Şimdi Ara

Tablet satışları düştü, Apple liderliğini sürdürüyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
216
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Tablet satışları düştü, Apple liderliğini sürdürüyor
    Küresel tablet satışları bu çeyrekte geçen senenin aynı dönemine göre düşüş gösterdi. International Data Corporation'ın (IDC) raporuna göre bu yılın üçüncü çeyreğinde geçen seneye göre %14.2 düşüşle 33.2 milyon tablet satıldı. Bir önceki çeyreğe göre ise satışlar %29.9 artarak toparlanma yaşandı. Chromebook satışları da benzer şekilde azaldı.



    Apple liderliğini koruyor



    Tablet satışları düştü, Apple liderliğini sürdürüyor
    Apple tablet satışlarında liderliğine devam ederek 12.5 milyon adet satış rakamıyla ve %37.5 pazar payına ulaştı. İkinci sırada ise  6 milyon satış ve %18 pazar payıyla Samsung yer alıyor. Lenovo ve Huawei ise sırasıyla %7.9 ve %6.8 pazar payıyla üçüncü ve dördüncü sırada bulunuyorlar.



    Ayrıca Bkz.Apple, 2024'te iPad serisinin tamamını güncelleyecek



    Raporda firmaların tabletler ile PC ve akıllı telefonların beraber en iyi şekilde çalıştığını fark ettiği ve bu nedenle gelecekte daha entegre yazılım ve hizmetler sunabileceği belirtiliyor. Kısa vadede tablet pazarında büyüme beklenmese de eğitim ve çeşitli sektörler nedeniyle pazarın uzun vadede ayakta kalacağı ifade ediliyor.



    Chromebook segmenti ise bu çeyrekte %20.8 küçüldü ancak eğitim sektörünün gelecekte pazarı ayağa kaldırması bekleniyor. Chromebook segmentinde %28 ile Acer'ın liderliği bulunuyor. İkinci ve üçüncü sırayı ise %19 pazar payıyla HP ve Dell paylaşıyorlar. Lenovo ise %18 ile dördüncü sırada bulunuyor.




    Kaynak:https://www.gizmochina.com/2023/11/06/global-tablet-market-declines-in-q3-2023-apple-leads-the-segment/







  • iPhone 15 serisi ne kadar satacak acaba

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • covid sonrası bu düşüş biraz normal geliyor, üstelik tabletler diğer ürünlere nazaran daha uzun ömürlü cihazlar olarak geliyor bana; bir laptop kadar oynar ve dış ortamdan etkilenebilecek parçası yok, pili de bir telefon kadar sıklıkla şarj edilmiyor

  • Covid sonrası uzaktan eğitim ve çalışmaya talebin azalması + telefonların 7" i bulması ile alakalı. Özellikle mini tabletlere pek gerek kalmadı gibi.

    Daha büyük boyutlara ise daha fazla ilgi olacaktır elbet.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.