Şimdi Ara

Tesla, Türkiye'deki ikinci mağazasını açtı (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
44
Cevap
0
Favori
5.164
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
20 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • muhalif13 kullanıcısına yanıt

    Doğru söylüyorsun. Öyle bir algı yapılıyor ki, bütün asgari ücretliler araba alabilsin. Vasıfsız abi işte adam. Bizi kimle kıyaslıyorlar? İngiltere'de, sokak süpürme, çöp toplama vb işleri hep yabancılar yapar mesela. Özbek, Pakistanlı vb ülke insanları. Neden? Adamların refah ve eğitim seviyesi iyi.


    en ucuz araç doğan Şahin olunca sahiplerini de görüyoruz. Son ses müzik, yanlamalar filan. Bu herif tesla almasın bir zahmet.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • hep istanbula açsınlar aliminyum nası bi mantıklar var şirketlerde anlamış değilim

  • vires kullanıcısına yanıt

    "eskidendi o dizel al az yaksın elektrikli al az yaksın eskidendi."


    hocam okuduğunuzu tekrar anlamaya çalışın lütfen. 5 sene öncesinden bahsetmiyorum. hem diyelimki 5 sene önce araba alan sadece 1 kere kazandı. ama yerine yeni her araba koyacağı zaman hayatı boyunca daha fazlasını kaybedecek cebinden. yürütme maliyeti mtv kasko bakım parça hepsi arttı. halbuki araba 100 dolar olsa yürütme 10 dolar olur, araba 200 dolar oldumu yürütme 20 dolar olur. 1 kere kazandım diye sevineceğinize, hayatınız boyunca kaybedeceğinize üzülün ve bunun çaresini düşünün.


    2018de 100 dolarlık araba, (en büyük etken ötv ile) 2023de 200 dolar oldu diye seviniyorsun. 5 sene 100b km sonra değeri ortalama %55e düşüyor.


    yani 200lük satarken 110a satacaksın. yenisi için 90 koyacaksın üstüne.

    ama 100 dolar olsaydı, 55e satacaksın. yenisi için 45 koyacaksın üstüne.


    aynı arabayı yenilerken 45 dolar kazanman gerekirken artık 90 dolar kazanman gerekiyor. ve gelir vergileride arttı. emlak vergileride arttı otel vergisi çıktı, arttı ha arttı, çıktı ha çıktı. yani kazancın 110 kazanıp 100 harcıyorsan artık 120 kazanırsan 100 harcayabilirsin. yani vallahi yeter artık ya. bu millete bir muhasebe dersi lazım ilkokuldan itibaren.


    en kötüsü devletimiz ekonomik krizi atlatsın diye her krizde çıkan ve artan vergilerde dişimizi sıktık. ekonomik kriz atlatıldı ama vergiler gitmedi. hatta bir sonraki krizde dahada arttı yenileride çıktı. şimdiki krizden sonra vergiler gidecek kaybolacak olsa yine dişimizi sıkalım. ama artık yeter. biz devletimiz yaşasın diyoruz saf saf, birileride bunu devletin geliri artıyor diye okuyor. yahu ötv bütçedeki yeri %15. kardeşim 100 köprü yapma 85 köprü yap. ne oluyor bu ötv.





  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.