Şimdi Ara

SUV araç tavsiye edermisiniz?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
1.098
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Ben yıllardır sedan veya hb araç kullandım ve hala da kısa hb model bir arabam var. Nissan Qashqai  1.3 otomatik araçlar dikkatimi çekti ama kafamda bir kaç soru işareti var.


    Ben iş nedeni ile doblo+ fiorina tarzı ve İsuzu dmax ile mitsubishi L200 tarzı yerden son derece yüksek arazi araçları kah kullandım kah şöför yanında seyahat ettim. Ama bana cazip gelen bir artı yönlerini bulamadım. 1-2 kez de kısa mesafe Honda crv de kullandım ama bu tarz arazi yada suv denilen araçların yerden yüksek olmaları haricinde bana hiç te cazip gelmediklerini biliyorum.


    Ayrıca oturma pozisyonundan ötürü doblo aracını kullanırken özellikle sık fren yaptığımda sağ ayağımın neredeyse uyuşma tarzı kramp benzeri bi duruma girdiğini keşfettiğimden beri rampa inişli yollarda mümkünse doblo kullanmaktan imtina eder oldum. Ve bu sorundan ötürü diğer suv ve benzer araçlardan hep çekiniyorum.


    Ben 4 yıl golf 7 dsg kullanandan sonra focus 2020 hb manuele geçtim. şuanki arabamın muazzam yol tutuşu var ama onun dışında araç içi malzeme kalitesi ve izalasyonda dahil birçok özelliğini hiç sevemedim. golften sonra berbat geliyor.



    Bu sebeplerden illada suv almalımıyım bilemiyorum. tiguan ıda düşünsemde hem hantal yapısı gereği hemde fiyatından ötürü pek seçenek dahilimde değil.


    Nissan Qashqai  1.3 mı yoksa passat 1.4 mü almalıyım bir türlü karar veremedim. focus da hep golfü aradım nissana geçersem yine vw kalitesini ararsam çok üzülürüm. ben öyle zırt pırt araba değiştirebilen bir yapıda da değilim.


    nissanın motor+ hızlanma ve otomatik şanzuman özellikleri çok iyi ama diğer geri kalan özellikler de acaba diyorum ve tavsiyelerini bekliyorum.








  • Anladığım kadarıyla sen SUV pek sevmiyorsun . Golfden sonra seni hiç bir araç da memnun etmemiş o yüzden ben son kasa golf yada passat almanı tavsiye ederim . Qashqai alırsan golfden sonra malzeme kalitesi , yalıtımı , konforu seni pek memnun etmez. Tiguan alırsan hantal gelir ve golfde ki yol tutuşunu bulamazsın . Belki seçeneklerine super b de dahil edebilirsin . Ama öncelikle altı yüksek mi , alçak mı araç istiyorsun ona kesin karar ver.
  • Sen passat ile mutlu olursun hocam başka araç bakma bu arada ben passat b7 den 3008e geçtim daha memnunum
  • Megane 2 HB'den Corolla Sedan'a geçtim memnun kalmadım. Üstüne C5 Aircross aldım çok mutluyum. Ama ben minibüs tarzı araçları seviyorum. Caravel alsam benden mutlusu olmaz mesela.
  • Moueson kullanıcısına yanıt

    Yol tutuş olarak golf ten aman aman bi memnuniyetim yoktu çünki TDİ motorlarda malesef arka dingil bağımsız değilmiş ve virajlarda arkayı salacakmış gibi bir his veriyordu. 1.4 tsi motorlarda arka bağımsız oluyor diyorlar.


    Ama konfor, 100km ve üzeri hızlarda yol sesi ve rüzgar sesi konusunda çok memnun idim. iç aksam ve dış aksamdaki malzeme kalitesi de çok iyi idi. Sanırım ne alırsam alayım bu ses izalasyon kalitesi ile işçilik olarak vw kalitesini arıyacağım gibi duruyor. Malum Japonlar yüksel malzeme kalitesi değilde sağlamlık ve uzun süre sorunsuz çalışan araçlar üretme konusunda çok başarılılar.

  • yol tutuş seviyorsanız hiçbir suv sizi memnun etmez. çunku Suv araç ile, Şehir içi kullanım keyfini , yol tutuş ile takas etmiş olursunuz. SUV araçlar şehir içinde çok kullanışlıdır özellikle türkyiedeki yolalrdaki çıkurlarda soru nyasamazsınız. kapıyı açınc akaldırıma sürter mi demezsiniz. yanımdaki araç kapıyı açınca kaportanıza çarpmaz basmagınıza çarpar kapısı. bu sebeplerle şehiri çi suv rahattır. ama şehir dışı oyllarda yüksek hızlarda veya yol tutuş gerektiren durumlarda basık arabalar gibi yol tutuş yapamaz.

  • maviplanet kullanıcısına yanıt

    Merhaba, yol tutuş olarak beklentiniz nedir bilmiyorum ama ben güncel Qashqai'den gayet memnunum. İzmir-istanbul otobanda gidişte de dönüşte de (hatta yer yer yağmurda dahi) yüksek hızlarda hiç güvensiz hissetmeden yolculuğumu tamamladım. Ailemizde Tiguan da bulunmakta, ses yalıtım vb konuda da pek bir fark yok açıkçası. Sadece Qashqai 19 inç olduğu için bozuk yollarda bir tık daha sert diyebilirim.

  • Qashqai suvlar arasında yol tutuş açısından iyilerdendir. Ama bana göre de suv almanın sıkça dağ-köy yollarına girmiyorsanız (o da sırf altı vurmasın diye) pek anlamı yok. Passat çok daha kaliteli ve konforlu olacaktır.

  • Bu torsiyon konusu iyice can sıkmaya başladı artık. Firmalar nasıl olsa müşteri önemsemiyor diyip mecbur kalmadıkça bağımsız koymuyorlar. Almayı düşündüğünüz Qashqai'de 4x4 modellerde bağımsız diğerlerinde torsiyon var.

  • MaSaFeL M kullanıcısına yanıt

    4x4 lere gücüm yetmez ki zaten.

    bağımsız süspansiyonun maliyeti ne kadar dır ki. 50 bin varmıdır.


    Bence fazlasıyla değer. Dizel golf7 den fokus a geçtim, 2020 model ve sanırım bu modelde bağımsız yok diye duymuştum ama arabamın yola tutunmasından, gaz bastıkça daha çok yapışmasından çok memnunum. Virajlarda kararsız kaldığımda daha çok gaza yüklendikçe daha fazla tutunuyor sanki. Hani çok da abartmayayım tamam bir ferrari değildir ama torsiyonlu golf7 den buna geçince aşırı bi özgüven veriyor. Ha birde süspansiyon bağımsız olsa nasıl olurdu tahmin edemiyorum(süspansiyon bağımsız olmasa bile onun eksikliğini elektronik bi dengeleme ile kapatmışlar)

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.