Şimdi Ara

Temizlikten sonra bilgisayara güç gitmiyor / reaksiyon vermiyor!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
4
Cevap
0
Favori
509
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba değerli forum üyeleri,

    Yaklaşık 25 gün kadar şehir dışında kaldıktan sonra eve döndüğümde bilgisayarın power tuşuna basınca sadece ledlerin yandığını, 3-4 saniye yandıktan sonra bilgisayarın kapandığını gördüm. Az buçuk bilgilerime dayanarak temizlik ve parça çıkar-tak yapmak için bilgisayarı temizledim fakat şuan bilgisayarı başlatma tuşuna basınca herhangi bir elektrik emaresi göstermiyor.

    Kasa içinde yaptıklarım; Ekran kartını temizleyip yerine takmak, işlemci fanının tozlarını almak, ramleri çıkartıp yerine takmak, psu'yu çıkarıp yerine takmak, kasa içindeki birkaç kabloyu çıkarıp üfledikten sonra aynı yere tekrar takmak.

    Sorunu çözmek için yaptıklarım; ram'leri çıkarıp tek tek tekrar denemek, farklı güç kablosuyla tekrar denemek, önemli psu kablolarını kontrol etmek ( bu konuda bilgili bir arkadaş varsa kabloların üzerinden tekrar geçebiliriz).

    Sorunu bugün çözemezsem yarın bilgisayarcıya götüreceğim. Bu sorunun çözümünü bilen, daha önce yaşayan varsa değerli bilgilerini bizimle paylaşmasını bekliyorum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >







  • Güncelleme: power sw kablolarının ucuna ve takıldığı yere iyice üfledikten sonra bilgisayar çalışır duruma geldi, birazdan monitörle bağlantı kurup sonucu yazacağım.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Son güncelleme

    Arkadaşlar yaşadığım bütün sorunları çözmüş bulunmaktayım. İlk yaşadığım sıkıntı bilgisayarın açıldıktan 3-4 saniye sonra kendini kapatması, monitör klavye ve mouse'a elektrik vermemesiydi. Kendi bilgilerime göre kablo takılıyken çok fazla elektrik gidip geldiği için içindeki elektriği boşaltmam veya temizlik yapmam gerekiyordu. Yaklaşık 2 saat boyunca kasanın içini, ram ve ekran kartıyla beraber yuvalarını, psu'nun etrafını ve işlemci fanını temizleyip önemli kabloların girişlerini temizledim, daha sonra bilgisayar açılmadı. Yaşadığım ikinci sorun da buydu. Bilgisayar açılmayınca power düğmesini iyice kontrol ettim ve power sw kablosunu iyice temizledim ve geri taktım. Bilgisayarın açılmama sorununu böyle çözdüm. Elektrik gelmeme sorununu ise; temizlik ve kasa içindeki elektriği boşaltarak yaptım. Elektrik boşaltma kısmını biraz açıklamak istiyorum. Benim gibi acemi arkadaşlar vardır elbet. İlk önce kasanın arkasında yer alan, psu'ya bağlı 1/0 yerini 0'a getirin ve açma kapama düğmesine 15-20 kez basın, daha sonra oraya bağlanan kalın kabloyu çıkartın ve 1'e getirin. 1'e getirdikten sonra 15-20 kez açma kapama düğmesine basın. Fakat sanıyorum ki sorun böyle çözülmeyecek. Elinize bir kontrol kalemi alın ve kalın kablonun takıldığı yerdeki 3 çubuğa sırasıyla; en sol ve ortadakine, daha sonra en sol ve en sağdakine, en son olarak da en sağdaki ve ortadaki demir çubuklara kontrol kaleminin ucuyla dokunun, ben bunu yaptığımda en sol ve en sağ kısmında elektrik kaleminde belirti aldım, sanırım problemimi çözen buydu. Yukarıdaki 3 kısım dokundurmaların arasında 30-40 saniye bırakarak power tuşuna aralıksız basınız.

    Nihayetinde problemlerimi nasıl çözdüğümü belki birilerine yardımcı olur diye en basit biçimde anlatmak istedim. Benim gibi acemi arkadaşlar, eğer temizlik yaparken kablo vs çıkaracaksanız mutlaka işleme başlamadan önce gereken bütün fotoğratları çekiniz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.