Şimdi Ara

Tera Online 3.CBT Duyuruldu. Ve Yeni Görüntüler.( Karakter Yapılandırma Videoları Eklendi.) (18. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
383
Cevap
0
Favori
22.864
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1617181920
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Iscaladon

    Selamlar. Geçen hafta download falan derken yetişemedik ama önümüzdeki hafta nişanlımla beraber oynamaya niyetliyiz.
    Ben de Ultima'dan beri MMO harici birşey oynamadım ta ki üniversitede dofus'la tanışana kadar. Arada WoW denedim, 5. dakikada "Ya ne diye yaratık kestirip duruyo bu gider çalışırım gerçek para kazanırım yea" diyip bıraktım. Atmosferi hiç ama hiç sevmedim. Dofusu uzun süre oynadım çok arkadaş edindim, 2.0'da bıraktım. Aion'a arkadaşların "Healar lazım ya oynasana" diye tutturmasıyla başladım, yine "Ya hep kes kes nereye kadar" diye gezerken kanatları gördüm, tav oldum. OGZ lejyonunda bir yıl kadar oynadık sanırım, sonra dağıldık. MMO arayışında nişanlımla çok oyun denedik, genelde F2P oyunları tercih ettik çünkü Aion'dan sonra p2p olacaksa bi oyun, Aion'dan güzel olmalı diye düşündük. Rift tam bir fiyasko oldu bizim için. Allods'u denedik, rusça olması sıktı, oyun ünlendi sonra moda oldu. Şu an Dragon Nest'i deniyoruz, ve bol bol LoL oynuyoruz, GW2 bekliyor, arada da yeni çıkan MMO'ları takip ediyoruz.
    Aion'u lvl cap yükseldikten sonraki ayda bıraktık. Neden?
    Endgame, herşey güzel, pvp istiyoruz siege istiyoruz. Serverlar imkan tanımıyor. Endgame'de içerik yok. Item çeşitliliği yok. Bi ara assass'lar op'tu, yeni stun release skillleriyle ağır nerf yediler. Nişanlım sıkıldı gitti o noktada zaten. Cleric olarak mageler hariç öldüremediğim class yoktu. Beni de o sıktı.
    Geçen pazar sabahı tera'ya rastladık. Video falan derken bayıldık oyuna. Benim bir MMO'da aradığım şey, karakter customization. Ultima, Dofus, Aion diye bir evrim sözkonusu. Aion kadar değil diyor arkadaşlar ama izlediğim videolarda pek bi eksiğini görmedim. Bence gayet iyi gibi. Diğer bi aradığım şey biraz saçma gelecek ama su ile etkileşim. Bildiğiniz üzere aion'da herkes yüzme özürlüydü. Acayip kıl olurdum. İnadıma suya girip su içinde koşardım. Cleric olunca dot sorun değil malum. Ama çıldırtırdı dediğim gibi. Bu oyunda onu gördüm, tamam.
    Combat sistemine gelirsek, eğer pvp yapacaksanız, auto target olayı bence saçmalık. Yani MMO hani alternate life, ne kadar gerçekçi o kadar iyi kanımca. Eğer oynamayı düşünen arkadaşlar varsa ve hayatlarında hiç bu tarz bi oyun oynamadılarsa tavsiyem birkaç gün oturup Dragon Nest oynamaları ki f2p ve piyasadaki en güzel f2p sistemine sahip. İlk kez lvl 25'te hiç huyumuz olmamasına rağmen cash shop'tan storage expention aldık o da hakketti bu oyun diye. Ki LoL oynarız kaç senedir, bi kere daha rp almamışızdır. Oyunda target yok ve beğenip beğenmeyeceğinize karar verebilirsiniz Tera'ya ödeme yapmadan önce; ki biz DN oynarken Tera'yı gördük ve DN'de sevdiğimiz şey ile Aion'da sevdiğimiz şeyleri bize sunan Tera'ya çok heveslendik. Sonuçta MMO'dan ne beklediğinize göre değişir, çok araştırdık çok video baktık ve oynamasak da oyunda ne göreceğimizi neredeyse biliyoruz.
    Diyeceğim şudur ki; MMO'dan beklediğiniz, Grafik, ambiyans, farklı bir combat sistemiyse, bu oyunun oynanırlığı yüksek. Ama sakın şu yanılgıya düşmeyin; MMO questtir, MMO grinddir. Ki Aion'da ben 44-45 arasını Cleric'le full grind yapmak zorunda kaldım, (Dredgion'dan önceki lvl hangisiydiyse artık) Dofus oynadım ki fulllllllllllllllllllllllllll grind'dır o oyun, DN dediğim oyunsa full instance, questtir, bu oyun görünüşe göre o ikisini dengelemiş. Çıkıp çok çok fantastik şeyler beklemeyin derim neticede bu bir MMO ve MMO'ların belirli kalıpları ve değişime esnek yönleri vardır. Önemli olan neyi alıp neyi esneteceği oyun yapımcılarının ve görünüşe göre iyi bir şekilde kotarmışlar oyunu.

