Şimdi Ara

Teknopat ' ın içine düştüğü ilginç durum / Siz günde kaç GB Yazıyorsunuz ? (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
262
Cevap
5
Favori
24.770
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
223 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Herkese merhabalar.


    07 mayıs 2018 de sipariş geçtiğim ve 2 gün sonrasında takıp kullanmaya başladığım jd240 ssd diskim var. Aşağıda crystal disk info ile vereceğim bilgilere bakabilirsiniz. Bu diskin yanında ek olarak 1 tb diski bulunmakta ayrıca.


    Sanırım diski iyi bir şekilde kullanmışım. ve dayanıklılığını kanıtlamışım. Ayrıca 7 mayıstan sonra 20 mayıs 2019 da jd240 22 nisan 2020de jd120 6 haziran 2020 de jd120 sipariş vermişim. Bu disklerin kimisi ev sunucumda kimisi workstationda. Fakat en eski aldığım disk uzun süredir ana bilgisayarım olan makinede iş görmekte. hiç bir sıkıntı yaşamadan bana uzun süredir ciddi hizmet etti.


    Ben şahsen jd markasının ssd sürücülerinden çok memnun kaldım. herkesede tavsiye ediyorum. zamanında 240 samsung disk parasına 2 tane jd240 alabiliyorduk. bunuda belirtmek isterim.

    Teknopat ' ın içine düştüğü ilginç durum / Siz günde kaç GB Yazıyorsunuz ?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • haklısın recep.

  • Hi level ssd m 20 gün boyunca çalıştıktan sonra bozuldu
    Adata 240gb ssd m de benzer günler sonra bozuldu
    Jd çok daha iyi dayanmış.
    İkinci el 240gb sandisk aldım 600 gün oldu şuan hala taş gibi

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Abi custom iso projem var her gün onlarca iso indirip onları düzenleyip tekrar yazdırıyorum, gündelik kullanım oyun kullanımı vs kullanan arkadaşlardan 100lerce kat fazla veri yazıyorumdur yani büyük ihtimalle.

    Durum şöyle;

    Teknopat ' ın içine düştüğü ilginç durum / Siz günde kaç GB Yazıyorsunuz ?
  • Para yedirmemişler belli.

  • Dandik işte. Bla bla bla yazıp durman bu gerçeği değiştirmiyor. Marka bile kabullenmiş dandikliğini sende kabul etsen iyi olur.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Çin işi abi. Adamlar fiyatına göre herşeyi yapıyorlar. Giriş seviyesi SSD için verilen ömrün 7 katını yazması hiç fena bir değer değil.

    Biraz daha zorlayıp pro serisinden alırsın , atıyorum Sandiskin giriş seviyesinden daha dayanıklı olur. Parasına göre mal yani.

  • Technopat'ın kitlesi belli ona göre bir video yapmışlar. Aslında fena içerikleri yok ama bazen böyle saçma videolar çekip şov yapıyorlar ki bence gerek yok. SDN zaten yetiyor bu piyasaya Technopat bence bulaşmasın Teknopat ' ın içine düştüğü ilginç durum / Siz günde kaç GB Yazıyorsunuz ? 

  • James Donkey'i bilmem ama Transcend marka bir SSD'yi akrabama hesaplı diye almıştım. İçinde Phison S11 diye bir çipset varmış. Elektrik kesilip gelince SSD çöp oldu. Adam avukattı belgeleri de gitti içinde. Bu ucuz çipset genelde bu çin malı alt sınıf markalarda kullanılıyormuş. Bu yüzden WD, Sandisk ve Samsung gibi markalar dışında SSD almamaya dikkat ediyorum.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: runeterra

    Markadan reklam istemişler belli vermeyince kötülemişler.


    Türkiyede Objektif olarak bunları inceleyen insan sayısı bir elin 5 parmağını geçmez çok yazık yani

    Bu konuyu açanda jd den para almış hocam o zaman aynı mantıkla.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ne olursa olsun James Donkey Çin'den gelip üzerine JD basılıp satılıyor dandik bir marka bir Crucial Samsung WD-Sandisk Kingston XPG Seagate değil Team Force güzel marka ama ülke alım gücü düştüğü için tutuyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi lightning70 -- 25 Haziran 2021; 1:49:50 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Technopat'ın bu SSD serisini birkaç aydır takip ediyorum. Crucial SSD olsa gerek, birkaç aydır sanırım yazma-silme testi uyguluyorlar ve Youtube Topluluk'ta düzenli "sizce SSD ölmüş müdür?" tarzında anketler düzenliyorlar. 1 ay önce 4400 TB yazmaya ulaşmış SSD ve hala ölmemiş.


    Bu James Donkey olayında ise henüz 350 TB veri yazılmış ve ölmüş. Bu yüzden James Donkey'in bu olayına çok şaşırıp tavsiye etmemişler.


    Teknopat ' ın içine düştüğü ilginç durum / Siz günde kaç GB Yazıyorsunuz ?


    Şimdi bir yandan size katılıyorum, gerçekten SSD'nin vaat ettiği sayının 7 katına kadar veri yazılıp silinmiş. Çok mükemmel sayı aslında. Ama bir yandan da 300 TB vaat eden Crucial'ın 4400 TB'a ulaşıp hala çalıştığını görmek... Neredeyse 15 katı. Ama fiyatlarını da göz önünde barındırmak lazım.


    Böyle ekstrem testler günlük kullanım için pek mantıklı analizler sunmuyor (Chia Coin kazacaksanız başka Teknopat ' ın içine düştüğü ilginç durum / Siz günde kaç GB Yazıyorsunuz ? ).


