Şimdi Ara

THE LAST OF US:PART II | SPOILER KONUSU

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
285
Cevap
5
Favori
11.766
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar yeni sızıntı ve hikaye detaylarını buradan paylaşmak sızıntıları bilmeyen arkadaşlarımız için daha iyi olacağından paylaşımlarımızı buradan özgürce paylaşalım, herkese iyi forumlar.



  • oyunun yapımcısı, last of us ı, last of us yapan her şeye bizzat tükürmüş. bunu anlatamıyorsun. gow u gow yapan nedir. muhteşem grafikleri mi, oynanışı mı, kratos'u öldürüp üzerine de tükür bakalım ne oluyor. kratos olmazsa benim gözümde god of war olmaz. o başka bir oyundur artık. görselliğine de bakmam başka bir şeyine de. biri cam kırıyormuş çok zevkliymiş, biri seattle da geziyormuş doyamıyormuş, aslında malumun ilanı olmuş farkında değil. kullanıcılarda bu yüzden düşük oy veriyor zaten.


    Oyunun başında apar topar malca öldürdükleri Joelin ölüsüne tükürerek de ilk oyunun fanlarına diktiri çekiyor zaten. Diyorki siz bir uzayın, beni fetişimle baş başa bırakın.

    Neil gözümden öyle bir düştü ki. Egoist manyağın teki. Benim burda kendisine yazdıklarımı, reddite kendi yazılanları görse adamın hoşuna gider. Çünkü adam bunu istiyor. Evinde zevvkten dör köşedir şimdi. Oyun kartına kendini eklemiş gücünü "BRAIN:100" yapmış adam. Naughty Dogda kendine bir şey diyebilen yok, kendini oyun dünyasının Einsteni olarak göre bir tip. İçten içe bir Kojima olmak istiyor ama yanında stajeri olur o da belki.
    Hayaller Joel, hayatlar Abby.
    Neymiş bu karakter arkadaş ya. Oyunun başını bunla oynadık, oyunun yarısını yine bunla oynadık. Ben sanıyorum ki bu Abby sahneleri 1-2 saat sürecek. Ciddi ciddi 12 saat falan sürüyor. İlk oyunda Ellie ile bu kadar oynamadık.
    Joel de maşallah, huyunu duyunu bilmediği bir gruba sanki markette ekmek almaya gider gibi gidiyor. Len sen şüphelenip adamın üstüne araba sürmüş birisin.
    Joel’in yaşadığı sürede de Ellie’den yemediği trip kalmadı. Zaten öldürülmese 3 güne kahrından ölürdü reis.
  • 1.5 saatlik videodaki her şeyi çok sevdim.

    duygusal olarak bakarsanız karakterin ölmesini kimse istemez tabii ki.

    ama diğer yandan böyle kararlar vermek oyunun atmosferini inanılmaz besler ve akılda kalıcı olur. ayrıca gerçekten o ekranın başında felaket sinirlenebilirsiniz. yani çok gerçek duygular yaşarsınız.

    kesinlikle çok iyi karar. umarım değiştirmezler.
  • Oh be diğer konudaki babasının firmasıymış gibi savunanların mesajlarını görmek zorunda kalmayacağım.

    Akılda kalıcılığa Game of Thrones 8. Sezon 3. bölüm ve The Last Jedi - Rise of The Skywalkerda çok iyi örnek yersen
  • Genel eleştirilerin aksine ben yaratılan hikayeden fazlasıyla tatminkar olduğumu söyleyebilirim. 1.5 saatlik sızıntıyı izledikten sonra diğer konuya düşüncemi yazmıştım, buraya da eklemek isterim.

    Ellie'nin Joel'in ceketini giymiş olarak Dina ile evin içinde konuştuğu bir sızıntı vardı. Forumdaki bir arkadaş o sahnede Dina'nın sol omzunda ok yarası olduğunu ve Abby ile Ellie'nin dövüşünden sonra bir zaman atlaması olmuş olabilir demişti. Ben 1.5 saatlik videoyu izledikten sonra fark ettim o ok izini ve bu yara Abby ve Ellie mücadelesinin ardından kesinlikle bir zaman atlaması olacağı anlamına geliyor.

