Şimdi Ara

Tanrı'nın amacı (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
135
Cevap
2
Favori
4.475
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Dindarların insanları ve herşeyi tanrı yarattı yanılgısı...
    ilk maddeyi yaratan varlığı kim yarattı? sorusuna ama onun başlangıcı yok diye aciz bir cevap da verirler..

    Muhtemelen başlangıçtaki ilk maddenin ne olduğunu yakın zamanda öğrenemeyeceğiz.
    O ilk maddeyi yaratanı belki hiç öğrenemeyeceğiz
    yaratanı yaratanı?

    Cevabını bilmediğiniz sorulara cevap uydurmanın ne anlamı var ey cahil müslümanlar?
  • Jeopol kullanıcısına yanıt
    "Peki yoksa niye yaratiyor? Insanlar ibadet ederse eline ne gececek?"

    Konuda tam olarak, %100 olarak bundan bahsediyorum hocam. Yine konunun ilk mesajında yazdığım kutsal kitaplarla ilgili kısmı okuyun bence.

    "Basitce dusundugumuzde insan bile ihtiyaci olmayan seyi uretim ortaya cikarmaz iken tanrinin derdi ne peki?"

    İnsanın doğası ve tanrının doğası aynı değil. Bu konuda karşılaştırma yapmak doğru değil. Tanrı ile empati yapılmaz. Böyle diyince de tanrıyı bilinmezlik alanına sürüklüyorsun diyorlar. Hayır ben tanrıyla ilgili hiç bir şey bilemeyiz demiyorum. Bilebiliriz ama her şeyini değil.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Her cemal ve kemal sahibi kendi cemal ve kemâlini görmek ve göstermek ister, insanda da bu böyle, bir yeteğimiz olduğunda onu sergileyip başkalarına da göstermek istiyoruz. Risale-i nurda 11. Söz adlı kısımda çok güzel izah ediyor.. Okursanızz
    https://www.mumsema.org/risale-i-nur/167165-risale-i-nur-11-soz-sozler.html



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ihsanmx -- 28 Nisan 2017; 21:20:35 >
  • Tanrı varsa Tanrı'yı kim yarattı ???

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • LePortaBim kullanıcısına yanıt
    Ben Müslümanlıkla ilgili cevaplarıma Kuran'ı okuyunca kavuştum. Okudukça birbiri ile çelişen ifadeler buldum; eşitliği baltalayan, evrenselliğe aykırı bölümler ile karşılaştım(Allah mükemmel bir varlık ise birinin ona tapması ihtiyacını duymamalı,hatta yine mükemmel bir varlıksa iradeye sahip olmamalı. Eğer bir iradeye sahipse insandan farkı yok[Bizim bilgisayarda oyun oynarken istediğimiz gibi oyunu değiştirebilmemiz gibi]iradeye sahip değilse insanda olan bir özellik onda yok. Sonuçta mükemmel değil). Benim için nisa suresi son damla olmuştu. Benim ailem küçük yaşta ayrıldığından beni annem(Ki bir terslik çıkmazsa profesör olacak umarım) tek başına büyüttü. Nisa suresi hep kadının evde kalmasını vurguluyordu, Erkek kadınını seçiyor gibi bir algı yaratıyordu, ben de orada kararımı verdim.

    Not:Mükemmel bir varlık kendiyle çelişkiye düşmemeli.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Jeopol


    quote:

    Orijinalden alıntı: LePortaBim

    eger tanri denilen sey birsey yaratiyorsa ona ihtiyac duyuyordur.
    Neden hocam?

    gayet basit. Varolan hersey bir ihtiyac sonucudur.

