Şimdi Ara

Temiz, bütçeme uygun Colt AMT arıyorum... (2. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
49
Cevap
0
Favori
2.153
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: synthesizer

    Öncelikle, bu yazı tipik bir Colt kullanıcısı tarzını yansıtıyor.. Hangi aracı alırsanız alın, siz hep Colt profiline uyan tarzda araç sahibi olacaksınız ve içinizde biryerlerde Colt hep orada ukde olacak..

    Gelelim konumuza.. Moose testinin 40. saniyesine bile takılan gayet bir titiz Colt adayı için diyebileceğim şey.. Ne sirion, ne de Yaris sizi mutlu etmez.. Eski bir 2005 Opel Corsa 1.2 Twinport Essentia Easytronic araç sahibi olarak, şunu söyleyebilirim.. performans olarak olmasa da konfor olarak Colt'tan biraz daha iyi olacağını söyleyebilirim. Çünkü 2 aracı da kötü lastiklerle kullanmak nasip oldu bana.. ve sadece yol sesinde Corsa birazcıcık daha iyi.. onun dışında Corsa'yı eleyebilirsiniz..

    Şimdi.. 4 airbag, EBD destekli ABS bunlar mesele değil.. invite modeli size uygundur. Ancak ESP - ASR ve 6 hava yastığı istiyorsanız ancak 2005-2006 Güvenlik paketli Instyle ve nadiren Invite'lara bakmanız gerekiyor.. Ben kendi aracımı 1 ay önce aldım ve ne yazık ki GP'li değil.. hava yastığı değil de ESP olsa tabiki iyi olurdu.. Ben aracımı değerinin çok altında aldım, üstelik ilk sahibinden.. çünkü adamın çok acele ihtiyacı vardı ve saolsun 3ün 5in hesabını değil, sattığı kişiye bakan biriydi.. neyse GP'li Instyle 16 değil de 17-18 arası denk getirebilirsiniz.. ama 6 ay colt aramış biri olarak şunu söyliyim 10 colttan sadece 2'si böyle çıkıyor..

    Colt insanı şaşırtan bir otomobil.. bakımlı ise, konfor olarak sizi memnun edecektir.. yol sesi var diyorsam bunu çok çok çok eski lastikler kullandığım için söylüyorum.. Ben arabamı seviyorum.. Siriona binmedim ama Yaris, Corsa ve Colt'a binmiş biri olarak söyliyim.. Colt 1 numaradır..

    Yanlız şunu da es geçmemek lazım. bu arabalar B sınıfı bir araç.. konfor olarak beklentiniz ona göre olsun.. 140 la giderken arabada fısır fısır konuşamazsınız.. yada hendeklerden çukurlardan bihaber yolculuk edemezsiniz.. Yandan esen sert bir rüzgarı hissetmeden uzun yolculuk yapamazsınız..

    ama kalkışlarda gaza bastıktan sonra önünüzdeki aracın vites değiştirmesini beklemek zorunda kalırsınız.. :)

    yola yukardan bakıp, çok yakışıklı bir araçla şehirde basitçe gezme şansını yakalarsınız..

    arabada 5 kişi ve bavullar varken.. Bir corsa ve Yarise göre çok daha rahat gezer, bayır çıkarsınız..

    Şimdi yemeğe geçmem gerek yoksa daha yazarım :D




    Şu an kullandığım araçtan önceki aracım Clio HB 1.4 RXT idi, kardeşimde de Opel Corsa var, bendeki Clio kesinlikle konfor olarak yani yol sesi, plastik malzeme ve koltuk malzemesi dokusu olarak Corsaya 10 basar halende söylerim. Yeni Cliolar bile iç malzeme kalitesi olarak berbat diyebilirim. Şu anki aracım ise broadway olduğuna göre Colt'un sesi hele ki broadway'den sonra rahatsız etmez herhalde :)
    Bunun haricinde genelde ilanlarda bilerek mi bilmeyerek mi ESP işaretli oluyor. Ama anlattığınıza göre sanki temiz bir Colt bulamayacakmışım gibi geldi bana.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: synthesizer

    quote:

    Orijinalden alıntı: aserrus

    http://www.sahibinden.com/c-30_invite_otomatik-smg_f-1_4_hava_yastigi_abs_bayandan-89WQQaXQQ20216810WQQpXQQdisplayitem

    bakın derim


    Söz konusu ilandan alıntı

    "ELEKTRONİK DEBRİYAJ SAYESİNDE DEBRİYAJSIZ OTOMATİK VE MANUEL KULLANIM SEÇENEĞİNE SAHİPTİR,BU SİSTEM F-1 YARIŞ ARAÇLARINDA KULLANILAN SİSTEMİN FABRİKASYON ARAÇLARA UYARLANMIŞ VERSİYONU F-1 SMG VİTES SİSTEMİDİR,İSTENİLEN ZAMANDA GAZA BASTIĞINIZDA VİTES KÜÇÜLTÜP BÜYÜTMENİZE OLANAK TANIR,YAVAŞLARKEN OTOMTK KONUMDA VİTES KÜÇÜLTÜP DURMANIZA YARDIMCI OLUR(ESKİ OTOMATİKLERDE OLDUĞU GİBİ KAYMA YAPMAZ)"

    Bol keseden sallayan Colt'çu ilk defa görüyorum.. SMG F1'in ne olduğundan haberi yok.. hayatında Formula 1 izlemiş mi acaba yada Formula deyince kafasında Rally arabaları falan mı geliyor bilmiyorum...

    Ayrıca geriye kaydırmama konusunda yazdığı zırvalara bakılırsa, bu yazıları yazan kişi bu arabaya hiç binmemiş.. eski otomatikten kastettiği, geleneksel D-P-1-2-3 sistemli tam otomatikler ise asıl onlar kaydırmaz, AMT gayet güzel geriye kaydırır.. Opel'in Easytronic bile daha az kayar.. AMT yokuşta kaldırırken, aynen manuel gibi anında kayar.. hatta benim gibi ön lastikler eski ve 109 beygirse, alışma safhasında pati yaparak kalkarsınız..

    Bu ilandan benim bi ümidim yok..

    Not 1: ilan sahibine aynen yukarıda yazdıklarımı yolladım. bakalım cevabı ne olacak..

    Not 2: Otomobil genel kısmında sanırım insanların karşılaştıkları düzmece ilanları paylaştıkları bir konu vardı, onu incelemenizi öneririm. ilanda 70000 yazıp gerçekte 140000km çıkan araçlar.. boyalı yazıp taklalı çıkan araçlar.. vs..

    Edit: 2 not eklendi.



    Birde ilanlarda ESP ile EPS si karıştırıyorlar sanırım. Bu gidişle temiz bulamayacağız galiba. Mitsubishi servislerinin ilanlarına falan bakmak lazım sanırım. Maroto gibi




  • http://www.m2el.com/

    burayı da takip ediniz gönlünüzce olsun...
  • 2.el araçta biraz sabır gerekiyor.Temizi bulunur elbette bu aracın meraklıları genelde ihtiyaç olmadığı sürece satmıyorlar .Benim gözlemlediğim genelde kaza atlatmış araçlar elden çıkarılmaya çalışılırken temiz araçların fiyatları aradan sıyrılarak yüksek gözüküyor.Aracı temiz olupta satmak zorunda kalan kişilerde düşük fiyatlara ayak uydurmak zorunda kaldıklarında uygun fiyata temiz araç bulmak mümkün oluyor.Bence fiyata endeksli aramaktan ziyade temiz araç sahipleriyle sıkı pazarlığa girişmek daha mantıklı olacaktır. (temiz olsun 1000tl fazla olsun ama kafamız rahat olsun)
  • Nasip kısmet meselesi beklemek lazım. Ayrıca araba satılırken değil alınırken kazanılır dönemindeyiz artık.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: bacey

    http://www.m2el.com/

    burayı da takip ediniz gönlünüzce olsun...


