Şimdi Ara

Tecil bittikten sonra yüksek lisans hakkında

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
208
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar merhaba, bu konu hakkında daha önce şubeye de gittim fakat tam olarak emin olamadım terimlerden dolayı. Ben yaklaşık 3.5 aydır eğitim için vizemin çıkmasını bekliyorum ilk kez yüksek lisans derecesinde 1 yıllık eğitim almak için fakat tecilim de 24 şubat 2024 tarihinde sona eriyor. Bu durumda mesela Nisan ayında başlayan bir yüksek lisans programına kaydolmak için başvuru yaptığımda vizeye sunduğum belgede senin askerliğin var gibi bir durumla karşılaşır mıyım, ekstra yapmam gereken bir şey var mıdır? Bunun dışında bedelli hakkımı hangi tarihe kadar kullanma hakkına sahibim merak ediyorum. Sırf bu yüzden tecil hakkım bittikten sonra nisan veya eylülde başlayacak programlara kayıt yapamam diye düşünüyordum. Bu konuda bilginiz varsa cevaplayabilirseniz çok sevinirim, teşekkürler.




  • Daha önce edevletten asal yoklama başvurusu yapmadıysanız ve aile hekimine askerlik muayenesi olmadıysanız (eğer muayene olup üzerinden 2 yıldan fazla süre geçtiyse)

    Muhtemelen 2024 yılı sonuna kadar yoklama yaptırmak için süreniz olacak. 31 Aralık 2024e kadar bir yüksek lisans programına kayıt olursanız tecil alabilirsiniz. Yurt dışı erteleme işlemlerini konsolosluk / elçilik aracılığı ile yaparsınız.

    Burayı takip edersiniz, Aralık ayı içinde 2024 yılı yoklama duyurusu açıklanacaktır.
    https://www.msb.gov.tr/Askeralma/AsalDuyuruListe

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam peki sunu merak ediyorum, cevabiniz icin de tesekkur ederim, yurtdisi master programina basvurdugumuzda sonucta vizeye de belge olarak askerlik durumu sunuyoruz, tecil bitmisken kabul etmeme gibi bir durum olmaz mi bu durumda? Yurticinde evet dediginiz gibi yapabiliyormusuz ama yurtdisi basvurusunda bu bir engel teskil etmez mi okul kabulu ve vize basvurusu icin?


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 25 şubatla beraber askerlik durum belgenizdeki tarih 31.12.2024e kayacaktır (eğer 2024 yılı yoklama duyurusu beklenildiği gibi yayınlanırsa).

    Gideceğiniz ülke, vize işlemlerinde bu tarihi sorun eder mi bilemiyorum. Sonuçta yoklama kaçağı falan değilsiniz sorun etmemesi lazım (31 Aralık 2024e kadar askerlik yönünden rahat olacaksınız).

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.