Şimdi Ara

Telsim GPRS kullanan varmı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
731
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Telsim hattından GPRS kullanan varmı aramızda?
    Sınırsız aylık baglantı 50YTL yazıyor sitesinde. Birde sn de 25kb'a kadar download yapılabildigi yazıyor.

    Kullanan varsa bu fiyat dogrumudur, Ayrıca download hızları pratikte kaç kb civarlarında? Ben Ankara-Yenimahalledeyim. Özellikle bu bolgede telsim GPRS deneyen kullanan varsa; ortalama kaç kb'la download yaptıgını yazarsa sevinirim.(Başka illerden baglananlarda degerlerini yazsın lütfen)


    http://www.telsim.com.tr/servisler/dataservisleri/gprs.php
    http://www.telsim.com.tr/yardim/servisler/gprs.php



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Se®k@n -- 27 Ekim 2005, 0:52:01 >







  • valla arkadasım kafama takıldı benimde acaba bu gprs sistemini değistirdiler mi diye . eğer öyle bisey varsa yani 25 kb/sn uyyar o zaman icin 115.200 kbps ile baglanıyordu ama hız dialup 56 k dan kötüydü tabi asırı yogunluk vardı. cünkü aylık sanırsız 5 milyon + kdv idi. sen bir arastır yinede pratikte öyle 25 k varmı bakalım.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: casual

    valla arkadasım kafama takıldı benimde acaba bu gprs sistemini değistirdiler mi diye . eğer öyle bisey varsa yani 25 kb/sn uyyar o zaman icin 115.200 kbps ile baglanıyordu ama hız dialup 56 k dan kötüydü tabi asırı yogunluk vardı. cünkü aylık sanırsız 5 milyon + kdv idi. sen bir arastır yinede pratikte öyle 25 k varmı bakalım.


    Telsim EDGE ye gectimi gecmedimi bilmiyorum ama eskiden kullanılan gprs ile simdiki edge sistemleri arasındaki hız farkını turkcell sitesinde belirtmiş. Edge normal gprs den 3 kat daha hızlı diye gözüküyor turkcellin sitesinde.

    http://www.turkcell.com.tr/index/0,1028,92888,00.html

    Telsimin sitesindede GPRS ile saniyede 25kb veri indirilebilecegi yazılmış.Ama pratikte bu kaç KB olur acaba. Özellikle bolgeden bolgeye degişkenlik gosterir heralde.Aşagıdaki linkteki ilksorunun sonunda 25kb olayı yazılmış.

    http://www.telsim.com.tr/yardim/servisler/gprs.php




  • yok kardes bence hic bir fark yok heralde eski bilgiler gibi gördüm.. kullanıcı oldukca azaldı tabi ama gprs berbat bisey aklında olsun bence kablo filan düsün kafana yatarsa ama su an 256 sınırsız cok iyi bir kac günde değistir istersen 49 ytl
  • Valla 1 ay öncesine kadar kullanıyordum en fazla oda geceleri 4 k ile download yapıyordum telsim heryerde çekmiyor edge ye geçmişse bile heryerde de edge yok yani bi işe yaramaz. Adsl geldide kurtuldum. Bu seferde telekomun kucağına düştük kucaktan kucağa dolaşıyoruz dur bakalım.
  • 4kb ise çok kötü yaw. Neyse zaten 10 aydır 256sınırsız ADLS kullanıyorum(49ytl). Bunda devam edebilirsek devam edecem. Devam ettirmezlerse Kablonete geçerim ozaman.

    GPRS konusunda yardımcı olan arkadaslara teşekkurler
  • TELSİM'in 50 milyonluk sınırsız GPRS'ini kullandım, kullanıyorum da. Daha doğrusu babamın telefonunda üyelik aktif laptoptan dolayı. Bu tarife doğrudur, ama 115.200 bps bağlantı kuruyor. yani, max 11kb/s download hız limitin var. ama ben 6-7 kb/s den yukarısını göremedim. o da en hızlı zamanında. zaten kullandığın telefonun Nokia 6600 ya da 7610 model telefonlardansa onların Bluetooth veri aktarım hızları 20 kb/s kadar. bunun ötesine geçemezsin. 25 kb/s olayını bilmiyorum.

