Şimdi Ara

Tam Otomatik** şanzıman bakımı ve arızalar (14. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2.938
Cevap
62
Favori
747.122
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
5 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1213141516
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • tuncay merhaba,


    zayıf bir ihtimal da olsa vardır zaten 10 tl demişsin 10 tl lik yağın sentetik olması bence zor ihtimal.yağ kutusunun arkasındaki bilgilere bir bak.. ne yazıyor?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: C.McRae

    quote:

    Orijinalden alıntı: dhappyb


    quote:

    Orijinalden alıntı: meteg


    sp3 standardı diye birşey duymadım,bence yazım hatası var o sp3 değil s3 olmalı yani s sentetik anlamına geliyor 3 de 3.nesil yağ anlamına geliyor olmalı.sonuç olarak doğru olan standart budur.


    biraz araştırma yaptım. anladığım kadarı ile sp3 denilen bisey var. hyundai mitsubishi kia nın bazı modellerinde kullanılıyormuş. dexron 3 den farkları varmış. ama türkiyede örnek verebilecegim yağ bulamadım.

    Bp ayrı isimlendirmiş bu yağı..Fakat performans seviyeleri belirtilmemiş.Sadece otomotiv markalarının onayları yazıyor..
    http://www.bp.com/genericarticle.do?categoryId=6182026&contentId=7051545



    evet ben de bunu buldum derken forumda da gordum. sabah bp castrol den biraz araştırma yaptım. bu yağdan sadece 17.5 kg lık 20 litrelik paketleri varmış. fiyat evlere şenlik:780tl+kdv.
    ardından birkaç mitsubishi servisini aradım. biri dışında servislerden "mevcut yağ özel bir yağdır. atf 3 ile aynı değildir" v.b. cevaplar aldım.biri dediğimde "aman abi boşver. her şeyi koyabilirsin" gibi konuştu gerçi. fiyat olarakta sp3 e 500tl ye yakın fiyatlar verildi. ben de pek servislere inanmayan biriyim. daha önce servislerde yalan yanlış yapılmış yada yapılmayarak istenmiş ücretlerle cok mücadele ettiğim için pek inandığım söylenemez dediklerine.
    neyse..
    bobsoilguy denilen sitede bikaç makale okudum. kullanıcı yorumları da var. hyundai ve mitsubishi lerine atf3 ile bu denilen sp3 yağını koyan bir grup insan da var burda. dikkatimi çeken ilginçlik şu. atf3 kullananların yarısı "hiçbirşey yok. aynı ürün.bu firmaların göz boyaması" yorumlarına karşın diğer yarısı atf 3 nedeniyle şanzımanlarının arızalandıgını söylüyor. birde aynı sitede bikaç yerde bu sp 3 ün atf 3 ile basınç,sıcaklık dayanımı v.b. özelliklerinin aynı oldugu,sadece daha kaygan ve yağlama özelliğinin daha fazla oldugu söylenmiş.


    cevaplar için cok teşekkür ediyorum. sürc-i lisan ettiysem özür dilerim.




  • arkadaşım,


    bana aracının marka ve modeli nedir söylermisin?
  • mitsubishi l200 4*4 2007 model
  • teşekküler,


    araç 4x4 olduğundan sana dex3g öneremem zaten.. bir araştıralım bakalım ülke pazarında bu araç için en uygun yağ hangisi..
  • quote:

    Orijinalden alıntı: meteg



    teşekküler,


    araç 4x4 olduğundan sana dex3g öneremem zaten.. bir araştıralım bakalım ülke pazarında bu araç için en uygun yağ hangisi..


    inanki çok makbul geçer.
    şimdiden teşekkürler
  • slm meteg hocam
    2001 model bir s40 2.0T otm araca sahibim arac 173 binde yeni aldim sayilir ilk is sanzıman yanigi shellin dextron 3 kalitesinde ki tam sentetik yagı ile degistirdim. (8 litre aldim ilk bosalttık doldurduk biraz gezip tekrar ayni islemi yaptık) sanzıman yagini tekrar ne zman degismeliyim
    sanzıman gecisimde yolda gidisinde v.s bir sikayetim yok gecisleri v.s cok duzgun fakat arac rolantideyken 1800 devire kadar basıp o devirde sabit bastigimda aracda kasayada yansiyan bir titreme oluyo yoldayken ayni devirlerde v.s sorunu yok
    bu neyden dolayi olabilir sanzımandan suphelenmeli miyim
    vadis den sase kodu girerek baktigimda sanzıman kodu AW 55-50/51SN diyor bu sanzımanin kronik bir derdi v.s var midir
    cevabiniz icin simdiden tesekkr ederim



