Şimdi Ara

Sürücünün dikkati hayat kurtardı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
28
Cevap
0
Favori
2.188
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • O-1 Karayolu, Haliç Köprüsü'nde Okmeydanı yönünde ilerleyen Onur Sevil'in (20) kullandığı 34 VM 7708 plakalı Wolksvagen Passat marka otomobilin gösterge panelinde saat 02.00 sıralarında "Arıza" uyarısı yandı. Uyarıyı farkeden Onur Sevil, kullandığı otomobili yol kenarına çekti. Sevil ve yanındaki arkadaşları Ceren Yıldırım (18) ile Gizem Yıldız (20) otomobilden indi. Kazayı görerek duran metrobüs sürücüsünün aracın altından ateş çıktığını söylemesi üzerine, 3 kişi çantalarını alarak otomobilden uzaklaştı. Kısa sürede motor bölümüne sıçrayan alev, otomobilin ön kısmını tutuşturdu. Sevil, polis ve itfaiyeye haber verirken, kazayı görerek duran sürücüler yangın tüpleriyle alevleri söndürmeye çalıştı. Kısa süre sonra olay yerine gelen itfaiyenin müdahalesiyle yangın söndürüldü.

    Bu haber dikkatimi çekti arabanın birden yanmaya başlamasının nedenleri ne olabilir öğrenmek istediğim bu sadece başımıza böyle durumlar gelmemesi için hangi tedbirleri alabiliriz?Ayrıca gösterge panelinde hangi ışık yanmış olabilir?

    LÜTFEN meseleyi marka-model karalamasına dönüştürmeyelim, Allah korusun bu olay hepimizin başına gelebilir.



    Haber ALINTIDIR

    http://www.dha.com.tr/halicte-onur-sevilin-kullandigi-arac-yandi-son-dakika-haberi_160505.html



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rhetorical -- 9 Mayıs 2011; 0:23:24 >







  • kaç modelmiş acaba merak ettim
  • Aracın motorundan alevler çıkması çokta şaşılacak bir durum değil olabilir tabiki. Benzin hortumu delinmiş olabilir yanma ile alakalı bir sorun olabilir bir sürü ihtimal var.

    Hayret ama suçu LPG'ye atan olmamış henüz
  • Haberi kim yazdıysa kafasına göre yazmış yazım hataları var. Arıza ışığını gören sürücü sağa çekmiş diyor metrobüs sürücüsüde kazayı görünce durduğundan bahsediyor :) birazda abartı.Alev alsa bile ha diyince hemen iç kısma gelmez alevler.


    Neden oLur derseniz bunun birçok sebebi olabilir kısa devreler borulardan sızan benzin gibi aklıma gelmeyecek birçok şey. Birazda şans işi böyle birşey.
  • Benim gözümün önünde şahinin birinin bagajından alev çıktı.Hemn biri arabasından indi köpük ile öüdahale etti.Hemen akünün kutup başlarını söktüler yangın kesildi.Öyle birşey oldugunda fırsat varsa aküyü devre dışı bırakmak gerekiyor diye biliyorum
  • WV değil VW.İlk önce yanlış geçirilmiş bu sayfaya sandım ama haber linkinde öyleymiş.
  • Aracın karteri delinmiş ve motor yağı boşalmış olabilir, Gösterge panelinde de yağ lambası yanmıştır.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Selçuk ALAGÖZ

    Aracın karteri delinmiş ve motor yağı boşalmış olabilir, Gösterge panelinde de yağ lambası yanmıştır.

    Yağın boşalması yangına sebep olmaz ki.Motor yağsız kalmasıyla beraber yatak sarardı..
  • quote:

    Orijinalden alıntı: bucakli


    quote:

    Orijinalden alıntı: Selçuk ALAGÖZ

    Aracın karteri delinmiş ve motor yağı boşalmış olabilir, Gösterge panelinde de yağ lambası yanmıştır.

    Yağın boşalması yangına sebep olmaz ki.Motor yağsız kalmasıyla beraber yatak sarardı..


    Benimkisi sadece tahmin yürütmek

    Belkide elektirik tesisatında bir yerde kısa devre olmuştur, Tamir edilipte iyi yalıtılmayan bir kablo, Bir yerlerde ark oluşmasına neden olmuştur, Elektrik tesisatındaki bu dalgalanmada arıza ışığını yakmıştır.