  • Politeizme davet ediyorum. Biraz politeistik düşünceleri araştırmalısın.
    Mesela şöyle bir durum var:
    En üstte ana tanrı var(bilinç), Bu tanrı evren ve içindeki herşeyle beraber genişlemeye başlıyor. Yani evren ve ana tanrı(bilinç) aynı şey oluyor. Şuana kadar her şey panentesitik bir şekilde şekillendi değil mi?
    Peki en üstteki bilinç Neden insanları yaratma gereği duysun? Belkide biz o bilinçten bağımsız şekilde kendi kendimize evrimleşerek var olmuş olabiliriz. Fakat bu tanrı(-lar) neden bize tanrıcılık oynasın? 2 ihtimal var, bunlardan biri deizm e gidiyor, Diğeri de tanrıda insan özellikleri bulunma ihtimaline gidiyor.
    Şimdi tanrıda insan özellikleri bulunma ihtimalini ele alırsak, görüyoruz ki tanrıda insani özellikler bulunuyor. Nefret, Öfke, Ceza anlayışı, Espri anlayışı, Sevgi, Özgürlük anlayışı, Ego, Kin ve diğer insani şeyler, işte bunlar günümz tanrılarında bulunan insani özellikler. Peki insani özelliklere sahip olan bir şey tanrımız olabilir mi? Aslında kendini tanrı olarak tanıtabilir ama tanrı olmayabilir, tıpkı uzaylı bir ırkın bize tanrıcılık onama ihtimali gibi.
    Burada tanrı olmayan tanrıların görevi aslında Ana tanrı(bilinç) tarafından verilmiş olabilir.
    Bu şu anlama gelir, bu sahte tanrılar ne kadar sahte olsa da yapabilecekleri şeyler vardır. Mesela dünyada kaos yaratıp kafana taş yağdırabilir.
    Veya bu ana tanrı(bilinç) diğer tanrıları insanları test etmek için yapmış olabilir. İnsalığa sahte dinler gönderilecek ve bu sahte dinlere kanmayan insanlar testi geçebilecek.
    Çok farklı ihtimaller var, bunlardan biri daha da şunu savunur. Ana tanrı(bilinç) ilk olarak genişleyen evrene şekil vermeliydi, Fakat bunu yapamazdı çünkü aynı zamanda evren kendisi oluyordu. Bu yüzden kendini şekillendirecek bir takım şeyler yaratmalıydı. Yarattı da. Bu dünyaya tanrılık yapacak olan tanrıları yarattı. Ve bu tanrılar da insanları yaratıp onlarda bu dünyayı şekillendirecek anahtarı aradılar. Anahtarı bulanlar ise Ana tanrının Bilinciyle bir bütün olma şansını elde ediyordu. Bu sayede Ana tanrı Bir tür brute force yöntemi ile aradığı şeyi bulabilecekti. Aradığı şey ise Bit tür tanrısal ihtiyaç olmalıydı. Peki buradaki ihtiyaç ne oluyordu. Ben burada agnostik düşünüp bunu bizim anlamamız mümkün değil çünkü tanrı farklı bir boyuttadır diyorum.

    Veee beynim patlıyor.
    Bunlar bir teoriydi. Şuan ne olduğunu hiç bir insanın çözebilmiş olduğuna inanmıyorum. Agnostik diyebilirsiniz fakat aynı zamanda deist, politeist, panenteist, ve teistim.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: ihsanmx

    Her cemal ve kemal sahibi kendi cemal ve kemâlini görmek ve göstermek ister, insanda da bu böyle, bir yeteğimiz olduğunda onu sergileyip başkalarına da göstermek istiyoruz. Risale-i nurda 11. Söz adlı kısımda çok güzel izah ediyor.. Okursanızz
    https://www.mumsema.org/risale-i-nur/167165-risale-i-nur-11-soz-sozler.html

    Yani diyorsun ki tanri tanri oldugunu bildirme, gosterme, ispat etme ihtiyaci duymus

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • LePortaBim kullanıcısına yanıt
    Tanrinin herseyini bilmeye gerek yok. Tanri denen seyin insanlara ihtiyaci oldugu acik.bu bile bizim icin yeterli.



    Belkide her her galaksi sisteminin kendi tanrisi var ve tanrilar arasi rekabet mevcut. Bu savasta da insanlara gerek duyuyor olmali ki bu kadar israr ediyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Al işte dinciler yine türedi seçimdi referandumdu her şey bitti ülke normale dönmeye başladı gerginlikler ortadan kalktı şimdide dinciler insanların inançlarıyla akıllarıyla oynayarak onları dinden imandan soğutma saçma sapan düşüncelerle sorgulama arayışına sürükleyerek boş cümleciklerle ve net bir şekilde söylemek yerine 1 kelimeyi birbirini tekrar eden birkaç cümleden oluşan kelime israfı ile insanın aklını karıştırıyorlar. Aslında forum yöneticileri küfürle uğraşacaklarına böyle şeylerle ilgilenseler daha iyi olur.

