Şimdi Ara

SUV mu MPV mi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
29
Cevap
1
Favori
5.353
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Merhabalar özellikle çocuklu ailelerin tavsiyelerine ihtiyacım var

    kısmetse 6 ay sonra ikizimiz olacak bir anda 4 kişi olacağız ve sığabileceğimiz aracın nasıl olması gerektiğine karar veremedik. araç bütçem 85bine kadar sıfır olursa 95'i de zorlayabiliriz skalam geniş yani.vazgeçilmez iki özellik otomatik vites ve cam tavan. aslında ilk başta suv bakıyorduk ama ikiz olunca sığamama endişesi hakim oldu. normalde mpv hiç aklımızda yoktu o yüzden kıyaslama alakasız gelebilir size

    öncelikle arka koltukların geniş olması lazım malum arkada iki adet çocuk koltuğu olacak ve 2-3 yaşlarına kadar yanlarına da bir ebeveyn oturacak. diz mesafesi geniş olmalı doğal olarak hatta orta koltukta da isofix olmalı ( çoğu araçta yok sanırım) e artı bagajda çocuk arabası eşyaları e bir de teyzeler anneanneler şehir dışında yılda bir kaç kez şehir dışı için valizler derken sağlam büyük bir arabaya ihtiyacımız var gibi düşünüyoruz. gönül suvlardan yana ama sığamazsın az gelir mpv al der misiniz?

    karar vermede en çok zorlandığımız konu suv mu alsak yoksa mvp mi alsak? hangi klasmandan alacağımıza bir karar vereebilsem seçenekleri düşürebileceğim

    cmax picasso 5008 vb.den biri mi?

    yoksa tiguain sportage tuscondan vb. biri mi?

    ya da hiç kafanı yorma çok abartmışsın al 2013 model mersedes b180 hem premium zevki al hem aile arabası kullan mı? 80-85 arasında temiz b180ler var

    dizel benzin takıntım olmamakla birlikte çok uçuk benzin tüketimi (13-14 lt) yorar tabiki beni de. e araçların da teknoloji çağında biraz dolu donanımlı olmasını istiyor gönül

    önerileriniz için şimdiden teşekkürler

    ha unutmadan arabalar konusunda genel kültürüm 4 tekerinin olması ve gaza basınca gitmesinden bir tık yukarısıdır.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 10lion -- 22 Ocak 2016; 18:30:44 >







  • İkizlerim var. Tiguan kullanıyorum. :) çocuk koltukları iki yanda ortaya pek rahat olmasa da bir kişi sığıyor. Diz mesafesi arka koltuklarda çok iyi. Benimkiler 5 yaşına girecek. Çoğu zaman indirme bindirme için tek kapıyı kullanıyorum. Çocuk koltuklarına rağmen ilk binen uzaktaki koltuğa rahat geçiyor.

    Ortada isofix var mıydı bilmiyorum. İstersen bakarım.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • HiGHWAYMOUSE kullanıcısına yanıt
    allah bağışlasın o zaman size ekstra sorular da sorabilirim:) en merak ettiğim sağda solda çocuk koltuğu varken ortaya geçen yetişkin arabaya binerken zorlanıyor mu ve oturunca rahat hareket edebiliyor mu o yüzden ortada isofix var mı diye merak ediyorum eğer sıkıntı olmuyorsa inişte binişte ortada isofixe de ihtiyaç yok.

    suvlardan en çok korktuğumda bagajı mpvlere göre bagajları küçük kalıyor tiguainin bebek arabası artı valizlerle uzun yola çıkabiliyor musunuz?
  • 10lion 1 kullanıcısına yanıt
    Çocuklar doğduğunda bende eski kasa Volvo s60 vardı. Bagaj yükleme girişi dar gibi olsa da derinliği fazlaydı. Buna ben iki tane tekli bebek arabası sığdırıyordum. Sonra baston tip ikiz arabası aldım. Daha çok yer açıldı. S60'la tatile gitmişliğimde var. Valizler+puset+anakucakları vs bir şekilde sığdırmıştım. Ama bazı şeyleri arka koltuk ayak ucuna falan yerleştirmiştik. :)

    Tiguan'a geçtiğimizde bebek arabası ihtiyacı kalmamıştı. Fakat olsa da sığardı diye tahmin ediyorum. Bir yaşı civarında yürümeye başlıyorlar zaten. Haydi 6 ayda yürümelerinin olgunlaşması desek puset ihtiyacı maksimum 1,5 sene sürer.