    aynı şekilde başladım ben de oyuna. birebir aynı fikirdeyim. wow'un burning crusade expansionından sonra ilk defa bir oyun için bunca heyecanlanıyorum.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Andreas_579

    İstediğim atmosferi veremedi maalesef. Ben hayır diyorum.

    Elbette zorla değil ama oyunlar konusunda ilk izlenim yanıltıcı olabiliyor. Ben de çok oyunu ilk izlenimle bıraktım ama endgame'ini görüp "vay oynasaydım keşke" dediğim çok oldu. Bknz: WoW. Aion'u zorlamasalar bırakıyordum, sonra onlar bıraktı ben tek oynadım. O derece.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Iscaladon

    quote:

    Orijinalden alıntı: Andreas_579

    İstediğim atmosferi veremedi maalesef. Ben hayır diyorum.

    Elbette zorla değil ama oyunlar konusunda ilk izlenim yanıltıcı olabiliyor. Ben de çok oyunu ilk izlenimle bıraktım ama endgame'ini görüp "vay oynasaydım keşke" dediğim çok oldu. Bknz: WoW. Aion'u zorlamasalar bırakıyordum, sonra onlar bıraktı ben tek oynadım. O derece.

    Yanlış anladınız beni, grafikler,oynanabilirlik, class ırk sistemi falan hepsi güzel hoşta ben oynadıgım oyunlarda ilk başta Çevreye bakıyorum. Zate ingilizce az buz var . Elin gavuru yanında anlamadıgım şeyler söylüyorlar. Türk falan göreydim eyiydide yok.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi GoTçu Tacettin. -- 13 Mart 2012; 12:52:11 >




  • selam arkadaşlar şuan bu oyunu beta oynama imkanımız varmı? varsa link verirmisiniz
  • preorder etmen gerekiyor beta'ya katılmak için, 5 euro olan bi versiyonu var. istersen bunu alıp deneyebiliyorsun. oyunu almaya karar verirsen de çıktığında, o 5 euro düşüyor hesabından.
    edit: kendi official sitesinden.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Iscaladon -- 14 Mart 2012; 19:29:32 >
  • İnsanları diğer pvp serverına yönlendirmişler ama kimsenin taktığı yok yeni key alanlarlar bile gidip ilk serverda açıyor. 1. serverda karakter oluşturulmasın yeni başlayanlar mecburi gitsin 2.serverda açsınlar. Mevcut oyuncu kapasitesine göre de 1. serverda iyileştirilmeler yapılsın.

    18 dk diyordu cbt2 de 1 buçuk saat bekledim girebilmek için. Böyle olunca da oyun ne kadar güzel olursa olsun insan rahatsız oluyor, kötü bir izlenim oluşuyor. Cbt 3 de zaten ancak akşamları az bir süre fırsatım olacak bunun içinde 1-2 saat sıra beklicem. Başka servera geçmek kolay ama şimdi guild filan var ortam iyi adamlarla muhabet filan o kadar da kasmışım zerkere alışmışım gidip de başka serverda oynamak hiç işime gelmiyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Miayke -- 14 Mart 2012; 20:41:03 >
  • daha once normal tera oynayan varmıydı yanı us'da oynıyan varmı suan ?
  • Normal tera derken?

