Şimdi Ara

Tasarımcı Monitörü

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
21
Cevap
0
Favori
229
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhabalar,


    Tasarımcı monitörü arayışındayım fakat ne tür ve nasıl bir şey almalıyım pek bilemiyorum.

    Şu anda bulduğum "ViewSonic VP2785-2K 27" 5ms WQHD Type-C Pivot IPS Monitör" bu var. Bunun haricinde yada bundan iyi ne önerirsiniz.


    Not: Monitörü Macbook Pro M2 ile kullanacağımdan dolayı 2 adet Type-C girişi var. Bu yüzden tek kablo ile(type-c) hem şarj hemde görüntü aktarmak istiyorum. Eğer mümkünse monitör üzerinde USB girişleri bulunabilirse çok sevinirim. Önerilerinizi bekliyorum..





  • Hocam selam,


    MSI Summit MS321UP modeline bir bakmanızı tavsiye ederim. İlettiğiniz modelden biraz daha pahalı ancak üzerinde çok fazla port var, sd kart okuyucu dahi var öyle söyleyeyim. Type C portu pd destekliyor, hep görüntüyü aktarır hem de cihazı şarj edersiniz.

  • Bütçeniz ne kadar bilemediğim için size en iyisinden daha kötüsüne doğru grafik tasarım için uygun modelleri gönderiyorum size



    veya




    veya



    www.vatanbilgisayar.com
    Dell 27" S2722QC 4Ms 75Hz UHD 4K IPS Free-Sync Pivot Type-C Monitör fiyatı, teknik özellikleri, modelleri, en ucuz fiyatlarla Vatan Bilgisayar'da
    https://www.vatanbilgisayar.com/dell-27-s2722qc.html




  • yahyace Y kullanıcısına yanıt

    Attığınız "Dell U3223QE" Mac mini'de monitör titremesi yaptığını söylüyor bu biraz düşündürdü ya, çünkü benim şu an oyuncu monitörüm de de aynı sorunu yapıyorum Macboook o yüzden ekstra bir monitör almak istiyorum birde doğru renkler olmasını istediğimden.

  • Aklı Selim A kullanıcısına yanıt

    İlk kez MSI tasarım monitörü öneren gördüm, biraz inceleyip dönüş yapacağım.

  • DayBase D kullanıcısına yanıt

    Ultra wide 34 inch ekran sizin için biçimsiz mi olur tasarım yaparken? 27 veya 32 inch gibi mi olması lazım?

  • Bu arada şuna da bakabilirsiniz...



    amazon
    ASUS Proart PA329CV 32 4K IPS HDR 3840X2160 5MS Dp HDMI USB Type-C MM Vesa 3 Yıl 100% Rec. 709, 100% SRGB, 10Bit, Pivot Monitör
    https://www.amazon.com.tr/dp/B09CL6S6FG?m=A1UNQM1SR2CHM&tag=epey-21&th=1&psc=1&_encoding=UTF8&aff_sub4=1

    veya






    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yahyace -- 23 Ağustos 2023; 17:4:55 >







  • < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Draker -- 23 Ağustos 2023; 19:46:7 >
  • yahyace Y kullanıcısına yanıt

    ProArt serileri pek tavsiye edilmiyor gibi ya, ilk baktığım zamanlar onlara bakıyordum fakat sonradan vaz geçtim.

  • DayBase D kullanıcısına yanıt

    Evet tasarım konusunda bir dell gibi değil. Verdiği renk derinliği ve renklerin gerçekçiliği dell'in gerisinde. Yalnız bu arada 34 inch sormamdaki sebep, rtings sitesinden "media creation" kategorisinde en iyi monitörleri listelediğimde öncelikle normalde oyun için yapılmış oled ekranlar çıkıyor. Eğer 34 inch ultra wide sizin tasarladığınız görsellerde problem yaratmayacaksa, çok iyi monitörler var türkiyede samsung g8 oled veya alienware aw3423dw modeli gibi.




    rtings.com
    Monitor Table Tool
    https://www.rtings.com/monitor/tools/table


    Buradan media creation dan filtreleyerek bakabilirsiniz.


    Dell türkiye ile iletişime geçerek monitörün apple bilgisayarda ortaya çıkan titreme sorunu ile ilgili detaylı bilgi alabilirsiniz. Çünkü bahsettiğiniz sorunu dell'in yurt dışı destek sayfası forumlarında ben de gördüm.





  • yahyace Y kullanıcısına yanıt

    Attığınız siteyi ilk kez gördüm ve baya güzelmiş aslında.


    Yolladığınız "Dell UltraSharp U3223QE" modelinin 27" versiyonuda varmış ve bu ikisi arasında 10 bin tl fiyat farkı bulunuyor. 32" almak yerine 27" almak çok daha cazip geldi açıkçası. Aralarında fazla bir inç farkı yok çünkü, bunun için ekstra 10 bin tl vermek saçmalık olurdu herhalde. Dell UltraSharp U2723QE modelini alacağım gibi duruyor, siz ne dersiniz bu konu hakkında? Sizce almalı mıyım?





  • DayBase D kullanıcısına yanıt

    Eğer 27 inch işlerinizde yeterli ise tabi ki olabilir. Bunu siz daha iyi bilirsiniz elbette. 10 bin lira fark az değil tabi, laf olsun diye harcanacak bir tutar değil  Eğer ofisinizde mukayese etme şansınız yoksa, şöyle söyleyeyim 27 inch için mesela masanızda çaprazlamasına 68 cm, 32 inch için de çaprazlamasına 82 cm lik bir çizgi çekin ve onun dikdörtgen olduğunu hayal edin. Sanırım büyüklüğü konusunda bir fikir verecektir.

