Şimdi Ara

Ev içinde oturma odasına ses yalıtımı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
9.630
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • arkadaşlar Merhaba

    Bir ev aldık çok şükür ama Türk mütahiti işte malzemeden çalmamış eder mi..

    Aldığım çift kat çıkılmış bir daire..komşumdan maşallah öyle bir ses geliyor ki sanki bizim evde konuşuyor.

    Bu duruma nasıl çözüm sağlarım Ses yalıtımlı boya felan var mıdır ses azaltır mı ? veya en pratik ses yalıtımını nasıl yaparım.


    Böyle mütahitlere hakkımı helal etmiyorum.



  • hangi sehir yardimci olabilirim.15 senedir isi ve ses yalitimi yapiyorum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ramon12 kullanıcısına yanıt
    Hocam kocaelindeyim.

    Veya hangi malzemeleri almalıyım. mesela bu ses yalıtım süngerlerini duvara yapıştırsam kötü görüntü olacak onun üzerine ne yapabilirim ?
  • hocam en iyi isi ve ses yalitimi olarak biz fransada tasyunu ve alcipani kullaniriz.ornegin10 cm kalinliginda tas yunu koyup onune alcipanla iki alcipan gelecek sekilde.yeni bir duvar cekilir .yalniz alcipanin tasiyicilarinin altina ustunu siyah yapiskanli kopukler konur.sonra birinci alcipan 120 lik olarak baslarsa ikinci alcipan pano yarim yani 60 la baslar ve her biten alcipan yuzeyin butun kiyilarina altina ustune slikon cekilir.ve alcipan bbittikten sonra birlesme yerlerine kagit derz band yapisir.saten alciya gerek yoktur direk boya alcipan panonun uzerine uygulanir toplam malzeme maliyeti 600 700 tl anca tutar ama bunu yapacak isci bulabilirmisiniz bilmem.numaranizi verirseniz resimde yollayabilirim fransadaki uygulamalirimizdan fikir amacli yada mail adresini verin.
    Bu mesaja eklenen görseller:

     Ev içinde oturma odasına ses yalıtımı

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Ben 5 cm tas yünüyle tek duvara yaptim. Ses yüzde 50 azaldi ama hala ses geliyor. 500 civari para harcadim. Sana tavsiyem evi sat düzgün bi ev bul.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • gooogle96 kullanıcısına yanıt
    Üstad 5 yıl kredisi var evi yeni aldım nasıl satayım :))

    siz kendiniz mi yaptınız yoksa birine mi yaptırdınız ? Ben tek duvara yaptıracağım. Oda diğer daire ile bitişik olan kısıma.

    Ses geçirmeyen boyalar varmış bu duruma var mı yorumlarınız
  • ramon12 kullanıcısına yanıt
    Üstad çok sağol verdiğin bilgiler için keşke kocaelinde olsaymışsın :) kendimde bu işlere meraklıyım koçtaşa gidip bi bu işe el atacağım yada birine yaptıracağım artık..


    Ses geçirmeyen boyalar varmış bu duruma var mı yorumlarınız ?
  • abicigim boya dedigin 5 milimlik kalinlik yapar yuzeye sence mantiklimi 5 milimin sesi kesecegi ben ankaradayim kocaelinde olsam yardimci olurdum kendiniz alin malzemeyi yaparsiniz ve ben size garanti veriyorum dedigim sekilde yaptiginiz takdirde sesi kesersin abicigim hala bu isi yapiyorum. evi satmak sence cozummu alacagin diger evi turk olmayan muthaitmi yapti sence



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ramon12 -- 19 Ekim 2016; 15:30:17 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Her katta tek daire olan ev bul mumkunse dublex olsun. Yalitimi tas yününü duvara yapistirdim. Uzerine alci siva. Ama cok zor iş kendin tas yününü yapistirin ama uzerine alci siva zor. Duz olmazsa benim gibi cok ugrasirsin. En ustede duvar kagidi yaptim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • alci sivaya yapistirmaya gerek yok 10 cm lik tas yununu duvara yaslarsiniz yukseklik muhtemelen 250 dir sonra 10 cm gerisinden u profil koyar uzerine direk alci panolari vidalarsiniz her bir kat bitince butun bosluklara silikon ceker tekrar bir kat daha alci pano dosersiniz yalniz 120 ila basladiysaniz 60nla baslarsinizki birlesme yerleri ust uste gelmesin duvar orer gibi mantik ayni.ikinci kattan sonra tekrar silikon ve birlesme yerlerine derz band yalniz kagit olsun file degil filenilerde catlama yapar ondan sonra bir astar boya ve normal boya iki kat bakin ses kaliyormu.siva yapistirma falan gerek yok

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Size ses yalıtımı için yerli doğal ürün olan cellubor'u öneririm alfa değeri 1,0 olup ses yutuculuk sınıfı A'dır, bu da ses yalıtımda en iyi seviyedir. Cellubor tse belgeli yerli ısı - ses - yangın yalıtım ürünüdür ve ekonomiktir.http://www.celluboryalitim.com/index.php?sayfa=sayfalar&s=86
  • Kac cmde bu ses yalitimini yapiyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.