Şimdi Ara

Takip mesafesine uymayanlar izlesin. VİDEO

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
43
Cevap
0
Favori
3.598
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
56 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Sıkışık trafikte bile bir araba önce olmak için takla atan ...ler, takip mesafesi bıraktığın zaman hemen araya girmek isteyen ...ler yüzünden bu ve buna benzer çok kaza oluyor. Kendileri kaza yapıp geberseler umrumda değil ama başkalarının da canına malına kastediyorlar. Şimdi bazı müptezeller bu kazada en önde duran aracı suçlayacak. Ulan zaten ani durmalardaki kazaları önlemek için takip mesafesi var.

    Araba kullanırken orgazm oluyor millet, ayrı bir evrene geçiyor. Ulan altı üstü araba işte. Bu arabaları dünyada yüz milyonlarca insan kullanıyor. Bunu kullanırken sürekli ben daha iyi kullanıyorum kafasına gerek var mı?

    30-40 km hız uyarısının olduğu yerde 60-70'le gidiyorsun ama arkadan mesafeyi sıfırlıyor ... ... Bunu yaparken de ''Ulan ben ne güzel araba kullanıyorum. Kimse benim gibi kullanamıyor.'' diye kendinden geçiyordur kesin. Hele bir de yanında dişisi varsa tutmayın küçük enişteleri.

    Kavşağa gelirken yavaşlıyorum rahatsız oluyor, yaya geçidinde yayalar var, ne olur ne olmaz diye yavaşlıyorum. Yola biri atlar falan... Rahatsız oluyor.

    Sonra da biz niye Almanya değiliz, diye ağlıyor millet. Değilsin çünkü senin kaliten üçüncü lig topçusu kalitesi, Alman vatandaşı şampiyonlar ligi kalitesinde. Her toplum layık olduğu hayatı yaşıyor.









    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi turrkka -- 1 Ekim 2020; 10:5:50 >







  • Kırmızı ışıklarda adım adım ilerliyoruz öndeki ani fren sıktı ben yarım metre kala durdum arkamdaki gelip vurdu. Arabadan inip ne yapıyorsun ya dedim öndekiyle aranda çok mesafe bırakıyorsun dedi. Ona göre kazanın olma sebebi benim öndekiyle mesafe bırakmammış. Gel de bu mala takip mesafesini anlat.
    Bu millet araç kullanmayı öğrenemeyecek.

    3 şeritli yol, şeritlerin hepsi tıkalı, her yer araç. Şöyle durup önümdeki geri zekalıları seyrediyorum; kimisi sağa geçiyor, kimisi sola geçiyor, kimisi 2 şerit birden sağa/sola gidiyor, kimisi az önce çıktığı şeride geri dönüyor. İşin komiği, bazıları benim gibi şeridinde kalanların gerisinde kalıyor... Bu beyinsizler anlamıyorlar ki, bu aptalca ve hiç bir getirisi olmayan hareketleri yapmak yerine arkalarına yaslanıp şeritlerinde gitseler o trafik kat kat daha hızlı açılacak. Hem trafiğin daha fazla tıkanmasına neden oluyorlar, hem daha fazla gaz/fren yapıyorlar, hem yoruluyorlar, hem diğer araç sürücülerini rahatsız ediyor, kaza ihtimalini arttırıyorlar; bunların tümünü de bir kaç metre kazanabilmek için yapıyorlar. Bunun akılla ve mantıkla açıklanabilecek bir yanı yok.

    Bir de ışığa yaklaşırken gaza basan beyinsizler var. Orta şeritten 80'le gidiyorum, kırmızıyı görünce ayağımız gazdan çekiyorum ve araç yavaşlamaya başlıyor. Arkamdaki beyinsiz, benim yavaşladığımı görünce hızlanıp sola çıkıyor ve beni solluyor, sonra benden çok daha fazla fren yapıp ışıkta duruyor. İşin komiği, yaptığı gazlamanın aptalca olduğunu fark etmiyor ve bir sonraki ışıklarda yine aynısını yapıyor.

    Bu durumlar, konuyu açan arkadaşın dediği gibi, kendini ispatlama çabası ve zeka seviyesinin düşüklüğünden kaynaklanıyor. Fizyolojik olarak IQ'muz düşük olmayabilir ama beynini kullanma konusunda ciddi problemlerimiz olduğu kesin.


