Şimdi Ara

Tecilliyim ama sanırım kaçak oldum bi bakarmısınız

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
3.121
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Öncelikle merhaba 1988 doğumluyum 2007de askerlik kagıdım geldi askerlik subeme gittim muayene oldum ve lise mezunlarına 3 yıl tecil hakkı varmıs ettirdm ocak 2008 de gittigimde meslek yüksek okulundan terk oldugum icin 2 yıl tecil ettirdiler kagıtta yazan aynen su

    asagıda kimligi yazılı yükümlünün 21/02/2010 tarihine kadar askerlik işlemleri yönünden bir sakıncası yoktur


    bugün ise elime bir mektup gecti ve milli savunma bakanlıgından gelmis o mektuptada yazan şu

    konu askerlikl işleminiz

    23 şubat 2009 tarihinde sevke tabi olmanıza rağmen bugüne kadar sevkinizi yaptırmamanız nedeniyle bakaya durumuna düşmüş bulunmaktasınız. vs vs


    nedir bu bakaya su an asker kacagımıym bi aydınlatabilicek olan varsa smdiden teşekkür ederim...



  • quote:

    BAKAYA KALMAK SUÇU
    Askerlik Kanununun 12 nci maddesine göre son yoklamasını yaptıran yükümlü Askeri Hizmete sevk için çağrıldığı takdirde gelmez ise ya da gelip sevkini yaptırmasına rağmen kıt’a sına katılmazsa Bakaya Kalmış sayılır. Bu tanımdan da anlaşılacağı gibi Bakaya Suçu 2 şekilde işlenilir. Uygulamada Askeri Hizmete sevk için çağrıldığı halde gelmeyen yükümlülerin eylemine sadece “Bakaya” denmekteyken, Askeri Hizmete sevk için çağrıldığı tarihte gelip sevkini yaptırdıktan sonra kıt’alarına katılmayan yükümlülerin eylemine ise “Geç İltihak Suretiyle Bakaya Kalmak” denmektedir. Bu nedenle uygulama doğrultusunda 2 suç ayrı ayrı açıklanacaktır.


    quote:

    A.(NORMAL) BAKAYA KALMAK SUÇU
    Askeri Ceza Kanununun 63 ncü maddesinde düzenlenmiş olan Bakaya Suçunun unsurları şunlardır;
    a.Yükümlü adına Askere Sevk için celp çağrı pusulası çıkarılmış olmalıdır.
    b.Yükümlü adına çıkarılmış olan sevk için çağrı pusulasının kendisine veya Askerlik Kanununun 45 nci maddesinde belirtilen akrabalarına birisine usulen uygun şekilde tebliğ edilmiş olmalıdır. (EK-C)
    c.Sevk için çağrı pusulasının yükümlünün sevk için çağrıldığı günden en az 15 gün önce tebliğ edilmiş olması gerekir. (Askerlik Kanunu madde 43)
    d.Yapılan usulüne uygun tebligata rağmen, yükümlünün nüfusa kayıtlı olduğu yerli Askerlik Şubesinin tabi olduğu celp ve sevk döneminde (emsallerinin sevk edildiği dönemde) Askerlik Şubesine başvurmamış olması gerekir. (Bkz.EK-B)
    e.Yükümlünün gelmemesinin bir mazerete dayanmamış olması gerekir.
    Bakaya suçunda da dikkat edilmesi gereken hususlar usulüne uygun tebligatın yapılması, yükümlüye onbeş günlük hazırlık süresinin tanınması ve yükümlünün emsalleridir.
    Yükümlü adına çıkarılacak sevk için çağrı pusulası son yoklama sırasında bildirdiği adrese çıkarılır. Yükümlü son yoklamada nüfusa kayıtlı olduğu yerden başka bir adres vermiş ise tebligat muhakkak bu adrese yapılmalıdır, aksi halde geçerli olmaz. Sevk için çağrı pusulasının tebliğ usulü yoklama kaçağı kalmak suçunda anlatıldığı gibidir.
    Yükümlü hakkında çıkarılan sevk için çağrı pusulasında hangi tarihte askerlik şubesine gelmesi gerektiği belirtilir. İşte bu tarih ile tebliğ tarihi arasında onbeş günlük bir hazırlık süresinin olması gerekir. (Bkz.EK-C) Bu hazırlık süresi yoksa ya da eksik ise tebliğ tarihi hesaba katılmaksızın onbeş gün tanınır ve onaltıncı gün çağrılmış gibi işlem yapılır. Ancak yoklama kaçağı durumunda olan yükümlülere onbeş günlük hazırlık süresi tanınmaz. Yoklama kaçağı durumunda iken gelenler ya da ele geçenler derhal asker edilirler. Buradan anlaşılacağı gibi yoklama kaçağı kalanlar hakkında sevk için çağrı pusulası çıkarılmaz.
    Bu suçtaki emsaller kavramında da yoklama kaçağında da anlatıldığı gibi düşünülmelidir.

    alıntıdır...

    sanırım yanlışlık olmuştur takipcisi ol cezası ağırmış




  • evet sucu agırmıs biliyorum ama bu normalmidir yanlıslık olma derecesi nedir ve yanlslksa hangisi yanlslk yani 2010 a tecil olmammı yanlıslık yoksa bu gelen kagıt mı yanlışlık
  • Yokmu bir bilgisi olannn
  • kardes ben askerliğimi yaptığım halde kaçak olduğumu öğrendim kapıma inzibat gelince:D allah tan teskeremiz varda işi düzelttik.şubelerde böyle şeyler olur.sen ilk tecilinden sonra her sene okulundan evrak alıp şubene götürmüş olman lazımdı.sen şbne gidip ilk aldığın tecil evrakını memurlara göster orada sana yardımcı olurlar.eger tecil hakkın devam ediyor ise olayı düzeltirsin yoksa hayırlı tskereler.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.