Şimdi Ara

TEKNOSACELL [ANA KONU] (40. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
842
Cevap
29
Favori
50.516
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
9 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 3839404142
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Skayn kullanıcısına yanıt
    Merhaba, bu teklif sizde nerde çıkıyor, ben türk Telekom un uygulamasından açıyorum, şimdiye kadar bana hiç teklif çıkmadı. Benim kullandığım faturasız ondan olabilir mi?

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • tt44 T kullanıcısına yanıt
    Hocam faturasız olduğundan olabilir benimki 29 TL olan faturalı tarifeydi. Uygulamaya girdikçe sürekli en üstte teklif çıkıyordu. Sabırla bekledim en son bu teklif çıkınca kabul ettim. Beklesem daha iyisi çıkmayabilirdi.

    Bu arada 6+2 GB olarak çıkıyor teklif ama 2 GB’ta her yöne geçerli sadece sosyal medya değil. Düz 8 GB paket.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Skayn -- 26 Aralık 2023; 16:33:38 >
    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • glory34 kullanıcısına yanıt

    bende babam için aradım ama bana sunmadılar başka operatöre ozaman gecmekten başka bir yok dedim

  • fast-man F kullanıcısına yanıt
    Bana da önceki aramalarımda sunuyorlardı, son aradığım sundurlar bu tarifeyi. Bence tekrar arayın, beni faturalıya geçirme birimine bağlayın deyin çok düşük içeriğe çok yüksek ödüyorum ayrılmak veya faturalıya geçmek istiyorum deyin. Belki bu sefer sunarlar.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 80s90s 8 kullanıcısına yanıt

    Kaçak telefonlar ve banka sms gelmiyorsa saçma sapan merdiven altı firma . Anlaşmalar tamamlanır tüm her şey sorunsuz olur o zman bakılır. Şuan şaçmalık


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • yukselg10 Y kullanıcısına yanıt
    Merdiven altı derken 510 alan kodu ile yeni numara verebilen dijital bir operatör. Banka SMS leri için tüm banka vs ile anlaşma mı yapmak lazım nedir, neden böyle uzadı orası saçmalık evet.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 80s90s 8 kullanıcısına yanıt

    Bu firma kamuya hizmet edecekse tüm anlaşmaları yapmak zorunda. Bu tercih değil zorunluluk. Anlaşma yapamıyorsa bu firma zaten merdiven altında işleri yürütüyor demektir güven sıfır. Bu devirde bankadan bana sms gelmeyecek ve yurt dışı telefon kullanamıcam tam bir komedi


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • yukselg10 Y kullanıcısına yanıt

    Vodafone hatlarında bir senesinde olduğu gibi "Aradığınız Numara Kullanılmamaktadır,Böyle Bir Numara Yoktur" durumu yaşar bu NETCELL'den alınan numaralar. Demedi demeyin. Görünen köy klavuz ister mi?

    Macerayı severim maceraya girerim diyen alsın kullansın.

    Alacak olan ana hat olarak kullanmasın derim.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Teknosa Data hattında , mobil uygulama üzerinden online işlemlere giremiyorum şifre yanlış uyarısı veriyor hep. Bu konua tecrübe yaşayan var mı acaba _?





  • ukayl06 kullanıcısına yanıt

    Turk Telekomda başka hattınız varsa onunla girin,uygulama açılınca Teknocell hattını da görürsünüz Sil süpürü yok bilginiz olsun.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • OkumadanAlma kullanıcısına yanıt

    Onu biliyorum da işte diğer numaramı başka hattıma taşıyınca o iş bozuldu. Şimdi Online işlemlerden şifre tanımlamay öğrendim sabit şifre ile giriş yapıp çıkabiliyorum. Diğer arkadaşlarında bilgisi olsun.

  • ukayl06 kullanıcısına yanıt

    Merhaba, nasıl yapıyorsunuz, ben hiç bir şekilde giriş yapamadım TT mobil uygulamasına


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • kertmeyenekele K kullanıcısına yanıt

    Normal PC veya mobil tarayıcıdan teknosacell sayfasında bulunan online işlemlere girdim. Linkini aşağı bırakıyorum . Bir kereliğine SMS ile şifre doğrulaması ile giriş yaptıktan sonra kişisel bilgiler bölümde şifre işlemleri var orada şifre tanımladım. Sadece tarayıcı üzerinden giriş yapılabiliyor bununla ama işimi görüyorum.


    https://onlineislemler.turktelekom.com.tr/mps/portal?cmd=LoginForThirdParty&thirdPartySite=teknosa&sessionId=&lang=tr


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhaba, Teknosacell 50 GB kotalı tarifenin bitimine daha 4 ay varken müşteri hizmetleri ile uzun süren bir konuşmanın neticesinde 460 TL fiyat ile 12 Ay taahhüt alarak şu tarifeyi onayladım. Fiyatlar her geçen ay zamlanıyor.

    TEKNOSACELL [ANA KONU]

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Funnerman33 F kullanıcısına yanıt
    TEKNOSACELL [ANA KONU]



    Bu tarifeyi 100 GB +12 ay boyunca her ay 2 GB hediye sözüyle 446 TL olarak uygulamada benim TeknoCell 100 GB içeren tarifeli hattıma teklif etmiş. Taahhüt bitmesine daha 9 ay var. Şuan 100 GB TKÜ 15 TL dahil 154 TL ödüyorum yalnız.