    Sol şerit işgali ile ilgili de tuhaf bir durum var; sol şerit işgalinden rahatsız olan ve makas atan tiplerin çoğu sol şerit işgali yapıyor. Trafikte makas atan "denyo"ların arkasına gelirseniz; göreceksiniz ki biraz önce sellektör yağmuru yaparak makas atan bu sürücüler kendileri sol şeritte arkalarında araç olduğunda çoğu zaman yol vermiyorlar. Hele altındaki araç premium araçsa bu oran daha da artıyor. Yani her konuda olduğu gibi, "yol verme" konusundaki hassasiyetimiz de sadece kendi avantajına olduğu zaman geçerli oluyor.
    Bunu anlatamıyoruz işte. Dediğin gibi burada hatası olmayan bir araba varsa o da en öndekidir. Belki kalp krizi geçirdi adam. Belki önüne kedi, köpek çıktı...

    Sen arkada mesafeni koruyacaksın... Öndeki araba ani durmayacaksa zaten takip mesafesi diye bir kavram olmaz.

    Gel de bunu bu topluma anlat. Sonra da Almanya'da şu kadar birime şu araba alınıyor yaygarası kopuyor. Daha takip mesafesini ayarlamaktan aciz insanlar kendilerini Almanlarla kıyaslıyor.
    Dün bir beyinsiz tek şeridi kullanılan 2 şeritli yolda (bir şerit park edilen araçlardan oluştuğu için insanoğlu o şeridi kullanmıyor. 4 senedir gidip geldiğim yol.) nasıl bir boşluk bulmuşsa sağdan önüme kırdı. O esnada dikkatli olmasaydım onun sol kapıdan filan gömerdim büyük ihtimalle arabasına. Korna çaldım doğal olarak. Kornaya da sinirlenmiş o küçük beyni ile belli sol aynadan bana bakıyordu. (halen arabası şeride göre 20. Derece yan dururken) Bende biraz inceledim ve kendi gibi 2 arkadaşıyla beraber. Onlara güveniyor ve nasıl bir gaza gelmişse önündeki araçla 1 metre mesafe açılsın tekeri patinaja düşürüyor. Tabii bu arabanın marifeti olan bir şey değil lastikler eski ondan tutuşu azdır. Belasını mutlak başkasından bulur bu kafayla.

    Böyle insanlarla beraber yolda oldukça biz ne kadar dikkat edelim boş. Trafik kurallarının denetimi lazım.
  • video?
  • VideSupra kullanıcısına yanıt
    yükledim şimdi.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi turrkka -- 1 Ekim 2020; 10:2:27 >
  • Enteresandır içlerinde en az hasarı beğenmediğimiz sümbül almış, kaput bile katlanmamış.
  • yaya geçidinin olduğu yer...tebrikler valla...tabela okuyan yok...biraz yavaşla arkadaş..olmadı ayağını gazdan çek frende olsun...
  • kaza anını görmekte fayda var.

    arkasında dağ gibi kuyruk olduğu halde elindeki telefonla oynayıp ya da sırf gururdan sol şeridi bırakmayanlar da izlesin mi videoyu, ha ne dersiniz?
  • erka1907 kullanıcısına yanıt
    Dağ gibi kuyruk olunca takip mesafesi düşebilir mi?
  • En öndeki araç neden durmuş acaba, yaya geçidi falan da gözükmüyor düz bölünmüş yol gibi.
  • Therocqula kullanıcısına yanıt
    Ne için durduğunun önemi var mı ? Bu kaza onun suçu değil.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: garipbirdost

    Ne için durduğunun önemi var mı ? Bu kaza onun suçu değil.
    Bunu anlatamıyoruz işte. Dediğin gibi burada hatası olmayan bir araba varsa o da en öndekidir. Belki kalp krizi geçirdi adam. Belki önüne kedi, köpek çıktı...

    Sen arkada mesafeni koruyacaksın... Öndeki araba ani durmayacaksa zaten takip mesafesi diye bir kavram olmaz.

    Gel de bunu bu topluma anlat. Sonra da Almanya'da şu kadar birime şu araba alınıyor yaygarası kopuyor. Daha takip mesafesini ayarlamaktan aciz insanlar kendilerini Almanlarla kıyaslıyor.
  • Türkiyede trafikte takip mesafesi bırakmak işkence resmen. zar zor 20-30km/s hızla akan trafikte arkamdaki tamponuma yapıştığı için normalden fazla takip mesafesi bırakmam gerekiyor ki ani fren yapmayayım. normalini bile bıraksam selektör yapıyorlar, fazladan bırakınca kornayla taçlanıyor.
  • Ben suçlu duran kişi demedim zaten sadece merak ettim videonun devamı veya ayrıntısı var mı diye.

