Şimdi Ara

Taahhütüm Nisan ayında doluyor, Türktelekomda kalmak mı yoksa başka hangi operatör?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
0
Favori
704
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar merhaba pandemi başlamadan önce TTNet taahhütüm dolmuştu ve kısa bir süre netgalaksi kullanmıştım. İlk başlarda iyiydi ancak covid nedeniyle eve kapanmalar başlayınca internet baya ağırlaştı, download hızım ve netflix tarzı uygulamalar baya kasmaya başlayınca kamu kampanyası kapsamında ttnet 50 megabite 2 yıl taahhüt yapıp, aylık 114 TL'den kullanmaya başladım. Bolu merkezde yaşıyorum, altyapıyı sorguladığımda maksimum 80 megabit hız alabiliyorum, altyapı vdsl. Aslında taahhüt bitiminde türknete geçme planım vardı ancak bu haftaki zamdan sonra düşünmeye başladım.

    TTNet ile yakın zamanda telefon görüşmemizde taahhütü aynı hızdan uzatalım 140 tl gibi bir fiyat söyledi, 75 megabit hız istediğimde ise 160 tl civarı bir fiyat verdi.

    Türknet, Netspeed, Milleni... başta olmak üzere birçok firma ismini sitede okudum, olumlu yorumlar olduğu gibi olumsuz yorumlar da var. Hızımı 75'e çıkarmak istiyorum. Altyapımın iyi olduğunu düşünüyorum, genel olarak hız problemi yaşamıyorum, bölgemde altyapı ile alakalı yapı çalışmaları da sık değil.

    Bir ihtimal engelli tarifelerinden de faydalanabilirim. Bu açıdan da değerlendirildiğinde hangi operatöre geçmeliyim. TTNET iptal edip yeni abonelik mi yoksa operatör değiştirmek mi? Hangisini neden tercih etmeliyim?








  • olumlu olumsuz yorum istiyorum. Sitenin yarısı zaten kod mesajları ile dolmuş. Yok mu fikir verebilecek, farklı issler kullanmış bir üye??

  • Aileden yeni birisine yeni başvuru yap 140 TL'lik 100'lük paket al derim 2 senelik. Hazır halde olanda sözleşme sonunda iptal et. Ama Fiber yok ise taahhüt olmadığı için farklı bir İSS düşünebilirsin. Benim tavsiyem benimde 20 gün sonra geçeceğim TürkNet.

  • DrBilgin D kullanıcısına yanıt

    Eğer altyapınız VDSL ise alacağınız hizmet standarttır. Port durumunuzda bir sorun yoksa istediğiniz ISS'yi deneyebilirsiniz hocam.


    Yurtdışı çıkışlarını merak edecek olursanız Comnet ve Türknet'in kendi peer merkezleri bulunuyor. Ping değerleri kafi diye biliyorum. SoL çıkışını kullanan Milleni, Kablonet bulunuyor ki kullanıcılar pek memnun kalmıyor ping sorunundan ötürü.


    Şimdi Netspeed özelinde konuşacak olursam 8 aydır kullandığım VDSL hizmetim var. Çıkışları Türk Telekom üzerinden. Bu sebeple memnunum. Ben 35 Mbit hız ile kullanım sağlıyorum. Yakında FTTH sistemine geçiş yapacağım aktif olmasını bekliyorum kurulan sistemin. Genel olarak memnunum herhangi bir sıkıntı yaşamadım geçiş sürecinde. Bir kere Ocak ayı ortasında bir hız sorunu oldu, 2 gün ara ara bazı sitelere erişimde sorun yaşandı (Youtube, Instagram gibi) sorun çözüldü. Genel bakım çalışması vs dediler. Diyebileceğim bir diğer şey müşteri temsilcilerinin ilgili olması. Bana VDSL boş port yok durumu yaşadığım zamanlarda çok destek oldular. Onların fikriyle gidip gelip Türk Telekom'a dilekçeler ilettim. Boş port yok sorunumun çözülmesi bir yana hizmet konusunda yaşanan sıkıntılar sebebiyle Türk Telekom'un FTTH yatırımı alanına alınmamıza sebep oldu bu dilekçelerim de. Yani gayet memnun olduğum bir hizmet sağlayıcı.


