Şimdi Ara

T7900 ????

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
19
Cevap
0
Favori
867
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • CREATİVE T7700 WEYA T7900 kullanan arkadaslar yorumlarini yazabilirlermi suan philips 4.1 kullaniorum bi memlunum ama 7.1 keyfi baska :) bi performans kaybina ugramam dimi??



  • t7900 kullanıyorum ve henüz tüm hoparlörlerden ses alamamaktayım , çözmeye çalışıyorum olayı.Basit hoparlörlere göre iyi bir ses kalitesi var ve bassları çok iyi.
  • ben kullanıyorum yaklaşık 2 yıldır gerçekten harika temiz bir ses bas tiz var ama ses kartı da çok önemli
  • Thunderbird bağlantıları nasıl yaptın yardımcı olabilir misin?O/b ses kartında deniyorum 2 side hoparlör + center hoparlörden ses alamıyorum.Anakartım asus a8n-e 8-kanal destekliyor.Dragon_Rider 3 lü kabloyu ses kartına, 4 lü kabloyu subwoofera tak dedi aynısını yaptım ama nafile.
  • windows özelliklerden 7+1 hoparlörü seçtinmi
  • Evet onla ilgilide sorum olucak zaten, nForce4_amd_6.70_winxp2k_english yükledim bunun kendi ses programı nvmixer.Oradan 7.1 speakersı seçtim.Sonra subwooferın arkasında bi switch var bu ortada yani Directte.Hoparlör kabloları takılı onlarda bir sorun yok.

    1-Anakartın kendi ses programını mı yoksa nForce4_amd_6.70_winxp2k_english'dan gelen nvmixer programını mı kullanmalıyım?
    2-kablo nun 3lüsünü anakarta, 4lüsü subwoofera dimi?
  • 1. ben audigy 2 ses kartı almadan önce ana kartın programını kullanıyordum

    2.3 lü olan ses kartına yani anakarta 4 lü olan hoparklöre zaten renkleri belli

    3.sen winampda müzik dinlerkenmi arka hop. ses alamıyorsun
  • quote:

    Orjinalden alıntı: THUNDERBIRD

    1. ben audigy 2 ses kartı almadan önce ana kartın programını kullanıyordum

    2.3 lü olan ses kartına yani anakarta 4 lü olan hoparklöre zaten renkleri belli

    3.sen winampda müzik dinlerkenmi arka hop. ses alamıyorsun


    a-Peki nvmixer adlı program ayrı olarak kaldırılamıyorsa amd-chipsetdriverı olduğu gibi kaldırayım mı?yoksa direkt anakartın ses programını mı kurayım?
    b-Thuner, Dragonda aynısını dedi ama ben bunu anlayamıyorum.Şuanda zaten 3lü anakarta, 4lü hoparlöre bağlı fakat anakartın arkasında 3 çıkış var biri boşta kalıyor.Rear, side, front, subwoofer yazıyor anakartın girişlerinde ve ne yazıkki renkler aynı değil.Bak şöyle yapıyorum mesela subwoofera siyah kablo girmiş rear girişine, anakartta rear girişi nerede ise siyah kabloyuda oraya takıyorum zaten doğrusununda bu olması gerek dğeil mi?
    c- dvd film izlerken kontrol ediyorum, winampten anlaşılamaz ki zaten

    "windows özelliklerden 7+1 hoparlörü seçtinmi " dedin ya windowstan özel biayar mı yapıyoruz yoksa ses programından 7+1i mi seçtin anlamında söyledin?

    Edit:2 yan(side) ve orta(center) hoparlörden ses gelmiyordu sabah, öğlen tekrar gidince eve buarada söyleceklerini deneyeceğim.

    Anakarttaki 4 ses girişi ve renkleri

     T7900 ????


    Subwooferdaki 4 ses girişi ve renkleri

     T7900 ????