    Bir de her zaman arkadan vuran suçlu olmuyor bildiğim kadarıyla, bazı tipler var önüne kırıyor frene asılıyor direkt suçu sana yıkmak için, o durumda kamera kaydı falan varsa suç vurana kalmamalı.

    Hemen linç edeceksiniz valla
  • Takip mesafesi trafikte hız ihlali ile birlikte en fazla yapılan ihlaldir. Kimse uymuyor. Ben önümdeki araç ile mesafe bırakıyorum, araya biri giriyor. Sürücülerin trafik zekası yok. Şimdi birazdan buna "en öndeki sol şeridi işgal ediyor, ondan oldu" diye bir mesaj gelir.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkamda yakında biri varsa durmuyorum böyle olmasını ben de istemem ama ben üzüleceğime yaya zaman kaybetsin ne yapayım.
  • Yer Şanlıurfa mı? Zira buradaki insanlar tarlada traktör kullanıyor gibi kullanıyor. 2 gün önce 500 metrede 1i büyük 3 tane kaza gördüm. Dün de 2 tane kaza gördüm büyük baya. İşe giderken zaten yerler hayvan leşi kaynıyor, rahat günde 5 tane falan görüyorum. İnsanları çok garip.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Dün bir beyinsiz tek şeridi kullanılan 2 şeritli yolda (bir şerit park edilen araçlardan oluştuğu için insanoğlu o şeridi kullanmıyor. 4 senedir gidip geldiğim yol.) nasıl bir boşluk bulmuşsa sağdan önüme kırdı. O esnada dikkatli olmasaydım onun sol kapıdan filan gömerdim büyük ihtimalle arabasına. Korna çaldım doğal olarak. Kornaya da sinirlenmiş o küçük beyni ile belli sol aynadan bana bakıyordu. (halen arabası şeride göre 20. Derece yan dururken) Bende biraz inceledim ve kendi gibi 2 arkadaşıyla beraber. Onlara güveniyor ve nasıl bir gaza gelmişse önündeki araçla 1 metre mesafe açılsın tekeri patinaja düşürüyor. Tabii bu arabanın marifeti olan bir şey değil lastikler eski ondan tutuşu azdır. Belasını mutlak başkasından bulur bu kafayla.

    Böyle insanlarla beraber yolda oldukça biz ne kadar dikkat edelim boş. Trafik kurallarının denetimi lazım.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Guest-A773460ED

    Yer Şanlıurfa mı? Zira buradaki insanlar tarlada traktör kullanıyor gibi kullanıyor. 2 gün önce 500 metrede 1i büyük 3 tane kaza gördüm. Dün de 2 tane kaza gördüm büyük baya. İşe giderken zaten yerler hayvan leşi kaynıyor, rahat günde 5 tane falan görüyorum. İnsanları çok garip.
    Yemin ederim, video mobil de açılmadı, izlemeden yorum yapmıştım. Şimdi laptopımdan baktım harbiden Şanlıurfa Bu yoldan hergün 2 defa geçiyorum işe gidip gelirken, müstahak bunlara beter olsunlar zerre acımıyorum.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-A773460ED -- 1 Ekim 2020; 12:2:3 >




  • Kırmızı ışıklarda adım adım ilerliyoruz öndeki ani fren sıktı ben yarım metre kala durdum arkamdaki gelip vurdu. Arabadan inip ne yapıyorsun ya dedim öndekiyle aranda çok mesafe bırakıyorsun dedi. Ona göre kazanın olma sebebi benim öndekiyle mesafe bırakmammış. Gel de bu mala takip mesafesini anlat.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: turrkka

    Dağ gibi kuyruk olunca takip mesafesi düşebilir mi?
    kuyruğu sen yazdığım nedenlerden dolayı bilerek yaratıyorsan evet. insanlar dibine de girer sellektör de atar. fırsatını bulursa makas da atar.
  • erka1907 kullanıcısına yanıt
    O zaman şimdi gidip öndekinden şikayetçi olsunlar dağılmış araçlarıyla...
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.