Şimdi Ara

Tecil bitince sigortalı çalışmaya devam etmek

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
709
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhabalar arkadaşlar. Tecilim 31.12.2020'de bitiyor. Bu yıl DGS'yi yüksek ihtimal kazanamadım. AÖF'e kayıt olma şansım sıfır. Mucize olduğunu düşünüyorum yani. Türkçe'yi müthiş yapmama rağmen Matematik'ten yapamadım. Salladım sadece. Onlarında cevap anahtarına baktım bi tane doğru yok. Umarım farklı kitapçıklar vardır da cevap anahtarları karışıktır.

    Şimdi size sorum şu, benim mutlaka ama mutlaka Haziran 2021'e kadar sigortalı olarak çalışmaya devam etmem lazım arkadaşlar. Tecilim 31.12.2020'de bittiğine göre, her halde beni Şubat gibi çağırmaları gerekiyor yanlış bilmiyorsam. Ben normal işimde çalışmaya devam edersem, iş yerine tebligat ne zaman gelir? Haziran'a kadar öyle ya da böyle çalışabilir miyim? Lütfen içimi rahatlatacak şeyler söyleyin arkadaşlar. Gerçekten çok ihtiyacım var. Yaşım 26. Üniversiteden de Şubat 2019'da mezun oldum.

    Yoklamaya tabi de olabilirim şu an. Kimisi diyor ki mezun olur olmaz askerliğe tecil ettirme başvurusu yapman gerekiyor diye. Kimisi de diyor ki gerek yok. Askerlik şubesini aramıştım, 31 Aralık 2020'ye kadar senin askerlikle işin gücün yok dediler bana. O yüzden relax takıldım biraz da. Şimdi geldi çattı ya. Erteleme imkanım varsa onu kovalayacağım, yoksa da para cezasını ödeyeceğim mecbur. Ama işvereni de zan altında bırakmak istemiyorum. Kaçıncı tebligatta adama sıkıntı olur onu öğrenmek istiyorum. Haziran 2021'e kadar öyle yada böyle sigortalı çalışmaya devam edebilir miyim onu öğrenmek istiyorum. Şimdiden teşekkür ederim arkadaşlar.

    EK SORU: Yoklama yaptırsam celp tarihimi Kasım 2021 yapma şansım var mıdır arkadaşlar? Bunu da cevaplarsanız sevinirim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi istanbulls1926 -- 2 Eylül 2020; 22:34:44 >







  • 31 Aralık öncesinde sevk öncesi işlemlerini yaparsın. Şubat 2019 mezunsan zaten sen 1 hakkını kaçırmışsın (dgs), diğeri de şimdi olmayacak diyorsun. Bu yüzden, mezun olduğunda tecil ettirmen gerekliydi (bizde öyleydi en azından). Şube de aksini söylerdi, demek ki tecillisin. 31 Aralık öncesi işlemlerini tamamlarsın, ilk sevk tarihinde (sistem ileri tarihe atmazsa) askere gönderilirsin. Tecilin uzaması için, mevcut mezuniyetinden yüksek eğitime (önlisans->lisans, lisans->yüksek lisans) gitmen gerekli. Sigorta işler mi bilemem, ancak çoğu işte askerlik durumu soruluyor. Sistemde askere gitmeyenin karşısında uyarı çıkıyor mu, onu sgk müdürlükleri bilir.

    Kısaca, söylediklerine bakılırsa, Haziran 2021 zor. Kaldı ki, işlemlerini yapınca sene sonuna kadar askerliğin belli olur.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tmp341 -- 3 Eylül 2020; 19:23:4 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Tmp341 kullanıcısına yanıt
    Anladım hocam çok teşekkür ederim. Sınavın işleyişine baktım, herkesin cevap anahtarı farklıymış. Herkesin kitapçığı farklıymış daha doğrusu. Yani x kişide 1.sorunun cevabı C ise y kişisinde B imiş. Bu biraz bana moral ve umut oldu açıkçası. Çünkü matematikten sallamak zorunda kaldım. Ösym'nin sitesinden cevaplara bakınca yıkılmıştım. Meğer o temel cevaplarmış. Şimdi en son umutlar ölür diyoruz. Bakalım. Umarım kazanmışımdır da rahat ederim
  • istanbulls1926 kullanıcısına yanıt
    İstediğin olur umarım.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Tmp341

    İstediğin olur umarım.
    Ne yazık ki puanım hesaplanmamış. Şu konuda bilginiz var mı hocam, yoklama kaçağı olarak en fazla ne kadar çalışabilirim? Bu kişi yoklama kaçağıdır kağıdı iş yerine ne zaman gelir? 2.uyarı yapıyorlar mı? Bunu öğrenirsem biraz rahatlayabilirim
  • istanbulls1926 kullanıcısına yanıt
    O noktayı çok bilmiyorum. Şube’ye sormak gerek.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.