Şimdi Ara

Tepki gören Netflix ve Starbucks, deprem yardımı açıklaması yayınladı (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
49
Cevap
1
Favori
2.856
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
15 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • ve donanım haberin sitesini yasa özgü düzenlememside düşündürücü :S
  • huseyincarnege kullanıcısına yanıt
    Heryere kopyala yapıştır aynı mesajı yazıyorsun, 1 kişinin ölümü bile çok hazin iken 10binlerce kişi öldü,Öldü ya! Senin derdine bak...

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • BREATH kullanıcısına yanıt

    ben farkındayım ne oldunu ama sen at gözlüğüle bakmaya devam et benim maraşta akrabarım evsiz kaldı sen boşa yazıyosun burda ergen kafası işte  

  • huseyincarnege kullanıcısına yanıt
    Her önüne gelene ergen deyip aşağılayarak işin içinden sıyrıl.
    Ben öğretmenim ve hem para yardımı hemde okulumda saatlerce yardım kolileri yaparak elimden geleni yapmaya çalıştım.
    Geçmiş olsun akrabaların için.Boş konulara takılarak fayda sağlayamıyoruz.En azından haber veren memnun olduğumuz bir forum Dh,boşver siyah olmuş turuncu olmuş çok önemsiz...

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Yahu Tabip Odası "gönüllü doktor listesi gönderdik. Bakanlık dönüş bile yapmadı" diyor. Siz daha firmalara yükleniyorsunuz.
    Adam "kolonları kesen marketi şikayet ettik. Hiçbir işlem yapılmadı" diyor. Siz kahveciyi, internet yayıncısını eleştiriyorsunuz.
    Ahbap, Afad'dan fazla yardım topladı diye insanlar Ahbap'a yükleniyor. Siz Denizi görmeyip dereyi dert ediyorsunuz.

    Adalet sisteminizde, Denetim sisteminizde büyük sorunlar var. Onlara dönün bakın biraz.
    En çok duymayı beklediğim soru "bu kadar bina neden çöktü" sorusu iken saçma sapan neler konuşuluyor.

  • gerçekten ilginç bir memleketiz. binalar neden yıkıldı? binaların yapılmasına kimler izin verdi? uzmanlar deprem olacak diye bas bas bağırırken neden hiçbir önlem alınmadı? diye sorgulamamız gerekirken depremdeki acımızı alakasız bir şekilde şirketlere yüklüyoruz. yerli ve yabancı fark etmeksizin zaten şirketler kar amacı güden kuruluşlardır. Samimiyeti şirketlerde değil, deprem bölgesinde bu binaları yapan ve yapılmasına izin verenlerde aramak lazım.

  • BREATH kullanıcısına yanıt
    Siz öle neden tepki gösterdiğimi anlatmadan anlamsız atar yapma öğretmensin bide ben bak bu siteye kaç yıldır üyeyim sitenin tepkisiz kalması rahatsız ettti ondan yazdım sezi neden rahatsız ediyorda burda fanboyluk yapıyosun.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Bu firmaları zengin edenler düşünsün. 1 kahveye gidip 70 tl verip de bir halt ettiklerini sanıyorlar.😢

  • Birçoğumuz farkında değil, bizi yönetenlerin ve bunların yandaşlarının yaptıkları "hatalara!!!" halk tarafından tepki gösterilmesini engellemek veya halkın öfkesini başka kanallara yönlendirmek için yapılan gri propagandadan başka birşey değil. Şimdi herkes adı bilinen büyük markalara öfke kusuyor ve kusması sağlanıyor.


    Ülkemizde kara-gri propagandayı profesyonelce uygulayan geniş bir şebeke var. Bu şebeke mevcut olan halk düşmanlığı temeline kurulu düzenin bekası için sürekli çeşitli propaganda mekanizmaları geliştirir.


    Örneğin iktidar veya muhalefet yanlısı tüm kanallarda ağırlıklı olarak mucize kurtuluşlar gösterililir. Hiçbir kanalda kurtarma ekiplerinin olmadığı enkazlar ya gösterilmez veya bir iki gösterim yaparlar. Amaç bellidir. Halkın bu binlerce insanın neden öldüğünü değilde, kurtulan birkaç insanın mucizevi hayatta kalma hikayelerinni aşırı dramatik sunumdan etkilenmesidir. Amaç, yeterki halk sorgulamasın, acıklı bir film izler gibi birkaç kurbanın kurtulmasından dolayı ağlasın!


    Ölü sayısı 18 bin, belki 50 bin belkide 100 bin olacak.... Medya diyor ki sen bu rakamlara takılma, bak şurada 5 yaşında bir yavrucak kurtulmuş hadi sevinçten ağlayalım. İşte bir tane daha genç bir kızımız mucizevi biçimde kurtuldu, mutluluktan ağlayalım. Ama sakın haa o binlerce ölüyü düşünme onlar sadece istatistiki bilgi oldular. Medya ve bu medyayı yöneten şebeke bunları düşünmemizi istiyor.


    Tabi ki ölen ve kurtulan her can için derin üzüntü ve mutluluk hissetmeliyiz ki bu bizim insan olduğumuzun göstergesidir. Ancak bizlere dayatılan sinsi propagandaya da alet olmamalıyız.