    Us'da da beta süreci devam ediyor. Zaten ortaklaşa yürüyor beta süreci. ! hafta onlar 1 hafta eu şeklinde ilerliyor. Normalden kastın K-Tera sanırım.
  • EU Server 3.CBT 1500 Key

    http://www.onlinewelten.com/win/1347-sichert-euch-1500-beta-keys-tera/

    23-25 Mart US Server 10000 Beta Key

    http://www.mmorpg.com/giveaways.cfm/offer/324/TERA-Beta-Key-Handout.html



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi galyernus -- 15 Mart 2012; 21:06:02 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Miayke

    Normal tera derken?

    Us'da da beta süreci devam ediyor. Zaten ortaklaşa yürüyor beta süreci. ! hafta onlar 1 hafta eu şeklinde ilerliyor. Normalden kastın K-Tera sanırım.

    Pardon ben us'ta oyun çıktı sanıyorum betayla ugrasamıcam oyun cıksın dırek satın almayı dusunuyorum hayırlısıyla..
  • Dün akşam başladık gözümüzden uyku akana kadar oynadık nişanlımla. İlk izlenimler;
    -O ne biçim grafik öyle
    -Yaratıklar ne güzel dizayn edilmiş
    -Aaa attack animasyonunu dodgelayınca dmg almıyorsun süper
    -Questler Aion'a benziyo
    -Dövüş sistemi Dragon Nest'e benziyo
    -Grafikler grafikler grafikler...

    Karakter yapma ekranını yetersiz bulanlar olmuş fakat aion'dan eksiği yok. Sadece template seçmeniz gerekiyor ve onun üzerinde oynuyorsunuz. Aion'da bi template'ten diğerinin aynısını çıkarabiliyordunuz ince ayarla, burda daha düzgün yapmışlar. Her bir template birbirinden tamamen farklı yani.

    Questler gayet eğlenceli, oyun da gayet user-friendly. Benim fikrim oyunda spell cast'lerde aion'da olduğu gibi bi bar koymaları iyi olacağı yönünde, nişanlım karakterin yaptığı hareketin yeterli olacağını düşünüyor. Bire bir casting animation var çünkü.

    Oyunu kapattıktan sonra çok konuştuk, bir eksik bulduk oyunda ama ne olduğunu bilemiyoruz =) Yani birşeyler eksik ama ne... (Starter area'dan çıktık, şehirde bi pvp yaptık, slayer nişanlım mistreat a mystic achievement aldı :p) Hani boş geldi oyun sanki harita fazla büyük gibi. Ama düşününce Aion'da da ilk yerler öyleydi.

    Skill azlığı evet var. Oyuna zaten neredeyse skillsiz başladık xD Hoş düşününce aion'da da öyleydi ama yine de başlangıçta birkaç skill daha olsa hoş olabilirdi. Yani lvl 8'de auto attack skill'inin lvl3 olması yerine hani yeni bir skill olsaydı da yeni skill gelecek diye bi lvl daha almak isterdi insan. Ama benim fikrimce çok büyük bir eksiklik değil bu.

    Ah o kıyafetler, ah... Çok güzel her biri bir diğerinden farklı. Aion'u anımsattı yine bana. Skill eksikliği yüzünden lvl atlama ihtiyacını gear görünümünü değiştirecek olma bilinciyle kapatmışlar.

    Şimdi yeni bir karakter açacağım, akşamları nişanlımla oynuyorum ama bütün gün beklemeye dayanamam herhalde gelmesini :)

    Son karar; 3-4 saatlik oynamayla diyebilirim ki okuduğum eleştirilerin çoğu gözlemleme ve irdeleme eksikliğinden kaynaklanıyor. Oyunun ileriki lvllarda tadından yenmeyeceğini sanıyorum. Aion'dan sonra gw2'ye kadarki mmo budur. GW2 de olur da patlarsa (sanmıyorum ama ne olacağı belli olmuyor hiç) bu oyun f2p olana kadar en güzel p2p olur bence.

