Şimdi Ara

Sürücü Kursuna Başka İlçede Gitmişsin, Ordan Bastır Dendi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
570
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • 2005 Yılında Ankara'nın A ilçesinde ikamet ediyordum ve orda kursa gidip b sınıfı ehliyete yazıldım.Dosyamı aldım.Ehliyetimi bastırmadım.

    2009 Yılında 100 km mesafede başka bir ilçeye taşındım. Burda da motosiklet için A2 sınıfı ehliye yazıldım ve dosyamı aldım. Bugün sağlık raporu ve sabıka kaydını yenileyip harçları yatırarak bastırmaya gittim. "Sen kursa A ilçesinde gitmişsin otomobil ehliyetini ordan alacaksın.B ilçesinde de A2 kursuna gitmişsin, buraya yeniden gelip burda da A2 alacaksın" denildi.

    2 ayrı ehliyetmi olacak yani dedim ee sen niye orda kursa gittin dedi.O zaman orda oturuyordum dedim.Kabul etmedi. Yani A2 - B yazılı tek ehliyet alamazsın.Fazladan bir 72 tl daha vermiş olacaksın denildi.

    Bu nasıl iştir? Böyle bir uygulamayı hiç duymamıştım. Yapılacak bişey varmı?



  • Ne yazık ki mevzuat böyle. Sürücü kursunun bulunduğu ilçeden almak zorundasınız.
  • senin durumun gene iyi.. ben sene 1999 da alanyada çalışırken aldım ehliyetimi .. ordan direk askere gittim.askere bir hafta kala kurs bitti.. memleketime geldim askerden sonra burda çalışmaya başladım.sene oldu 2007 ehliyet lazım oldu. emniyete gittim dediler nerde kursa gittiysen oraya bağlı emniyet müdürlüğünden ehliyetini çıkartacaksın !!!

    haydaa.. paşa paşa alanyaya gittim yeniden savcılık kağıdı yeniden sağlık raporu yeniden ikametgah vs vs.Türkiyenin diğer ucu... 2gün uğraş otelde kal .. git gel yol parası

    illallah dedirtmişti
  • İki kart'la gezeceksin diye bir şey olmaz,anca şöyle olur ilk önce gidip b sınıfı ehliyetini ilgili ilçenin eniyetinden bastırırsın,sonra o ehliyeti gidip yeni ehliet aldığın kursun ilgili emniyet müdürlüğüne teslim edersin onlarda b-a2 olarak sana yeni bir ehliyet verirler.
    Ama tabi burada iki kez kart parası vermiş olacaksın.
    Ama tek bir memurun söylediğine kulak asma kursunu ara sor en iyi onlar bilir,hatta başka kurslara'da sor.
  • İki kez kart ücretine razı oldukta onca uğraşıp akşama kadar anca aldığım sağlık raporu ve sabıka kaydını b ehliyete verip, a2 için yeniden almam gerekecek.Bugün izin almıştım yarınada aldım bi daha alamam artık.Alsam bile sağlık raporu ve sabıka kaydı için aynı çileyi çekmek zor
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.