Şimdi Ara

Tera Online 3.CBT Duyuruldu. Ve Yeni Görüntüler.( Karakter Yapılandırma Videoları Eklendi.) (17. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
383
Cevap
0
Favori
22.865
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1516171819
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • http://www.xfire.com/live_video/lopasit/

    canlı olarak oynadığımı yayınlıyorum izleye bilirsiniz sorularını bur dan sorun
  • Blue set bitti 2-3 tane de turuncu item var. İnstancelar uzun ama item düşme garantisi var. Keşke level cap 32 olsaydı cbt2 de. 27 tatmin etmedi ama işte diğer pvp serverı da yetişsin ona da ilgi olsun serverlardaki yük azalsın diye yapıldı sanırım. Birde levela tlamak kolay zaten eng game de 58. 1 ayda çok rahat end game olup item de dizliebilir.
  • hangi sunucudasın
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Miayke

    Blue set bitti 2-3 tane de turuncu item var. İnstancelar uzun ama item düşme garantisi var. Keşke level cap 32 olsaydı cbt2 de. 27 tatmin etmedi ama işte diğer pvp serverı da yetişsin ona da ilgi olsun serverlardaki yük azalsın diye yapıldı sanırım. Birde levela tlamak kolay zaten eng game de 58. 1 ayda çok rahat end game olup item de dizliebilir.

    CBT2 deki duruma göre oyuna devam edip etmeyeceğime karar vericem diyordun. CBT2 bitti görüşlerin nedir? Bahsettiğin eksikleri giderebilmişler mi?
    Ben de bu oyunu 1 senedir takip ediyordum ara ara.Dün bir bakayım diye sitesine girdim bir baktım pre-order var, hiç düşünmeden verdim siparişi.30gb download ettim kurdum şimdi ilk beta invite i almayı sabırsızlıkla bekliyorum. Gameplayi canlı canlı tecrübe etmeyi gerçekten istiyorum. Oyunla ilgili ilk izlediğim videoda elinde kocaman balta olan humanoid bir hatun vardı. Sonradan öğrendim o amani ırkından berserker bir hatunmuş. Kesin berserker kasarım diyordumki berserker oyunda pvp açısından en zayıf sınıfmış okuduklarıma göre. Offical forumlarda berserker hits like a truck but moves like a turtle diyorlardı. Beni bu oyunda ilk çarpan elbette grafikler olmuştu.

    Bu başlık altında yazılanların hepsini okudum. Özellikle Kukuchi ve Miayke, ikinizin yorumları arasında çok gidip geldim. İkinizde kendinize göre olumlu ve olumsuz yönleri anlatmışsınız. Bazı şeyler bana acaba mı dedirtti, açıkçası oyundan çok ümitliyim o yüzden girebilmek için sabırsızlanıyorum fakat resmi forumlarda ve birkaç yerde okuduktan sonra bir kanıya vardım ki bu oyunun lansmanı başarısız. Oyunu bilen kitle oldukça ufak. Daha iyi reklama ve tanıtıma ihtiyacı var diye düşünüyorum.

    Mmorpglere ben de ultima ile başlamıştım.Sonra everquest falan derken wow hastalığına bende yakalandım. 6 sene sonunda bıraktım. İlk oynadığım zamanlar bu oyunun serverlarının kapandığı günü görürüm diye düşünürken son 1-2 senede blizzard beni öyle delirttiki oyundan iyice soğudum. Üstüne 4-5 aylık rift tecrübem oldu. İlk başlarda büyük heyecan yaratmıştı bende.50 olup pvpye adamakıllı başlamamla büyük hüsrana dönüşmeye başladı. Yinede overall olarak gözümde başarılı bir yapım olarak kaldı. Grafikleri de ayrıca hoşuma gitmişti.

    Tera nın grafikleri gördükten sonra dudağım uçuklamıştı. Oynanış tarzınında non-target olduğunu görünce iyi meraklandım. Sabırsızlıkla giriş yapabilmeyi bekliyorum.
    1-2 gün içinde çok şey okudum ve içimde oyun sanki launchtan sonra istenen başarıya-kitleye ulaşamayacak gibi bir his doğdu açıkçası içimde çünkü community gerçekten zayıf görünüyor. Umarım öyle olmaz. Birçok videosunu izledim gerçekten üzerinde çalışılmış ve kaliteli bir yapım umarım region başına milyon oyuncu sayısını görebilecek kapasitede olur.