    Çocukluğumda Komşumuzun uzun yoldan gelen ford marka bir aracının motor bölümünün büyük bir gürültü ile patlayıp alevler içinde kaldığını hatırlıyorum. Bizim yangın söndürme tüpü ile söndürmüşlerdi. Benzinli araçlarda enderde olsa rastlanılan bir durum.




  • Kazayı görerek duran

    Hangi kaza?
  • Büyük ihtimal aracın benzin boruları eskimiştir ve çatlamıştır. Çatlaklardan sızan benzin motorun sıcaklığı ile alev almış olabilir.
  • haber bayaaa enteresan olmuşşşşşş....
  • bir kaç sene önce park halindeki eski bir Nissan Pathfinder' dan duman yükselmeye başladığını ve motor kapağının bölgesel eridiğini, müdahaleye gelen itfaiyenin epey uğraşarak motor kapağını açtığında alev yükseldiğini ve hemen söndürdüklerini hatırlıyorum. olabiliyor pek sık rastlanmasa da ...


    quote:

    Orijinalden alıntı: bucakli


    quote:

    Orijinalden alıntı: Selçuk ALAGÖZ

    Aracın karteri delinmiş ve motor yağı boşalmış olabilir, Gösterge panelinde de yağ lambası yanmıştır.

    Yağın boşalması yangına sebep olmaz ki.Motor yağsız kalmasıyla beraber yatak sarardı..


    şöyle bir düşünürsek, çalışan aracın motor kaputunun altında sıcaklığı yüksek bir çok parça aksam vardır. ancak habere güvenirsek aracın altında alev gözüktüğü söyleniyor. aracın altında kızgın olabilecek aklıma egzost borusu geliyor. etrafında yeterince izolasyon var mıdır ? yağ buraya temas ile tutuşmuş olabilirdi. sadece varsayım tabi.




  • Aracın bakımlarını vaktinde ve detaylı bir şekilde yaptırmak,araç muayenesi öncesi yangın söndürme tüpü kiralamak yerine bir tane satın alıp, her daim çalışır şekilde bulundurmak alınacak en güzel önlemlerdir.
  • 1999 model...
  • Sadece motor bölümünden yangın çıkmaz. Benim arabam park halindeyken tavan lambasından yandı .
  • Bu nasıl bir haberdir yahu?

    Sürücü diyor yolda giderken arıza lambasını gördü durdu,metrobüs şöförü kazayı gördü diyor ne diyor bu saçmalamış..

    İhtimallere gelince araçta lpg varsa ve sürekli lpg ile kullanılmış benzine geçmişse çatlamış olan hortumlar alev almış olabilir..

    Bunun dışında elektirik tesisatı komple yanan araba gördüm tesisat yangını kabloyu yiye yiye yanarak olur..sanki barut dökülmüş bir çizgi gibi kendi kendine yanar öyle alev çıkarmaz..Ama gaz sızıntısı vardır o zaman ayrı..

    Yağ karteride boşalsa alev olmaz malum araba 100 metre gitmeden yatak sarar zaten..Motorda bir sıkıntı olsa elektiriksel, motordaki sigortalar atardı zaten işlevi bu...Büyük ihtimal hortumlardandır




  • ekonomik ömrünü doldurmuş araçlar işte .neden budur .başka neden aramaya gerek yok .12 yllık araç .zamanla eskiyen aksamlar hem kazaya hem yolda kalmaya hem yangına sebebiyet verebiliyor.


    ötv ve kdv düşsün. bu araca 20.000 tl bayılan kullanıcı 2-3 yaşında jettaya focusa bilmemneye binebilsin yangınla mangınlada uğraşmasın.canından olmasın.
  • Şayet can kaybı sözkonusu değilse ve araç kasko olunca yangın başlayınca o araçdan bi daha hayır gelmez, bırakın kül olsun.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Ex-Diesel

    Şayet can kaybı sözkonusu değilse ve araç kasko olunca yangın başlayınca o araçdan bi daha hayır gelmez, bırakın kül olsun.




    Kasko yerine sigorta olsa aynı durum geçerli olur mu?
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.