek çok alt metin var.

    Yani şunu söylemek istiyorum, en azından bana çok etkileyici gelmiyor bu artık. Bu oyunda, oyun yapımcılarının da isteği bu olsa gerek ki, intikam teması çok göze sokuluyor ama yeterince iyi işlenmemiş, biraz ortada kalmış. Sanırım Neil Druckmann bu tarz bir senaryo tercihiyle cesur bir karar vermiş olsa da bir sonraki seviyeye taşıyacak cesareti bulamamış veya yeterli endüstriyel -Sony vb.- desteği/arkaplanı oluşturamamış.

    Edit: Ek olarak tabi ki bahsettiğimiz duyguyu atmosfer ile birlikte oyuncuya TLOU'dan iyi veren bir seri ben de bilmiyorum. Bu işte öncü ve marka oldukları kesin.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi The False Shepherd -- 17 Ağustos 2020; 13:41:21 >




  • The False Shepherd kullanıcısına yanıt
    Haklısın, seninde eklediğin gibi mevzu bunu işleyebilmekte. Herkes resim yapar ama her resim sanat sayılmıyor maalesef.
  • 
Sayfa: önceki 1112131415
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.