    CBT2 ve ileriye yönelik görüşlerinizi merakla bekliyorum. Teşekkürler.




  • oyunu bır rus prıvate sıtesınden ındırdım deneme amaclı 4 gundur oynuyorum bence hıc ıyı olmamıs aıon buna 10 basar kanımca.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: born2bemad


    CBT2 deki duruma göre oyuna devam edip etmeyeceğime karar vericem diyordun. CBT2 bitti görüşlerin nedir? Bahsettiğin eksikleri giderebilmişler mi?


    Büyük ihtimal oyuna devam edeceğim en azından 2-3 ay oynamayı düşünüyorum. Community halen zayıf bana göre. Halen key dağıtmaya devam ediyorlar. Eğe buna son vermezler ise cbt 3 de ilk pvp serverına girmek için 2-3 saat sıra bekleyeceğiz.

    En azından dc olunduğunda server ekranına değilde karakter ekranına dönse çok iyi olacak. Yoksa her dc de 2-3 saat beklemek gerçekten sıkıcı ve sinir bozucu. 10dk sıra bekleyeceksiniz diyor ama gerçek zamanlı işlemiyor bu olay, 10 dk oluyor sana 1,5 saat.
    Çözüm olarak oynamadığım sürelerde ya oyunu açık bırakacaksın ya da karakter şeçme ekranına döndürüp orada bırakacaksın ki ertesi gün sıra olmadan giresin. Çünkü gece 3-4 de bile sıra bekleyenler olduğunu duydum guildden.


    Cbt1 de berserker çok zayıf gözüküyordu pvp de ama cbt 2 de ulaşılan levelda o kadar da zayıf hatta group pvp için en iyi class diyebilirim. Stunlanan bir rakibi en kısa sürede saf dışı bırakabiliyorsunuz. Ayrıca açılan yeni leap skilli de uzaktaki rakibe hızlı bir şekilde ulaşmanızı sağlıyor. Ayrıca instancelar için en iyi class bence. Aggroyu elinde tutabilse takımda tanka filan da ihtiyaç kalmayacak takımı tek başına taşıyabilecek bir class.

    Glyph ler doğru kullanıldığında yavaşlık ve mana sorunu da ortadan kalkıyor. Block skillinin mana veren glyphini açtığında hiç hasar almadan mana doldurabilmen ve daha sonra leap ile rakibe gidip knoc-down skillinle rakibi çok rahat öldürebiliyorsun. Tabi non target olduğu için o kadar kolay değil bu olay. Ama yani alıştıktan sonra ne yapman gerektiğini öğrendikten sonra her classa karşı etkili olabilirsin. Oyundaki en büyük hasarı veren class mage ama bossa karşı mage den bile çok daha fazla hasar verebiliyorsun. End gamede 250k-300k vuranlar gördüm bosslara.
    Bu arada castanic bence en uygun ırk berserker için. Büyük cüsseli ırklarda range biraz daha fazla oluyor ama gerçekten çok kolay hedef alınılıyorlar. Elin ise hedef alınması zor ama düşük range i ile rakibin dibine girmek zorunda kalıyor vurmak için.

    Guild pvp sistemi de aion gibi. Belli bölgeleri elinde tutmaya çalışıyorsun aion da farklı bir harita içindi bu. Tera da ise oyunun bütün haritasını kapsıyor şehirlerin hepsi farklı guildlere ait oalcak ve onları elinde tutmaya çalışacaklar.

    Dediğim gibi oyunu 2-4 ay oynayacağım, sanırım yeterli olacakdır maksimum zevki almam için. Çünkü çok kısa bir sürede end game e ulaşılıyor. Bu yüzden asya da oyun tutmadı zaten. Ama avrupa oyunusu için iyi birşey ki genellikle çoğu asya çıkışlı oyunlarda zor level kasmakdan şikayetçi oluyordu avrupa oyuncusu.
    Bu olayın tek eksisi düşük level instanceların önemini kaybetmesi. Herkes hızlı birşekilde end game e ulaşıp direk üst düzey instancelara girip item kasmaya çalışacaktır. İntancelar da da item garantisi var.Bütün bosslar rare ve ya superior item düşürüyor.