    TURKCELL GPRS ne kadar hızlı gibi görünse de hem pahalı, hem de he an bağlantı kurulamıyor. IPler bilinçli mi banlanıyor yoksa yerel hatalar mnı var bilmiyorum ama TURKCELL GPRS'den agile messenger'e bağlanmak TELSİM'e göre işkence. GPRS kullanacaksam sürekli, hem fiyat açısından hem süreklilik açısından TELSİM'i tercih ederim.

    saygılarımla...
  • unutmadan 50+kdv
  • en fazla 5-6K
  • Şu anda ben kullanıyorum. Genelde 6-7 Kb/s

    Ancak bunun en güzel tarafı WAP ında beleş olması.

    Ben K700 ile cirit atıyorum wap ta ve k700ün açabildiği www sitelerinde.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: XDiscovery

    Şu anda ben kullanıyorum. Genelde 6-7 Kb/s

    Ancak bunun en güzel tarafı WAP ında beleş olması.

    Ben K700 ile cirit atıyorum wap ta ve k700ün açabildiği www sitelerinde.



    Aslında bendede Motorola Mpx200 var. Gprs den msn'e falan girebilirim yani.Ama 6-7kb cok yavaş. En azından 15-20 arası olmasını beklerdim ben.
    Şu 256 sınırsızların akibeti belli olsun. Artık ondan sonra ya kalırız, ya kablonete geçeriz yada GPRS kullanırız napalım.
    Umarım yakında EDGE sistemleri yaygınlaşır ve ucuzlar da millet ADLS almaya mahkum kalmaz. Hemde rekabet ortamı yaratılır. Telekom teknolojide yerinde sayıyor ama Cep Operatörleri sürekli teknolojisini yeniliyor. Böyle devam ederse bu dedigim cok yakında gerçek olabilir belki.
  • bu arada turkcell'in sitesindeki degerlere bakarak yaptıgım hesaplara gore normal GPRS de sn de 6KB download yaparken EDGE sistemlerinde saniyede 20KB download yapılabiliyor.

    bunuda aşagıdaki linkte bir tablo var. oradaki 10kb'lık eposta verisini EDGE 0,5sn de indiriyorsa 10/0,5=20Kb/sn
    GPRS de 1.5sn de indiriyorsa 10/1,5= 6kb/sn

    http://www.turkcell.com.tr/index/0,1028,92888,00.html

    Bence bu EDGE sistemlerindeki 20kb/sn degeri hiçde küçümsenecek bir deger degil. Sınırsız ve ucuz bir internet hizmeti sunsa GSM şirketleri ne güzel olurdu. Bunu biz tüketiciler taleb etmedikçe, bu hizmeti sunmazlar. Ben turkcell'e mail attım. Sizde atın belki faydası dokunurda GSM şirketleri ucuz,sınırsız internet hizmeti verirler.




  • quote:

    Orjinalden alıntı: pcforum

    Telefonunuz edge uyumlu ise , bağlı bulunduğunuz vericide edge desteği var ise telsimde de 20 kb / sn ve üzerinde download yapabilirsiniz. Burada önemli olan bulunduğunuz vericinin bu desteğe sahip olup olmadığıdır. Eğer ekranınızda bulunduğunuz yeri gösteren yazının yanında (E) işareti var ise o vericide (yansıtıcıda) edge desteği var demekktir. Büyük şehirlerde edge var. Ancak anadolu için birşey diyemiyorum. Ben tanıdığınkini kullandım saniyede 21 kb/sn ile. Vericiye olan uzaklığını da hızı etkiliyor.


    Böyle bir şey söz konusu ise tam ADSL ilgili sorunlar var iken yeni tarife açısından. En azından büyük şehirlerde EDGE var mı kontrol edilip ve sınırsız 50 ytl ise EDGE ye geçilebilir tabi bize resmen alternatif yarıtılmış oluyor bu durumda...




  • peki bu edge destekli bolgelerde (ben ankaradayım) download 20kb civarında ise upload durumu nasıl?
    Ayrıca telsim kullananlar memnun mu? hatta kesilmeler falan oluyormu hala?

    Eger 256 sınırsız ADLS kaldırılırsa telsimin GPRS'ine geçmeyi düşünüyorum ben. Kullananlar deneyimlerini aktarsın lütfen.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.