Şimdi Ara

TFT Tavsiyeleriniz?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
0
Favori
1.411
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar tft de tavsiyeleriniz neler olur?
    Şuan hangi herolar daha güclü?
    Sınıffar vs ?
    Teşekkürler. :)



  • Benim fark ettiğim bir şey var o da kesinlikle tanklayacak karakterlerin olması şart. Tanksız çok kırılgan olunuyor, bir türlü başa çıkılamıyor. En azından benim gördüğüm kadarıyla.

    Bu yüzden de komplardan biri Öncü veya Dövüşçü kompu olmalı mutlaka. Bana sorarsan Dövüşçü çok daha iyi, Öncü biraz zayıf kalıyor; biraz da ona sahip olan Leona, Fiora gibi karakterler yüzünden. Özellikle Fiora çöp, oyunun ortasında ve late game'de bir işe yaramıyor. Sibernatik kasarken bile mecburiyetten alınan bir karakter biraz.

    Benim genel olarak tercih ettiklerim bunlar:


    - Tetikçi + Dövüşçü (Lcuian - Graves - Jinx - MF) -- (Malphite - Vi - Cho'Gath - Blitz)
    Favori tercihimdir. Ve bana göre şu an Set 3'teki en OP sınıflardır.

    Başlangıç 4 Tetikçi + 2 Dövüşçü -- Sonrasında yapılabilirse dövüşçüler 4'lenir.
    Burada püf noktalarından biri Jinx'e iyi item verebilmek ve 2 level yapabilmek. Guinsoo - Runaan itemleri çok iyi oluyor. 3'ncü item de duruma göre koruyucu melek ya da kanasusamış falan olabilir. Şansına göre.

    - Keskin Nişancı + Öncü (alternatif: Dövüşçü) + Zaman Bükücü
    Burada zaman bükücü alternatiftir, onun yerine oyunda sana ne gelirse ona göre bir şey kasılabilir 3'ncü komp olarak. Mesela 2 Tetikçi falan da olabilir.

    Ben Caitlyn'i pek sevemedim bu Set 3'te, çok kırılgan ve useless geliyor. Ultisi iyi vuruyor da o ultiyi atana kadar fightlar bitiyor ya da ölüyor. Ve ultisi dodge'lanabiliyor. Sıkıntı bu.

    Burada Ashe biraz işi kurtarıyor. Ultisini atabilirse fightlarda şansınız artar. Erken oyunda Caitlyn alıp daha sonra Ashe + Jhin'e dönülebilir Keskin Nişancı için. Erken oyunda şanslı olmanız gerek Keskin Nişancı'da bence biraz. Caitlyn 1 level kalırsa (hep Caitlyn'den bahsettim çünkü oyun başı genelde o geliyor) ve itemsiz de olursa çabuk eziyorlar.


    - Kılıç Ustası + Zaman Bükücü/Tetikçi + Dövüşçü/Öncü
    Shen, Xayah, Ezreal, Yasuo, Master Yi gibi karakterleri toplarsanız iş yapabilirsiniz. 3'ncü komp tanklardan biri olmalı. Başlangıçta bu tercihler kırılgan olabilir.


    - Casus + Meka Pilotu
    Casuslarda Shaco iyi item verilirse ve en az 2 level yapılırsa çok iyi bir karakter. Kha'Zix çöp maalesef zaten tier seviyesi de düştü oradan anlarsınız. AP kısmını Fizz ve Annie'den alabilirsiniz.


    - Sibernatik + Kılıç Ustası/Öncü
    Sibernatik erken oyunda iyi olmasına rağmen late game'de sıkıntı. Yukarıda da demiştim özellikle Fiora falan sıkıntı. Sibernatik ile başlayıp daha sonra Tetikçi'ye falan dönülebilir. Sibernatik için erken oyunda Lucian'a ağırlık vermeniz gerek. 2 levele çabuk çıkarır ve iyi item verirseniz iş yapar. Late'de Ekko şart. Onu alıp üzerine iyi item vermeniz gerek. Yapamazsanız alternatif çözüm düşünün. Irelia'yı falan da 2 level yapamazsanız baya zayıf kalır. Sibernatik oynaması zordur.


    - Asi
    Güncellemeden önce baya iyiydi, sürekli oynardım, oynamaya çalışırdım. 6 Asi yaptığım oyunların %90'ını kazanıyordum. Şu an nerf yedi biraz.
    6 adet Asi yapıyorsunuz tek olay bu. İşin püf noktası karakterlerin hepsini tam ortaya 'altıgen' şeklinde dizmek ve tam ortalarına da (aynı zamanda diğer tüm Asi'lerden buff alacak) en güçlü olanlarını koyacaksın. Başlangıçta bu Ziggs olabilir ben öyle yaptım. Late game'de 'Aurelion Sol' alıp Ziggs'in yerine tam ortaya koyuyorsunuz. İtem olarak da 2 tane mana itemiyle 'Seraph'ın Şefkati' yapmak çok önemli. Bu sayede seri seri Ziggs'in (daha sonra da Aurelion Sol'un) ultisini kullanmasını sağlayacaksınız. 2'nci item de Rabadon olursa müthiş olur. Seraph + Rabadon itemlerini ortadaki karaktere (Ziggs ve daha sonra Aurelion Sol) verdiğinizde oyunu bitirmiş olursunuz.




    Tüm bu tercihlerde oyun sonunda duruma göre yanlarına MF ve GP eklenebilir.

    -----------

    Genel olarak yorumlayacak olursam da birçok kişi de fark etmiştir oyunda şu Mistik, Büyücü, Mana Yağmacıları gibi sınıflar çöp. Mistik, Set 2'de de vardı orada da çöptü niye bu sınıfta ısrar ediyorlar anlamıyorum.

