Şimdi Ara

Tarihte Bugün: Vahdettin, Mustafa Kemal ve 5 arkadaşı için idam kararı çıkarttı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
291
Cevap
1
Favori
11.123
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
208 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj




  • Birazdan para verip Samsun'a göreve gönderdici troller damlar.
  • Para verip Samsun'a göreve gönderdi.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Numaradan idam kararı çıkarttı hiç bilmiyorsunuz
  • Hayır yanılıyorsunuz o ingilizleri kandırmak için yaptı.Zaten Mustafa Kemal Paşa'yı da Samsuna o gönderdi yanına da 50 ton altın verdi.Gerçi Mustafa Kemal Paşa daha sonra Tekalif-i Milliye emirleri ile askerin ayağına giyeceği çorabı bile halktan istedi fakat bu da vahdettinin büyük bir planı idi.Aslında Mustafa Kemal Paşa gelecekte bu vatanı yokluk içinde kurduğuna milleti inandırmak için bu emirleri yayınlamıştı.O 50 ton altın ise bir yerlere gömüldü fakat lozan anlaşması yüzünden gizleniyor.2023'te bu altınları kullanmaya başlayacağız çünkü lozan zaten 100 yıllık bir anlaşma.Ayrıca Mustafa Kemal Paşa yapacağı tüm hareketleri ve taarruz planlarını da gizlice saraya gönderdiği adamlar vasıtasıyla zaten vahdettine bildirmişti.Esasında 26 Ağustosta bizzatihi tarrruz emrini de veren Vahdettindi lakin bunlar hep bizden gizleniyor.Şimdi bunları açıklasak bizi içeri atarlar zira bunlar devlet sırrı.Ayrıca yunanlılar bizi işgal etmedi bunlarda palavradan ibaret şeyler.Yunan ordusu sadece Anadoluya kır gezisine gelmişti gezileri bitince de geri döndüler.İzmirde denize giren yunanlıları ise bize 'Yunanı denize döktük' diye yutturdular.Vahdettin de boğaz havası almak için İngiliz Malaya zırhlısına bindiğinde ingilizler onu kaçırdı.Yoksa ülkeden kaçması da yalan.Bunlar hep siyonist,ataist ve ingilizlerin oyunu ama 2023'te herşey ortaya çıkacak az bekleyin çünkü bunlar lozanda gizlendi ve lozan 100 yıllık.Gerçek tarihi öğrenin ve yalan yazan tarih utansın

    Not:İroni olduğunu anlamayıp sövecek arkadaşlar direk bloklasın uğraşmayayım



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Long Nightt -- 24 Mayıs 2020; 17:52:32 >




  • bu konuda iki taraf da uç fikirlerde. murat bardakçı'nın şah baba kitabını okumanızı tavsiye ederim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • osmanlı torunuyuuukk diyenler son osmanlıların yanına, ingiltereye ve amerikaya gidebilirler
  • Şu fermanı çıkarmak yerine kendi kafasına sıksa daha iyiydi. En azından şerefiyle ölürdü. Kraliçe’nin ülkesine sığınarak hem kendini hem de temsil ettiği imparatorluğun tarihten silinmesine sebep oldu.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • İngilizleri kandırmak için öyle yapmıştır aksi düşünülür mü hiç
  • Long Nightt kullanıcısına yanıt
    "Mustafa Kemal Paşa yapacağı tüm hareketleri ve taarruz planlarını da gizlice saraya gönderdiği adamlar vasıtasıyla zaten vahdettine bildirmişti."