    Bu şebeke sadece iktidar kanadında değil, muhalif olduğunu iddia eden muhalefetimsi kanatta da etkindir.


    Olaylara mantığıyla yaklaşan bireyler önemli markaların ne yaptığıyla değil, olaya neyin sebep olduğuyla ilgilenir.


    Aklı selim düşünmeyen ve duygularıyla hareket edenlerde işte böyle iğrenç propagandaların kölesi olur.



    Bu düzen iktidarıyla muhalefetiyle, yandaşıyla fondaşıyla halk düşmanıdır. (Bağış yapan-yapmayan markalarda bu düzenin ta kendisidir.) Kendi siyasi ve ekonomik menfaatlerinden başkasını düşünmezler. Düşünemezler.





  • Kahve dünyası varken buna gideni de anlamıyorum. Oldum olası sevmediğim bir firma. Satılmayan yiyecekleri çalışanlarına vermek yerine çöpe atan bir firma. Üstelik gelen pastalar, kekler günlük olarak geliyor ve satılıyor. Böyle bir anlayışa sahip olan bir firmanın tepkiler üzerine açıklama yapması da hiç samimi gelmiyor.

  • Starbucks yiyecek içecekden bahsediyor. Ne yapacak, mocha mı dağıtacak ?

    Nakdi yardımı yaparsın. Ne lazımsa yerine getirilir.

  • Saçmasapan bir tepki değersiz.Ne yani adamlar paylaşım yapmak zorundamı bende konuyla ilgili hiçbirşey paylaşmadım susmayı tercih ediyorum şu Ülkede nefesimi tüketmeye enerjim kalmadı tek bir kelime bile konuşasım söylüyesim gelmiyor insanlara okadarki bıkkınlık gelmiş adamlar aynı şekilde düşünmüş olamazmı? Ne yani timsah gözyaşı döktümü insanlar konuşmuşmu oldu!

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • aykut291 A kullanıcısına yanıt
    Sana bişe derdim de

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Deprem için gönderilen yardım kolilerinde gıda malzemesi az çıkıyormuş.

    Tüm yakınlarınıza kuru gıdaya ağırlık vermelerini söyleyin lütfen.

    Bu yazıyı direk kopyalayıp yapıştırabilirsiniz.

    Ayrıca yardım toplama noktalarında tüm koliler açılıp kontrol edilip tekrar kapatılmak zorunda kalındığı için süre uzuyor.

    Fikir olarak ''Ramazan yardım kolisi'' tarzında kolileme yapılıp ve üstüne de açıklama yazılıp gönderebilirlerse yardımın ihtiyaç sahibine ulaşması çok daha hızlı olur.

    Allah yardım severlerden razı olsun.

  • Halk olarak şu detaylara neden bu kadar önem veriyoruz anlayamıyorum. "Türkiye'de deprem oldu bu konu hakkında ne düşünüyorsun? Neden yardım etmedin? Neden mesaj yayınlamadın?" Yardım etmek isteyen zaten eder, etmeyeni de boykot edersin olur biter. Bu kadar acının arasında netflix ve starbucksa saldırmayı düşünenlerde daha çok sıkıntı var bence. Benim şahsen 5 gündür kim ne demiş, kim ne kadar para vermiş umrumda olmadı. Akut ve ahbap'a yardım yaptım, sağdan soldan vinç operatörü bulmaya çalıştım 7/24 twitterdaydım ki hiç kullanmam. Twitterın önemi de baya görülmüş oldu. 2 tanıdığımızdan birine twitter sayesinde yardım bulduk, diğeri maalesef bugün ölü çıkarıldı. Afet anında starbucks ve netflixi linçlemeye vakit ayırmak çok anlamsız, sağ insan bulunma ümidi bittikten sonra bunlara eğilmek gerekir.

  • oncelikle bu kuruluslar ozel firma yardim etmek zorunda degil iktidarinm afad'in, kizilay'in basarisizligini bu firmalara saldirarak onlari gunah kecisi ilan ederek resmen iktidari aklamaya calisiyorsunuz. Bunun yaninda, yardim etmek isteseler de bu firmalar hemen karar veremezler. head officeleri yurt disinda felaketin buyuklugune gore karar verilir ama bu hemen turkiye;de ne oluyor bakalim hemen su kadar yardim edelim diyecek bir yer degil o nedenle gec yapilmasi da gayet dogal.


    onun disindam su unlu bagis yapti su firma bagis yapmadi vs demek fasizmdir. ama fasizm bu ulkede normal. ne de olsa basimizdaki secenler ayni kafadaki insanlar.

  • köfteci yusuf yorumları gizliyordu ona ne oldu?

  • Yapıyoruz/yapacağız ağzı ile samimiyetsiz. İkram yapmışlar bir de. Bak bak bak, ikram ha?

  • yabancı firmalar bağış yapmak zorundamı kahve sırasına giren inekler düşünsün hala tıklım tıklım dolu gençlerin beğinleri yıkanmış bu firmalarla apple içinde yüklenin bakalım ne cıkıcak

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • DH Misafiri D kullanıcısına yanıt

    düşünme yetisi olmayanlardan ne beklersin anca bunu. starbucks yazı yayınlamadı Netflix bişey demedi. Al dedi noldu mutlu oldun mu şimdi?


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.