Şimdi Ara

SUZUKİ Grand Vitara Sevenler Buraya (151. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
5 Misafir (1 Mobil) - 4 Masaüstü1 Mobil
5 sn
3.032
Cevap
50
Favori
809.789
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 148149150151152
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: harbay

    herkeze selamlar,
    Aranıza yeni katıldım. 2004 mod. 1,6 otomatik 3k bir grand vitara aldım.
    araç orjinal 120.000 km de. çok temiz.
    Aracı öncelikli olarak arazi gezilerinde ve yazlıkta tekne indir bindir yapmada kullanmak için evin ikinci aracı için aldım.

    ancak yolda giderken hafif rampalarda çekiş düşüyor, gaz pedalına biraz daha basıp vites düşürtmek zorunda kalıyorum. yada O/D dümeye basıp 4.vitese attırmıyorum. bağıra bağıra geziyorum. araç genel olarak hep 3-4 bin devirlerde kullanılmak zorunda kalıyor.
    Genel olarak kalkışlarda araç kafa atıyor sürekli ileri gitme hırsıvar. ancak ilerleyen hızlarda sonuk kalıyor. düz yolda 120 130 bağırtıyorum. yokuşlarda 80-100 bağıra bağıra 5-6 bin devirlere çıkıyorum
    uzun yolda rampaları bağıra bağıra çıkıyorum. 4 -5-6 bin devirlere çıkıyorum.
    Genelde hızlı kullanmaya alışığım.
    tekirdağ rampasına 120 ile girip 80 ile çıkaibliyorum bağıra bağıra.
    düz yolda hızlanması normal ancak oda max 120-130 zorla.
    bu araçlar için bu performans normalmidir. yoksa benim aracın bir sıkıntısımı olabilir.
    Millet suzuki söyle güzel boyle güzel diyediye bir hal olmuş, araç 100 ü geçmiyor bu aracın neyine bayılmışlar merak ettim. beşpara etmez.




  • mg30 M kullanıcısına yanıt
    Merhaba, araç satıldı mı acaba?
  • Merhaba 1.9 dizel kullanıcılarına bir soru sormak istiyorum. Kızdırma bujisi arızalananlar hangi marka terich etti?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: mtn1905

    Merhaba 1.9 dizel kullanıcılarına bir soru sormak istiyorum. Kızdırma bujisi arızalananlar hangi marka terich etti?
    6-7 yıl önce 1'i arızalanmıştı. Bosch Car & Diesel Servisinde tespit edilmişti arızalandığı. Orada Bosch marka ile yenilendi.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BRAVEHEART11 -- 7 Mayıs 2020; 17:3:55 >
  • Arkadaşlar merhaba. Yaklaşık 3-4 aydır 2006 model Grand Vitara 1.6 kullanıyorum. Aracın orijinal Cd çaları için aux girişi sorununu çözmek isteyip sağlıklı bilgi bulamamıştım. Benim aracımda Panasonic üretimi Cd çalar mevcut idi. Bu model için aux giriş modifikasyonu pek mümkün değil. İnternetten ikinci el clarion un ürettiği 6 Cd changer'lı (CLCC01) modelinden alıp arkadaki Cd changer konnektörünü (küçük beyaz olan) modifiye edip aux girişine ulaştım. Bu modifikasyonu için Youtube da örnek video mevcut. Clarion'un ürettiği modeli araca takmak için her hangi bir işlem gerekmiyor. Cihaz araca uyumlu.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yaz geldi klimalar çalışmaya başladı. Benim ile aynı sorunu yaşayan olursa;
    Klima tahliye hortumu tıkanınca yolcu tarafına klima üfleme motorunun içine ve oradan paspas ve zemine su sızıyor. Tahliye hortumu 2-3 cm'lik bir hortum. Ucu bir birini öpecek şekilde çökmüş. Suyun tahliyesine engel oluyor. Ben plastik bir parçayla bir nevi stant (destek) taktım. Yeri ve tamir edilmiş halini resim olarak atmaya çalıştım.
    2006 Suzuki Grand Vitara evaporator drain hose.
     SUZUKİ Grand Vitara Sevenler Buraya
     SUZUKİ Grand Vitara Sevenler Buraya
     SUZUKİ Grand Vitara Sevenler Buraya