    Bırak ya Mustafa Kemal'i abartıyorlar. Onda taarruz planı yapacak akıl ne gezer. Vahdettin Paşam üstün ileri görüşlülüğüyle taaa Samsun'a çıkmadan önce anlattı taarruz planını. İlk hedefiniz Akdeniz sözünü ezberletmek için 5 saat dil döktüğü rivayet edilir. Düşün yani.
    Yine bir gün korkudan Vahdettin Paşa'yayla tartışırken Paşam ben sana ölmeyi emrediyorum demiş. O sözü bile çalıntıdır :))
  • VirgilSollozzo kullanıcısına yanıt
    Bunu bir de 'Türkiye'de kalsaydı Ankara hükümeti tarafından öldürülecekti.O nedenle mecburen gitti' diyerek aklamaya çalışıyorlar.Yahu sığındığı yer düşman.1919-1922 yılları arasında Anadoluda binlece Türk'ü öldürülen ve binlerce genç Türk kızının ırzına geçilmesine neden olan bir ülkeye nasıl o ülkenin hükümdarı 'Beni öldürecekler imdat' diyerek sığınır?Hiç mi gururu,haysiyeti,şerefi yoktu?Anadoluda işgal esnasında katledilen Türklerin ve ırzlarına geçilen Türk kızlarının canı 'can' değil miydi?

    Ama lafa gelince 'mazlum' (!) bir padişah bu hain.Hakikaten şerefi olsaydı kaçmaz akıbetini Türk milletinin ellerine bırakırdı.Onu bile yapmayıp kaçan birini üstelik 'Müslümanların halifesi' imzası ile düşmana sığınan birisini utanmadan savunanlar var.




  • Adamlar bırak izmiri felan istanbula kadar girmiş işgal etmiş adamın derdi hala kuvayı milliye taşkınlık çıkarmış bunları idam edin falan birileri ellerindekileri koruyabilsinler diye ingilizlere kırmızı halı açmış, kendi çabasıyla bir şeyler yapıp durumu çözmeye çalışanlar için de idam kararı verilmiş ee herkes elindekini korurmuş
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Navi

    bu konuda iki taraf da uç fikirlerde. murat bardakçı'nın şah baba kitabını okumanızı tavsiye ederim.
    Bardakçı yı tarihçi olarak referans alan birine ne yazılsa nafile

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: VirgilSollozzo

    Şu fermanı çıkarmak yerine kendi kafasına sıksa daha iyiydi. En azından şerefiyle ölürdü. Kraliçe’nin ülkesine sığınarak hem kendini hem de temsil ettiği imparatorluğun tarihten silinmesine sebep oldu.
    tamamen utanc.

    bizans imparatoru bile sehri teslim etmek yerine olmeyi tercih etmisti.


  • Dakika 16:08

    Eski deniz harp okulu komutanı Türker Ertürk bakın ne demiş

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Vatanını terkedip İngiltere'ye kaçan adamı kahraman olarak görürken, ingiliz ile savaşarak vatanını kurtaran kahramanı İngiliz ajanı olmakla itham eden aklıevellere selam olsun.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Otto_Skorzeny -- 24 Mayıs 2020; 19:36:18 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • lazer__ kullanıcısına yanıt
    kimi referans alalım sen söyle, direk onu okuyalım. bu konuda en fazla belge bulunduran tarihçi kendisi.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu arada bu konuda bilgim yoktu, cidden sadece söylenilen bilgiyi biliyordum, para verdi falan sanıyordum, çok da araştırmamıştım bu konuyu, söylenilenler mantıklı geldi şimdi okuyunca, rezil olmaktan kurtuldum sohbetlerde, para verdi ne ya cidden nasıl inanmışız bunlara..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MaximillianFoe -- 24 Mayıs 2020; 19:35:16 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Navi

    bu konuda iki taraf da uç fikirlerde. murat bardakçı'nın şah baba kitabını okumanızı tavsiye ederim.
    Murat Bardakçıyı severim ama Osmanlı hanedanından gelen kişilerle çok yakın dostluğu olduğu bir gerçek. Bu kitabı da bizzat hanedan mensuplarından aldığı belgelerle yazmış. Kitabı okumadım ama bu aileyle bu yakın dostluğundan dolayı tarafsız kalabildiğini sanmıyorum.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-F31FE8CB4 -- 24 Mayıs 2020; 19:35:47 >
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.