    Birde çoğu parti mobu solo kesilebiliyor. Zerker zaten block ile rahatlıkla kesebiliyor. Warrior yüksek mobility si ve kaçış skilleriyyle uzun sürsede kesebiliyor. Ranger filan da zaten anlatmaya gerek yok kaçış skilleriyle dolular. Mystic yine heal kristalleri olsun blink skilli ve cooldown sürelerinin kısa olması olsun rahatlıkla çoğu parti bossunu solo kesebiliyorlar.

    Sonuç oalrak 1 ayda end game e ulaşıp iyi de item seti oluşturdukdan sonra pvp ve guild warlar ile oyunun zevkine varıp daha sonra bırakılabilecek bir oyun. Tabi gelcek olan ek paketler, yenilikler, artan level cap filan oyunun sürekliliğini sağlayabilir bu da yapımcı firmaya kalıyor.


    Edit: Rus private serverıyla official serverları bir tutmamak lazım. Arada dağlar kadar fark olsa gerek. Uzun süre aion oynamış biri olarak bana göre bu oyun aion vision videosundaki heyecanı bana yaşattı diyebilriim. Oyunun adı aion 2 değilde tera olarak çıkmış gibi duruyor. Zaten ekip de ncsoftta aionu geliştiren ekipden ayrılanlar.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Miayke -- 5 Mart 2012; 15:55:03 >




  • @Miayke

    Teşekkürler görüşlerin için. Sabırsızlıkla bekliyorum ben de. Dediğin gibi çok çok 3-4 ay tadını çıkarıp duruma göre karar verilir. Ufukta büyük yapımlar var.
  • Herkese merhaba öncelikle ben uzun zamandır takip ediyorum terayı hatta pre-order acildigi zaman bakmıstım veriliyo mu diye ama Türkiye yok diye siparis verememiştim.
    Simdi bu forumda buldum mini-order mevzusunu falan ama almaya calişmama ragmen

    Your account is not allowed to make purchases at this time.

    Seklinde bir uyarıyla karsilasiyorum.Sebebi nedir ne yapmalıyım yardım ederseniz sevinirim.Teşekkürler.
  • Cbt 2 den birkaç yeni ss. Karakter git gide soyunmaya başladı:) Nedense bilmiyorum hiçbir zaman rpg oyunlarında erkek karakter açmam. Bu oyunda ki kıyafet anlayışı böyle devam ederse end game de çıplak kalacak karakter. Akiyon halindeyken pek bir ss almamışım, aldıklarım da pek güzel değil bu yüzden koymadım onları.Cbt 3 de pek bir fırsat bulamayabilirim oynamaya ama oynamaya fırsat bulursam bol bol ss alacağım. Mümkünse ss modunda olacak ss ler.

    Eğer ki oynarsam ilk pvp serverında oynuyorum, bu karakterle devam edeceğim yeni karakter açmayı düşünmüyorum. Resimlerde gözüken isim den ulaşabilirisniz bulunduğun guild de en büyük guildlerden biri guilde alırım gelen olursa, guild dili ingilizce ve türk yok sanırım benim üye yaptıklarım dışında. Ama guild içi yardımlaşma iyi instance lara filan oyuncu bulunaibliyor uygun saatlerde. Mystic, priest ve lancer pek yok gerçi server da da pek bulunamıyor priest ve lancer. Bu ırkları deneyenler varsa instancelarda da rahat oluruz parti açısından.







  • Oyunda şuan 2 haftada bir haftasonları serverlar açılıyor.Beta key almak için mmorpg sitelerini takip
    etmeniz lazım, ama çok çabuk tükeniyor.Ayrıca oyunun sitesine girip 5 euro karşılığında beta keyde
    alabilirsiniz.Ben öyle yaptım ve oyundan çok memnunum.İleride collector edition alıcam.Almayı düşünen
    başkalarıda varsa teranın resmi sitesinden almalarını tavsiye etmem , g2play.net veya benzer siteler
    teranın sitesinde 59euro olan collector's editionı 40-45 euro gibi fiyattan satıyorlar.Ayrıca aylık ücret
    13 euro olucak.Standard Edition ve collector's edition'da 30 günlük oynama süresi ve 7 günlük
    bir arkadaşınıza aktabileceğiniz oyun süresi mevcuttur.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Shinsou -- 6 Mart 2012; 22:03:35 >
  • Yanlış anlaşılma, kusura bakmayın.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi born2bemad -- 7 Mart 2012; 19:17:05 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: born2bemad

    BEYLER!


