Şimdi Ara

Temmuz ayında Avrupa'ya gitmek için

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
1.171
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhabalar üniversite öğrencisiyim, bu temmuz ayında 3-5 haftalık bir yurt dışı macerasına atılmak istiyoruz arkadaşımla. Daha önce hiç yurt dışına çıkmadım, pasaportum yok. İlk olarak neler yapmam gerektiği hakkında (pasaport, vize vs.) biraz yardımcı olabilir misiniz?



  • quote:

    Orijinalden alıntı: Uŋicaja

    Merhabalar üniversite öğrencisiyim, bu temmuz ayında 3-5 haftalık bir yurt dışı macerasına atılmak istiyoruz arkadaşımla. Daha önce hiç yurt dışına çıkmadım, pasaportum yok. İlk olarak neler yapmam gerektiği hakkında (pasaport, vize vs.) biraz yardımcı olabilir misiniz?

    Önce gidip pasaport alıcaksın kaç yıllık istiyorsan. Bankaya gidip parayı yatır dekontu al. Biyometrik foto çektir ve ilgili makama gidip başvur pasaport için. En geç bir haftaya gelir pasaport un. Sonrasında hangi ülkeye gitmek istiyorsan ulaşım biletlerini al, konaklama rezervasyonlarını yaptır. Gitmek istediğin ülke vize istiyorsa gerekli belgeleri hazırla ve konsolosluğa vize başvurusu yap. Gerisi gelir zaten.
  • Ayrıca bende Temmuz ayında yunanistana gideceğim ;)
  • @frost35 arkadaşımız gerekli bilgileri yazmış.

    Ben de bir ekleme yapayım. Anne ve/veya babanızın mesleğine(öğretmen,doktor,polis vb, devlette çalışan kamu görevlileri diyebiliriz) mesleklerindeki kıdemine göre eğer yeşil(hususi) pasaport sahibi olabiliyorsa anne ve babanızdan herhangi biri ya da ikisi birden, yeşil(hususi) pasaport için aileniz üzerinden hak sahibi olursunuz.

    Bu pasaportu çıkarabilmeniz için ; Sigortalı çalışmıyor olmanız, evli olmamanız, hali hazırda öğrenciliğinizin devam ediyor olması ve 25 yaşından küçük olmanız gerekiyor. Eğer anne ve/veya babanız, hususi pasaport alabiliyorsa ve siz de diğer şartları sağlıyor iseniz, Emniyete hususi pasaport başvurusunda bulunun.

    Bu pasaportun avantajı, çok sayıda ülkenin bu pasaport sahiplerine vize uygulamıyor olması. Direkt biletinizi alıp, gitmeniz mümkün.

    Eğer hususi pasaport için hakkınız yoksa her TC vatandaşının alabildiği bordo renkli umumi pasaport başvurusu yapmanız gerekiyor. Umumi pasaporta birçok ülke vize uyguluyor. Dolayısıyla çok sayıda evrak hazırlayıp, konsolosluklara müracaat ederek vize almanız gerekir.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MLoveR -- 27 Mart 2015; 18:16:15 >




  • MLoveR kullanıcısına yanıt
    Babam ticaretle uğraşıyor, bu yesil pasaport alamiyorum demektir heralde?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • frost35 kullanıcısına yanıt
    Cok tesekkur ederim yardimlariniz icin. Yalniz ilgili makama basvur derken ilgili makam neresi oluyor?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Uŋicaja

    Cok tesekkur ederim yardimlariniz icin. Yalniz ilgili makama basvur derken ilgili makam neresi oluyor?

    https://epasaport.egm.gov.tr/basvuru/yerler.aspx

    Bu adresten nereye başvuracağını ve pasaport ile ilgili bilgilere ulaşabilirsin.
  • Maalesef.

    Kıdemi yüksek kamu görevlisi olması gerekiyor. Memuriyet kıdemi olması lazım yani. Öğretmenlik, doktorluk, avukatlık vs vs.

    Bu durumda bordo renkli umuma mahsus pasaporta başvurmanız gerekiyor.

    Gitmek istediğiniz ülke ya da ülkelerin konsolosluklarına; Gelir durumunuzu, turistik olarak gitmek istediğinizi kanıtlayan vb. belgeler vermeniz gerekir.

    Hangi ülkeye gitmek istediğiniz önem kazanıyor. Kafanızda bir plan var mı? Ona göre müracaat etmeniz gereken vize için bir şeyler söyleyebilelim.
  • İlk yurtdışı deneyiminiz olacağı için vizesiz ülkeleride tercih edebilirsiniz. Sırbistan ( Belgrad gece hayatı çok güzel ), Makedonya, Bosna Hersek, Kosova, Ukrayna (Kiev ve Odessa), Rusya( St. Petersburg öneririm), Karadağ, Arnavutluk, Belarus ( Beyaz Rusya, Minsk çok güzel ) Bunlar aklıma gelen vizesiz balkanlar ve rusya civarı ülkeler. Ama illa avrupa diyorsanız Schenngen vizesi alıcaksınız. Bu aralar Yunan konsolosluğu Schengen için ret oranı %0,38. Tabi yunan konsolosluğundan aldığınız için seyahatinizin öncelikle Schengen bölgesine Yunanistan dan giriş yapmalısınız.
  • Yine @frost35'e ek yaparak devam edeyim.

    AB üyesi ülkelerin büyük çoğunluğu Schengen denilen bir anlaşmaya tabi. Bu anlaşmaya tabi olan ülkelerin herhangi birinden Schengen vizesine başvurmak gerekiyor. Sonra vizeye başvurduğunuz ülkeden seyahatinize başlamanız lazım.

    Bu ülkeye girdikten sonra Schengen'e tabii diğer ülkelere herhangi bir ekstra vize vs. gerektirmeden sorunsuzca girebilirsiniz. Örnek : Polonya'dan Schengen aldınız. Polonya'ya girdiniz. Sonra sorunsuzca İtalya, Fransa vs geçebilirsiniz.

    AB'ye üye olan ülkelerden İngiltere yani Birleşik Krallık ve İrlanda Cumhuriyeti ise Schengen anlaşmasına üye değiller. Bu ülkelere Schengen vizesiyle girilemez. Aynı şekilde, İngiltere ya da İrlanda vizeleriyle Schengen ülkelerine seyahat edemezsiniz.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MLoveR -- 28 Mart 2015; 21:43:04 >
  • frost35 kullanıcısına yanıt
    MLoveR kullanıcısına yanıt
    Teşekkür ederim yardımlarınız için.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tolnedra -- 30 Mart 2015; 15:13:48 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.