Şimdi Ara

TAHLİYE TAAHÜTNAMESİ

Bu Konudaki Kullanıcılar:
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
13
Cevap
0
Favori
731
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • arkadaşlar tahliye taahhütnamesi nasıl olmalı?


    her kafadan bir ses çıkıyor kimisi karı koca ve evde +18 yaşında kim varsa onların imzası olmalı diyor kimisi karı koca yeter diyor kimi sözleşmeyi kim imzaladıysa yeterli diyor

    ayrıca noterden yaptırırsak dikkat etmemiz gereken ince noktalar var mı


    noterden tahliye taahütnamesi yaptırırsak evet sözleşme ile aynı tarihte olmayacak arada en az 15 gün 1 ay olmalı (önce sözleşme sonra TT


    yaşlı bir tanıdığım evini kiraya verecek bana güveniyor bende sizlere sormadan harekete geçmek istemiyorum


    hem tarihsiz olacak şekilde hazır a4 kağıda tahliye taahhütnamesi hem de noterli olacak şekilde yaptırmak istiyorum ama yine de sizlere danışayım


    forumda hukukçu arkadaşlar var


    yardımcı olur musunuz?




  • Alıntı

    metni:
    Tahliye Taahhütnamesinin GeçerliliğiTBK 352.md si gereği kira tahliye taahhütnamesinin geçerli olabilmesi için aşağıda belirtilen şartları bulundurması gerekmektedir;-Tahliye taahhütnamesi yazılı olarak yapılmalıdır ( tarafların isteğine göre düzenleme şeklinde veya noter onaylı olarak yapılabilmektedir).-Taahhütname kiralananın tesliminden sonra verilmelidir.-Taahhütnamede kiracının imzası yer almalıdır. Birden fazla kiracı mevcut ise bütün kiracıların tahliye taahhütnamesini imzalamaları gerekmektedir.-Taahhütnamede tahliye tarihinin bulunması gereklidir.
    Tahliye taahhütnamesinin GeçersizliğiTahliye taahhütnamesinin yazılı olması gerekmektedir. Yazılı olarak yapılmayan tahliye taahhütnamesi geçersiz olur. Çünkü yazılı olması, bir geçerlilik şartıdır.Tahliye taahhüdünde kiracı yer almalıdır. Kiracının yakınları, eşi veya çocuklarının kiracı taahhütnamesi vermesi durumunda geçersiz olacaktır. Kiracı vekili ise özel yetki ile taahhütnamede bulunabilir. Birden çok kiracının olması durumunda taahhütnamenin tüm kiracılar tarafından verilmesi gerekmektedir.Tahliye taahhütnamesinin ne zaman verildiği büyük önem arz etmektedir. Kira sözleşmesinin yapıldığı sırada veya sözleşmenin yapılmasından önce verilmiş olan taahhütname geçerli olmayacaktır çünkü konut ve işyeri ihtiyacında bulunan kiracının kiraya verenin baskısı altında özgür iradesini kullanmadan tahliye taahhüdü vermiş olmasıdır. Bu sebepten dolayı işyeri veya konut tahliye taahhütnamesi kiralananın tesliminden sonra yapılmalıdır.Tahliye taahhüdünde konut veya işyeri boşaltma tarihi zorunludur eğer tarih belirtilmemişse tahliye taahhütnamesi geçersiz olur. Yargıtay içtihatlarına göre boşaltma tarihi olarak herhangi bir ayın gösterildiği taktirde bundan ayın son günü anlaşıldığını belirtmiştir.İrade sakatlığı (hata, hile, korkutma) sonucu verilen tahliye taahhütnameleri geçersizdir. Bu şekildeki sözleşmelerin hukuki niteliği iptal edilebilirliktir. İradesi sakatlanan kişi bir yıl içerisinde bu sözleşmeyi iptal ettiğini tek taraflı olarak beyan etmez ise sözleşme geçerliliğini korur. Kiracı tahliye taahhütnamesini bu şekilde iptal edebilir.Geçerli bir tahliye taahhütnamesinin iptal edilmesi için kiraya veren ve kiracının anlaşması da yeterli olacaktır. Bu anlaşmanın yazılı olma zorunluluğu yoktur.Yargıtay ilamlarında, kiraya verenin her yıl yenilenen kira sözleşmelerinde, sonraki yıllar için almış olduğu kiracı tahliye taahhütnamesine dayanmasını hakkın kötüye kullanılması olarak nitelendirmektedir.




