Şimdi Ara

The Last of Us Part I, PC’ye olaylı çıktı! Optimizasyon sorunları çıldırttı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
24
Cevap
0
Favori
1.012
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • The Last of Us Part I, PC’ye olaylı çıktı! Optimizasyon sorunları çıldırttı
    Naughty Dog'un 2013 yılında çıkan beğenilen The Last of Us Part 1 oyununun PC sürümü nihayet yayınlandı ancak oyuncular memnun olmaktan çok uza. The Last of Us Part 1'in PC sürümü, yayınlandığı gün düşük performans ve sık sık çökmeler nedeniyle ağır bir şekilde eleştirildi ve eleştirilmeye de devam ediliyor.



    The Last of Us Part 1 ciddi sorunlarla PC'ye çıktı



    Naughty Dog ve geliştirici Iron Galaxy tarafından PC platformuna port edilen The Last of Us Part I, ilk olarak bu ayın başında çıkış yapacaktı ancak daha iyi cilalama için oyun 25 gün ertelenmişti. Görünüşe göre bu cilalama işi hemen hemen hiçbir işe yaramamış gibi zira oyun Steam’de şu anda "çoğunlukla olumsuz" incelemelere sahip. An itibariyle 5 binden fazla incelemenin sadece yüzde 32 kadarı olumlu.



    The Last of Us Part I, PC’ye olaylı çıktı! Optimizasyon sorunları çıldırttı
    Oyunda şu anda gölgelerin yüklenmesinde sorun yaşanıyor. Aynı zamanda nispeten eski ekran kartlarında ciddi performans kayıpları bulunuyor. Bunun yanında minimum sistem gereksinimleri karşılansa bile bazı durumlar oyun hiç açılmayabiliyor. Ek olarak olası bir bellek sızıntısı da yine sorunlar arasında. Naughty Dog yaptığı açıklamada tüm bu sorunları onaylarken yama üzerinde çalıştıklarını duyurdu.



    Ayrıca Bkz.Microsoft’a bir iyi haber daha: Japonya, Activision satın alımını onayladı



    Bu arada Iron Galaxy stüdyosunun 2015 yılında Batman Arkham Knight oyununu da PC’ye portladığını söyleyelim ki, bu oyunda çıktığında optimizasyon sorunları ile gündeme gelmişti. The Last of Us Part I tarafında da durum aynı gibi görünüyor. Bazı kullanıcılar oyunun menüsünde dahi işlemcinin yüzde 100 kullanıldığını söylüyor. Bir başka oyuncu ise 3.5 saatlik oyun süresince 12 kez oyunun çöktüğünü söylemekte. Sorunlara rağmen The Last of Us Part 1, SteamDB'ye göre ilk gün 36.496 kullanıcıyla zirve yaparak ticari olarak güçlü bir başlangıç ??yapmış gibi görünüyor. Oyunu alıp denediyseniz deneyiminizi yorumlar kısmında paylaşmayı unutmayın.




    Kaynak:https://www.videogameschronicle.com/news/the-last-of-us-pc-has-been-heavily-criticised-on-release-day-for-poor-performance/
    Kaynak:https://feedback.naughtydog.com/hc/en-us/articles/14377887346452-Known-Issues







  • Bu remake yapılmış yani tamamen yenilenmiş versiyonun pc portu.

    Ryzen 5600 ve 3080 ile 2k ultra dlss quality sıfır takılma sorun mevcut. Ama performans daha iyi olmalıydı.

    Benim gördüğüm oyun ilk açılışta Building shaders işlemi yapıyor. Bu işlem ssd ile bile çok uzun sürüyor. Bu işlem bitmeden oyuna girerseniz takılma vs yaşamanız gayet normal. Oyun uyarıyor zaten.
  • Bu firmanın sonyde dayısı falan var sanırım. Böyle iğrenç portlar çıkartan bi firmaya nası çok beklenen oyunların portlarını emanet ediyolar akıl alır gibi değil.

  • Çok ama çok eski bir konsol oyunun pc tarafında bu denli bir şikayet gelmesi işi batırdıklarını göstergesi,pc tarafındaki donanım karmaşasını hesaba katmadıkları ortada.