    Baktım biraz önce fiyatlar çok uçuk geldi.
  • bir sorun nedeniyle mesajlarımı siliyorum. sorunuz var ise bana pm ile ulaşınız.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi _opeth -- 5 Şubat 2010; 0:04:43 >
  • bir ara sıkıntıya düştüm.. 3. gün ilanı çektim.. çünkü kıyamıyorum.. bir daha nasıl alırım ki bu donanımdaki aracı..

    nasılolsa arabasız durulmuyor.. gidip on yaşında bir araç alacağım.. sonra da sanayide yaptırıp duracağım elin arabasını..

    satışını almışım, bakımını yaptırmışım, aküsünü, sileceğini, filtresini, balatasını değiştirmişim... 3 yıl oldu huyuna suyuna, kaç litre benzin tüketeceğine her şeyine alıştım... bugün hangi araçlarla 2 kişi uzun yola gitmeye cesaret edebilirsiniz ki yakıt açısından..?? kasmayıp 90 la gidelim.. yokuşta dokunma, bayılsın araç ne farkeder.. zaten çıkacağın 2 km.. 3 dk kaybediver ne olacak..


    haa şu var..

    dün itibarı ile sigorta, kasko bitti... 124 + 684 'e anlaştım...

    mtv de 1. taksit 243 tl cik..

    ne yapalım...

    öderiz azar azar..

    vizesine, egzosuna daha uzun bir süre var...




    eğer kara günde elden araba isteyemiyorsanız veya isteyecek yer bulamıyorsanız.. illaki bir aracınız olacaksa o zaman eldekini tutmak gerek diye vazgeçtim..

    düşük km li gp li araç temiz olana da baksanıza 20 bin in üzerinde istiyorlar..

    dogmatik arkadaşa hak veriyorum.. az daha 17 lere inecektim.. inşallah yaza ev işine girersem o zaman 20 ye saydırırım...

    bence yakıt, güvenlik, motor-performans, yol bilgisayarı, direksiyondan kumanda, 4 camı elektrikli, 4 tekeri disk, sis farlı, iç hacim genişliği özellikleri olan, ESPli 6 havayastıklı 6 ileri vitesli, gerektiğinde uzayıp gidebilen bir aracın değeri 16 binlere düşmemeli...

    bu özelliklerde temiz ve bu fiyata yakın bulmanız bence zor... kolay gelsin...




  • quote:

    Orijinalden alıntı: _opeth
    evet kesinlikle maroto ikinci el konusunda baya iyi. isterseniz gidip şöle şöle araç arıyorum diyip isminizi filan bırakın. benim aracı 2. el olarak marotodan aldım memnunum.


    Peki piyasa fiyatlarına yakınmıydı yani altındamı yoksa üstündemiydi?
  • bir sorun nedeniyle mesajlarımı siliyorum. sorunuz var ise bana pm ile ulaşınız.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi _opeth -- 5 Şubat 2010; 0:05:07 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: _opeth


    quote:

    Orijinalden alıntı: Cekcak


    quote:

    Orijinalden alıntı: _opeth
    evet kesinlikle maroto ikinci el konusunda baya iyi. isterseniz gidip şöle şöle araç arıyorum diyip isminizi filan bırakın. benim aracı 2. el olarak marotodan aldım memnunum.


    Peki piyasa fiyatlarına yakınmıydı yani altındamı yoksa üstündemiydi?


    biraz üstündeydi ama araç size motoruna kadar temizlenmiş olarak veriliyor ve abarta abarta "arabamız şöle böle" demiyorlardı. bide aracın hertürlü geçmişini bildiklerinden pek de bir sorun çıkmıyor.

    hani ben aldığımda marotoda bi tane her tarafı çizikli invite colt vardı çiziklerden boyadık biz dedi ama ona güvenemedim. denk gelebiliyor ama seceresini de söylüyorlar zaten.



    opeth ruhsata yazılan donanım doğrudur değil mi? yani tutup inform modelini invite yazmazlar değil mi yada başka birşey.