    Tanrı'nın bir şeyi neden yaptığı/yarattığı, neden yaptığı/yarattığı şeyi o şekilde yaptığı/yarattığı tam olarak bilinebilir mi?

    Türkçe mi bilmiyorsun kasıtlı mı yapıyorsun aynı kelimeleri 3 kez peş peşe akıl karıştırmak için sıralamışsın. Ben tanrı yerine size en yakın olan yaratıcı kelimesini kullanayım. Yaratıcının bir şeyi neden yarattığı tam olarak bilinebilir mi diyorsun? Eğer ki hak dinse yani insanlar tarafından değiştirilmeyen kitaba sahip ve evrensel barışa, adalete, bilime, hukuka, insanlığa, bu ve sonrası hayata, yaratıcıya ve O' nun yarattıkları hakkında doğruluğundan kimsenin şüphe etmeyeceği bilgiler veriyorsa ve tek bir kusur, şüphe vs barındırmıyorsa bu O' nun hakkında bize bizim bilmemiz gereken bilgilerin hepsini verir. Yani senin sorunun cevabı evet bilinebilir.


    Bence bilinemez çünkü Tanrı sonsuz bilgiye sahiptir. İnsan ise her şeyi bilmemesinin yanı sıra, her şeyi bilemez de. Tanrı'nın sahip olduğu bilgiye sahip olamayacağımız için, Tanrı'nın sahip olduğu amacın bilgisini de elde edemeyiz. Tanrısal bilgeliğe sahip olamayanlar, eksik oldukları için tanrısal bilgiyi de tam olarak anlayamazlar.

    Kuran ı Kerim de de belirtildiği üzere "yoksa siz boş yere yaratıldığınızı mı sanıyorsunuz?" ayetinden anladığımız üzere bizleri ve diğer her şeyi yaratan yaratıcı yarattığı her şeyi kendisi yarattığı için yaratılan her şey O' nun varlığını ve var olmasının nedenini de tabi ki biliyordur. Şöyle ki ister taşa ister güneşe İster Allah' a ister tanrıya isterse öküze tapsın ama neye taparsa tapsın herkes bir yaratıcının kendisini yarattığını ve cennet cehennem yaptıkları için mükafatlandırılıp cezalandırılacağını öyle ya da böyle biliyor. Diyorsun ki insanlar Yaratıcının bilgisine sahip olmadığı ve asla olamayacağı için amacının ne olduğu amacın bilgisini de elde edemeyiz. O'nun verdiği bilgiler dışında bilgiye sahip olamazsın. ayrıca aksi olsaydı ki böyle bir şey tanrı olma isteğine ulaşıyor tanrı olmadan da tanrının bildiklerini de anlayamayız diyorsun merak ediyorum acaba neyin kafasını yaşıyorsun???


    ''Tanrı neden... yaptı/yarattı?'' şeklindeki soruların tamamı bu şekilde Tanrı'nın amacını sorgularlar. Dolayısıyla cevap verilemez, verilemez olması da bir problem değildir.

    Kutsal kitaplarda ve kutsal kitaplarla birlikte gönderilen peygamberler sayısız mucize ve açıklamayla bu ve diğer her şeyin cevabını vermişlerdir. Ayrıca peygamberler Allah' ın kendisine bildirdiklerinden başka bir şey söyleyemezler yani onların söyledikleri emir ve yasaklar o dönem için Allah'ın Allah' ın emir ve yasaklarıdır.



    Kutsal kitaplarda Tanrı'nın amacına dair bilgiler geçer bazen. Bu bilgiler de aslında bize gerçekten amacı sağlayamayabilirler. Sonuçta tanrısal bilgi kıt insan tarafından olduğu haliyle anlaşılamaz. Bu yüzden ilahi kitaplarda amacın aslı değil de insanın anlayabileceği şekilde değiştirilmişi yer alıyor olabilir.