    https://www.eyavuz.av.tr/tahliye-taahhutnamesi/





  • XpressMusic34 kullanıcısına yanıt

    Hocam teşekkürler ama bazı kaynaklarda eş imzası da isteniyor deniliyor

  • Alpha Centauri kullanıcısına yanıt

    Rica ederim. Evde ikameti olanlara imzalatacaksın hocam işte.

  • Alpha Centauri kullanıcısına yanıt

    Kiracı evli ise evet eşten imza almak iyi olur

  • Kiracının imzalaması lazım, kira kontratı hem kadının hem kocasının üstüneyse ikisi de imzalar ama mesela sadece adamın üstüneyse onun imzalaması yeterli, benim emlakçı bu şekilde yaptı.

  • ozgur2016 O kullanıcısına yanıt

    kira sözleşmesi genellikle koca ile yapılıyor ama internette karı koca imzası gerekiyor şeklinde yorumlar var


    açıkçası kafam karıştı bir de işi garantiye almak için noterden de tahliye taahhütnamesi yaptırılmalı hepsi elinizde bulunsun ben öyle yapacağım

    diğeri sonuçta a4 kağıt örnek TT pdf,word dosyaları indirip kırtasiyede a4 çıktısını alıyorsun kolay iş

  • Burada eşin imzasından doğan sıkıntı kiralanan yerin aile konutu olarak kullanılması halinde doğar. Aile konutu üzerindeki hakları eşler birbirinin muvafakatı olmadıkça sınırlayamaz. Eşin imzasını almanızda fayda vardır. Ayrıca noterde tahliye taahhüdü alacak iseniz ayrıca A4 kadığına adi yazılı bir taahhüt almanıza gerek yoktur.

  • K.chaLi kullanıcısına yanıt

    Hocam noterde "Aile Konutu" ibaresi yer almalı mıdır?

    Bir de kira sözleşmesi ile TT arasında 15gün süre olması yeterli mi?

  • quote:

    Orijinalden alıntı: Alpha Centauri

    Hocam noterde "Aile Konutu" ibaresi yer almalı mıdır?

    Bir de kira sözleşmesi ile TT arasında 15gün süre olması yeterli mi?

    Kiralanan konutun aile konut olarak belirtilmesi eşin rızasının aranacağı durumu yaratacağı için kirayalan aleyhine kiracı lehine olur. Eşten imza alınmış ise aile konutu idi değildi meselesine girmeye gerek yok.


    Süre açısından ise önemli olan kiralananın tesliminden sonraki tarihte TT alınmasıdır. Noter olsun veya olmasın adi yazılı da olsa teslim gerçekleşmemiş ise kiracı bunu ispat ederse TT geçersiz olur.


    Kira sözleşmesinde veya TT'nde kiralananın falanca tarihte teslim edildiği veya imza tarihi itibari ile teslim edilidiği gibi bir ibare kirayalan için işe yarayabilir.


    Ama tüm bu çabalar şu açıdan sonuçsuz kalabilir. Yarın sözleşme imzalanacak ama TT için bir tahliye tarihi belirtmek gerek. Bir sene sonrasına bir tahliye tarihi yazıldı ama gereken sürede tahliye istenmedi bir iki sene sonra çıkıp bu TT'ne dayanarak tahliye istenemez.





  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.