  • bir sorun nedeniyle mesajlarımı siliyorum. sorunuz var ise bana pm ile ulaşınız.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi _opeth -- 5 Şubat 2010; 0:06:38 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: _opeth

    yok sanmam. eğer invite olup jant kapaklı bir modele denk geldiysen 2005'te bir parti öyle gelmiş.



    benimki 2008 invite ama donanımını bir türlü çıkaramadım.
    yani 2-4 (kaç adet var bilmiyorum) hava yastığı, abs eps var ama ebd, asr esp falan var mı? neyi var tam bilemiyorum.
  • bir sorun nedeniyle mesajlarımı siliyorum. sorunuz var ise bana pm ile ulaşınız.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi _opeth -- 5 Şubat 2010; 0:07:15 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Cekcak

    Aşağıdaki araçlar nasıldır sizce?
    http://www.sahibinden.com/full_colt_tiptronik-12WQQaXQQ20128175WQQpXQQdisplayitem
    http://www.sahibinden.com/c_o_k_a_c_i_l_ihtiyactan_satilik-66WQQaXQQ20623261WQQpXQQdisplayitem
    http://www.sahibinden.com/c-30_invite_bayandan_otomatik-smg_full_4_hava_yastigi_16jant-02WQQaXQQ20496253WQQpXQQdisplayitem
    http://www.sahibinden.com/mitsubishi_colt_1_3_invite_16v_mat_-65WQQaXQQ20264754WQQpXQQdisplayitem
    http://www.sahibinden.com/ilk_sahibinden_mitsubishi_colt_1_3_invite_tiptronic_6_vites_cok-57WQQaXQQ19518762WQQpXQQdisplayitem

    Genelde bana yakın şehirlerden bakıyorum ama İstanbul, ülkemizde en çok araç barındıran şehir olduğundan seçeneklere giriyor illaki. 143 binde dizel AMT Colt var aralarında bir tane o özellikle dikkatimi çekti.



    ben plakası gizlenenlerle hiç ilgilenmedim alırken. plakada bir sorun yoksa bence gizlenmemesi gerekiyor. nitekim ben plakadan sorguladım ve araçta hiçbir borç, ipotek kaza olmadığını görünce bakmaya gittim.




  • Senin yazdıklarını okurken kendim yazmışım gibi hissettim hemen hemen bende aynı tarzda araç arıyorum. 2 Markaya kadar indirdim ya daihatsu alacam ya mitsubishi . Benim ilk tercigim Sirion. umarım istedigin gibi bir araba bulursun. Yalnız Bu aralar piyasa pahalı gibi. Bende izmirdeki coltu merak ediyorum biraz ucuz geldi açıkçası. 2007 model bir sorunu varmı arayıp konuşmak lazım. Benim ilk tercigim aynı sitedeki bucadaki sirion 2007 model.
  • Bucadaki Sirion ilan tarihine bakarsan yeni ama yaklaşık 1 yılı geçkin süredir burada ilan. Sanırım sahibinden sitesinde ilanda güncelleme yapınca veya süresi dolan ilanı tekrar aktif edince ilan tarihini yeniliyor. Bu arabanın bir önceki ilanınıda hatırlıyorum sanki o zaman 16.500 gibi bir fiyata gitmişti çünkü resimlerinden, öndeki logo iptalinden falan hatırlıyorum. Tabi ben aracı kesinlikle kötülemiyorum yanlış anlaşılmasın, bakılıp temizse alınabilir tabi ama fiyatı çok fazla bence Siriona göre. Sirion 1. kasa için ise yine İzmirde 7-8 ay kadar önce 15.000'e kadar indirdiğim fakat sonra almaktan vazgeçtiğim aracı şimdi 17.000'e satıyorlar :) Hatta eski ilanı için screenshot almıştım aynı araç bu sefer 2.000 TL eklenmiş fiyatına ve satışta, tabi o fiyata alıcı bulabilirmi bekleyip görmek lazım.
    brandnew sanırım sen yeni kasalardan istiyorsun. 2005 model olan fakat yeni kasa olan otomatik vitesli bir Sirion vardı 70 küsur binde ve bir ara ilanı vardı sitede, aciliyeti olduğundan sanırım 14'e inmişti fiyatı tabii sitede inmemişti sahibiyle görüştüğümde o fiyata verebileceğini söylemişti bana uzak bir yerde olduğundan alamadım araç çok temiz bir araca benziyordu sahibi plakasını servise sorun tüm geçmişini öğrenebilirsiniz demişti bana.