    Çocuk koltuğunu ortaya koymada indirip bindirirken zorluk çekme sorunu olur. İki günde bel ağrıları başlar. :) Yanlar bence daha uygun.

    Ben, eşim, ikizler ve kayınvalide tatile gittiğimiz oldu. Puset olmadıktan sonra pek yer yetersizliği yaşamazsınız diye düşünüyorum.

    Çocuk koltuklarının arasına büyük bir insan geçebiliyor da oturabiliyorda. Çok sıkıntı olursa geçmede çocuklardan birini en son bindirirsiniz. Ha bu geçişler ve ortada oturma çok rahat değil. Ama sonuçta bir çözüm. Üstelik her daim ortada biri olmayacak. Kırk yılda bir olan şeyde de az dişlerinş sıkıverecekler artık. :)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Şimdi senin için arka koltukların fotoğrafını çektim. Diz mesafesini görebilirsin.
     SUV mu MPV mi?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bence sedan araçlar tercih etmelisiniz,toyota corolla gibi araçlar tercih edilebilir

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 1 ay sonra ikizleri dogacak olan tanidigimizin b7 Passati var. Ve kullanacakta demekki yeterli goruyor.

    Belki fikir verir Sedan olarak

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • C-Max veya B180 iyi bir tercih olur. SUV alırsanız yürütme maliyetinizde yüksek olur onuda hesaba katın bence.
    MPV araçlar çok yönlü ve kullanışlı oluyor. MPV kullanıcısı olarak SUV değil MPV öneririm size.
  • Kesinlikle MPV Grand Picasso falan alırsanız hele baya rahat edersiniz.
  • İki kızım var ve 5-6 ay sonra ikizler geliyor nasip olursa :)

    Aslında bu işte ihtiyaçlarınızı en net karşılayacak olan "Citroen Grand Picasso"dur.

    Yalnız ben orta kadranlı mpv lerle aram pek hoş olmadığından suv sever olduğumdan "7 kişilik Captiva" bakmaya başladım bile...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • grand picasso güzel bir tercih olur
    captivanın benzinlisnin yakıtı üzer
  • grand scenic, espace, alhambra, vito-viano derken
    2 hafta önce grand picasso aldım.
    şimdilik çok memnunum.
    arkada 3 koltuk öndekilerden biraz küçük ama,
    anne ve 2 bebek rhat oturabilirler.
    dış boyutlar, arcın ağırlığı ve yakıt sarfiyatı C segment gibi.
    diz mesafesi, D segment araçlar gibi geniş.
    donanım haberde picasso forumunu oku,
    iyisiyle kötüsüyle daha doğru karar verebilirsin.
  • Bence bebek koltuğunun dönen modellerini bir araştırın. Ben cybex sirion modelini kullandım
    Zaten çocuklar büyüyünce 15 36 modelini kullanınca kendileri inip biniyorlar. Spotage bi arkadaşımda var, bagaj bence fiyasko. Octavia,superb liftback açılımı ve 560-590 lt hacim ile belki işinizi görür.
    Eski kasa picassolarda orta koltukta isofix var.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Genişlik önemli olacağından D sınıfına geçmek mantıklı olur. Bu durumda da sedan değil sw bakmak mantıklı. D Suv da olur tabi ama bütçeye uymazlar. Tiguan, qq vb suvcuklar sizi rahat ettirmez. Bebeklerin koltukları yatar tarzda olacağı için paylaşılan resimdeki gibi geniş bir alan kalmaz, bagaj zaten malum. Hacim olarak en rahat ettirecek araçlar D sw veya mpv ler olur. Passat variant, 508 sw gibi araçlar bizde pek rağbet görmesede Avrupa da çocuklu ailelerin ilk tercihleri.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam, biz 4 kardesiz. Iki sene once grand picasso kullanmistik. Ben 18 yasindaydim, digerleri 15,6,3 yaslarinda. Arabada cok rahattik. Hala da grand picasso almayi dusunuruz de bana ayri araba alindigi icin butcemiz dusuk kaliyor. Ozellikle yeni kasa hem cok teknolojik ve oldukca siradisi gorunuyor. Devasa cam tavani da cok guzel. Ben size grand picasso oneririm. Ondan once 7 kisilik zafira kullanmistik, begenmeyip satmistik.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: uguroz76

    Genişlik önemli olacağından D sınıfına geçmek mantıklı olur. Bu durumda da sedan değil sw bakmak mantıklı. D Suv da olur tabi ama bütçeye uymazlar. Tiguan, qq vb suvcuklar sizi rahat ettirmez. Bebeklerin koltukları yatar tarzda olacağı için paylaşılan resimdeki gibi geniş bir alan kalmaz, bagaj zaten malum. Hacim olarak en rahat ettirecek araçlar D sw veya mpv ler olur. Passat variant, 508 sw gibi araçlar bizde pek rağbet görmesede Avrupa da çocuklu ailelerin ilk tercihleri.