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi omer49 -- 1 Nisan 2010; 22:03:24 >
  • omer49,


    aw55-50Sn 5 ileridir ve bilinen kronik bir sorunu bulunmamaktadır.50,000 km sonra şanzıman yağını tekrar değiştirmeniz akıllıca olur.sorduğunuz titreme konusunda tam bir yorum yapamayacağım.. bu durum araba hareketsizken oluyor sanırım.. bir ihtimal motor kulaklarından kaynaklanabilir.
  • yorumun ve foruma tekrar dondugun icin tesekkr ediyorum meteg hocam
    evet arac hareketsizken oluyo benim aklima ya sanzıman ya kulak olabilecegi geldi ama sanzımanin disardan gorunen bir derdi yok gibi
  • bu duruma bir arıza diyemeyiz sanırım... bence motor kulaklarını kontrol ettirin sonuçta 5 seneden sonra hiçbir motor kulağı esnek olmaz ve esneyemeyen kulak eninde sonunda çatlar ya da kopar.motor kulakları araçtaki titreşim ve sarsıntıları engellemek ile görevlidir.eğer araçlarda motor kulakları olmasaydı araçlar çok konforsuz olurdu.
  • tesekkur ediyorum :) degerli yorumlariniz icin
  • rica ederim,


    eski mercedes w123 aracımda motor kulaklarından ikisi bir trafik kazası sonrasında kopmuştu.. ve ben şoka girmiştim.. ben bir mercedestemiydim yoksa bir kamyonda mı? motorun her hareketini damarlarımda hissediyordum.. ve berbat bir tecrübe idi... kulaklar değiştikten sonra gene eski haline geldi.. aradaki fark inanılmazdı..
  • Bende bi aksilik olmazsa yarın kulakları değiştiriyorum. Benim arabada aracın ön tarafına doğru radyatörün altında yatay şekilde değişik bi kulak daha varmış! Onun konumunun normal olmadığı söylendi.Yarın göreceğiz bakalım ne nedir.
  • hocam sizde benden haber bekliyordunuz yanlış anlamayın daha değiştiremedim bende hafta içi işten fırsat bulamıyoruz kibende yarın değiştiriyorum inşallah kulakları.
    quote:

    Orijinalden alıntı: soldiersoy

    Bende bi aksilik olmazsa yarın kulakları değiştiriyorum. Benim arabada aracın ön tarafına doğru radyatörün altında yatay şekilde değişik bi kulak daha varmış! Onun konumunun normal olmadığı söylendi.Yarın göreceğiz bakalım ne nedir.
  • Aynı dert bende de var. Yarın ak kara ikimizde de belli olur artık
  • ben sadece alt motor kulağını değiştirdim üst pahallı geldi biraz.Alt kulak kopmuş zaten.Ama neredeyse hiçbir fark yok diyebilirim yine vites geçişleri belli ediyor kendini hele bazen yavaşlarken çok tepiyor araç.Bİlgisayara baglandı yine sorun yok acaba diğer kulaklılarında mı değişmesi lazım vites geçişlerinin yumuşaması için
  • hocamk bu otomatik şanzıman yağ değişimleinde atf3 özelikli yağ markası fark edermi mesala bu bakımda esso lt 71141 lt 30 tl civarı castrolda atf3 yağ litresi 15 tl eğer farketmez ise yağı kendim alıp gideceğimde
  • quote:

    Orijinalden alıntı: meteg



    teşekküler,


    araç 4x4 olduğundan sana dex3g öneremem zaten.. bir araştıralım bakalım ülke pazarında bu araç için en uygun yağ hangisi..


    selamlar
    herhangi bir yağ bulabildinizmi acaba?
  • evet uzun uğraşlar sonucu sorunun cevabını Amerikadan buldum.Dexron6 2007 ve sonrasında eski veya yeni tüm otomatik şanzıman yağlarının yerini almıştır(Dexron 3 ve 4 ün).aracına koyman gereken yağ dexron VI dır.ama Türkiye'de ya henüz yok ya da belli yerler satıyor bu yağı şu anda.. Atatürk oto sanayiye bakmak faydalı olabilir.piyasada satılan dex3g şanzıman yağları aracınız için uygun değildir.yani dex6 ve 3 farklıdır.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: meteg



    evet uzun uğraşlar sonucu sorunun cevabını Amerikadan buldum.Dexron6 2007 ve sonrasında eski veya yeni tüm otomatik şanzıman yağlarının yerini almıştır(Dexron 3 ve 4 ün).aracına koyman gereken yağ dexron VI dır.ama Türkiye'de ya henüz yok ya da belli yerler satıyor bu yağı şu anda.. Atatürk oto sanayiye bakmak faydalı olabilir.piyasada satılan dex3g şanzıman yağları aracınız için uygun değildir.yani dex6 ve 3 farklıdır.





    net cevap için teşekkür ederim.
    Atatürk oto sanayinde öncelikli olarak nerelere bakmalıyım. bilginiz varmı?
  • 
Sayfa: önceki 1213141516
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.