Şimdi Ara

TARAFTARLARIN KUDRETİ

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
483
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Ezeli rakiplerimizden birinin mevcut başkanı kongre öncesi şöyle bir görüş belirtmişti; "kulübün sahibi taraftarlar değil, kongre üyeleridir". Taraftarların yoğun tepkisine (aleyhte tezahürat, maçlarda çıkarılan olaylar vs) rağmen seçimi kazandı. Gerçekten de futbol kulüplerinin sahibi kimlerdir? Taraftarlar yönetimlerin seçilmesinde ve kulüplerin idaresinde ne kadar rol oynayabilirler? Şimdi ben düşünüyorum da X Takım taraftarı istemediği bir yönetim başa geldiği taktirde demokratik yolları kullanarak yönetimi devirme gücüne sahip midir?

    Ben bu kudrete sahip olabileceğini ancak bunun için çok iyi bir şekilde organize olması gerektiğine inanıyorum. Ancak bu, şiddet, kötü tezahurat ya da antreman sahasını basmak gibi ilkel yöntemlerle kesinlikle olamaz ki en yakın örneği BJK kongre sürecinde yaşamıştık. Fakat düşünsenize istenilmeyen bir yönetim kongreyi kazandığında, X Takım taraftarı toplu halde LigTV üyeliklerini iptal etseler, asla kombine almasalar veya iptal etseler, maçlara gitmeseler, forma, atkı gibi logolu orijinal ürünleri asla almasalar yani genel olarak kulübün gelir kaynaklarına toplu halde ve aynı anda kararlı bir biçimde darbe indirseler neler olurdu? TFF' na yıllık 320 milyon USD ödeme yapmayı tahahhüt eden Digitürk nasıl bir tepki gösterirdi? Kamuoyu nasıl hareket ederdi? Bu hareketin kararlı bir şekilde sürdürülmesi sonucunda mevcut yönetim yıpranıp muhalefet yaratmaz mıydı? Ve sonunda baskılara dayanamayıp bırakmaz mıydı? Yanlış anlaşılma olmasın sadece bir beyin fırtınası...







  • Dediğin şeyleri çok iyi organize olup yapılırsa seve seve gider,ama onu yapmasıda çok kolay değil.Herzaman karşı çıkan birileri çıkar.
  • Galatasaray , Beşiktaş , Fenerbahçe , Bursaspor , Kocaelispor , Karşıyaka , Göztepe vb. takımlar halkın takımlarıdır.Hiç kimsenin gelip kulübü sahiplenme gibi bir lüksü yoktur.Bu gibi takımlarda irade her zaman halkın,yani taraftarın elindedir.
  • Göztepe satıldı
  • Taraftarın yönetime etkisi yoktur vede Türkiye şartlarında olamaz(1. ligdeki klüpler için diyorum)..Çünkü taraftarlar ortak hareket edemiyor.Klüp yöneticilerine bakın.Hepsi önemli ,nüfusu ve parası olan adamlardır..Taraftar ise maçı izlemeye gelir,ürünlerini alır takımıyla yatıp kalkar..Beşiktaş a onca tepkiye rağmen Y.D. yine seçildi.Ama Bjk taraftarı gidip kombine almazsa,Lig Tv yi iptal ederse,ürünleride almazsa o zaman o yönetim gider.Çünkü klübün geliri baya çakılır..Ama taraftarlar ortak hareket edemiyor.Ortak hareket edemediği içinde yönetim onları sallamıyor bile..
  • Taraftarlar sadece kendi kendilerine gelin güvey oluyorlar.
    Yönetimlere yaptırım güce sadece üyelerindir.
    Çok iyi organizasyon yapıp, insanlar üzerinde iyi etkiler bırakılırsa olabilir ama bu kurallara göre değildir, yönetimlerin maneviyatıyla ilgili bir karar olacaktır.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Roohans

    Taraftarlar sadece kendi kendilerine gelin güvey oluyorlar.
    Yönetimlere yaptırım güce sadece üyelerindir.
    Çok iyi organizasyon yapıp, insanlar üzerinde iyi etkiler bırakılırsa olabilir ama bu kurallara göre değildir, yönetimlerin maneviyatıyla ilgili bir karar olacaktır.


    Diğer kulüpleri geçtim, kendi taraftarımızın Özhan Canaydın'dan kurtulmak için neler yaptığını da mı bu kadar unuttunuz?

    Kabullenmek istemeyen Vatan, Hürriyet gibi gazetelerde yazılan "Sağlık sorunları nedeniyle bıraktı" safsatası ziyadesiyle etkili olmuş üzerinizde, başka büyük bir kitle gibi...

    Çok şükür el birliği ile, rakip takır takır gol atarken onları ayakta alkışlayan, deplasmana giden taraftarının neredeyse tamamı haksızca nezarette tutulurken "Bana ne kesin birşey yapmışlardır" diyen, her transfer döneminde bomba patlıyor diye Güney Amerika'dan yahut İngiltere'den canlı bombalar getiren, kulübün futbol dışında her branşını da onlarca yıl geriye götüren, kafa saati "Lise" saatinde takılı kalmış çapsız bir başkandan kurtulduk.

    Bir daha o günleri hiç birimiz görmeyiz inşallah.

    Tabii ki unutmadan;

    "Galatasaray lisenin değil, Milyonlarca Galatasaraylınındır !"




  • Göztepe amatör kümeden çıkamayınca 3.lig takımı Aliağa BLD.'ye satıldı.
  • adnan polat seçimi kazanamayacak gibi hissetmeye başladım ... liseliler ve liseciler çalışmaya başladı ... fatih altaylı klübün borcu 800 850 bin ytl gibi birşey söylemişti yanılmıyorsam ..mali divanda söylenenlere rağmen ... olurda adan polat bu kadar taraftarın istemesine rağmen kazanamazsa klüpler taraftarların değilmiş diye düşünmeye başlayacağım ...
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.