Şimdi Ara

Tableti kontakla açıp kapatmak istiyorum.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
9
Cevap
1
Favori
657
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar iyi günler öncelikle. Amacım arabaya batarya olmadan tableti bağlamak. Bataryayı torpidoya almayı denedim kablo uzayınca güç yetmeme sorunu oluştu. Bende bataryanın devresine bataryayı söküp b- b+ yerlerine usb şarj aletinin kablosunu lehimledim. Bataryasız çalışıyo fakat ben kontağı açınca açılsın kapatınca kapansın istiyorum. Bunun için ne yapmam lazım modül vs yardımcı olabilirmisiniz.
    Not: tableti makrodroid vs yardımıyla şarj takılınca açılıp şarjdan çekince belli bi süre sonra kapanma özelliği ekledim. Ama benim yaptığım yöntemlede şarj oluyo gibi algılamıyo batarya.



  • Sigorta kutusundan elektrik çekeceksiniz.
    İster kontak açılınca açılıp kapanınca kapanan bi hat'ta bağlayabilirsiniz.
    isterseniz de arabanın kapısını açılınca açılıp kapattıktan (sürüş sonu) 5-10 dk sonra kesilen var onada bağlayabilirsiniz.
  • İşte şuanda kendiliğinden açılıp kapanması için bi elektronik parça bağlı değil tablete. Şuanda sadece fişe takılınca içinde batarya varmış gibi algılıyo. Bu haldeyken birde şarj oluyomuş gibi kandırabilsem sizin dediğiniz gibide otomobil kapandıktan sonra 5-10 dk sonra kapanan bi hatta bağlasam sorun tamamen çözülücek. Şarj oluyor gibi nasıl kandırabilirim acaba cihazı.
  • USB şarj kablosunu B+ B-'den söküp tabletin USB soketinin + ve - bölümüne lehimledikten sonra gücü de @iCrush hocamın bahsettiği hatlardan çekerseniz istediğiniz gibi çalışır diye tahmin ediyorum. Tablet ve araç modellerini yazarsanız hatta tabletin açık hâlinin resmini atabilirseniz daha kolay yardımcı olacaklardır arkadaşlar.
    Herkese iyi forumlar.
  • Tableti kontakla açıp kapatmak istiyorum.

    Fotoğrafı bu. Hocam dediğiniz gibi +/- yi şarj soketine lehimlemekle direk şarja takmak aynı kapıya çıkmaz mı ? Yanlış anlamayın bildiğimden değil düz mantık yürüttüğümden soruyorum.
  • Yanlış anlamıyorum hocam rahat olun
    Sigorta kutusundan kontak durumuna göre enerji veren bir hat çekmedikçe aynı kapıya çıkacak haklısınız. "Şarj oluyor gibi nasıl kandırabilirim acaba cihazı." diye sorduğunuz için yazmıştım.
    Şimdi ben şöyle düşündüm. Şu hâliyle, batarya +/-'lerinde gerilim var ve usb soketinde yokken, tablet diyor ki bataryam dolu ve şarj kablosu takılı değil. Siz tabletin şarj oluyormuş gibi davranmasını istiyorsunuz, o hâlde lehimleri batarya uçlarına değil, şarj soketi uçlarına yapıp deneyin. Böyle yaptığınızda tabletin şarj oluyormuş gibi algılama ihtimali var. Bu yöntem işe yararsa tableti şarj oluyormuş gibi kandırabilirsiniz. Şarj kablosu çekilmiş gibi davranması için de araçtan gelen enerjinin kesilmesi lâzım. Bu noktada da sigorta kutusundan doğru hattı çekmeniz gerekiyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi F3SV mağduru -- 4 Temmuz 2020; 2:9:8 >




  • Dediğiniz yöntemi denedim. Denediğim süre içerisinde çalıştı hatta şöyle denedim. Aynı resimdeki gibi olan bağlantıda 2amperlik şarj cihazına bağladım kabloyu. Başka bir şarj cihazıylada mikro usb girişinden şarja taktım. Fakat iki yandan da güç verdiğim için bi sıkıntı çıkar mı acaba diye korktuğum için bu düzeneği arabada deneyemedim. Ama simülasyonunu evde kurdum. Dersenizki hiç bi sıkıntı çıkmaz arabada deneyeceğim.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: iCrush

    Sigorta kutusundan elektrik çekeceksiniz.
    İster kontak açılınca açılıp kapanınca kapanan bi hat'ta bağlayabilirsiniz.
    isterseniz de arabanın kapısını açılınca açılıp kapattıktan (sürüş sonu) 5-10 dk sonra kesilen var onada bağlayabilirsiniz.
    Hocam sizin yapmanız gereken sadece bu. Aman başka bi şey kurcalamayın.
    Arabanın kapısını açılınca açılıp kapattıktan (sürüş sonu) 5-10 dk sonra kesilen hattan bataryaya enerji verin sadece lehimi de sökmeyin, kalsın şu hâliyle.

    Kaç volt verdiğinize de dikkat edin tableti yakmayın. Bataryaya bağlayacaksanız 3.7 V, USB soketine bağlayacaksanız 5V vermeniz gerekiyor.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi F3SV mağduru -- 4 Temmuz 2020; 12:0:17 >




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.