    Burası sizin iyice sıvadığınız yer öyle olabilirde şöyle olabilirde ama olmayadabilirde gibisinden sırf sana cevap vermek için buraya kadar yazdım ama bundan sonrasına da artık yazmaya isteğim kalmadı böyle bir aptallık örneğine ender rastlanıyor. Yukarıda diyor ki beyefendi tanrının amacını asla bilemeyiz tanrı olmadığımız için burada da kutsal kitaplarda tanrının amacına dair bilgiler geçiyor ama bu bilgiler kıt insanlar tarafından anlaşılamaz çünkü tanrısal bilgi. Bak hele bak cümleye üst düzey bir zeka örneği sergiliyorsun!!! Yaratıcı insanı muhattap alıp insanla konuşuyorsa her halde anlayabileceğimiz şekilde bizleri bilgilendirecektir değil mi? Ayrıca gönderilen peygamberler ne güne duruyor? Sonra da diyor ki ilahi kitapların amacını anlayamadığımız için anlayamadığımız gibi bu kitapları da anlamak istediğimiz gibi değiştiririz diyor bak hele bak böyle bir hakkı da kendinde buluyor.


    ''Tanrı neden kötülüğü yarattı?''
    İyilik ve diğer şeylerin neden yaratıldığı sorgulanmaz klasik işte.

    ''Tanrı neden insanı yarattı?''
    Sana mı soracaktı ama aç ta biraz kitap oku öğrenirsin...

    ''Tanrı neden 7. Yyda peygamber gönderdi?''

    Son peygamber 20 nisan 571 de (6. yüzyıl) gönderildi ve bu kainat cennet cehennem evren insanlık diğer geri kalan her şey Sırf Hz. Muhammed' in şerefine yaratıldı. Ayrıca 7. yüzyılda peygamber gönderilmedi ve de asla gönderilmeyecek hem diğer peygamerlere ne oldu? Sizin islam ile ciddi bir sorununuz var bütün dünyanın olduğu gibi. en başında cevap verecektim de böyle bir kanıbozuğun bunları okuyup okumayacağını merak ediyorum.

    ''Tanrı neden X adedince peygamber/din/kitap gönderdi?''
    120 bin peygamber gönderildi ve bir sürü din ve kitap gönderildi 4 büyük kitap ve Hak din olarak İslamı gönderdi Hamdolsun ki bende müslümanım diğer müslüman kardeşlerim gibi...

    ''Tanrı neden onu değil de şunu tercih etti?''
    Sana mı soracaktı???

    Sorularının ve daha fazlasının yanıtlanamıyor olması benim açımdan teistik görüşler için bir problem teşkil etmemektedir.
    Gözlemlediğim bazı insanlar, dinleri, insanın her şeyi açıklama arzusunu tatmin ettiği gerekçesiyle, dinlerdeki ''tembelleştirici cazipliği'' eleştirirken yukarıdaki gibi bazı sorulara yanıt alamayınca bunu bir eksiklik olarak görmekten çekinmemektedirler.


    Yani diyorsun ki bu soruları zaten okusanız bile anlayamayacaksınız çünkü bilerek o şekilde yazdım o yüzden gelin sizde deist olun ne de olsa bu sorulara sizde cevap veremeyeceksiniz gelin hepimiz aynı boku yiyelim diyorsun yok biz almayalım. Sonra da diyor ki gözlemlediğim bazı insanlar da benim gibi tembellik edip araştırıp öğrenmek yerine insanları aldatmayı ve onlara inançlarında eksiklik olduğunu aşılayıp insanları dinlerinden özellikle İslamiyetten uzaklaştırma çalışması yürütüyoruz gelin sizde katılın diyorsun. Düşmanım hadi işine islam düşmanları için yaşasın cehennem...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi KahveDüşkünü -- 28 Nisan 2017; 22:23:47 >




