Şimdi Ara

Tarihte Bugün: Vahdettin, Mustafa Kemal ve 5 arkadaşı için idam kararı çıkarttı (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
291
Cevap
1
Favori
11.127
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
208 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Hedef2020 kullanıcısına yanıt
    Bak bak kaynağa bak gidin o iğrenç Atatürk ve cumhuriyet düşmanı sitede salyalarınız akarak kendinizi tatmin edin, bu siteyi de zehirlemeyin.

    Zaten İstanbul hükümetinin ingilizlerin isteğiyle Atatürk'ü hangi amaçla Samsun'a yolladığı belli (iç isyanları durdurmak) ama atatürkün istanbul hükümetine karşı gelp milli mücadeleyi de başlatığı da ortada yani istanbul hükümetinin Atatürk'ü göndermesi bir şeyi kanıtlamıyor.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • fhrstw kullanıcısına yanıt
    Dediğin şey hainlik değil mi ? Ailesini kendisini ve de neye sahipse onu kurtarip vatani ve halkini kaderine terketmek ne oluyor pasiflik mi ? Kusura bakma sen devletin basindaysan bu makamda hak iddia ediyor halkın vergisini alıp ailen ve sen sefa sürüyorsan gerektiği zaman ailen,devletin ve milletin için hayatini feda edeceksin böyle basit seylerle kilif uydurup zeytinyağı gibi üste cikarmayin !

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Guest-F31FE8CB4

    tamamen nerenle okuduğuna bağlı bir yorum yapmışsın

    tabi ki belgeler üzerinden yazacak ama osmanoğlu ailesiyle sıkı dostluğu var bu yüzden bazı belgeleri göz ardı etmiş olabilir, bunu kendisi de söylüyor

    Alıntıları Göster
    Geçmişte bu konu üzerine bir yazısında Atatürk'ün fikirlerini sansürlemişliği var Bardakçı'nın, Vahdettin'i öne çıkarmak adına.

    https://eksisozluk.com/entry/77129768




  • Last Troll Bender kullanıcısına yanıt
    İngilizler zaten teslim almış ülkeyi Vahdettin kim ki o durumda zaten. O sadece sembolik kısmı fiiliyatta zaten almış adamlar. Vahdettin eğer teslim olursak belki bize zulmetmezler diye düşünmüş tabi ailemi koruyum kafası var. Ha onurlu bir davranış mı değil. Kaldı ki ingiliz mandası olsaydık Vahdettinin istediği gibi o zaman çok ciddi katliamlar olacağından şüphem yok. Zaten İngilizlerin tarihi her ne kadar ciddi karartmalar olsa bile katliamlarla doludur.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Hedef2020 kullanıcısına yanıt
    Ulan istanbul ingillizlerin elinde ingizler vize vermeyeyecekte kim verecek ingilzilsrin yapmasını istediği şey icin istanbul hukumeti tarafindan gönderiliyor ama milli mücadeleyi başlatıyor. sizin ben o çakma tarihinize sokayım hadi simdi yol al o iğrenç sitede salyalarını akıtarak kendini tatmin et. Allah bilir lise mezunu bile değilsin. Tarihi tv ve sitelerden öğrenenlere bak.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Kardeşim hainlik para için makam için mevki için yapılır benim görüşüm bu. Olan olayları biliyorum ayrıca Mustafa Kemal paşanın onurlu mücadelesinden de bihaber değilim. Yani herkes sizin gibi düşünmek zorunda da değil. Siz olsanız kendi çocuğunuzu karınızı kızınızı korumak için yapmazmısınız? Bu hainlik mi? Eğer teslim olmasa dirense kahramanlık olurdu şüphe yok ama direnmedi diye hain olmaz. Esas hain arıyorsanız damat ferite bakın. Herkese hain deyince bağlamını yitiriyor.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Hedef2020

    Bu mesaj silindi.
    Kendi oturduğu koltuktan başka hiçbir şeye sözü geçmiyor diye hainlikten muaf mı tutacağız kendisini? O zaman dünyada hain denebilecek kimse yoktur yani. Herkesi meşrulaştırmak mümkün bu kafa yapısıyla. İdam kararları ortada, Kuva-yı İnzibatiye ortada, İngilizlere yalvarmalar ortada. Neyin ne olduğu gayet açık.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Hedef2020

    Bu mesaj silindi.
    Osmanlıca bilmediğim için ilk resimde ne yazıyor bilmiyorum ama ikinci resimde verilen bir sürü paraya dair bir bilgi görmedim.Birkaç binek araç ve birkaç kamyon verilmesi istenmiş sadece.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hedef2020 kullanıcısına yanıt
    Kaynak olarak bizzat atatirkun yazdigi nutuku gösteriyorum sen bana 1 tane sitenin yazdigi seyleri kaynak gosteriyorsun kim aciz belli. Bana meclis konuşmadı falan atmadın tbmm nin sitesinden sana o günki meclis konusmalrini attım böyle bir konuşma geçmiyor. Hadi diyelim geçiyor o konuşmada vahdettin den bile bahsedilmiyor kimi kandırıyorsun

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Hedef2020 kullanıcısına yanıt
    Küfür mü? Hahaha nerede küfür var? falza mi üzerine gittik abim ağlama, ha küfür varsa şikayet et. Halil hocadan falan kaynak sunmadın yalan atma tek kaynagin o iğrenç site. Senin zihniyetin hicbir zaman bu ülkede var olmayacak zaten sen rahat ol. Atatürk ve adı her zaman kahraman diye geçecek vahdettin ise hain. Okullarda da bu şekilde. Boşuna kafanı yorma.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.