Şimdi Ara

TANIX TX6S , TX6 Allwinner H616&H6 4gb ram (87. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
1.783
Cevap
22
Favori
125.325
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
7 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 8586878889
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • BILGILI B kullanıcısına yanıt

    Onu da bir deneyeyim o zaman belki çözüm olur. sd kart bulursam bir de onunla firmware yüklemeyi de deneyeceğim phoenixcard programıyla.

  • @EsEs_FaN Detaylı yanıt için teşekkür ederim. Sanırım orta vadede yeni bir cihaz bakıcam kendime. Can sıkıyor.


    Şunu sorayım en son: Android 7 versiyona döndükten sonra elimdeki Anroid 9 'a tekrar sorunsuz döner miyim? Alice UX standart sürüme.

  • Netfilix ve Opera üzerinden izlediğim filmlerde hiç sorun takılma donma yaşamıyorumAyrıca stremio kullandığım da hiç problem olmadı. 9 ile geldi 3 yıl olmuştur sorunum olmdı .... Kablosuz internet kullanıyorum..




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cakal1907 -- 7 Kasım 2022; 18:43:29 >
  • İlginç bir şey keşfettim.

    Tekrar hatırlatayım ben özellikle Ssport+, Exxen gibi uygulamalarda canlı yayın izlerken sıkıntı yaşıyorum. İlk aldığımda sorun yoktu, sonradan başlamıştı durum.

    Sebebi ne bilmiyorum ama meğer sorun wifi ile internete bağlanmammış. Kablo ile direkt başladığımda bu uygulamalarda sorun olmuyor. İlk kullandığım günler böyle kullanmıştım, sonra access pointi (tplink modem) çıkarıp WiFi ile kullanmaya başlamıştım.

    Sorun kesinlikle WiFi ile yavaş bağlanmam vs değil. Çünkü kaç defa hız testi yaptım. Zaten cihaz modemin hemen yanında. Sorun emin değilim ama bir şekilde wifi donanımı cihazı yavaşlatıyor. Ya da kötü yazılım buna neden oluyor.

    İki gündür kablo ile internete bağlıyorum, ssport ile tek bir takılma yok! Önceden bıkkınlık veriyordu takılmalar. Ve donanım takılması ile internet hızı takılması arasındaki farkı bilirsiniz :) kesinlikle donanım problemiydi.

    Hee bu arada stremio'da h265 videoları hiç açamadım hala da açamıyorum. Ona bir çözüm yok. Stremio üstünde yok, başka bir çözümüm var.

    WiFi ile değil de kablo ile nete bağlayan arkadaşların tecrübelerini merak ediyorum.

    @EsEs_Fan bilmiyorum bu bilgi bir işinize yarar mı? Ssport problemim çözüldüğü için an itibariyle benim derdim çözüldü :)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • nessusx N kullanıcısına yanıt

    Sorunu halletmenize sevindim umarım sorunsuz kullanırsınız.Kablodan bağlandım zaten sorun ondan kaynaklı değil.Sizin Wifi hızını inip çıkmadan aşırı kasma takılma olmuş veri akışında sorun oluşmuş.Birde disney yada Ssportun kullandıkları playerleri eksik codecleri karşılıyor olabilir.Bazı iyi oynatıcılarda takılma minimuma inebilir.Tekrar edeyim birde Tv karşıladığı diyelim 50 HZ ise cihazıda 50 HZ yapın 60 yaparsanız kasmalar oluşur.

  • merhaba, ürün elime geçti, suite programı kurdum, gerekli imajı gösterdim,

    1-iğne ile reset tuşunu basılı turarken usb diğer ucu laptop usb de takılı iken tx6 alt usbye taktığımda;

    2- uyarı işareti geliyor ingilizce makina takılı olmasın gibi dikkate almasamda;

    tx6 da boot ışık yanıyor sarı boot yazıyor ve device 1-2-3 vs. hiç birinde bağlantı yok,

    usb yi programı açmadan taktığımda da boot yazı ışık çıkıyor ve biraz sonra saat 3.00 yazısı çıkıyor,

    ama sağlam adaptör taksamda usb de ki gibi boot ya da enerji gelmiyor,

    start yazsamda boot yazısında duruyor, okuduğum kadarı ile live suit da tablet için anlatım yapılmış, sdcard da da işlem olmuyor, aygıtlarda usb drıvers ünlem işareti onu da dikkate almayın yazısı okudum.


    sonuç boot yazısı usb ile geliyor , sonra 03.00 saat yazısı da geliyor ama anlatımda ki işlemleri tam yaptım diye düşünüyorum,

    çözüm önerinizi bekliyorum.