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • 1.9 2007 Grand vitaramda sürekli marş sigortası atıyor. Günlük kullanımda 10-15 kere marş basıyor sorun yok. Uzun bir yolculuk yaptığımda debriyaj gaz esnasında aracı stop ettirirsem (her zmaman olmuyor) aracın sigortası atıyor ve marş almıyor. Elektrikçi marş motorunun otomatiğini kontrol etti sorun yok dedi. Bir türlü çözemedik başına gelen yönlendirebilecek biri var mıdır?
  • harbay H kullanıcısına yanıt
    merhaba.
    arac benzin hatta lpg li degil mi? diger allistiginiz araciniz dizel mi? benzinli agir ve tam otm bir aracin rampalari 80 ile cikmasi gayet dogaldir. altinizdaki spor bir arac degil. 1.6 4 ceker muht +1500 kg bir arazi araci. yapilis amaci asfalt rampasi tirmanmak degil ormanda yangin yolu cikmak :) bunu bilerek kullanirsaniz zevk alirsiniz gule gule kullanin :)

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • ahmetkali32 A kullanıcısına yanıt
    gaza basinca gelen ugultu muhtemelen difransiyel otmesi, dusuk ihtimal aks lalesi otmesi.eger direksiyon donuk iken oluyor olsa idi aks baslari idi. eger gazdan bagimsiz olarak hiz ile orantili olsa idi on tekerlek bilyeleri idi :)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 26_bbz_26 -- 21 Haziran 2020; 9:59:53 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: muratince61

    Arkadaşlar SUZUKİ GRAND VİTARA 2008 model aracımaucuz yollu double teyp ALDIM. KAWAİ 3600 MODELİ.KOLDAN DİREKSİYON UYUMU YOK. ANCAK İŞİMİ GÖRÜYOR.
    ben aliexpress'ten aldım multimedia android teyp.. direksiyondaki tuşları kullanabilmek için cihazın ayarlarına girmek ve orada tuşları tanımlamak gerekiyor.. bu şekilde bütün tuşlar sorunsuz çalışıyor tabi eğer aldığın teybin içinde android varsa..
  • 26_bbz_26 2 kullanıcısına yanıt
    Sattım arkadaşım aracı. Evet arazide gayet iyi ama çok çok iyi denemez. Asfaltta gerçekten çok kötü uzun yolda özellikle. Rampalarda resmen sırtında taşıyorsun sanki. 2000 4.0 kare kasa aldim arazi için şuan asfalttada arazide de baya tatmin etti beni. Bakalım bununla neler yaşıcaz görücez. Benim için gideceğim yere tez zamanda gidip girdiğim arazidende rahat çıkmak. Off-road yapmıyorum ama arazide öyle yerlerden geçiyoruz ki bazen oraları aşmak gerçekten zor olabiliyor. Bu arada bir tanede lada niva aldim avda kullanmak için lada bile asfalta arazide suzukiden başarılı konfor yok sadece. Suzuki derken yanlış anlaşılmasın bendeki 1.6 otomatik olandı. Diğer modellerini kullanmadım ama 1.6 otomatik gerçekten sağlam bir araç ama asfaltta üzüyor insanı.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: antique

    ben aliexpress'ten aldım multimedia android teyp.. direksiyondaki tuşları kullanabilmek için cihazın ayarlarına girmek ve orada tuşları tanımlamak gerekiyor.. bu şekilde bütün tuşlar sorunsuz çalışıyor tabi eğer aldığın teybin içinde android varsa..

    Alıntıları Göster
    Kaç inçlikten aldınız?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: mtn1905

    Kaç inçlikten aldınız?