  • KahveDüşkünü kullanıcısına yanıt
    Müslümanım hocam, o kadar zahmet edip yazmışsın ama ne yazdığımı anlamamışsın. Teizm ne demek araştırmanı tavsiye ederim. Ayrıca çok ağır hakaretler var bu yazıda, sonuna kadar müslüman olduğumu ve bu edilen tüm hakaretlerin bir müslümana edildiğini tekrar belirtmek istiyorum.
  • LePortaBim kullanıcısına yanıt
    Maşallah dinine aşırı bağlı çok bilgili bir müslümansın. Yazdıklarından nasıl bir karaktere sahip olduğun ve amacının ne olduğu ve neye hizmet ettiğin çok belli. Teizm' i de biliyorum. Oda diğerleri gibi bir inanç şekli. Hem müslüman olup hem teist olamazsın. Bu bir insanın hem müslüman olup hem ateist, deist, teist artık neyse olması durumur ve senin aklın böyle bir şeyi alıyor mu? Ayrıca herhangi bir insana hakaret etmek ile müslümana hakaret etmek arasında bir fark yoktur şahsa hakaret var dine veya başka bir dini unsura değil.
  • KahveDüşkünü kullanıcısına yanıt
    Abi ben bunlara ne desem bilemiyorum ya. Troll olduğunu düşünmediğim için ciddiye almaya çalışıyorum.
    İlk olarak bu bölümde benim mesajlarımı az çok okuyor olan çoğu kişi benim müslüman olduğumu bilir. Beni bu bölümde tanıyan hemen herkes de benim müslüman olduğumu bilir. Birine sor çok istersen, bazılarının üslubuyla söylemek gerekirse ''insanları imandan uzaklaştırıp şeytanın köpekliğini yapan, cehennemde kendisine arkadaş arayan bir gizli atayiz'' değilim yani.
    Bak şimdi teizmin tdk tanımını alıyorum, Tanrıcılığın eş anlamlısı olarak gösteriyor. Tanrıcılığın tdk tanımını alıyorum;
    ''evreni yaratan ve yöneten, vahiy yoluyla insanlara buyruklar veren bir tek Tanrı’nın varlığına inanma.''
    Müslümanlar olarak ''evreni yaratan ve yöneten, vahiy yoluyla insanlara buyruklar veren bir tek Tanrı’nın varlığına'' inanmıyor muyuz? Yani seni bilmem ama ben inanıyorum. Bu durumda ben teistim. Bunu lisede az çok felsefe dersi dinlemiş herhangi bir insan da doğrulayacaktır. Felsefede az çok bilgi sahibi olan her müslüman da doğrulayacaktır bunu. Bu tanımı reddetmek için ya felsefe bilmiyor olmak, ya felsefe düşmanı olmak, ya da her ikisi birden lazım.
    Daha yazılacak çok şey var ama uzatmıyorum. O uzun mesajının da hepsini okumadım maalesef çünkü biraz göz gezdirince yararlı bir eleştiri göremedim.
    ''Ayrıca herhangi bir insana hakaret etmek ile müslümana hakaret etmek arasında bir fark yoktur''
    Aynen, müslümana hakaret ettiğini özellikle yazmamın sebebi şudur: bana yağdırdığın bütün hakaretlerin sebebi benim ''dinini yaymaya çalışan bir deist'' olduğumu düşünmendi.
    Cidden derdimi anlatamadığım için üzgünüm, o yüzden ciddiye alıp bu kadar uzun yazdım.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Jeopol

    eger tanri denilen sey birsey yaratiyorsa ona ihtiyac duyuyordur. ve bu ihtiyac duyma durumu eger varsa tanriyi tanriliktan cikarir ve insandan daha ust bir varliga donusturur.

    Kur'an da tanrı kelimesi kullanılmaz. Kur'an da Yaratıcı sıfatı kullanılır. Tanrı kelimesi yarıtıcılıkla aynı anlamı da taşımaz(misal yunan mitolojisi). Kur'an da anlatılana göre Allah hiçbir şeye muhtaç değildir. O yaratıcıdır. Yaratan bir şeyi yaratmasa ona kim yaratıcı diyecek ? Biz yaratıldığımızdan dolayı Allah'a şükür ediyoruz. Bunu bir hayvan sahibi olan daha iyi anlar aslında. Beslediğin baktığın o hayvanın kötülüğünü istermisin? Bu da birnevi aynı durum. Lakin Allah burada sonsuz hikmet sahibi. Tabi asıl amacını burada biz bilemeyiz. Biz en azından bize verilen sınavı geçme derdindeyiz. İnsan'dan önce de çokça varlık yaratıldı. Burada yaratan değil yaratılan ihtiyaç duyuyor. Halkı olmayan bir hükümdar gördün mü hiç? Ya da çalışanı olmayan şirket? İşte bu örneklerden tek fark Allah'ın özde hiçbir şeye ihtiyacı olmaması lakin o yarattıklarının iyiliğini ve şükür ettiklerini gördükçe hoşnut oluyor. Biz bir yaratan olmadığımız için yaratmanın ve yaratılanın, yaratıcıya şükr etmesinin verdiği duyguyu-hissi-hoşnutluğu(artık ne dersen adına) bilemeyiz.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: KahveDüşkünü