    Ben maalesef pek oyun oynamıyorum bu sebeple size net bilgi vermem mümkün değil ama bilgim dahilinde sorunuz olursa yanıtlarım.


    Engelli indirimi konusunda netspeed'in konumu nedir bilemiyorum. Arayarak öğrenebilirsiniz. Bildiğim kadarıyla Türknet, TT, Kablonet, SoL bildirime istinaden indirim uyguluyor çünkü.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi High Sierra -- 9 Mart 2022; 1:38:55 >




  • Taahhütüm Nisan ayında doluyor, Türktelekomda kalmak mı yoksa başka hangi operatör?Abdülbaki Tokakyoutube
    #memati
    https://www.youtube.com/watch?v=ZzXzNFDDoiw

    Taahhütüm Nisan ayında doluyor, Türktelekomda kalmak mı yoksa başka hangi operatör? 

  • Bende bir hattımı netgalaksi ye taşımayı düşünüyordum. Netgalaksi ne gibi sorunlar yaşadınız? Diğer hattım türknette. Engelli indirimi yeni tanımladım. O yüzden taşımayı düşünmüyorum.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • High Sierra kullanıcısına yanıt

    Daha ne olsun, Donanım haber forumu işte böyle arkadaşlar sayesinde var, bilgi tufanı bir yorum. Okurken çok zevk aldım açıkçası :D

    Teşekkür ederim bu bilgiler için, dilekçeyi verdikten ne zaman süre sonra FTTH Türk Telekom fiber altyapı geldi sizin binanınıza peki? Bir bunu merak ettim.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kod paylaşmadan yazayım

    Kasım ayında adsl 8 mbit Türk Telekom kullanıyordum. Taahhüt sonu 86 liraya aynı hız için teklif gelince hattımı netspeed 35 mbit taşıdım. 3 ayı geçti ve memnunum. Altyapınız iyiyse bir denemenizi tavsiye ederim ben. Benim altyapının yettiğini verebildi şimdiye kadar. Fakat yok cgnat yok havuz o konuları anlamam. 8 mbit fiyatına 35 mbit kullandığımı ve hız testinde 0.6 mbit yerine 6 mbit upload aldığımı, ping olarak 40-50 değil 10-20ms aldığımı bilirim. Benim için önemli olan bu.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Oturduğun yerde sadece telekom altyapısında dsl veya vdsl varsa nereye geçersen geç farketmez. Ucuz olan bir yere kafana göre geç derim.


    Ben sırası ile ttnet > dsmart > vodafone > türknet kullandım. Alayının hizmet kalitesi aynıydı sonuçta telekom altyapısı.


    En son türknet %40 zam yapınca comnet diye bir yere geçtim henüz yeni geçtiğimden çok fazla tecrübe edinemedim ama bir fark olacağını sanmıyorum.


    Bu söylediklerim sadece telekom altyapısı olan dsl veya vdsl için geçerli. Fiyat ön plana çıkacaktır böyle durumlarda.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Zaris -- 13 Mart 2022; 0:36:49 >
  • LGKullanıcısıı324 L kullanıcısına yanıt

    Hocam TT 2021'den beri altyapı çalışmalarına hız verdi. Ben 3.5 - 4 senedir altyapı talebinde bulunuyorum. 2020 ortasında dilekçe ile imza topladım sakinlerden. 1 yıl boyunca da sık sık fotokopisini çekip getirdim genel müdürlüğe. Aynı şekilde bu dilekçeyi ara sıra özel iletişim mail adresi ve ttDestek Twitter destek birimine iletiyordum.


    Buna istinaden Ekim 2021 sonunda kablolar çekildi. Aralık ayında apartman içindeki OFDK kutuları takıldı. Ocak 2022'de ise pigtail kabloları barındıran apartman dışı kabinleri takıldı. Sadece fiber kabloların daireye çekilmesi ve hizmetimin aktifleşmesi kaldı. 2 aydır bekliyorum. 2 gün önce desteğe yazdım. Tarafıma dönüşlerinde 3 ay süresi var dediler. Maalesef uzun sürdü hizmete açılması.