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ronis -- 3 Aralık 2005, 12:31:45 >




  • şimdi anakarttaki kullanacağın renkler

    turuncu

    siyah
    ve yeşil olacak

    1.hayır kaldırma

    başlat/ayarlar/denetim masası/ses konuşma ve müzik aygıtları/hoparlör ayarlarını değiştirin/gelişmiş den 7+1 i seçtinmi onu kastetmiştim

    birde verdiğin resimde bişey dikkatimi çekti subwofer in arkasında ki swicth niye upmix de duruyor direct de durması lazım ortada yani
  • Teşekkürler dostum eve gidince deneyeceğim.Resmi çekerken upmixde idi, normalde directte.Buarada bilgi olsun kendim yapabileceğim ufak bir testi atlamışım, yanlış hatırlamıyorsam 3lü kablo anakartta center, rear ve fronta takılı idi bu yüzden yanlardan sesin gelmemesi normal.

    Arkadaşım 1-2 ayar yapmıştı ama windowstan 7.1i seçtiğini hatırlamıyorum, hepsini birden gidince deneyeceğim.Büyük ihtimal bu sefer olucak...

    Konu ile alakasız ama anakart resmi evdeki lcd monitörümde sanki daha parlak çıkıyordu, şuanda şirkette dandik bi crt monitördeyim çok koyu çıkıyor resim.Monitör farkındanmı kaynaklanıyor acaba?
  • monitördendir
  • *başlat/ayarlar/denetim masası/ses konuşma ve müzik aygıtları/hoparlör ayarlarını değiştirin/gelişmiş den 7+1 yapıldı
    *Subwoofer switchi directte
    *Asus sound driver kuruldu, speaker config. den 8 ch speaker seçili
    *anakartta turuncu, siyah ve yeşil kullanıldı

    Sonuç: Rear(arka) hoparlörler dışında hepsinden ses geliyor




  • ala ala sen ne dinliyorsun yani ne çalıyorsun dvd film mi mp3 mü
  • ses karti al :D
  • evet ya bencede elinde güzel bir hoparlör varken on board ses kartına mahkum olma para durumunu bilemem tabi ama audig2 zs tavsiye ederim 100 dolar civarı çok fark eder
  • quote:

    Orjinalden alıntı: THUNDERBIRD

    evet ya bencede elinde güzel bir hoparlör varken on board ses kartına mahkum olma para durumunu bilemem tabi ama audig2 zs tavsiye ederim 100 dolar civarı çok fark eder


    dvd film ve wow un cinematicini izledim yan hoparlörden ses gelmiyor.X-fi fatality fps almak var aklımda ama ondada çalışmazsa nolcak?

    Thunder sen sadece anakartın arkasında front, center, side ,rear bu 4 tanesinden hangi 3üne takılıcak kablo onu söyle...
  • 7.1 keyfi bambaşka falan değil,çünkü 7.1 kayırlı hiçbir ses bulunmamakta,sadece cmss sayesinde elde edilen yapay bi 7.1 var o da arka orta hoparlorun iki yana dagıtılmasıyla elde ediliyor(6.1 den 7.1 e).mp3 ler zaten 2 kanallırdır ve cmss zaten kötü bir şekilde 7.1 e dagıtır yani,yine 7.1 bi işe yaramaz.ben t5900 kullanıcısıyım,t7900 de benim setin 7.1 i olduguna göre net yorumlar getirebilirim,kısaca söylemek gerekirse bass lar vasat,tizler iyi...


    bu topic in ses sistemlerinde olması gerekirdi
  • taylor boşlukta şu ses sistemlerindeki thx ayarları ile ilgili konuyada bir el atıver
  • onu kulağa göre ayarlıyıcaksın,kendi karırına kalmış,ama fazla oynanması iyi olmaz.+nick im tylor
    quote:

    Orjinalden alıntı: THUNDERBIRD

    taylor boşlukta şu ses sistemlerindeki thx ayarları ile ilgili konuyada bir el atıver
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.