    Oyun şu an "atak" karakterleri ve itemleri üzerine yoğunlaşmış durumda. Tank + Atak. Özellikle de bunlardan Tetikçi ve Sibernatik göze çarpıyor. Sonra da Zaman Bükücü ve Kılıç Ustası. Tank zaten 2 sınıf var (mekayı saymıyorum).

    Kılıç Ustası'nda Master Yi'ye Guinsoo, Kanasusamış falan verip baya güçlü yapanlar gördüm, Master Yi'nin tek başına fight kazandırdığı oyunlar gördüm yani, ama ben denemedim.



    EDIT: Ben bu mesajı yazarken yeni bir güncelleme daha gelmiş, detayları aşağıdaki videoda var:



    Asi'lerde Aurelion Sol bufflanmış, dediğim gibi onu ortaya alıp tanklatıyorduk artık daha da iyi bir tank olacak. Sibernatik nerf yemiş, Shaco 1 levelde ufak bufflanmış ama genel olarak Casus sınıfı nerf yemiş.

    Büyücü ve Mistik gibi sınıflarda hala elle tutulur bir şey yok. Soraka hariç.

    En çok 3 level Soraka'nın ultisi dikkatimi çekti. 20 bin iyileştirme yapacak. Belki 3 level Soraka kasmayı deneyebilirim 1-2 oyunda.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Fulton -- 15 Nisan 2020; 4:41:25 >




  • Bu arada forumda neden hiç TFT ile ilgili fikir alışverişi ve tartışma yok çok şaşırdım açıkçası. Bir ara ilk çıktığı zamanlar baya taktik falan konuşulurdu burada. Ben normal LoL'ü falan bıraktm iyice TFT'ye sardım bu aralar biraz. Bence çok da kötü değil, evet biraz yine Riot'un LoL'deki gibi dengeleyeceğim derken dengesizleştirme durumu var karakterleri falan ama genel olarak iyi bence. Mobile gelmesi de çok iyi oldu.
  • Flood yapmış gibi olacağım ama kendi deneyimimi paylaşmak için yazıyorum. Bugün girdiğim bir oyundan ekran görüntüsü atacağım aşağıya, Tetikçi ve Dövüşçü'nün gücünü görüyorsunuz. Oyunda ilk 3 aşamada AFK kalmak zorunda olduğumdan hiç oynamadım ve döndüğümde 38 canım varken ondan sonra resimde de görüldüğü gibi 11 win streak yaptım. Oyunu da 2'nci olarak bitirdim. 1'nci de 6 Büyücü + 5 Mistik yapmıştı. Büyücü ve Mistik çöp dedim adam bunlarla kazandı.

    TFT Tavsiyeleriniz?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Fulton -- 15 Nisan 2020; 21:45:21 >




  • Daha çok ..
    Xayah yani semavi ile oynamayı seviyorum.
    Nasıl bir yol izlemeliyim?
    Teşekkürler. :)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi feedegamer -- 16 Nisan 2020; 12:52:29 >
  • Şu anda metanın en güçlü kompu sonsuz karanlık arkadaşlar shaco nerf yemesine rağmen hala deli gibi tekliyor.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • nefret ediyortum ya şu shacodan manası o kadar hızlı doluyor ve vurdugu yerde güller açıyor.. 3500 crit nedir arkadaş.. öldürmek mucize.. ve herkes shaco jhin topluyor.. hele jhin sacmalıgın daniskası, arkaya itemsız da olsa copper jhin koyuyorun 7 8 k dmg cıkarıyor. Allahtan sorcererlar biraz bufflandı da oyuna denge geldi. yoksa 8 kisinin 8 ide panayırda kılıclara kosuyordu
  • Tft’ye bu sezon başlamış biri olarak 3 haftada plat4 e çıktım. Meka büyücü compu sayesinde. Bu compta syndra yı bufflaman gerekiyor. Meka unitleri çabuk 3 lenebilen unitler. Eğer doğru hamleler yaparsan. Hızlıca lig atlarsın. Eğer ki amacın lig atlamak ise :)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ao'shin al
  • TFT' de set 2 ye baya alışmıştım şimdi set 3 te zorlandım biraz. Alışıyorum yavaş yavaş, sonsuz karanlık buildi gayet güzel hoşuma gidiyor. Tetikçiler güçlü baya. onu deneyim bi ara.

    Kayle,shaco, abartı güçlü,
  • Ligler Sıfırlanıp ne zaman başlayacak?
    Tft için? :)
  • Arkadaşlar LoL TFT modu için geliştirdiğim uygulamamı linkten indirebilirsiniz. Item birleştirmeleri, en uygun kompozisyonlar, örnek takımlar, şampiyonların en iyi silahları ve dahası burda. Ayrıca Türkçe. Desteklerinizi bekliyorum :)
    https://play.google.com/store/apps/details?id=com.tft_demo_3
  • quote:

    Orijinalden alıntı: olishernandez

    ao'shin al
    Sossiissss

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhaba arkadaşlar,

    Set 1'den bu yana yüksek eloda TFT oynamaktayım. Yeni açtığım bir youtube kanalı var. Elimden geldiğince videolar atarak yardımcı olmaya çalışıyorum yeni başlayan ya da severek oynamaya çalışan arkadaşlara.

    Dilerseniz sizler de takip edip videolara bir göz atabilirsiniz.

    Link:https://www.youtube.com/channel/UCe0yGT8Og5dteicqdbTojIg/
  • şu çöp modu oynayan kaldı mı ya ?
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.