  • Nixxes yapsaydı böyle olmazdı

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • bir de naughty dog işin başındaymış falan diyorlar. gören de playstation markası dışında başka platforma oyun çıkardıklarını zanneder. adamlar onca oyuna rağmen dışarıdan getirdikleri adamlar kadar deneyimli değiller demek ki port işinde.

    gidip ps4'deki remastered halini pc'ye port etseydiniz hem herkes rahat rahat 1050 ekran kartında bile açar keyfine bakardı oyunun. remake zaten gereksiz olduğu gibi, o gereksizliğini pc'ye de taşımış

  • Sistem gereksinimlerinden belliydi zaten.

  • joven kullanıcısına yanıt
    Bu remake yapılmış yani tamamen yenilenmiş versiyonun pc portu.

    Ryzen 5600 ve 3080 ile 2k ultra dlss quality sıfır takılma sorun mevcut. Ama performans daha iyi olmalıydı.

    Benim gördüğüm oyun ilk açılışta Building shaders işlemi yapıyor. Bu işlem ssd ile bile çok uzun sürüyor. Bu işlem bitmeden oyuna girerseniz takılma vs yaşamanız gayet normal. Oyun uyarıyor zaten.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • 12gb vram yetmiyor ve en az 20 max 25gb ram kullanıyor 4070ti ile 4k ultrada 50fps alıyorum daha bitmemiş bir oyun daha

  • Yapımcılardan haber varmı düzelirmi bu sorun bir kaç ay içerisinde yoksa kalırmı böyle

  • bykrm kullanıcısına yanıt
    Detroit de aynı sorundan muzdaripti.

    Bir işe yaramaz bunların hiçbiri.

  • High Sierra kullanıcısına yanıt

    Ucharted ta ilk çıktığında baya sorunluydu.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • En düşük ayarlarda and fsr2 kalitede 5316 MB VRAM kullanıyor

  • golgelendirme yaratılması 2 saat e yakin sürdü samsung 970 pro ssd var.

    tüm oyunları ultra veya ona yakin ayarlar ile oynuyorum fakat bu oyunda fps cok düşük ve çok sık anlik arada uzun ekran donmaları oluyor. tum grafik ayarlari en. düşüğe almam bile sorunlari çözmedi.

    oyun bozuk patch bekliyorum. 2 hafta içinde cozulemezse iade edicem mecburen

  • 1650Ti var. Tamam yüksek ayarlarda açmasın anlarım da hiç açamadımki. 30-35 FPS arası değerler vardı. İade ettim.

  • Cyberpunk 2077 grafiği istemedik ki tomb raider 2013 grafiğine bile razıydım. Gölgelendirme için iade hakkımı da yaktım...

  • God of war pc portu mükemmelken bunun böyle çıkması ya grafik motorundan yada port ekibinin kazmalığından kaynaklı. Benim oyum 2. Seçeneğe.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi x3x -- 30 Mart 2023; 7:33:34 >
  • Çamura batırılmayı hak ediyor bu yapım artık zaten. Reklamlarını gördükçe kusacak noktaya geldim. Sağdan soldan her yarım akıl Allah yapmış gibi şişirip durdu şunu. Sony başta bunu dayata dayata kendini zaten satmış.

  • 6900xt ile 4k ultra fsr2 açık 50-60fps native olarak 40-50 arası FPS alıyorum. Arada drop yiyor. Performans sorunu var evet ama hiç çökmedi. Yüklenme ekranlarında bir yavaşlık var. Oyunu daha önce oynamamıştım türkçe dublajla oynamak ayrı bir keyif. Heyecanlı ilerliyor.

  • Sony, microsoftun gelecekte ki call of duty oyunlarının playstation sürümlerini sabote edip oyunları bilerek hatalı çıkaracağından endişe edip mahkemeye bildirmişdi. Steam de aynı endişelerle mahkemeyemi gitse.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • muratcool kullanıcısına yanıt
    2 saati geçse de iade edebiliyorsunuz. Zaten bu bilindik bir sorun olduğundan Steam destek anlayış gösterecektir.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.