Şimdi Ara

The Big Lebowski hakkında

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
0
Favori
1.466
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • O kadar övüyorlar falan dedim izliyim bitiremedim bile filmi. Acayip abartılmış bir film 3 puanı bile haketmiyor komedi desen yok macera desen yok dram desen yok. Ekşi sözlükten de başka bişey beklenemezdi zaten.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 742793 -- 18 Haziran 2019; 13:49:10 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >



  • Şimdi bu yorumu okuyan izlese seveceği film i izlemeyecek bu yüzden uzun zamandır yorumlar iyi veya kötü fark etmeksizin konusunu sevebileceğim filmleri açıp izliyorum.
    Konuyu açan eleman filmi gömmüş mesela ama ben çok sevmiştim.Size öneri arkadaşlar yorumlara göre hareket etmeyi bırakın.Sevmesseniz bırakırınız filmi.
  • Atmin kullanıcısına yanıt
    Zaten mantıklı olan kim ne derse desin ön yargıya kapılmadan izlemek. Ama bu filmin bu kadar övülmesine anlam veremedim. Akmıyor film yok zaman geçmiyor. Muhabbet sarmıyor. Diyaloglar çekmiyor. Ama bir tarantino filminde keşke 2 saat boyunca konuşsalar diyorum. Pulp Fiction belki 10 kere izledim aynı şekilde rezervuar köpekleri Hateful Eight kill bill serisi efsane filmlerdi.

    Belki de bu yorumu okuduktan sonra izleyen biri benim yorumumun aksine filmi çok sevecek. Kişiden kişiye göre değişir.

    Yine mesela ekşicilerin çok sevdiği türk filmi var; Pardon. 2 kere açıp izlemeye çalıştım. Komedi desen yok yani o esprilere laflara gülen adamın mizah seviyesini çok merak ediyorum. Absürtlük desen yok. Absürt'ün Allah'ı Leyla ile Mecnun'u 4 kere baştan sonra bitirdim ama bu film sarmıyor.

    Bazı filmleri çok abartıyorlar ama o kadarda iyi değil yorumları okuyunca beklentiye kapiliyor insan ama filmi izleyince o kadar iyi olmadığını hatta kötü olduğunu anlıyor.

    Mesele filmin çıktığı zaman ile izlenen zaman değil. Örneğin Avrupa Yakası nerede bir yorum görsem herkes övüyor. Beğenmeyeni görmedim. Ben de izliyim dedim . Mükemmel tek kelime ile. Çıktıktan 15 sene sonra izledim ve çok keyif aldım. 23.bölümü izleyip bıraktım bu arada çünkü diziyi metroda otobüste falan izliyordum. Böyle mükemmel bir diziye haksızlık olduğunu düşünüp bütün bölümleri indirip evde sakin kafayla çerez meze eşliğinde izlicem.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • 742793 kullanıcısına yanıt
    İnsanlar neresini beğeniyor dersen şöyle söyleyeyim karakterlerdeki vurdum duymazlık çağımızda stresten bitap düşmüşler için heyecan verici oluyor.Sevenler bunun için sevmiştir diyorum.
  • Katılıyorum, lebowski'yi ben de 2 hafta önce izledim ama hiç sarmadı beni, ittire kaktıra bitirdim bir şekilde. Ama yeri gelince bol diyaloglu hareketsiz filmleri aşırı seviyorum. bkzn. 12 angry men, man from earth.
  • Rodin kullanıcısına yanıt
    Hocam 12 angry men mükemmel bir filmdi.

    Sanılıyor ki Lebowski gibi böyle hareketsiz filmler sevilmeyince aksiyon macera yok diye sevilmiyor ama alakası yok. Filmin kişiyi içine çekmesi lazım. Lebowski 12 angry men'den daha hareketli bir film ama yanına bile yaklaşamaz kalite anlamında.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • üniversitedeyken izlemiştim. 4 arkadaş filme başladık filmin sonunda tek başımaydım. ortalarından sonra sıkmıştı diye hatırlıyorum ama gene de bitirdim. yarım bırakmayı sevmem.
  • Filmin düşünüşünü anlamadan, bunu düşünerek izlemezsen tabi sıkıcı gelir.
  • Beyler siz hala anlamadınız mı bir çok filmde de bu gönderme yapılır. En son depp bi filmde söylüyodu mesela. The big lebowski dünyadaki en iyi filmdir. bu bir mimdir. Yok öyle bir şey. Boş bir filmdir, kafa yormadan dinlenirken izleyebilirsiniz yapıcak en küçük bir şey bulamazsanız. Boş boş izleyin açıp. Bu filmi aşırı övenler ironiktir komiktir ve bilinçli ironi yapanlar farkındadır,bu hale getirmiştir. Ama bu filme berbat, rezalet falan demek yine çok ironiktir. Çünküsünü siz anlamışsınızdır. Bu kafayı anlatmam iki üç kelimeyle zor ama umarım anlamışsınızdır. Sonuç olarak the big lebowski şimdiye kadar yapılmış en iyi filmdir