  • yahyace Y kullanıcısına yanıt

    Tabii, illa farklar vardır fakat çok olacağını sanmıyorum. Macbook'u yan ekran olarak tutmayı planlıyorum. Şu an için ev ofisi şekilde kuracağım setup olarak 27" sorunsuz yeteceğini düşünüyorum.

  • Dell S2722QC'yi öneren olmuş. ben bu monitörü alıp kullandım ve iade ettim. bu monitörün Apple silikon ürünleriyle sorunsuz çalıştığına dair yorumlar okudum. iade etme nedenim ise şu:

    ilk aldığımda monitöre aşık oldu, çok güzeldi. ama o sırada monitörü sadece deneme amaçlı olarak kullanıyodum ve gündüz güneşli havada açıyodum, onitörün arkasında pencere oluyodu, ve monitörün kendi parlaklık ayarını yüksek tutarak açıyodum. bu şekilde gündüz kullanırken bi sorun görmedim. DOCK özellii de var yani alptbu şarj ediyor, USB potlarıa mouse falan takabiliyosun (Dell'lerin çoğu böyle)

    sonra ne oldu? ben bunun yanına bir tane Dell P2723QE satın aldım. sonra iki monitörü de kendi odamdaki masama taşıdım. gece ikisini yan yana açıp koyu temalı işletim sistemi ile açtım. bu kulalnı senaryosunda şunu gördüm, kontrast olarak P2723QE daha iyiydi. ve benim normal kullanım senaryom da bu zaten. e durum bu olunca da S2722QC'yi iade edip bir tane daha P2723QE satın almaya karar verdim.

    kötü monitör değil, gündüz aydınlık odada kullanacak kişiler için sorunsuz denebilir. ama tasarımcının işini görmez bence.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • 01001101 kullanıcısına yanıt

    Merakımdan soruyorum, tasarım ile ilgili işlerinizde oled bir monitör kullanmayı düşündünüz mü? Çünkü rtings sitesinde bakıyorum, media creation kategorisinde en iyi değerleri oled ekranlar alıyor yine, her ne kadar oyun amaçlı yapılmış olsalar da.

  • yahyace Y kullanıcısına yanıt
    hocam ben Grafik tasarımcı değilim, sadece mevcut işimin alt parçası olarak gimp ile tasarım yapıyorum ama çok uzman değilim yani.

    oled ekranlarda renk doğruluğu ve kontrast daha yüksek olduğu için öyle olsa gerek.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • yahyace Y kullanıcısına yanıt

    Aslında pek fazla hakim değil oled teknoloji vs. Google üzerinde forumlar olur, diğer siteler olur oradaki yorumları dikkate alarak almayı planlıyorum bu monitörü ve tasarım için almışken güzel bir şey almak istiyorum. İleride değiştirmeye hemen ihtiyaç da duymadan.


    Bir de tabi bütçe var, pek fazla da pahalı olmasını istemiyorum şu an. Bir kaç alacağım şeyler var o sebeple. Aylardır araştırıyorum fakat henüz hala karar veremedim, her tamam dediğim monitör de illa bir sorun oluyor bende ortada kalıp alamıyorum bir türlü.



    Not: Tabii alacağım monitör de usb hublar, ve type-c üzerinden macbook cihazımı şarj edip, görüntü aktarma özelliği olmasını da istiyorum.

  • DayBase D kullanıcısına yanıt

    Bak şu monitörü de baya övmüşler yabancı sitelerde



    www.oktostore.com
    BenQ PD3200U 32 inç, 4K UHD, sRGB ile Tasarımcı Monitörü | Okto Store
    https://www.oktostore.com/benq-pd3200u-32-inc-4k-uhd-srgb-ile-tasarimci-monitoru
  • DayBase D kullanıcısına yanıt
    quote:

    ... Aylardır araştırıyorum ...

    hocam benim aslında yeni monitör alma niyetim falan yoktu hiç. ve hayatım boyunca kredi kartı limitlerimin toplamı 7 bin TL'yı geçmemişti.

    seçimin sonrasında doların uçacağını ve fiyatların artacağını tahmin ettiğim için, tüm bankalarımı aradım ve toplam kredi kartı limitimi 100 bin TL'nın üzerine çıkarttım. seçimden önce çok düşük bi fark ödeyerek 12 taksit yapılıyodu ürünlere. o şekilde alabildiğim kadar herşeyi aldım ve köydeki evimizi restore ettirip (parke-pencere-banyo-badana) beyaz eşya falan aldım o eve. hepsini karttan geçip çok düşük bi fark ödeyerek bankadan 12 taksit yaptırdım. seçimden sonra dolar arttı, herşeye zam geldi ve bankalar 12 taksit olayını büyük oranda kaldırdılar.

    mesela P2723Q'nin 9800 TL peşin fiyatı vardı 400 TL fark ödeyip 12 taksitle 10200'e aldım tam seçim arefesi. şuanki fiyatı en ucuz yerde 16 bin, eğer 12 taksit yaptırmak istersen 2500 TL fark istiyolar üzerine.

    bundan sonra da değişen bişey olmaz. şimdi faiz arttırdılar, bi süre kuru tutarlar ama sonra gene çıldırır fiyatlar. U2723QE modeli 12700 TL idi, üç ay geçmeden 18-19 binlere gelmiş şuanda, eminim iki sene sonra 50 bin'den falan satılıyor olacak bu monitör.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • 01001101 kullanıcısına yanıt

    Karar verip eylül ayında almayı planlıyorum.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.