Şimdi Ara

System kilitlenmesi ve Anakart Arızası

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2
Cevap
0
Favori
561
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaşlar bir kaç gün önce rutin bir şekilde hiç bir değişiklik yapmadan biligsyarımda çalışırken küt diye bilgisyar kendi kendine kapandı ve 2 - 3 sn sonra kendini tekrar açtı ve sürekli bip bip diye hata vermeye başladı bir süre sonra tekrar kapandı ve tekrar açıldı ve yine aynı hatayı verdi.

    Bu olay 3 kere tekrarladıktan sonra bnim tahminim DualBios devreye girdi önüme bir pencere açıldı 3 seçenek var ikisi boş yani none iliknde de bnim tercüme ettiğim kadarıyla bilinen en uygun ayarları geri yükle gibi bişey yazıyordu. Onu seçtim ve bilgisayar açıldı.

    Şimdi sorun şu bilgisayar yeniden açıldığında işlemci çarpanı max 9 olarak çalışması gerekirken 8 olarak açıldı. Bende bunun üzerine işlemci yaktım diyerek yaptığım bütün O.C. ayarlarını geri varsayılan ayarlara çektim ve işlemci çarpanın tekrar 9 yaptım. Bir sorun çıkmadı fakat bilgisayar açıkken kendi kendine birden takıldı kaldı kitlendi hiç bir işlem yapamıyorsun öylece kaldı HDD ışığıda yanmıyor... Bu takılma olayını bu olaydan bir kaç gün öncede yapmıştı yine..

    Ben şimdi OC yüzünden işlemciyi mi yaktım, (ki o kadar yüksek bir OC değerinde çalıştırmadım) yoksa 160lık HDD artık mefta olmak üzere o yüzden bilgisayar kitleniyor ve bu kitlenmelerden bios yada anakart hasar gördü o yüzden sürekli bip hatası verdi, yoksa daha 3 ay bile olmadan yeni aldığım anakart bozuldu mu? Hangisi.. Teşekkürler

    Anakart: GIGABYTE GA EP45 UD3LR
    İşlemci: Intel Core2Duo E4300







  • Evet yine sinsi bir arızayla karşı karşıyayız

    Sende de iyi cesaret varmış, yeni anakartla oc yapmışsın

    Pc ye fiziksel olarak dokunmadan sağlıklı bişey diyemicem ama şunları deneyebilirsin;

    -Psu ile başla. Varsa başka bir tane ile dene.
    -Pc artık hiç açılmıyorsa (bios dahil ekrana bir görüntü gelmiyorsa) cpu da şüpheli.
    -HDD miladını doldurduysa, bunu anlamak için Hiren's Boot CD ile pc yi açıp, hdd kontrol araçları var, onlarla taraman iyi olur. Ayrıda kendi içinde birde mini XP var.




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.