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • HIGHER kullanıcısına yanıt
    Nedir "filmin düşünüşü" hocam ?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: 742793

    Nedir "filmin düşünüşü" hocam ?
    Her şeyi salmışlık, koy gothe rahvan gitsin durumu var filmde, nihilizmden falan bahsetmesi de bu duruma bir göndermedir.
  • Herkesin sinema zevki farklıdır tabi ama benim en sevdiğim filmlerden birisidir.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • zaten çoğu eski ve yüksek puanlı filmler bu tarzda oluyor. leon, pulp fiction, lebowski falan filan diye gider. izleyip beğenmedim diyene '' o kadar insan beğenmiş sen nasıl beğenmezsin, o kadar insandan daha mı çok biliyorsun '' diye linç eden kitle var.
  • Holy Templar kullanıcısına yanıt
    Hocam Leon da dediğiniz aşırı abartılmış bir film ama pulp fiction konusunda katılmıyorum. Çünkü mükemmel bir film hocam. Tabi herkesin görüşü farklıdır.

    Leon'u lise zamanlarımda izlemiştim. Kızlar falan çok övdüler. Dedim bir bakayım nedir falan. Yahu Gary Oldman olmasa 15.dakikadan sonra kapatırdım ama Gary Oldman oynuyor diye şans verdim. Ki bence tek iyi sahneleri onun olduğu sahnelerdi.

    Aşırı balon bir film. Aynı şekilde otomatik portakal da öyle bence.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 742793 -- 20 Haziran 2019; 20:48:51 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Herşeyin tek bir cevabı var arkadaşlar; zaman.
    Her yapım her sanat eseri her proje her edebi eser, kendi zaman diliminde mükemmel olarak atfedilebilir çevresel faktörler, dönemsel kültür akımı gibi etmenler. Lakin bir şeyleri uzun seneler sonra gömmek hoş değil, her ne kadar o dönem o tadı alan kişiler kadar, sonraki jenerasyonlar aynı tadı alamasa da, bunu haklı çıkarmaz. Bu yüzden herkesin beğendiğini sen nasıl beğenmezsin diye ezmeye kalkanlar eski kuşaklar daha ziyade. Şimdi kalkıp tarihten bir örnek vermek gerekirse, 1 tane bombanın yapacağını yüzbinlerce askerin yapamadığı gülünç ama efsane mertebesinde, stratejiden yoksun savaşlar yok değil. Bunu basit bulmamız, yine de efsane olduğu gerçeğini değiştirmez.

    En son bir örnek vereyim, Rocky ilk filmini açın ve Apollo ile Balboa'nın maçını izleyin ve dövüş kareografi sizi gülmekten yere yatırır halbuki film yılın filmi Oscar'ına sahip. Şimdi çekilen CREED serisini ele alalım gerçekçilik olarak kat ve kat üstün Rocky'nin tüm serisinden ama yine de tırnağı bile olamaz orijinal serinin.

    Kabaca üç aşağı beş yukarı bu şekilde olayın özü.
    Eski filmleri kalbinde yaşatan insanlarız, hepimiz sonraki nesillerle bu kargaşa içine düşeceğiz unutmayın.
    Not: yaşım 34 ve Lebowski benim için de aşmış bir karakterdir (:

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • biraz spoiler var ona göre

    bazı filmler herkes için değil sanırım. lebowski tam bir lümpen. hiçbir işe yaramayan, oradan buradan geçinen tembel bir adam. bu tür adamların başrol olduğu filmler çok görülmez. böyle bir tipin bir takım olayların içine karışması aslında çok komik bir şekilde oluyor. sonra lebowski'nin yaşadığı kafalar var. o bayıldığı hayaller gördüğü sahneler tek kelime ile müthiş! ayrıca bu filmde john goodman gibi bir deha var, "acıların dünyasına hoşgeldin". adam tam bir baş belası, her ortamda bulunan sözünü bir şekilde geçirip ama her şeyi berbat eden tiplerden . olaylar filmde aslında standart bir hollywood klişesi gibi gelişiyor ama bizim adamlar bu klişe senaryo içerisine o kadar yabancılar, kahramanlıktan o kadar uzaklar ki bu filmi güzel hale getiriyor.

    yine bazı filmler türleri içerisinde ilk olmasından dolayı bence çok özeller. mesela exorcist, bugün yine izleyen biri bu film ne kadar sıradan bir film diyebilir ya da ucuz roman için de diyebilir. ama bu filmler dönemleri açısından hep yeni bir bakış açısı geliştirdiler filmler için. ucuz roman'da işlenen zaman kavramı o gün için bir örnek oldu ve bu da filmi kült haline getirdi. şahsen ben böyle düşündüm her zaman bu filmler için. filmleri dönemlerinde değerlendirmek en güzeli.

    tabi bu film 12 angry men ile kıyaslanmamalı, o film çok daha özel bir film. ama big lebowski esasında bir komedi filmi olarak çok özeldir ve cidden belli bir kitleye hitap eder.

    bunlar benim düşüncelerim...




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.