    Müsadenizle mesajınıza katılmıyorum.

    D sınıfı SW araçlar genişlikten ziyade UZUN araçlar.. Evcil hayvan beslenmiyorsa size bagaj dışında hiçbir ferahlık, genişlik vad etmezler.. Passat Sedan ile Passat Variant arasında arkada oturan için hiç fark yok..

    Şaft tüneli varsa
    Arka kol dayama uğruna 60/40 dizayn koltuk varsa
    Tavan alçak
    Koltuklar sabitse.. Hatta sırt eğim ayarı yoksa
    Kapı omuz hizası dış tasarım uğruna yüksek tutuldu ise
    Arka camlar daracık bırakıldı ise
    Öndekiler yolculuğun tadını çıkartırken arkadakiler karanlık ve boğucu şekilde yolculuk ediyorsa

    D SW aracın D sedandan farkı ne olabilir ki?

    Ha tasarım derseniz.. Insignia SW, 508 SW, Variant, Volvo V50, V60 bunlar harika..

    Ama ferah değiller..

    Türkiye'de satılan rahat MPV araçlar

    Citröen Grand Picasso (İçi en aydınlık araç) Arkada 3 kişi bacak bacak üstüne atar öyle yolculuk eder.
    Peugeot 5008 - Yakışıklı, herkes için eğlence vaad eden bir araç
    Ford S max - D sınıfı konforu ve oldukça şık bir araç
    Seat Alhambra - Yayla gibi araba (ancak motor-şanzıman ayarı herkese hitap etmez)

    Bunun dışında milletin diline doladığı C Max, Verso falan bunlar Sedandan hallice iyidirler ancak biraz yalancıktan aile aracıdır.. Sebebi 2 buçuk koltuk..

    Renault ESPACE, SMAX ve ALHAMBRA gibi araçların bir dez avantajı da boyutları.. 5008 ve Picasso bir Avensis kadar yer kaplarken, şehir içi asla sizi üzmüyor.. Bu araçlar ise kullandıkları motor ve araç boyutları nedeni ile ne yazık ki hem yakıt tüketiminde hem de kullanım kolaylığında sorun olabiliyor..




  • bence kadjar'a da bakın bagajı çok geniş, 1.5 dci edc cam tavanlı fiyat al derim
  • elbette 2 çocuğu suv da kaldırır lakin 3 çocuk oldu mu ve biri büyüdüğü zaman işler değişiyor,şuan size suvda olur mvp de olur size kalmış lakin ileriye dönük planlarınız vesaire işin içine girdimi daha doğru bir karar verebilirsiniz. Evlatlarınıza sağlıklı ,huzurlu bir şekilde kavuşmanız dileklerim ile.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • verso?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • aynı durumda bundan 2 yıl önce kalmış 2 çocuk babası olarak yazayım..

    suv dediğin aracı amacı dışında kullanacaksan bence hiç bulaşma..

    örnek captiva ve yeni sportage kullandım 1 er yıl ama o zaman 1 çocuk ve işim giresundaydı sürekli yaylaya dağa bayıra çıkıyordum 4*4 şarttı ama gerek yakıt gerek bakım gerekse vergi canımdan bezdiriyordu.. 2.0 dizel olsalarda hiçte ekonomik olmayan araçlardı..

    2 çocuk ve tayin sonrası 4*4 e gerek kalmadı bir arkadaş tavsiyesi ile c4 picassoyla tanıştım test ettim almadan afyon izmir uzun yol yaptım..

    sonra captur 1.2 otomatik sonra c max dizel manuel versa tiguan hepsini test ettim denedim gördümki iç hacim bagaj işlevsellik ve özellikle yakıt olarak hepsinden çok üstün ve artıları olduğuna karar verdim c4 picassonun.. 3 yıldır kullanıyorum çokta memnunum bi kez test et içine bin çok geniş dedikleri araçları içine alır sanırsın ama dış hacimleri de hemen hemen bi d sınıfı araç kadar.. yakıt ortalama 5-5.5 litrelerde.. 4*4 e ihtiyaç duyacağın bir durum yoksa bence bi aile babası olarak maceraya girme derim...

    sormak istediğin sorun olursada çekin me hocam konu aile çocuksa seve seve cevap veririm...




  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.