  • düzeltme; yukarıda ki denemeler aynen geçerli ama farklı bir durum sözkonusu oldu.

    baktım usb yi box-laptopda boot-sonra saat açılıyor düşündüm bu box düzgün çalışıyor olabilir, sonra tv arkasına hdmi-ethernet-usb vs. bağlayıp tv ile bağlantı sağladığımda android 7 ile açılış yaptı, epeydir arızalı gibi durduğundan bazı uygulamalarda açarken sıkıntı oldu vs. biraz uygulama temizledim, bakım yaptım, birkaç yeni uygulama yaptım, uygulamaları vs test ettim sıkıntısız çalışıyor, aida64 ile termal testte batarya 42 derece iken box 67 dereceye ulaşıyor.


    tahmini işlemin olmama nedeni, usb takınca box açılıyor bu nedenle resetleme ya da yükleme için işlem olmuyor.

    android 7 de 4 gb ram in %30 u kullanılıyor, android 9 a geçirsem bile hem yük artar hem de ısınma artar diye düşünüyorum.


    başka bir adaptör denediğimde 3a, yine enerji vermedi, adaptör giriş yanmış olabilir, ürün usb ile düzgün çalışırken adaptör girişinden hiç enerji geçmemesi ilginç bir durum.





  • @BILGILI Yazılım atarken sanırım cihaz adaptörünüde takıyorsunuz? Bu yanlış hiç birşey takılmayacak "Sadece cihaz ve pc birbirine usb ile bağlanacak" Ve reset tuşuda evet hayır yazısı gelınce bırakabilirsiniz anlık göstermek yeterli geliyor.Android 7 de açıldığında led ekranda bişey yammaması gerekiyor.Yazılım EachLinke Mini Hd ait o nedenle.


    Cihaz ısısına gelince Allwinner zaten belirli sıcaklıktan başlıyor rockchip ile ikisi en iyi ısınan chipler özelliklede menüde gezindiğinizde, ama bunun sebebi de var arka pakanda çalışan uygulamalar mause işaretine 2-3 kez basın kumandada hatırladığım sol en alt köşede olacaktı.Arka planda ram yıyen açık uygulamaları sağ sola çekip yön işaretiyle kapatın ve başlangıçtaki uygulamalarıda verdiğim uygulamdan kapatın )ara sıra temzileyin ve gereksizleri kapatın)ısınma 55-65 arası oynar.Android 9 da 2 gb ramı geçiyor yazılıama göre değişiyor o galiba.

    TANIX TX6S , TX6 Allwinner H616&H6 4gb ram
    TANIX TX6S , TX6 Allwinner H616&H6 4gb ramuptodown.com
    All-In-One Toolbox (Android)
    https://all-in-one-toolbox.tr.uptodown.com/android




  • merhaba, pc-box arası usb+usb vs. her türlü yazılanları ve youtube görselleri dikkatlice yaptım aslında usb üzerinden tv ye taktığımda android 7 olarak açılıyor açılınca gereksiz herşeyi temizleyip uygulamaların güncellerini kurup hafiflettim. sonra gidip bizzat elektronikçide boxa ait adaptörü test ettik yanık çıktı, yeni adaptörü 2a orada kontrol edip aldım. bu arada box kutusu kadar usb girişli bir mini fan soğutucu yaptırdım

    bugün yaptığım işlemler: eve geldim adaptörü taktım enerji boot ve saat geliyor tx6 ya gelip ya siyah ekran ya kırmızı ekran da kalıyor, sadece hdmi ve adaptör taktım yine aynı adaptör takılı iken usb yin tv ye taktım, android 7 ve son temiz olan ekran geliyor uygulamaları test ettim çalışıyor, usb çıkarıp adaptör varken uygulama test ettiğimde siyah ekran kalıyor, fişi çekip biraz bekleyip sadece adaptör kullandığımda enerji boot-tx6 ekran biraz sonra siyah ekranda kalıyor.

    durum bu, adaptör 2a enerji tamam ama sorun ne usb çözüyor adaptör çözemiyor





  • Siz yazılımı tekrar atmayı deneyin mümkünse benim kullandığım t95 olan değilde EachLink v2 olanı ,Gerçi isterseniz and.9 olur neyi isterseniz yazılım uyar sorun olmaz.

