Şimdi Ara

Tavan delme teknigi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
7
Cevap
0
Favori
4.781
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba. Yeni tasindigim evin isleri ile mesgulum bu aralar. Duvar delme, lambalari baglama, montaj isleri vs. Dikey duvarlari delmekte herhangi bir problem yasamiyorum fakat tavani delerken malzeme patir patir dokuluyor. Anladigim kadariyla tavanda hafif olsun diye daha yumusak bir malzeme kullanmislar. Maksadim delik acip dubel cakmak ve lambalari asmak. Deligi duzgun acabilmek icin ne yapmam gerekiyor. Delecegim yeri hafifce islatmami ve delecegim yerde bant kullanmam onerildi ama ise devam etmeden once buraya da sormak istedim. Darbeli/darbesiz matkabim var. Tesekkurler




  • Öncelikle kolay gelsin.
    Tavanı darbeli de olsa normal matkapla delmek zordur. Bende 650 wattlık Makita ve pro uç olmasına rağmen yine de zorlanıyorum. O iş kırıcı-delicinin işidir. Basar geçersin zırt diye delinir. Ha 2 delik için git al demiyorum ama bilgin olsun diye söyledim.
    Elindeki matkapın kalitesi ve gücü ne bilmiyorum fakat öncelikle çok kaliteli bir uç olması lazım. Delmede uç kalitesi çok çok önemlidir. Ondan sonra tavan delerken koruyucu gözlük takın ki (şu ucuz plastik olanlar da olur) gözünüze toz girince iş yarıda kalmasın. Bir de ayağınızı bir yandan destekleyin ki yukarı doğru matkapı ittirebilesiniz. Merdivenin en sonlarına değil de ortalarına çıkın, daha iyi itilir.
    Maske bandı kullanabilirsiniz ama delmeye başladıktan sonra yine aşağı toz dökülecektir. Bant genelde duvar estetiği bozulmasın diye yapıştırılır.
  • merhaba. cevap icin tesekkurler. sanirim darbeli matkap derken yanlis anlasilma olmus. elimde 1050W gucunde kirici delici matkap var, yani duvarin icine dogru vurus yapan ozelligi var. duvari delme konusunda sikinti yasamiyorum, benim derdim sadece duzgun ve dogru delik acmak, keza tavanda deligin etrafinda cok fazla malzeme dokuluyor. derdim biraz daha kontrollu ve duzgun delik acabilmek. sds plus uclarim var ama cok fazla delik acmaktan ucu egilmis olabilir, belki yenisini denemekte fayda olabilir.

  • airlach kullanıcısına yanıt

    Hocam o zaman 2 ihtimal var. İlki tavan malzemesinin çok dandik olması, ikincisi ise uçların yalpalamasıyla deliğin genişlemesi. Aklıma başka gelmiyor.

  • oncelikle kolaygelsin isini cozdunmu bilmiyorum nacizhane fikiirlerimi sunayım yinede ihtimalleri ve cozumleri hemen sralıyorum ucun yamuk olma ihtimali var tavanda alcı sıva kullanlmssa vayıftr cabuk patlar ve dogru yanış kullanm hemen ozet gecıyım elimde profesyonel.bir matkap var diyorsun once kaç mm deliyorsa yenj bir uç al mümkünde iyi bisi olsun minumum bosh marka senin yararına olur alabiliyorsanda takm halinde al rahat edersin uç tana once duz girmesi gerek yarım santim iceri girdikten sonra capraz istikamede dogru gavas yavas cevir duvel ve vida yan atılmıs olsun 3 katı yuk ceker bu sekilde eger tavan alçı sva yada vb. vayıf malzemeyse darbeyikapat matkap zayıf malzemeyi delsin betona gelince ac darbeyi ki etrafı patlamasn takıldığın bisi olirsa sorabilirsin kolay gelsin



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Asteri 75 -- 30 Kasım 2020; 12:15:56 >
  • metkal kullanırken oyle acayip seylere para vermene gerek yok evde kendi isini yapmaya calsan birisin anladgm kadaryla elektirik supurgesini calstr unucaki cıkar birinden yardm al hortumu matkap ucunun yanına dayasn sen delerken makina butun tozu cekiyor



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Asteri 75 -- 30 Kasım 2020; 12:18:56 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.