Şimdi Ara

TAYLAND BİLİNMEYEN YÖNLERİ, SORULARINIZ, MERAK ETTİKLERİNİZ BU BAŞLIKTA TOPLANIYOR (807. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
16.223
Cevap
275
Favori
814.321
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
53 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 805806807808809
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaslar,
    Daha once 4 defa Tayland'a gittim. Gecmis sayfalarda yorumlarim paylastiklarim var. Sanirim bu konuda ilk defa 2014'te yorum yaptim.:)

    Bangkok biletlerine bakarken trip com uygulamasi uzerinde Qatar Airways kisa aktarmali 14176 liraya bilet buldum Ekim ayina ve az once aldim. Yalniz banka uygulamasindan 15 bine yakin bi tutar cekilmis. İlk defa bu uygulamayi kullandim ne kadar guvenilir bilmiyorum ama rezervasyon numarasini da Qatar Airways kendi sitesinden kontrol ettim. Bilet alinmis. 550 dolar gibi bi paraya geldi. Bence cok uygun. Qatar Airways kendi sitesinde ayni tarihlerde gidis donus 25 bindi fiyatlar.Sizinle paylasmak istedim. Aklinizda bulunsun. Herkese iyi eglenceler :)
  • raskol_85 R kullanıcısına yanıt

    Hocam hangi tarih acaba bende bilet bakıyorum ama o fiyatlara katarı hiç göremedim 😂

  • bursali46 B kullanıcısına yanıt
    Trip.com uygulamada 17ekim 16 kasım, ama bu site için iyi yorum yazmamışlar
  • trcpt kullanıcısına yanıt

    Güvenilir hocam, bu sene bkkden laosa ordan bilet alıp gitmiştim hiç problem yaşamamıştım. Sizin bilet gidiş dönüş diye kampanya oluyor galiba. Bana tek gidiş lazım yada buradan alıp dönüş biletini yakacağım direk 😂 mahan 13.5 k şu an memnun kalmıştım. Geçen gulf 11600 dü onu kaçırdım işlerimden dolayı. Kuwaite bakan arkadaşlar için uyarı transit vize gerekiyor..




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bursali46 -- 15 Eylül 2023; 20:12:39 >
  • bursali46 B kullanıcısına yanıt

    12 ekim 21 ekim tarihleri arasi aldim. Persembe cikis cumartesi donus secince genelde qatar icin dusuk fiyatlar cikiyor. Siz mahan dan biletleri hangi uygulama uzerinden almistiniz?

  • raskol_85 R kullanıcısına yanıt

    ucuza biletten almıştım ama benim dediğim fiyatlar tek gidiş hocam. sizin biletiniz çok uygunmuş

  • bursali46 B kullanıcısına yanıt

    Cevap icin tesekkurler

  • arkadaşlar buraya yazmıştım 12 temmuzda giriş yaptım.yeşil pasaportum vardı.ama kapıdaki polis 30 gün basmıştı vizeyi.neyse ben 3 eylülde çıkış yaptım.oda ne adamlar seninki 30 günde bitti ne halt yemeye vizeyi uzatmadın dediler.neyse hergğn için 500 baht kesecez bunu ödeyeceksin dediler.nerdeyse 11 bin baht tutuyor.neyse baya bir dersimi anlattım.dedim bak bu yeşil pasaport polis 90 gün basması gerekiyor yalnış yapmış dedim anlamadılar.1 saat beni bir odada beklettiler.neyse üstün rütbeli bir görevli geldi.bende artık türkiyenin dışişlerinde bulunan yazıyı çevirdim 90 gün yazıyor dedim.uçağım kaçacak beni bırakın dedim.neyse adam acıdı bana tamam dedi ben çıkışı veriyorum ama bir sonraki sefer daha dikkatli olmamı istedi.şu rezilliğe bakın kanunen 90 gün hakkım varken kepaze olduk.abi madem dışişleri sayfasındaki bilgilere iyimat edilmeyecek ne diye 90 gün yazıyor.nalet olsun nerdeyse başım derde gitecekti.
  • ucuz yırtmışsın ters de tepebilirdi, para almasalar bile uçağı kaçırabilirdin, neyse geçmiş olsun

  • Tayland'da ATM'den para çekmek için en uygun kart ve banka hangisidir?

  • ATM ile ilgili deneyimimi yazayım belki birinin işine yarar.

    öncelikle dolar alıp orda bozdurmak hep avantajlı. örnek vereyim. 1tl=1.33thb idi ben ordayken. dolar bozuncada 1tl=1.30 thb oranını yakalıyorsunuz. yani kayıp 0.3 gibi

    tebden usd alıp banka kartıyla bangkok banktan çektim.en uygun oranı bangkok bank veriyor kasikorn ve krungsri daha kötü oranlar vermişti.ayrıca çekerken sonrun yaşamıştım.o yüzden bangkok bank bence 1 numara.

    25 bin thb çekerseniz en az zarara uğrarsınız.aynı işlemde 1tl=1.25thb oranını yakaladım.yani kayıp 0.7
    çekilen miktar ne kadar az olursa kaybınız o derece artıyor.220 baht banka ücreti ne kadar çekerseniz çekşn hep sabit alınıyor.
  • Merhaba Dostlar ; 2024 yılında doğumgünümü (Eylül) Phuket'te geçirmek istiyorum. THY Phuket uçak biletlerine baktım , 30.000 TL gibi bir rakam gösterdi.(Bangkok aktarmalı). Daha ucuz uçuş bulunur illa ki , Toplamda 10 için günlük 150 usd ve toplamda 1500 Usd yanımda götürmeyi planlıyorum. (Konaklam Hariç). Konaklama için Rafet Bey isimli bir abimizn otelinde konaklamayı düşünüyorum. Booking'den baktım yorumlar gayet güzel ayrıca kendisi ile what's app'tan iletişim kurdum , kendisi gayet yardımsever birine benziyor.


