Şimdi Ara

tavan hoparlörü

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
2.648
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • arkadaşlar tavan kartonpiyerine gömebileceğim 5.1 sistem için 12-16 cm aralığında güzel ses veren hoparlörlerden nerede bulabilirim aceba,birde bu konu ile ilgili bilgisi olanlardan artı ve eksileri olarak görüşlerini alabilirmiyim,bir kaç adet buldum net den ama onlar genelde merkezi yayın veya kısık seslerde müzik yanınları için dizayn edilmiş ürünlerdi,ben de elbet çok gümbür gümbür ses vermelerini beklemiyorum ama dvd izlerken yetebilecek bir şey istiyorum.



  • 40 kişi bakmış,bu kadar bilgili insanlar var bu konuda,bir tavsiye bir fikir veren insan niye çıkmıyor,en azından bahsettiğim ölçülerde güzel ses verecek (şahane bir ses değil elbet de) ama en azından 500-700 ytl arası sinema sistemlerinin front ları seviyesinde ses verebilecek sadece hoparlör olarak marka ve tavsiye istiyorum,
    saygılar
  • Orta kalite de her hangi bir hoparlörle de yapabilirsin bu işi. Ya da Quad da dahil prk çok markanın tavan veya duvar için gömme hoparlörleri var. Aynı şekil de DefinitiveTechnology'nin de var. Ancak şöyle bir sorun var.

    Öncelikle akustik olarak tüm kolonları tavana koyduğunda ses yayılımı tam anlamıyla doğru olmayacaktır. Frontların önünde ve kulan hizasında olması gerekir. Arka surround kolonlarının da kulak hizasından 20-45 Cm yukarıda olması gerekir. Bu sebeple akustik olarak sinema sistemi açısından doğru bir yerşelim değildir.

    Dediğin şeyi duvar içi gömme olarak üretilmiş kolonlarla yapmaya kalkmış olsan olabilirdi. Ama tavan içi gömme kolonları sadece müzik için kullanabilirsin. Aksi takdir de tavsiye etmem.

    Cevap istemişsin yazdım...

    Yani özetle düşünce olarak sana güzel gelebilir. Ama teknik olarak soruyorsan doğru değil!

    Saygılar...




  • cevap için çok teşekkürler,olumlu olumsuz fikir ve öneriler istemiştim zaten,bir de şöle bir sorum olacak belki garip bir düşünce olabilir bilmediğim için çok fazla,diyelimki ben bu mevzuyu yapmayı karar verdim,bunları kartonpiyer e yuvarlak olarak takmam lazım,vuvarlak olup hemde tweeter barındıran hoparlörlere bakınmaktayım net den,araba tesisatları için olan sony nın modlleri gözüme çarptı,aceba bunlar kullanılabilirmi,sadece fikir istiyorum bilmediğim için aklımdan böle birşey geçti sorayım dedim.
  • Olur. Zaten araba kolonu kullanacaksın eğer ucuz maliyet istiyorsan.

    Yoksa Hi-Fi markalarının tavan kolonları çifti en az 150 Auro dan başlıyor.
  • çok teşekkür ederim,söylediklerini dikkat e alıcam saol
  • Rica ederim. Kolay gelsin. Yalnız şunu da unutma ki Hi-Fi markaların bu tür kolonlarının hemen arkasında gayet gösterişli filtre devresi de tümleşik olarak mevcut. Ama Normal tavan hoparlörlerinde ve araba hoparlörlerinde Tweater sadece bir kondansatörler sürülüyor. Bu çok mu önemli Eeh. Çünkü kaliteli bir araba kolonuyla da oluyor bu iş.

    Ama yine söylüyorum. Teknik ve akustik olark doğru değil bu seçimin. Sadece müzik için başka imkan yoksa ve bütçe çok sınırlıysa düşünülebilir.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.