    Yapımcı firma asya, orta doğu, afrika ve rusyayı komple ip banlayıp buralardan girişleri kabul etmeyecekmiş!!!!!!

    Türkiye de orta asyada olduğuna göre?? Pre order yaptık para boşa mı gitti??


    http://www.videogamer.com/pc/tera/news/tera_ip_blocking_detailed.html
    https://forum.tera-europe.com/showthread.php?t=26842
    http://massively.joystiq.com/2012/01/29/en-masse-outlines-policy-for-tera-ip-blocking/
    http://news.mmosite.com/content/k/12-01-29/en_masse_entertainment_announced_tera_s_region_based_ip_blocking_1.shtml
    http://news.mmosite.com/content/a/2012-02-01/can_en_masse_really_make_tera_a_clean_game_by_blocking_ip.shtml
    http://mmorpg-tactics.com/news/en-masse-outlines-policy-for-tera-ip-blocking

    Bloklayan En Masse yani Amerika versiyonu, Avrupa versiyonu ise Frogstar.Bu da demek oluyor ki EU serverlarda
    oynayabiliyoruz.Türkiye'yi bilemicem ama Rusya'dan çok oyuncu var onları kaybetmeyi göze alamazlar heralde.
    O yüzden sıkıntı yok istediğimiz gibi oynayabiliriz.




  • Evet benim biraz telaşe memurluğu yapmamdan yanlış anlamışım. Amerika ve Avrupa da farklı firmalara tarafından kontrol ediliyormuş.

    Amerika serverlarında, rusların ve arapların olmasını istemiyolarmış sebebide hackerlık,gold satıcılığı gibi işler hep bu ülkelerin iplerinden girişle yapılıyomuş göya?!!

    Yani Türkiye'den girişte sorun yokmuş, pardon tekrar.
  • Hotspot vs kullanmak istemiyoruz yahu

    Ruslar'ın bu oyun piyasasının içine etmesindende bıkıldı türk oyuncular noob waller hackker adlandırmalarına alıstıkta ruslara ne dıyolar cok merak edıyorum
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Shezofren41

    oyunu bır rus prıvate sıtesınden ındırdım deneme amaclı 4 gundur oynuyorum bence hıc ıyı olmamıs aıon buna 10 basar kanımca.

    acaba steyi pm atarmiisin bende denemek istiyorum tskler
  • Bildiğiniz private server var mı?En azında haftaya beta açılana kadar
    zaman geçirmek için.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: toridishler

    quote:

    Orijinalden alıntı: Shezofren41

    oyunu bır rus prıvate sıtesınden ındırdım deneme amaclı 4 gundur oynuyorum bence hıc ıyı olmamıs aıon buna 10 basar kanımca.

    acaba steyi pm atarmiisin bende denemek istiyorum tskler

    newteraonline.ru sıteye girip uye ol . turkceye cevır sıteyı ne yapman gerektıgını soyluyor kolay gelsın.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Shezofren41 -- 9 Mart 2012; 20:20:06 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Shezofren41

    quote:

    Orijinalden alıntı: toridishler

    quote:

    Orijinalden alıntı: Shezofren41

    oyunu bır rus prıvate sıtesınden ındırdım deneme amaclı 4 gundur oynuyorum bence hıc ıyı olmamıs aıon buna 10 basar kanımca.

    acaba steyi pm atarmiisin bende denemek istiyorum tskler

    newteraonline.ru sıteye girip uye ol . turkceye cevır sıteyı ne yapman gerektıgını soyluyor kolay gelsın.

    cok teskler



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi toridishler -- 9 Mart 2012; 21:06:34 >