    Haliyle şuan 250 TL bile teklif etse kabul etmeyeceğim. Taahhüt bitimine 2-3 ay kala ancak 300 TL altı teklif ederse kabul edeceğim al fazla mal göz çıkarmaz kenarda dursun diyerek.

    Normalde şuan 100 GB bu tarife ihtiyacı olana 300 TL`ye teklif edilse fırsat denilebilir.

    Forumda biri yazmıştı geçen hafta,100 GB Dopdolu tarifesi uygulamada 264 TL`ye teklif edilmiş Çok harika fiyat,anında kabul etmelik. Tabi taahhütün son 4 ayından az süre kaldıysa.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi OkumadanAlma -- 24 Ocak 2024; 0:21:6 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • OkumadanAlma kullanıcısına yanıt

    Çok iyi fiyat almışsınız. Ben ileride fiyatların çok ciddi yükseleceğini ongordugum için 446 de olsa kabul ettim. Sizin beklentinizin aksine ben fiyatlar konusunda şu an halen avantajlı görüyorum. 500 tl üzerine çıkmadıkça mobil tarifelerde 100 gb 3500 dk gibi yüksek paketli tarife bulmak şu an bile imkansız gibi görünüyor. Saygılarımla..


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Teknosacell faturalı hattan telekom kamu tarifesine geçiş yapmıyorlar. Hattı turkcel vb faturasız taşıyıp öyle gelin dediler . Trcel Vodafone gittim faturalı teknosacell den faturasız trcell veya Vodafone geçiş olmuyor Teknosacell faturasız geçip gelin diyorlar. Nasıl bir karmaşa anlamadim. Faturalı geçirmek için tüm bunlar sanırım. . Bu durumda olup çözüm bulan var mi

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • izzet43 kullanıcısına yanıt
    Sizi Faturasız hatta geçirmeyen Turkcell ve Vodafone Bayii`nin önüne gidip telefonunuzu çıkarıp video çekiniz. İçeri girip, bu bayii'yi BTK ve CİMER`e şikayet edeceğim. Hattımı taşımıyorsunuz diyin. Bayi sizi güle oynaya faturasıza geçirir.
    Ben buna açıkça densizlik,ahlaksızlık diyorum. TeknosaCell Turk Telekom`un bir sistemsel tarifesi,Sanal Operatörü. Ayrı bir operatör değil,hattınız kısacası Turk Telekomdaymış gibi düşünün. TeknosaCell sadece bir tarifesi,bu durumda Turk Telekom`dan, Turkcell`e veya Vodafone`a hattınızı istediğiniz gibi taşıyabilirsiniz. Bu tür densizlikleri şikayet edin,hangi bayiler taşımıyorsa bayinin ismini,adresini,adını sanını hepsini BTK`ya veya CİMER`e bildirin. Şöyle de yapabilirsiniz, turktelekom.com.tr `den hattınızı veya vodafone.com.tr `den hattınızı Online olarak formalite bir tarife seçip Faturasıza taşıyın. Hat taşıma süreci başlayacak,sizi arayacaklar onay alacaklar. Sonrası hattınız karşıdaki operatöre uygun mu bakılacak,onay çıkarsa hattınız kurye yoluyle evinize gelecek,taşıyıcı firma genelde KURYENET oluyor. KURYENET`e verilecek,tahmini 1 hafta içinde hattınız elinizde olacak,hattın yasal süreci başlar 4 iş gününü geçmeyen. Bu yolu izleyerekte bayilerin çirkeflikleriyle karşılaşmazsınız.
    Şahsen ben olsam,bu bayiler ile uğraşırım,vaktim çok. Faturalı olsa seve seve taşırlar,sistemi bilmiyorum,Faturalıya getirince prim alıyor çalışanlar sanırım. Çok iyi prim veririm onlara BTK ve CİMER`den.
    Anksiyeteniz tutmasın,çekinmeden çıkın dışardan bayinin videosunu çekin,içeriye girin çalışanların isterseniz yüzlerini sansürlersiniz,niye geçirmediklerini sorunuz. Videoyu paylaşacağım,bayiyi de şikayet ediyorum dediğinizde zaten hiç uğraşmayalım bunla geçirelim bari derler. Bu ülke böyle,hep söylüyorum AĞLAMAYANA M3M3 YOK BU ÜLKE`de.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >




  • izzet43 kullanıcısına yanıt

    Bana da aynı saçmalığın daniskası oldu. Gs mobilede olan hattı müşteri hizmetlerini arayarak Türk Telekom fatırasıza geçirmek istedim. GS mobile kapandığı için Türk Telekoma bağlıyorlar. Türk Telekom faturasız birimi GS mobile olduğu için faturasıza veya faturalıya geçiremiyor. Hattım ölü noktada kalmış sanki. Teknosaya gittim faturalıdan faturasıza geçiş yapamıyoruz dedi. Ama çocuk Vodafone veya turkcelle faturasıza geçebilirsiniz diye söyledi. Kendisi daha önce Telekom bayiinde çalışmış. Size Türk Telekom hattınız faturalı mı diye sorarlarsa faturasız deyin yoksa geçiş yapmazlar dedi. Ben de bu yüzden yalan söylemek zorunda kaldım aksi takdirde onlar yalan söyleyip geçiş yapmayacaklardı. Sistemlerinde sizin faturalı mı faturasız mı olduğunuzu görmüyorlar. Siz de bu şekilde yapabilirsiniz.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 3839404142
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.