    Tamamıyle farklı bir sınıf olsada aşağıdaki araç fiyat olarak nasıldır sizce? Yada ederi nedir, temizse en fazla kaç lira verilir? Araç yine bir Mitsubishi bu arada. Mitsubishiler için kilometrenin 100 binin altında olmaması önemli değil bence, ama beni korkutan 120 binde oldukça büyük bakımı varmış ve parçalarının pahalı olması beni korkutuyor, birde bu aracı alan biri kaskosuz binmemeli bence. Peki bu yaştaki aracı kasko yaparlarmı? 10 yaşından büyük araçlara kasko yapmıyor heleki Mitsubishi gibi kaporta aksamı çok pahalı olan araçlara hiç yapmazlar sanırım.
    http://www.sahibinden.com/sahibinden_otomatik_orjinal_kazasiz-62WQQaXQQ20523939WQQpXQQdisplayitem




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Cekcak

    Aşağıdaki araçlar nasıldır sizce?
    http://www.sahibinden.com/full_colt_tiptronik-12WQQaXQQ20128175WQQpXQQdisplayitem
    http://www.sahibinden.com/c_o_k_a_c_i_l_ihtiyactan_satilik-66WQQaXQQ20623261WQQpXQQdisplayitem
    http://www.sahibinden.com/c-30_invite_bayandan_otomatik-smg_full_4_hava_yastigi_16jant-02WQQaXQQ20496253WQQpXQQdisplayitem
    http://www.sahibinden.com/mitsubishi_colt_1_3_invite_16v_mat_-65WQQaXQQ20264754WQQpXQQdisplayitem
    http://www.sahibinden.com/ilk_sahibinden_mitsubishi_colt_1_3_invite_tiptronic_6_vites_cok-57WQQaXQQ19518762WQQpXQQdisplayitem

    Genelde bana yakın şehirlerden bakıyorum ama İstanbul, ülkemizde en çok araç barındıran şehir olduğundan seçeneklere giriyor illaki. 143 binde dizel AMT Colt var aralarında bir tane o özellikle dikkatimi çekti.


    sanırımson linkteydi...Antalyadaki ilan ilginizi çekiyorsa elimden geleni yaparım...




  • quote:

    Orijinalden alıntı: bacey
    sanırımson linkteydi...Antalyadaki ilan ilginizi çekiyorsa elimden geleni yaparım...


    Teşekkürler bacey, size yakın mı orası? Bende Muğlada, merkezde ikamet ediyorum. Daha önce internetten bulduğum bir aracı ta Elmalıya gelip almıştım, nasip kısmet meselesi. Durum o aşamaya gelirse sizdende yardım isteyebilirim :) İzmirdeki araçta, Antalyadaki de galerilerde, galericilerden bugüne kadar hiç alışveriş yapmadım ama alışveriş amaçlı birkaç kez konuşmak yetti. Gerçi beş parmağın beşi bir değildir.
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.