  • Selamlar. Geçen hafta download falan derken yetişemedik ama önümüzdeki hafta nişanlımla beraber oynamaya niyetliyiz.
    Ben de Ultima'dan beri MMO harici birşey oynamadım ta ki üniversitede dofus'la tanışana kadar. Arada WoW denedim, 5. dakikada "Ya ne diye yaratık kestirip duruyo bu gider çalışırım gerçek para kazanırım yea" diyip bıraktım. Atmosferi hiç ama hiç sevmedim. Dofusu uzun süre oynadım çok arkadaş edindim, 2.0'da bıraktım. Aion'a arkadaşların "Healar lazım ya oynasana" diye tutturmasıyla başladım, yine "Ya hep kes kes nereye kadar" diye gezerken kanatları gördüm, tav oldum. OGZ lejyonunda bir yıl kadar oynadık sanırım, sonra dağıldık. MMO arayışında nişanlımla çok oyun denedik, genelde F2P oyunları tercih ettik çünkü Aion'dan sonra p2p olacaksa bi oyun, Aion'dan güzel olmalı diye düşündük. Rift tam bir fiyasko oldu bizim için. Allods'u denedik, rusça olması sıktı, oyun ünlendi sonra moda oldu. Şu an Dragon Nest'i deniyoruz, ve bol bol LoL oynuyoruz, GW2 bekliyor, arada da yeni çıkan MMO'ları takip ediyoruz.
    Aion'u lvl cap yükseldikten sonraki ayda bıraktık. Neden?
    Endgame, herşey güzel, pvp istiyoruz siege istiyoruz. Serverlar imkan tanımıyor. Endgame'de içerik yok. Item çeşitliliği yok. Bi ara assass'lar op'tu, yeni stun release skillleriyle ağır nerf yediler. Nişanlım sıkıldı gitti o noktada zaten. Cleric olarak mageler hariç öldüremediğim class yoktu. Beni de o sıktı.
    Geçen pazar sabahı tera'ya rastladık. Video falan derken bayıldık oyuna. Benim bir MMO'da aradığım şey, karakter customization. Ultima, Dofus, Aion diye bir evrim sözkonusu. Aion kadar değil diyor arkadaşlar ama izlediğim videolarda pek bi eksiğini görmedim. Bence gayet iyi gibi. Diğer bi aradığım şey biraz saçma gelecek ama su ile etkileşim. Bildiğiniz üzere aion'da herkes yüzme özürlüydü. Acayip kıl olurdum. İnadıma suya girip su içinde koşardım. Cleric olunca dot sorun değil malum. Ama çıldırtırdı dediğim gibi. Bu oyunda onu gördüm, tamam.
    Combat sistemine gelirsek, eğer pvp yapacaksanız, auto target olayı bence saçmalık. Yani MMO hani alternate life, ne kadar gerçekçi o kadar iyi kanımca. Eğer oynamayı düşünen arkadaşlar varsa ve hayatlarında hiç bu tarz bi oyun oynamadılarsa tavsiyem birkaç gün oturup Dragon Nest oynamaları ki f2p ve piyasadaki en güzel f2p sistemine sahip. İlk kez lvl 25'te hiç huyumuz olmamasına rağmen cash shop'tan storage expention aldık o da hakketti bu oyun diye. Ki LoL oynarız kaç senedir, bi kere daha rp almamışızdır. Oyunda target yok ve beğenip beğenmeyeceğinize karar verebilirsiniz Tera'ya ödeme yapmadan önce; ki biz DN oynarken Tera'yı gördük ve DN'de sevdiğimiz şey ile Aion'da sevdiğimiz şeyleri bize sunan Tera'ya çok heveslendik. Sonuçta MMO'dan ne beklediğinize göre değişir, çok araştırdık çok video baktık ve oynamasak da oyunda ne göreceğimizi neredeyse biliyoruz.
    Diyeceğim şudur ki; MMO'dan beklediğiniz, Grafik, ambiyans, farklı bir combat sistemiyse, bu oyunun oynanırlığı yüksek. Ama sakın şu yanılgıya düşmeyin; MMO questtir, MMO grinddir. Ki Aion'da ben 44-45 arasını Cleric'le full grind yapmak zorunda kaldım, (Dredgion'dan önceki lvl hangisiydiyse artık) Dofus oynadım ki fulllllllllllllllllllllllllll grind'dır o oyun, DN dediğim oyunsa full instance, questtir, bu oyun görünüşe göre o ikisini dengelemiş. Çıkıp çok çok fantastik şeyler beklemeyin derim neticede bu bir MMO ve MMO'ların belirli kalıpları ve değişime esnek yönleri vardır. Önemli olan neyi alıp neyi esneteceği oyun yapımcılarının ve görünüşe göre iyi bir şekilde kotarmışlar oyunu.




  • İstediğim atmosferi veremedi maalesef. Ben hayır diyorum.
  • 
Sayfa: önceki 1516171819
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.