    Bence Hikvision gibi duymadığımız markalar dışında, böyle (Sandisk, Crucial, Samsung, James Donkey, Adata belki) markalar olduktan sonra hangisinin fiyatı daha uygunsa hepsi alınır. Benim için vaat ettiği sayıya kadar çalışması bile yeterli.





  • Bana saçma gelen şu, SSD'de niye veri barındırmayalım? Yarın bir gün bozulur diye emaneten almıyoruz ki? Ona bakarsanız telefonların da hafızası SSD ile aynı mantıkta çalışıyor. Çip ile. O zaman telefonda da veri saklamayalım? Böyle saçmalık olur mu? Parasını verdiğin, ürünün sorunsuz çalışmasına dair satın aldığın firma ile anlaşma sağladığın ürünü emaneten kullan hahaha. İsteyen verilerini yedekler orası ayrı bir konu.


    Ben JD, Adata ve Samsung ürünlerinin aynı GB olanlarını denedim. 100 kez yazmışımdır belki de, yine de yazacağım.


    Sayın okurlar, bu JD denen markanın 240 GB olan SSD'sini kullandım 1 hafta, oyunlarda takılma, CS-GO'da hile olmamasına rağmen beliren VAC hatası, yazma-okuma hızlarının SATA 3'e göre düşük olması vs. İade edip Adata SU650 240 GB SSD aldım. 6 ay falan kullandım. JD'deki hiçbir sorunu yaşamadım. Onda da bir gün baktım, bilgisayar aşırı kasıyor, veri atarken hız aşırı düşük. Bir baktım sağlık uçmuş SSD'de. Gönderdim servise, iadesi yapıldı. Sonra da böyle olmaz, üzerine ekleyip adam gibi bir şey alayım dedim, Samsung 860 EVO 250 GB aldım. Kafam rahat. Bana mısın demiyor, güzel ve rahat SSD. Yok böyle, yok şöyle. Yazılımı bile olmayan, internet siteleri hatalarla dolu olan, sitesinde SSD için herhangi bir bölüm bir markayı övmeniz de çok komik. Elbette, her insanın kaliteli bileşen alması hakkı. Ancak, ekonomik durumlardan ötürü alınamayabilir. Haklılar. Ancak, sorun olduğunda, bahsettiğim durumlar ne olacak? İsteyen baksın, James Donkey'in herhangi bir yabancı kanalda incelemesini göremedim. İnternet sitesinde de SSD bölümü yok. Bu SSD'de önemli verileri giden, alıp sorun yaşayan birisinin sorumluluğunu alabilecek misiniz?



    İsteyen baksın, daha fazla bilgisi olan bilgilendirirse çok memnun olurum elbette.

    https://jamesdonkey.com/en-web/index.html

    @Muten Baba




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DangerousRabbit -- 25 Haziran 2021; 1:58:39 >




  • Teknopat ' ın içine düştüğü ilginç durum / Siz günde kaç GB Yazıyorsunuz ?


    hala ilk günkü gibi, 2016da yazın aldım pc'ni çalışma süresi 2.5 yıl gözüküyor oda hala taş gibi çok sükür daha macununu bile değiştirmedim açmadım

  • İnsanlara öyle yada böyle bilgi vermeleri bence güzel bir şey. Ayrıca SSD gibi yüksek ihtimalle önemli verileri depolayacağımız bir donanımın kolay bozulması kimsenin hoşuna gitmez diye düşünüyorum.

  • Test yapan kimsenin yorumunu ciddiye almayin, ayni sonuclari alip iki farkli video cekilebilir, videodaki yorumlara guvenirseniz birini izlediginizde siraya girersiniz urunu almak icin, digerini izlediginizde topa tutarsiniz urunu. Urun ayni urun, test ayni test ama sonuc 180 derece farkli yansitilabilir kisaca.


    O yuzden siz siz olun hicbir yoruma itibar etmeyin, kim derse desin fark etmez. Test metodolojisine bakin, testlerin dogru yapildigi kafaniza yatarsa cikan sonuclari data olarak kullanin ve bu bilgiler isiginda kendi analizlerinizi yapip bir takim cikarimlar yapin. Bunlari yapabilecek bilgi duzeyiniz yoksa, edinin. Kolayci olmaya calismayin, eger kolaycilik yapmaya calisirsaniz birilerinin dumen suyuna girmek zorunda kalacaksiniz, bunu hic unutmayin.


    Hic bilenle bilmeyen bir olur mu hayatta?


    Hadi kalin saglicakla...

  • Klasik technopat.
    DH veya DA izleyin. 😀

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • o sitenin hitap ettiği kısım 12-16 yaş arası. onlar da zaten babaları ne alırsa onu kullanıyor :D firmanın satışını etkilemez :D

  • boogiee90 kullanıcısına yanıt
    Daha iyi özetlenemezdi, tebrikler. 👌🏻

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Ben de 2018 mayıs ayından bu yana JD kullanıyorum. Kendi bilgisayarımdaki ilk SSD deneyimim olduğundan dolayı çok hızlı gelmişti. Şu an da benim için çok fark eden bir şey yok. 3 senedir sadece 25 TB okuma yapmışız. Oyunların hepsini buraya kuruyorum, yeri geliyor sanal sunucu açıyorum bir kere bile tık demedi. FP olarak bence alınabilir bir ürün.


    Teknopat ' ın içine düştüğü ilginç durum / Siz günde kaç GB Yazıyorsunuz ?
  • 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.