Şimdi Ara

TESADÜF MÜ OLMASI GEREKEN Mİ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
290
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • İyi günler arkadaşlar , öncelikle konuma giriş yapmadan önce forum.donanim ailesine teşekkürü borç bilirim geçen annem temizlik yapınca klavyenin kablosu çıkmış. benim klavye de bilgisayarı tekrar başlatmazsan açılmıyor ben de tekrar başlattım önüme dank diye BOOT FAİLURE İNSERT SYSTEM DISK hatası çıkıverdi mi? telefonum sağolsun bütün forumlara sitelere baktım aynı sorunu yaşayanlardan. bilgisayarla çok haşır neşir olmama rağmen bir teknisyen edasıyla kasayı açtım içini pisliğini her şeyini temizledim işlemcinin yerini değiştirdim hard disk kablolarının yerini değiştirdim. benim için çok uğraştıran ekran kartını çıkarıp takmakla uğraştım. ama nafile . bu seferde ekran hiç açılmamaya başladı(bari bios ekranı gelsin lan insaf) her neyse heryere baktım artık umudum kesildi bi arkadaş bunun gibi 1 paragraflık bi soruna bios pilini çıkart 5dk bekle tak düzelir demiş umutsuzca dediğini yaptım ve açıldı :D eğer iş sadece biosu default etmekse ekran neden gelmemişti anlamış değilim fakat tekrar teşekkur ederim sayenizde çok şey öğrendim ve bilgisayarıma kavuştum. asıl sorum ise ben pc'den fanlardan falan 1 makineye yakın toz pislik süpürdüm bu işlemleri yaptıktan sonra daha önce high qualityde kasan oyun artık kasmamaya başladı sizce bu bir tesadüf mü yoksa olması gereken mi ? teşekkürler. hayırlı ramazanlar







  • Kardeşim elektronik eşyaların ve devrelerin en büyük düşmanı tozdur,toz zamanla birikir katman oluşturur ,eger ortam nemli ise bu toz nemin etkisiyle devre yolları arasında kısa devreye bile neden olur,hiç birşey olmasa sıcaklık artışına neden olur buda işlemci ve ekran kartında alınan verimi düşürür,en az 3 ay da bir kasaları açıp elektrik süpürgesi yardımıyla tozunu çekmekte fayda var,özellikle işlemci fanı ve ızgaralarını temiz tutmalı.
    Kısaca tesadüf degil olması gereken
  • Kardesim belkide ekran kartın ısınıyordu sen fanları temizleyince hızlı döndü işini yaptı sıcaklıgı inmeye basladı sıcaklık inerse performans artar pclerde kural budur.
  • adam tesadüfen işi çözmüş
  • Bilgisayarım ne zaman kasmaya başlasa tozlandığını anlarım. Kesinlikle fark ediyor. Geçmiş olsun.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.