Şimdi Ara

Terbiyesiz demek suç mu?Dava edildim. Avukat arkadaşlar... (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
102
Cevap
1
Favori
10.684
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
22 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Zibidi Gonzales

    'Bazı' doktorlar dayağı sonuna kadar hak ediyor
    +1


    Terbiyesiz demekten bir şey olacağını sanmam. Millet doktorun öğretmenin yada sokaktaki herhangi birinin ağzını burnunu kırıyor adamı salıyorlar. Sana olurda ceza verirlerse savunmanı böyle yap.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Terbiyesiz demek niye suç olsun yahu medyada sağlık çalışanlarına şiddet farkındalığı var ya doktor hanıma gözünün üstünde kaşın var deseydin yine mahkemelik olurdun. Mahkemede ceza almazsın diye umuyorum ama burası Türkiye güven olmaz yine de.
  • odtücengli O kullanıcısına yanıt
    Hocam direk dava ya gitti davadan uzlaşmaya gider mi tekrar bilmiyorum. Gönderdiğin haberlerin hepsini okudum teşekkür ederim.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • shakircan kullanıcısına yanıt
    Siz avukatınız aracılığı ile uzlaşma talep edebilirsiniz davaya gitse de gerek kalmaz ya da hakimden bu istekte bulunabilirsiniz hadi o da olmadı

    büyük ihtimalle hakim de ilk başta size uzlaşma teklif edecektir bu şekilde düşünüyorum çünkü darp gibi ciddi bir durum yok ortada olsa da yine uzlaşma ile çözülebileceğini düşünüyorum
  • Bir tanıdığım bu cümle yüzünden 3 gün hapis yattı

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Bence anlatılanlar doğru, bu doktorların orası burası ayrı oynamaya başladı. Bana da durup dururken ters cevap vereni gördüm, üstelik özel hastanede ağzının payını verdim ve başhekimine şikayete gittim, başhekimin dediği aynen şu şekildeydi: “Allah allah napıcaz bu kadınla başkaları da aynı sebeplerden şikayetçi baya sinir hastası olmuş doktorumuz” Dedi şaka gibi dimi ama gerçek...

    Mağdur olan arkadaşın yerinde olsaydım hakime çok güzel dobra dobra açıklama yapardım. Bu doktorlar melek mi sanki? Boşuna mı dayak yiyor hepsi? Bir günde robota bağlayıp 100 hastaya bakınca aşağılık kompleksine bürünüyor.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • beyaz kod böyle basit durumlarda verilen bir şey değil. ben bu anlattığınız durumun bin beterini yaşadım bir şey olmaz diyip beyaz kod vermememi söylediler. o yüzden olayı çarpıtarak anlatmayın ki avukat arkadaşlar da size yardımcı olabilsin.
  • o yerde ses kaydı yoksa herkes kafasına gore konusur
  • Olayı anlatım biçiminde dikkat çeken en az 3 bölüm var hangileri olduğu ortada.
    Bu bölümler ya senin olayları iyi anlatamadığını,insanlarla yüzyüze iletişiminin zayıf olduğunu yada gerçekten doktoru sinirlendircek ne varsa bilerek yaptığını gösteriyor
    Doktor body'ci olsaydı büyük ihtimal seni paketleyip hastanenin dışına atardı roundhouse tekmesiyle işini bitirirdi.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-39A3D5E9A -- 16 Şubat 2020; 21:23:57 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Kadın doktorlarda dengesizlik oranı çok yüksektir. Şu zamana kadar hiç bir erkek doktorla problem yaşamadım ama 2 3 defa bayan doktorlarla problem yaşadım. Artık bayan doktora muayene olmuyorum. Kimisi egosunu tatmin etmeye çalışıyor, kimisi adam yerine konmak için karşıdakini ezmeye çalışıyor vs. vs.

    Size tavsiyem bayan doktorlarla muhatap olmayın. Ülkemizde sıradan bir bayanın egosu bile yüksekken tahsillisi siz düşünün.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ben bir doktor olarak şunu diyeyim, olay dediğiniz şekilde olmuşsa bu meslektaşımız son derece abartılı bir tepki vermiş, olayın suyunu çıkarmıştır.


    Terbiyesiz tam olarak hakaret sayılmaz ama bu şımarık tipler sizi dava edip illa bir şey almanızı sağlamak için uğraşmışsa hakimin insiyatifine kalırsınız. Çok zorda kalırsanız, şu savunmayı verin:

    "kendi kendime "terbiyesizlik değil mi şimdi bu" diye söylendim dersiniz. Hakaret suç da kendi kendimize söylenmek de mi suç. Hakaret edecek olsam suratına küfür eder çıkardım. Dışarıda kendi kendime söylenmek de suç olmamalı, tahrik edilmiştim, ona rağmen çıktım gittim."

    Ama olay bire bir anlattığınız şekildeyse tabi. Çünkü ben bu şiddet olaylarından sonra, olayın mokunu çıkarıp her şeyden davacı olan doktorlar da duymaya başladım. O yüzden çok da emin olamadım.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-7AF05F3D8 -- 16 Şubat 2020; 20:34:23 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: yusuf24

    Kadın doktorlarda dengesizlik oranı çok yüksektir. Şu zamana kadar hiç bir erkek doktorla problem yaşamadım ama 2 3 defa bayan doktorlarla problem yaşadım. Artık bayan doktora muayene olmuyorum. Kimisi egosunu tatmin etmeye çalışıyor, kimisi adam yerine konmak için karşıdakini ezmeye çalışıyor vs. vs.