    Bana göre bu doğrultuda iki yol var;

    Birincisi, kavga oyunun ortalarında yaşanacak ve zaman atlaması yaşanıp, Ellie, Dina ile konuştuktan sonra Abby'den intikam almaya gidecek
    İkincisi, kavga sona çok yakın bir sahne, zaman atlamasından sonra oyun bitecek intikamı üçüncü oyuna bırakacaklar ama bir şey kesin, Ellie, Abby'den güzel bir intikam alacak.

    Yeni sızıntıyı izledikten sonra benim fikrim de Abby ve Ellie kavgasının son olmadığı yönünde, birinci düşünce şu an daha mantıklı geliyor.

    Şimdi yeni videodaki en dikkat çekici an, Joel'in ölümünü hem Abby hem de Ellie'nin gözünden izliyor oluşumuz. Bence geçtiğimiz günlerde yazılı olarak sızan bilgilerdeki oyunun ilk yarısı Ellie, ikinci yarısı Abby ile oynanıyor bilgisi doğru değil. İkisini de paralel olarak oynayıp, hikaye ikisinin gözünden kademeli olarak ilerliyor diye düşünüyorum. Çünkü sızan videoda Abby'nin Washington Liberation Front (WLF) denilen askeri grup ile birlikte Seraphites tarikatından üyeleri avladığı bir çatışma sahnesi var. WLF'nin merkezi Seattle'da bir askeri bina, Abby ile oynanış da Seattle Day 1 olarak WLF binasında başlıyor, askerlerin spor vs. yaptığı yer. Tahminim, Abby, babası öldükten sonra güçlenmek, itibar kazanmak için WLF'ye dahil oldu. Bu kısımlar Abby'i tanıtma yerleri, o yay ile ile oyun oynadıkları yer de yine olaylar yaşanmadan önce ki sahneler.

    Hikaye bence kaba taslak olarak şöyle ilerliyor; Jesse'nin Seraphites tarafından öldürülmesi ile kıvılcım atılıyor, Ellie bu gruptan intikam almak için onları avlamaya başlıyor, ardından Abby'e geçiyoruz ve WLF ile oynanan kısımları görüyoruz, bunlar da Seraphites üyelerini öldürürken Ellie'nin de öldürmeye çalıştığını öğreniyor Abby ve o da harekete geçiyor. Ellie, Seraphites başında kim varsa bence onu indiriyor ve bu grupla işi bitip dönüyor. Abby o süreçte bilgi almak için Seraphites'e dahil oluyor ya da sızıyor, ama kaçarken yakalanıyor ve Yara ile Lev tarafından kurtarılıyor. Abby, sonrasında WLF'deki adamları ile birlikte Jackson'a baskın düzenleyip Joel ve Tommy'e saldırıyor, muhtemelen Tommy hedef değildi Joel'i kurtarmak için arada kaynadı. Sonucunda Joel ölüyor gömüyorlar, ki mezar taşı sahnesi de burada devreye giriyor. Sonrasında Ellie, Abby'yi aramaya başlıyor ve onu hastanede buluyor. Abby ile oynayıp Ellie'yi indiriyor ama öldürmüyoruz. Ardından zaman atlaması yaşanıyor ve Ellie, Abby'den intikam almak için yola çıkıyor.

    Joel'i öldüren düşmanı neden bize oynattırıyorlar sorusunun cevabı hala meçhul ve hala garip, ama muhtemelen hikaye anlatımına iki farklı gözden bakmamızı sağlamak istiyorlar. Bu sayede düşmanı daha fazla tanıtıp, ondan daha fazla nefret ettirmek ya da kimler sevecek görmek istiyor olabilirler.



  • Adam Şubat ayında atmış bunu

    Edit tweet hala silnmemiş artı olarak adam yorumlarda bir de Şubat ayında youtube linki paylaşmış ama o silinmiş



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi itsclobberintime -- 2 Mayıs 2020; 20:24:36 >
  • Son yıllarda şok etkisi hikaye üzerinden değil de sevilen karakterlerin hunharca öldürülmesi ve bol kan ile yapılmaya çalışılıyor. Bu yaklaşımı bir çok kişi yemiyor, Joel eğer ölecekti ise efsane bir ölümü hak ediyordu. Sırf adı last of us diye 3. sınıf hikaye ile benden zırnık kopartamazlar. Abby babasının intikamını alacak da yok sonra Ellie gidip Joel'un intikamını alacak da. İşe yaramaz bir hikaye üzerinden saatlerce teori kasmanın da zaman kaybı olduğunu düşünüyorum, konuşmaya değmez.
  • Başkasının eliyle kendi yarattığınız serüvenin sonunda ölmemiz çok abes arkadaşlar. Kendi kendimizi öldürmemiş olsak tamam dicem de o eliniz "X" Tuşuna naaıl basacak
  • Beyler şu sızan videoyu bulamıyorum biri paylaşabilir mi?