    Maşallah dinine aşırı bağlı çok bilgili bir müslümansın. Yazdıklarından nasıl bir karaktere sahip olduğun ve amacının ne olduğu ve neye hizmet ettiğin çok belli. Teizm' i de biliyorum. Oda diğerleri gibi bir inanç şekli. Hem müslüman olup hem teist olamazsın. Bu bir insanın hem müslüman olup hem ateist, deist, teist artık neyse olması durumur ve senin aklın böyle bir şeyi alıyor mu? Ayrıca herhangi bir insana hakaret etmek ile müslümana hakaret etmek arasında bir fark yoktur şahsa hakaret var dine veya başka bir dini unsura değil.

    Biraz sakin ol kardeşim. Konu içerisinde dine saldırı var ise bu konu sahibinin değil buradaki nezih'' Dh Kültür Güncel Tarih Bölümü Her Şeyi Bilen Üst Kurulu'' üyelerinin sorunudur.




  • LePortaBim kullanıcısına yanıt
    Dostum okumadığın için benim yazdığımı anlamıyorsun. Neler yazdığını sen anladın mı bir dönde bak bakalım. Bir örnekle açıklayalım: Sen diyorsun ki ben teröristim ama vatana ihanet etmedim. Bu cümle de mantıklı bir şey görebiliyor musun? Bende diyorum ki aynı zaman da hem teist hemde müslüman olamazsın.Felsefe yaparsın ama iki kelime anlamı olarak benzer fakat felsefe olarak birbirine taban tabana zıt iki olguyu birden savunamazsın diyorum. Ayrıca herkes benim müslüman olduğunu bilir diyorsun. bende diyorum ki yazdıkların aksini söylüyor hatta islam düşmanı olduğunu gösteriyor diyorum. Sen bana ağır hakaret ediyorsun diyorsun. Ben sana hakaret değil yazdıklarına karşılık cevap veriyorum bu hakarete varıyor olarak algılayabilirsin ama işin aslı öyle değil. Benim için burada sanırım 8 karakterden oluşan bir karakterden ibaretsin. Seninle ne derdim olsun yazdıklarınla ilgili olan saçmalığa bir cevap verdim ama tebrik ederim tamamiyle beklediğim şekilde davranıyorsun. Helal sana adamsın.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Jeopol

    Tanrinin herseyini bilmeye gerek yok. Tanri denen seyin insanlara ihtiyaci oldugu acik.bu bile bizim icin yeterli.



    Belkide her her galaksi sisteminin kendi tanrisi var ve tanrilar arasi rekabet mevcut. Bu savasta da insanlara gerek duyuyor olmali ki bu kadar israr ediyor.

    Hocam çok iyi bilim kurgu senaryosu geldi aklıma
  • MANGUTAY kullanıcısına yanıt
    Uyarını dikkate alıyorum ama mensubu olduğum bir dine saldırı varsa bulunduğum ortamda kişisel olarak buna gücüm yettiğince karşı koyarım. Ve böyle bir sorun olması durumunda forumun düzeni açısından dediğin üyeleri ilgilendirir ama genel olarak bir saldırı olduğu içinde o dine mensup olan herkesi ilgilendirir.
  • Olmayan bişeyin amacı da olamaz dimi?
  • KahveDüşkünü kullanıcısına yanıt
    Konuya fazlasıyla uzaksın hocam. Din felsefesiyle zerre alakan yok ama hatırlatırım ki burası felsefe bölümü. Müslüman olduğuma da inandıramıyorum ya millete neyse. Hakkını helal et başka da bir şey istemiyorum şurdan sonra.
  • 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.