Şimdi Ara

SX Telecaster mı SX Stratocaster mı almalıyım?

Bu Konudaki Kullanıcılar:
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
7
Cevap
0
Favori
1.192
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Elektro Gitara yeni başlayacağım ve iki gitar arasında kaldım SX Stratocaster Vintage White SST62 ve SX Telecaster Butterscotch Blonde STL50+ sizce hangisini almalıyım?

    uzun yıllar çalacağım için sağlam ses ve güzel ton veren bir gitar olsun istiyorum

    şimdiden teşekkürler. :)




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Xenopid -- 8 Mart 2021; 0:17:38 >



  • Tamamen kişisel tercih ama tele kasaların çalım konforu konusunda dezavantajları var

  • Telecaster’a konforsuz demek; “ Ben bu işten anlamıyorum” demenin başka bir yoludur. Bu yüzden diğer arkadaşa takılma.

    Her gitar modelinin farklı sap profilleri mevcut. Bu yüzden imkan varsa denemen gerekir. Strat ile Tele farklı gitarlardır. Clean’den çıkmayacaksan telecaster öneririm. Özgündür, sesi başka bir gitara benzemez.

    biraz daha geniş ton istersen strata yönelebilirsin. Gidip denemen en doğrusu


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • tele al
  • iki kasanında avantajları dez avantajları var eski telecasterlerde köprüde 3 tane tel yüksekliği ve entonasyon ayarlama çubuğu var her 2 tele 1 tane düşüyor bu büyük bir dez avantaj ve ergonomik olarak (telecaster kullandığım için yorumum) telecasterle oturma pozisyonunda gerçekten kaburga da ağrı yaşayabiliyorsun ayakta bi sorun olmaz ve 3. dez avantaji clean blues tonlar için uygun olması ara sıra slayer, pantera , metallica gibi grupların şarkılarnı çalmak istersen çalamazsın bu kimine göre bir avantaj kime göre bir dez avantaj , gelelim stratocastere stratocaster , telecasterden sonra üst model olarak tasarlanan kasadır fender tarafından stratocaster oturarak çalma pozisyonunda ergonomik olarak rahat edebileceğin bir gitardır ve köprüsü her tel için ayrı ayrı tel yükseltme indirme avantajı sunar ve stratocaster kasalarda H-S-S ve S-S-S manyetik dizilimi olur bana sorarsan H-S-S stratocaster sx veya squier alman olacak çünkü ara sıra drive tonlar çalmak istiyebiliyorsun ara sıra clean çalayım diyorsun H-S-S manyetik dizilimi gerçekten ton yelpazesi geniş bir manyetik dizilimi ayrıca gidip 5 dakka gitarı denemenin sadece gitarın tonunu duymana fikir edinmeni sağlar ama uzun süre senle olacak bu aracın ergonomisi uzun süreler sonra belli olur bence strat al benim önerim bu yöndedir




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DoganFighter -- 31 Temmuz 2021; 20:52:14 >




  • öncelikle neden sx gitar ? bence ibanez fender benzeri global bir marka tercih edebilirsiniz.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.