    Bunun dışında okuduğum kadarı ile neden bu kadar negatif tepki çektiğini anlayamadım.
    Yani hikaye anlatımı güzel olduğu sürece problem yok. Joel'un ölmüş olma teorisi zaten ilk trailer çıktığı andan beri mevcut.Yani bu kız başka neye bu kadar bilenecek. Abby karakterine çok laf söylenmiş ama yani hiç bilmediğimiz bir karakter için neden bu kadar negatif tepki var onu da anlamadım.
    Önce spoiler yememek için çok uğraştım en son herkesin neye bu kadar tepki verdiğini merak ettim baktım. Bana kalırsa net iyi veya kötü diyecek kadar sızan bilgi yok. Eğer düzgün işlemişlerse bence güzel olur. Oyunun sonuna dair de onaylanmış bir şey de yok sanırım.
    Gerçi şu videoyu izlesem belki fikrim değişecek.
  • Bu arkadaş da oyunda gizemini koruyor bence önemli bir yeri var kesinlikle.
    THE LAST OF US:PART II | SPOILER KONUSU
  • Oyunu oynayacaktım ama son 1.5 saatlik video büyük hayal kırıklığı oldu. Arkadaş bari düzgün anlat hikayeyi bu nedir yav? Artık Youtube'dan izleri geçerim.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: itsclobberintime




    Yalnız yeni farkettim. Joel'a ''Seni hayvan'' diyen kadın Laura Bailey(Abby'i seslendiren kadın). Abby ilk oyunda çoktan ölmüş aslında. Canice vurulduktan/yakıldıktan/bıçaklandıktan sonra kafasında Joel'dan intikam aldığını hayal etmiş. Asyalı çocuk oyun boyunca hep Abby'nin yanında çünkü Lev, Abby'nin vurulduktan sonra düşüşünü yavaşlatmak için tutunduğu bir serum borusu aslında. Çok sıkı tuttuğu için ölene kadar bırakmıyor/Lev oyun boyu yanından ayrılmıyor. Meksikalı topuz saçlı abimiz de önceden alınıp sonradan yemek için masaya konulmuş acılı bir tacodan ibaret. Seviştiği karakter ise bu tacoyu yeme isteğine yapılmış bir metafor. Bu karakterleri hep kafasında yaratmış Abby. Onun ölmeden önceki son düşüncelerini oynuyoruz 2. oyunda. Ellie'yi de öldürdükten sonra sahne birden ilk oyunda yerde yatan Abby'e geçiyor ve Joel'u kucağında Ellie ile çıkarken görüyoruz.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Spider-Man -- 4 Mayıs 2020; 4:53:20 >
  • Spider-Man S kullanıcısına yanıt
    Neil Druckmann'dan daha iyi bir yazarsın.
  • Spider-Man S kullanıcısına yanıt
    :D

    Edit birisi de videonun altına odaya çıkarken çivi bombası bırak geldiğinde patlasın yazmış



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi itsclobberintime -- 4 Mayıs 2020; 8:32:27 >

  • quote:

    Orijinalden alıntı: snakefatih

    https://www.youtube.com/watch?v=FC-eYFDLTD0&feature=youtu.be
    Yorumlar kapalı.
  • Spider-Man S kullanıcısına yanıt
    Mecbur napsın millet sövecek Twitter da bile dünya kadar küfür yiyor
  • Resmi kanaldan çoğu videoda spoiler kapalı.

    Oyunun hikayesini geçtim çıkış tarihiyle alakalı hala nasıl bir şey olmamış gibi cevap veriyor anlamadım.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi itsclobberintime -- 5 Mayıs 2020; 8:52:28 >
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.