    Dip not: Oyunun closed beta hali bu kadar güzelse, open beta hatta release date'a kadar sanıyorum mevzubahis (göreceli) eksiklikleri kapatmak için uzun bir süre var. Oyun neredeyse bitmiş ki bu haliyle bile oynanır.

    Edit: Sorcerer açtım şimdi, gayet çeşitli skiller var burada. Sadece aynı skill'in farklı renkli olanları yok o yüzden temiz "lite" bi skill sistemi var. Skill eksik değil de kısa ve öz yani kanımca.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Iscaladon -- 17 Mart 2012; 14:56:16 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Miayke

    İnsanları diğer pvp serverına yönlendirmişler ama kimsenin taktığı yok yeni key alanlarlar bile gidip ilk serverda açıyor. 1. serverda karakter oluşturulmasın yeni başlayanlar mecburi gitsin 2.serverda açsınlar. Mevcut oyuncu kapasitesine göre de 1. serverda iyileştirilmeler yapılsın.

    18 dk diyordu cbt2 de 1 buçuk saat bekledim girebilmek için. Böyle olunca da oyun ne kadar güzel olursa olsun insan rahatsız oluyor, kötü bir izlenim oluşuyor. Cbt 3 de zaten ancak akşamları az bir süre fırsatım olacak bunun içinde 1-2 saat sıra beklicem. Başka servera geçmek kolay ama şimdi guild filan var ortam iyi adamlarla muhabet filan o kadar da kasmışım zerkere alışmışım gidip de başka serverda oynamak hiç işime gelmiyor.


    Biz 1. serverda açtık valla hem de saat 8 civarıydı. Bir dakika beklemedik girdik, şimdi sorc açtım oynadım orda da bekleme yapmadım hiç. Diğer serverları bilmiyorum hiç.




  • Cbt 3 de key dağıtılmadı bu yüzden serverlar eskisi gibi yoğun değil. Dağıtılan keyler sadece tek bir haftasonu betası için diğer betaları kapsamıyor.
  • Dağıtıldı ya bana bile ayrıca cbt3 beta key'iniz diye mesaj geldi. (almadan önce oyunu, başvurmuştum) yukarda biri de demiş 1500 key diye. Anlam veremedim hiç. Merak da ettim niye öyle bekletiyor diye. Hani yarın öbür gün bizim de başımıza gelir mi acaba?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Iscaladon -- 17 Mart 2012; 23:05:05 >
  • Geçen beta da 10 binden fazla key dağıtıldı. Bu beta da öyle yapmadılar. Birde ilk server derken ? pvp mi pve mi. İlk pvp serverı sadece yoğun idi diğer serverlar ilk cbt lerde de boşdu zaten.
  • pve1'deyiz. Ama dün akşam bir sorun oldu, oyuna girdik, lvl 11 zone'una gittik ana şehirden çıkıp, bir tek yaratık kesemedik. Lag vardı deli gibi. Bizden de kaynaklanıyor olabilir çünkü internetimiz de yavaştı nedense. Ama çok güzel oyun ya. Gezdikçe aion etkisini gördük. Gear remodelling, template dress, craftsmen's quarters falan aynı pandemonium havasındaydı. Ama grafikleri çok daha güzel. Grafik motoru sayesinde bayırda knock down yaptığınız adam yuvarlanarak düşüyo bayır aşağı :D
  • oyunu oynayanlar sabit 1 server toplansa çok oyuncu var ama parçalanmış durumda
  • 23-25 arası olab cbt için key buldum.Tera nın sitesine üye oldum keyi de girdim.Fakat oyunu indirme linki yok bi yrd.olurmusunuz.Nasıl indireceğim



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi A.N.E.Y.H. -- 22 Mart 2012; 10:41:56 >
  • 23-25 için en masse den hesap açıp keyini girmelisin. Yalnız blokladılar sanırım asyayı, Türkiye varmı aralarında bilmiyorum gerçi.

    Bu arada elimde 29 mart-1 nisan için key var fazladan isteyen varsa verebilirim.
  • 
Sayfa: önceki 1617181920
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.