    İleri seviye İngilizcem var ve daha önce 8 ülke gezdim yıllardır hayalini kurduğum Tayland'a ilk kez gideceğim inşallah. Türkiye'deki ekonomik koşullar nedeniyle arkadaşlarıma söyledim ancak kimse o kadar parayı çıkartamıyor :) 48 yaşındayım ve bekarım :)


    Toplamda 807 sayfa olan formu fırsat buldukça okudum , en az 500 sayfasını okumuşumdur. Yani az çok Phuket konusunda bilgi sahibi sayılır.


    Bunların dışında önerileriniz & tavsieyeleriniz varsa dinlemeye hazırım. Şimdiden teşekkür ederim.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi redfire1976 -- 25 Eylül 2023; 14:53:57 >
  • redfire1976 R kullanıcısına yanıt
    Biletleri tl olarak dusunmeyin usd olarak indirimli gidis gelis 400-600 usd arasi illaki bulunuyor normal fiyatlar ise 600-1500 usd arasi ben genelde 700 usd ye aliyorum, sadece bkk olarak degilde cevredeki ulkelerin promosyonlarini da takip edin ben koreye 550 usd ye gidis gelis aldim gecen aralikda, bedavaya alayim diyorsan abbnk dan wings kart al belli harcamana 100k puan veriyor o puanla da gezkanatlan sitesinden gidis donus ucagini sec avans mil ile biletini al kullandigin avans mili de 12 ay icinde odeyemezsen tl olarak hesabindan kesiyor bilet 15 diyelim 100k mil kullandin 500k avans aldin kredi kartinla hic kampanyaya katilmadin kullanmadin 12 ay sonra hesabindan 13 bin tl kesiliyor, ama juzdan dan surekli kampanyalara katilirsan en fazla 6-7 bin odersin, ben butun otel vs hep wings le soeunsuz odedim 13 bin lik bilet icin toplayamadigim 290k puan icin 5-6 bin kesti
  • redfire1976 R kullanıcısına yanıt

    hocam phuket hemen karşısında krabi var, daha az turistik bir yer eğer kalabalıktan sıkılırım dersen denizi ve doğası çok daha güzeldir phuket göre bence.


    birde yine yakınlarda kohsamui adası var, parti olaylarına meraklıysanız phangan adasında full moon party varki eşi benzeri yok bence :)

  • muhendisgsm kullanıcısına yanıt

    Bilgi için teşekkür ederim @muhendisgsm , açıkçası Parti için gideceğim evet , Bu bahsettiğiniz adalar günübirlik mi yoksa 10 gün boyunca orada kalabilir miyim ?

  • redfire1976 R kullanıcısına yanıt

    hocam partiyse olayın koh phangan da full moon tam senlik. linki burada Home of Full Moon Party Thailand - Koh Phangan (fullmoonparty-thailand.com)


    burası kohsamui'nin yanında öyle günlük değil gidip 10 gün kalınır. 3 tane ada var yanyana biri samui biri bu phangan diğeri de koh tao. hepsi de ayrı güzeldir. yukarıdaki linkten parti zamanlarına bakarsın, sadece dolunay zamanlarında oluyor çünkü. ona göre geziyi planlarsın. ama önceden otel vs bak zira o tarihlerde fiyatlar uçuyor. yada yandaki samui adasında kalır gider gelirsin phangana yakın zaten yarım saat maks

  • muhendisgsm kullanıcısına yanıt

    Sevgili @muhendisgsm şimdi baktım biraz da , orası neymiş öyle yha , ulaşım biraz zor olsada sanıırm tercihim orası olacak. Şimdiden otel vs araştırmaya bakayım , Merkezde kalayım diyorum , partilerin yapıldığı beach'lere taxi ile geçilir..

  • redfire1976 R kullanıcısına yanıt

    tr'den bangkoka uç bana sorarsan. biraz bangkokta kalırsın orayıda gezersin hem daha önce görmediysen. sonrada param var dersen bangkok'dan direkt kohsamui uçak var 1 saatte gidersin.


    yok ucuz olsun diyorsna bangkoktan lomparayah firması ile otelden adaya paket transfer yapılıyor. çok sağlam firmadır onlardan bilet alırsın onlar seni otele kadar otobüs vapur ne gerekiyorsa hallediyorlar.


    yada bangkok merkez tren garından gece yataklı tren ile chumpon şehrine git, oradan da feribot ile koh tao adasına geç, burası phanganın hemen kuzeyindeki 3 adadan biri. zaten bu 3 ada arası feribotlar çalışıyor ulaşım sorun olmaz.

  • muhendisgsm kullanıcısına yanıt

    1 'nci seçenek daha uygun geldi , Koh Samui'den Koh Phangan'a feribot ile sanırım di mi ? Koh Phangan'dan kaldın mı ? Otel tavsiyesi var mı guest friendly :)

  • redfire1976 R kullanıcısına yanıt

    samui phangan tao arasında sürekli feribot bulursun. yine lomparayah firmasının seferleri var. ben phangan da kalmadım çok pahalıydı samui ve tao da kaldım. ama bangkok tan samui biletleri ucuz değildir onlara erkenden bakmak lazım. aradaki ulaşım zor olduğundan direkt uçaklar çok fiyatlı oluyor.

  • 
Sayfa: önceki 805806807808809
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.