    Alıntıları Göster
    cihaz linkteki.. ama ben birkaç yıl önce daha uygun fiyata almıştım
    https://www.aliexpress.com/item/32860206378.html
  • Merhaba takipçiler.

    2008 Model Suzuki Grand Vitara 1.9 DDİS araç sahibiyim. 1 yıl ve 10 bin km'yi aşan bir tecrübem oldu.

    Araçla alakalı birkaç hususu dile getirmek istiyorum. Olan problemleri de nasıl çözdüğüm ile alakalı.

    Aracı 291 bin km'de aldım. Değişen yok / 4 parça lokal boya / sol arka kapı tam boyalı / tramer 2500 TL / herhangi bir problemi olmayan / km'sine rağmen %85 motor performansı çıkan bir araçtır.

    Aldığımda lastikler yeni idi. citilander kleber marka dört mevsim 225 65 17R beğenme yüzdem 100 üzerinden 80. etiket değeri yağmur performansı C ben kesinlikle A alırdım hele ki bu tür yüksek araçlar için. Ancak yine de baya memnun etti beni bu lastik. Bilmeyenler araştırabilir.

    Ben çok keyif aldım. Dağ bayır dolaştım desem yeridir (ağır offroad yapmadım) Normal şartlarda bir arabanın gidemediği her yere gönül rahatlığı ile gittim ve çok memnunum mutluyum hatta aracımı uzun vadeli kullanma isteğim var. Yani traktör, toros ve ben oluyorum gittiğimiz yerde :) Daha önce Toyota Corolla, Mondeo, Stepway, Megane gibi arabalar kullandığım için bu araç bana premium geldi doğrusunu söylemek gerekirse.

    Yolculuk keyifli ve konforlu. Süspansiyonlar seni yolda hoplatmıyor. Görüş açısı çok güzel. Sunroof olması ayrı bir hava katıyor. Bagaj hacmi geniş - içi ferah, kışın koltuk ısıtma faydalı vb çok fazla olumlu seçenek söz konusu. Arka koltukta iki bebek koltuğu arasında bir kişinin rahat bir şekilde oturamaması üzücü ama daha geniş olarak ya citröen c5 aircros ya da range rover falan almak lazım, onların fiyatları da malum:)

    1.9 dizel renault motoru söz konusu. Yakıt 8 - 10 litre şehir için kullanımınıza göre değişiyor.

    Yıllık bakım 550 TL , Vergisi 629 TL * 2

    Aracımı aldıktan sonra standart bakımları dışında birkaç sorunum oldu ve bu sorunları da araştıra araştıra buldum, hallettim.

    İlk sorunum aracım yüksek hızlara çıkmıyordu bu sebeple de turbo valfini değiştirdim. (700 TL)

    İkinci sorunum araç geç çalışma sorunu vardı yakıt basınç regülatörünü değiştirdim ve regülatörün önündeki boruya çek valf taktırdım geri tepmemesi için. (550 TL)

    Üçüncü sorunum kronik EGR valfi hatası, yazılım ile iptal ettirdim ve mekaniksel açıdan da girişi sac ile kapattım. (Serviste EGR değiştiririm derseniz 5000 TL masraf / ben 1200 TLye hallettim)

    Dördüncü sorunum bayırda gaza yüklendiğinizde araç devri düşüyor bayılıyor ve siyah duman atıyor. Sorun Egzos ısı sensörü değişimi ( Logosuz orijinal ürün 450 TL)

    Beşinci sorunum krank kasnağı bozuldu renault bayiden 250 TL'ye yenisini aldım.

    Bu arada ilk dört sorun bilgisayara bağladığımız zaman çıkan hata kodu ile yapılan müdahalelerdir.

    Bu harcamalar sizin gözünüzü korkutmasın - Aracımın 300 bin km'de olması sebebiyle bu değişimleri normal olarak karşılıyorum. Aldığım keyif ise inanılmaz...