    Yapamnzı gerekenler ben tekrara yazayım bir deneyin isterseniz;

    Usb pc takın,Suit programını açın İmage Gösterin bişeye basmayınSuit programındaki Upgrade vs ellemeyin o kendi yazılımı atacak ,sonra Kürdan iğne vs sd kard olan taraftaki reset tuşuna basın tık diye ses gelsin ve sonra usb +usb diğer ucunu tx6 takın,Cihaz yazılımı görsün evet hayır gelince çekin resetten kürdan yada iğne neyse.Az bekleyin yazılımın ilerlemesi dolması gerekıyor 3-4 dkya işlem biter. yazılım bitince succesfull diye bişey yazar sonra hata dıye yazı gelir onu takmayın .Çıkartın bağlayın tvye açılması gerekiyor.

  • EsEs_FaN kullanıcısına yanıt

    teşekkürler üstad, yarın deneyeceğim ama yarın elektronik dükkana bir gideceğim,

    ısrarla bahsettim 2a kendiside gördü bozuk olanın 2a olduğunu sonra seçip bir adaptör test yapınca boot sonra saat gelince tamam dedim aldım,

    eve geldim yukarıda ki işlemler oluştu. biraz önce şüphelendim ve adaptöre baktım 1a...

    tahminim 1a yetmiyor gibi, tx6 ekranda gözüküp sonra siyah ekranda kalıyor boot edemiyor,

    eğer yarın 2a adaptör 3a adaptör alıp işi çözersem android 7 yi hiç ellemeyeceğim, seri çalışıyor ve herhangi bir sıkıntı yok, usb-tv ile kodi açıp bir film izledim ne takılma ne donma ne kopma vs. hiç birşey olmadı.

    eğer sorun adaptör 1a ile ilgili ise çözülürse belki macera aramam...bu da seçeneklerim arasında


    bilgi paylaşımı için teşekkür ederim,


    sonuç yazarım.

  • @EsEs_FaN Merhaba, DM üzerinden yazdıklarını yaptım ama sonuç alamadım.

    phoenixcard ile yapınca hiç boot etmiyor cihaz. Sadece eğer "start up"olarak seçip yazarsam, sdkart üzerinden boot edip cihazı açıyor ama o da sd kart üzerinde çalışıyor zaten çok ağır ve kullanışsız.

    Pc'ye bağlayınca aygıt yöneticisine iki tane cihaz ekleniyor "USB Device(VID_1f3a_PID_efe8)" biri çalışıyor biri çalışmıyor diyor. Sizde de böyle mi acaba yoksa yazılımın firmware atamamasının sebebi bu mu?

    Gerçi Windows 7 yüklü bir laptop bulup onunla denedim, onda bir tane cihaz sürücüsü yükleniyordu ama o da aynı hatayı veriyor.

    Cihazın hafıza çipi mi gitti acaba? SD kart üzerinden çalıştırıp donanım olarak onu kontrol edebilecek bir yazılım olsa emin olacağım. TX6 için Armbian varmış ama sd karta yükleyince o da boot etmiyor bir türlü.

    Çözüm arayışım hala devam ediyor :)


    TANIX TX6S , TX6 Allwinner H616&H6 4gb ram



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ad33p -- 17 Kasım 2022; 15:28:24 >




  • EsEs_FaN kullanıcısına yanıt

    Merhaba tanix tx6 cihazımı phoenixsuit uygulamasına bağlanmıyor. ne yapmalıyım.Teşekkürler.

  • Merhaba
    Bende case 4u tx6 var
    Ben bunun Android'ini değiştirmek istiyorum
    Android TV veya TV sticklerdeki yazılımi yüklemek istiyorum
    Mouse suz kontrol sadece kumanda ile kontrol etmek istiyorum
    Şuan mouse olmadan sadece kumanda ile kullanılmıyor
    Netflixe girdiğimde illaki mouse kullanmanız gerekiyor
    Android TV ler için olan netflixi yükledim
    Uygulama bu android surumu ile çalışmaz hatası aldım
    Yardımcı olursanız sevinirim

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • enzozilyas E kullanıcısına yanıt

    Aptoide de netfilix sürümleri var oradan 8.40 yada diğerlerini deneyin.

  • Denedim

    Dediğim gibi Netflix yukleniyor ama

    Bu uygulama için Android sürümü uygun değildir -13 gibi mesaj çıkıyor netflixden atiyor




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi enzozilyas -- 20 Kasım 2022; 20:3:57 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • enzozilyas E kullanıcısına yanıt

    8.45 bende çalışıyor...

  • 
Sayfa: önceki 8586878889
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.