  • High Sierra kullanıcısına yanıt

    Anladım hocam, teşekkür ederim açıklamalarınız için.


    Bende 13 ocakta verdim dilekçeyi 17 ocakta proje çizildi ve onaya gönderilmişti, tekrardan 14 gün önce uğradığımda hala proje için onay beklendiğini söylemişlerdi ve ses soluk yok hala. Ayrıca 12 gün önce bu önemli mail adreslerine toplu olarak dilekçemin takip no'su ile durumu anlatan fiber isteğimi anlatan yazı göndermiştim ama ciddi bir dönende olmadı arayıp pışpışladı standart müşteri hizmetleri. Şimdi ne yapacağımı bilemiyorum. Acaba sizin gibi dilekçemin fotokobisinin fotosunu çekip önemli maillere ve tt twitter desteğe ve müdürlüğe mi teslik etsem kopyasını gene fakat müdürlükte kopyası kime veriyorsunuz ki? Zaten orjinali planlama biriminde var ya hani, nasıl olacak bu? Müdürle falan mı görüştünüz siz ilinizin telekom müdürlüğündeki?




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi LGKullanıcısıı324 -- 13 Mart 2022; 13:50:58 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • LGKullanıcısıı324 L kullanıcısına yanıt

    Yok hocam geçen sene başvurdum. İlgisiz umursamaz tavırlar ile karşılaştım bu sebeple o merciyi es geçtim.


    Dediğiniz gibi ilk bakışta etkisi yok gibi gözüküyor ama en azından uzun bürokrasi işlemlerini hızlandırır. Hem proje de çizilmiş. Bu göndereceğiniz mailler büyük yerlerden aciliyet talebi olarak alınıyor. Düşünün sizde proje çizilmiş daha. Bizim kablolar kutulamalar tamam ama 3 ay olacak sinyal yok

  • High Sierra kullanıcısına yanıt

    Aynen öyle hocam ilgisiz, ukala ve umursamaz tavırlar var buradaki planlama birimi içerisinde de. Gitmeyi hiç sevmiyorum bu planlama birimine ama ne yapacağımı da bilemiyorum dediğim üzere uğrayalı şuan 15 gün oldu ama merak da ediyorum durumun ne olduğunu fakat gitsem de bir yerden torpil veya baskı olmadığı da içinde bana adam gibi de bilgi vermek yerine "onay bekliyoruzi" diyiğ suratıma gitmem için başlarından dik dik bakacaklar onuda biliyorum ve çokda ukala bir şekilde. Halbuki torpil olsa işin içinde hani, hemen bilgisayarlarından bir yerlere bakıp yada müdürlükteki tanıdıklarından bana bir bilgiyi ulaştırmaya çaba gösterirlerdi bunu da biliyorum bu da çok sinir Taahhütüm Nisan ayında doluyor, Türktelekomda kalmak mı yoksa başka hangi operatör? 


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • LGKullanıcısıı324 L kullanıcısına yanıt

    Hocam siz bir mail atın. Eğer maili bilmiyorsanız özelden atayım göndermeniz gereken mail adresini.


    Talebinizde durumu öğrenmek istediğinizi bildirin, irtibat numarası da bırakın. Dilekçe takip kodunuz varsa iletin teslim ettiğinizde verilen. Bu numara ile sorgulamalar kolay oluyormuş. Bana böyle bir numara iletilmemişti maalesef. Ben de sürekli dilekçeyi taratıp fotokopi çekip getir götürünü yapıyordum.

  • High Sierra kullanıcısına yanıt

    Olur hocam dediğiniz gibi yapayım, nedir dediğiniz o mail adresi acaba?


    Takip numarası dediğimde evrak numarası sanırım hocam, evrak kayıttaki sekreter bayanda öyle bir şey yok demişti ama dilekçeme evrak kayıt numarası yazmıştı üstüne, bende onun takip numarası olduğunu düşünüyorum, olmassa dilekçemin fotosunu da gönderirim bu kişilere dediğiniz.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.