    Size tavsiyem bayan doktorlarla muhatap olmayın. Ülkemizde sıradan bir bayanın egosu bile yüksekken tahsillisi siz düşünün.
    buna katılıyorum, kendim de bir doktor olarak kadın doktordan uzak duruyorum. Milleti siz düşünün.
  • Allah belamı versinki olay bu yemin ederim.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Kesin tipsizsin. Yakışıklı olsan böyle davranmazdı
  • Nitelikli Hakaret Suçu Cezası (TCK 125/3)

    Suçun nitelikli hallerinde hakaret suçunun cezası, 1 yıl ile 2 yıl arasındadır. Mağdurun kamu görevlisi olması (avukat, hakim, memur vs.) ve hakaretin görevinden dolayı yapılmış olması, kişinin mensup olduğu dinin kutsal değerlerine veya din özgürlüğünün kullanılmasına hakaret edilmesi hakaret suçunun cezası ağırlaştırılmış nitelikli şekli olarak kabul edilmektedir.

    Alenen Hakaret Suçu Cezası

    Hakaretin alenen işlenmesi halinde, hakaret suçu nedeniyle öngörülen ceza 1/6 oranında ayrıca arttırılacaktır. Örneğin, bir tv programında veya bir caddede bağırarak hakaret etmek hakaret suçunun aleni bir şekilde işlenmesine neden olur.

    Terbiyesiz, Saygısız vb. Sözler Hakaret midir?

    Somut olayda sanığın katılana yönelik kullanmış olduğu “terbiyesiz, saygısız” şeklinde, kaba ifade ve ağır eleştiri niteliğindeki sözlerin, katılanın onur, şeref ve saygınlığını rencide edici boyutta olmaması nedeniyle hakaret suçunu oluşturmayacağı gözetilmelidir (Yargıtay 18. Ceza Dairesi - 2016/6745 karar).

    Ceza infaz kurumunda bulunan eşine para yatırmak için gelen sanığın, ziyaret günü olmadığı için çocuğunun kendisiyle birlikte cezaevine girmesine izin verilmemesi üzerine, cezaevi çevresinin başı boş köpeklerin dolaştığı ıssız bir yer olması ve 6 yaşındaki çocuğunun korkması nedeniyle, nizamiyede görevli bulunan müştekiye, kendisine yapıldığını düşündüğü haksızlığı eleştiri amaçlı olarak söylediği kabul edilen, “terbiyesizlik yapıyorsun” biçimindeki sözlerin, müştekinin onur, şeref ve saygınlığını rencide edici boyutta olmayıp, ağır eleştiri, rahatsız edici, kaba ve nezaket dışı davranış niteliğinde olduğu ve hakaret suçunun unsurlarının oluşmadığı (Yargıtay 4. Ceza Dairesi - Karar: 2014/32605).

    “Terbiyesizlik, Pislik Yapma, Erkeksen Yüzüme” Söyle Hakaret midir?

    Hakaret fiillerinin cezalandırılmasıyla korunan hukuki değer, kişilerin onur, şeref ve saygınlığı olup, bu suçun oluşabilmesi için, davranışın kişiyi küçük düşürmeye matuf olarak gerçekleşmesi gerekmektedir. Bir hareketin tahkir edici olup olmadığı bazı durumlarda nispi olup, zamana, yere ve duruma göre değişebilmektedir. Kamu görevlileri veya sivil vatandaşa yönelik her türlü ağır eleştiri veya rahatsız edici sözlerin hakaret suçu bağlamında değerlendirilmemesi, sözlerin açıkça, onur, şeref, ve saygınlığı rencide edebilecek nitelikte somut bir fiil veya olgu isnadını veya sövme fiilini oluşturması gerekmektedir.

    Olay günü sanığın, müştekiye söylediği kabul edilen “terbiyesizlik yapma, pislik yapma erkeksen gel yüzüme söyle” şeklindeki sözü, muhatabın onur, şeref ve saygınlığını rencide edici boyutta olmayıp, rahatsız edici, kaba ve nezaket dışı hitap tarzı niteliğinde olduğu ve dolayısıyla hakaret suçunun unsurlarının oluşmamıştır (Yargıtay 18. Ceza Dairesi - Karar: 2018/14490).

    Terbiyesiz, Riyakar, Yalancı Hakaret Değildir

    Hakaret fiillerinin cezalandırılmasıyla korunan hukuki değer, kişilerin onur, şeref ve saygınlığı olup bu suçun oluşabilmesi için, davranışın kişiyi küçük düşürmeye matuf olarak gerçekleşmesi gerekmektedir. Bir hareketin tahkir edici olup olmadığı bazı durumlarda nispi olup zamana, yere ve duruma göre değişebilmektedir. Kamu görevlileri veya sivil vatandaşa yönelik her türlü ağır eleştiri veya rahatsız edici sözlerin hakaret suçu bağlamında değerlendirilmemesi, sözlerin açıkça, onur, şeref, ve saygınlığı rencide edebilecek nitelikte somut bir fiil veya olgu isnadını oluşturması gerekmektedir. Olay günü sanığın, “sen çok terbiyesiz, riyakar, yalancı birisin Nejdet Çene suratına da söyledim, yine söylüyorum. Din tüccarlığı yapıyorsun, dini alet ederek kendini haklı gösterme çabalarında bundan biraz adam ol, bazı insanlar iki taraflı oynar, ama sen her taraflı oynuyorsun” şeklinde ve kaba hitap tarzı niteliğindeki sözlerinin, katılanın onur, şeref ve saygınlığını rencide edici boyutta olmaması nedeniyle hakaret suçunun unsurlarının oluşmadığı gözetilmeden, mahkumiyet kararı verilmesi, bozma nedenidir (Yargıtay 18. Ceza Dairesi - Karar: 2019/11986).

    Nette bulduklarım. Olurda aynı durumda olan çıkarsa aramasın diye koyuyorum.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >




  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.