    Görüldüğü üzere bu araçlarla alakalı çok fazla iletişim kurulamıyor son yıllarda ben bildiklerimi paylaşmak ve katkı sağlamak istedim.

    Yeni dönemde tepeye portbagaj ve hemen yan tarafa da araç yanı gölgelik / tente yaptırmayı düşünüyorum.

    Bir de lastik ile alakalı bilgim yok. Ben asfaltta kullanıyorum ama taşlık alanlara da çok çıkıyorum. Yani baraj diplerine dağ tepelerine de çıkmayı seviyorum. Kışın kesinlikle karlı yollarda dolaşmayı seviyorum. Bana önerebileceğiniz lastikleri seve seve incelerim.

    Tavsiyelerinizi bekliyorum.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ForeksTrade -- 24 Ağustos 2020; 11:11:18 >




  • 2010 2.0 benzinli hangi motor yağ tavsiye edersiniz

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • merhaba. 2005model 2.0 otomatik 140binde bir araç aldım. sehir içi benzin kullanımda 310 km yaptım. 44 lt yakıt aldım 310 tl ödedim. Km'ye 1 tl yaktı. şimdi gaz da deneme yapacağım. tüp takılalı 20bin km olmuş.Motor arıza lambası yanıyor. bilgisayara bağlandığında oksijen sensörü arızası verdi. ayrıca subaplar kontrol edilmedi. ufak tefek elektrik ile ilgil yaptıracağım yerler var. araçtan çok memnunum kullanması çok zevkli. seyir halindeki görüş açısını ve dikiz aynaların görüşünü çok sevdim. gaz pedalına basmayınca gitmiyor. bu da bende araba kullanıyor hissi veriyor. 2018 modelini de, 2 senedir kullanıyorum iki araç birbirinden çok farklı. 2018 tam bir şehir içi ve uzun yol arabası. hiç yormuyor. ikisininde bagajı küçük. 2005 ise araç kullana hissi veriyor. arazi de ne olur deneyince ekletirim. A/T lastik almayı düşünüyorum. ama ebatlarına daha karar vermedim.
    Gazda kullanım sonucu km ye 52kuruş yaktı. Kapi içleri ve kaporta işleri hariç boyama için 5bin ve 8bin
    full sökülüp kaportadaki düzeltmelerin yapılması dahil 10bin boya fiyatı aldım. Başka yerden 17bin dediler.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi atgirici -- 25 Mart 2021; 15:40:28 >




  • 1.9 dizel ile ilgili şöyle bir yorumum var. Araç 5 vites 80 km ile giderken 2000 devirde. Sürekli 4 çeker olması yakıtı arttırıyor. 1.6 dizel yakıtı beklemek hata olur. 7nin altına düşürmek neredeyse imkansız. Bagaj çok küçük. C segment hatchback araçlarla aynı.

    Kronik yağ kaçağı sıkıntısı var. 2. el alırken dikkat ediniz.


    Off road için kullandığımda aracın gücünü hissediyorsunuz. Hele ki arazi vitesine alınca araç kükrüyor.

  • selamlar suzuki 2011 gv1.6 lpgli aracım motor soğukken stop etme ve çekiş düşüklüğü yapıyor . bilgisi olan var mı neden yapabilir

  • Merhaba aynı sorunu daha önce yaşamıştım. Subaplardan kaynaklı olabilir. Daha önce subap değişimi yaptırdım. Hatta şu an yine sorun yaşıyorum. Suzuki grand vitara 3k 2007 model aracım. İstanbul avrupa yakasında subap değişim yapacak usta tavsiyeniz varsa sevinirim.

  • Merhaba,

    Adana veya Gaziantep'de; Grand Vitara 1.9 DDiS motorundan anlayan, bilgili, tecrübeli ve dürüst bir usta veya özel servis bilen var mı?

  • 
Sayfa: önceki 148149150151152
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.