Şimdi Ara

Sürekli aynı Hero'ların seçilmesi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
631
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj

  • - Ranked Game, herolig de bakıyorsunuz hep aynı takım kombinasyon ve herolari seçiliyor bence.
    bunun nedeni şuan oyunda toplam olarak az hero olması ve
    bazı hero ların takım faydalılığın gerçekten etkin olması sanırım. ama böyle olunca da hep aynı tarz şeyler oluyor nerdeyse...
    - Quick match ise tam bi işkence.. WoW da olduğu gibi "tank healer damage" şeklinde ayrı ayrı maç bekleme sistemi olsa güzel olurdu..

    gördüğüm kadarıyla en çok seçilen hero"lar
    Kael
    Sylvanas
    Leoric
    Johanna
    Muradin
    LiLi
    Malf
    Valla
    Jaina
    Zeratul




  • En azından aynı heroları gördüğümüz için nasıl bir komposizyon izleyeceğimizi biliyoruz. Rakibi daha iyi analiz edip ona göre rol almak en azından bireyselliğinizi geliştirmenizi sağlayacaktır.

    Dün mesela yeni haritada butcher aldım. Rakip Jaina, Kael ve Valla ile yakınına bile yaklaştırmadı. Yaptığım hatalı hero seçimi ile haritanın yeniliğine alışamadığım için çok kolay kaybettik
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Kaladin

    En azından aynı heroları gördüğümüz için nasıl bir komposizyon izleyeceğimizi biliyoruz. Rakibi daha iyi analiz edip ona göre rol almak en azından bireyselliğinizi geliştirmenizi sağlayacaktır.

    Dün mesela yeni haritada butcher aldım. Rakip Jaina, Kael ve Valla ile yakınına bile yaklaştırmadı. Yaptığım hatalı hero seçimi ile haritanın yeniliğine alışamadığım için çok kolay kaybettik

    İyide hocam o zaman diğer herolar ne iş yapıyor. Ranked da Tyrande, Hammer, Tassadar alıyorsun bir ton laf yiyorsun. Daha sonra takımda 2 spec olmazmış falan filan. %80 win rate im olan LiLi ye laf eden bile gördüm. Malfurion görmekten bıktım. Raynor, Diablo, Stitches ın hali içler acısı zaten. Bazı herolar arası denge yok ben bunu iddia ediyorum. Tabii ustanın elinde her hero iyidir orası ayrı.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Oyunu kazanmak ya da kaybetmek picklere bagli. LoL'e benzetmeye calismak yerine herolari dengelemeleri gerek.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Great.Wave kullanıcısına yanıt
    Tyrande ve Hammer istenilirse alınır fakat safe pick olmadığı için (ben öyle düşünüyorum. Tyrande yanında johanna, leoric ve muradin gibi tank lazım) çoğu kişi picklemiyor. Tassadar desen sadece Q skill verdiği kalkan sebebi ile takıma +1 healler alma zorunluluğu hissettiriyor. Her haritada olmasa da tassadar alınmak isteniliyorsa Haunted mines alacaksın diğer haritalarda pek iş yapmaz.

    2 Spec olayına bende karşıyım. Takımda 1 heal 1 dps ve 1 tank ile rakibe karşı yeterli dmg çıkmadığı için tfleri kaybedebiliyorsunuz. En azından 2 spec gidilicekse doğru tercihin yapılması lazım.

    Lili'yi sevmem hiçbir özelliği yok. Q spamla rakip kahraman veya minyon geldiğinde w at, E ile de dragon aktifleştir Win rate isterse %90 olsun o hali ile lili tercih eden ya oyuna yeni başlamıştır yada oyunda hiçbir varlık gösterememiştir.

    Bahsettiğin kahramanlar oynanmadığı için blizz buff veya rework yapar.
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >




  • İşte bundan bahsediyorum hocam oyun 10-15 hero arasında döndüğü için çok sıkıyor. Diğerleri vasıfsız diyebiliriz o zaman.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sert olmuş eleştiriler.Her mobada meta heroları vardır kabul edelim.Ve bu metadakileri tercih etmemede genelde heronun bariz güçsüzlüğünden değil genelde karşıda ve takımımızda görmememizden kaynaklanıyor.

    Tyrande ve tassa bana göre picklenebilir herolardan.Hammer sadece çok kaliteli ellerde iş yapıyor.Ama doğru kompoziyonla (özellikle çift tank) çöp diyemem hammera.En azından yeni haline.
    2 spec olur ama en azından biri sağlam damage gidiyorsa.Nazeebo gibi.
    Lili'ye şahsen ben de sabaha kadar laf ederim :D sevmiyorum pek başarılı bir hero değil bana kalırsa :)
    Yeni Raynor taş gibi valla :)
    Stitches ama w'sunun stun'u kalktığından beri belini doğrultamadı :)
    Diablo da yaniiiii.

    Ama tabiki değiştirilmesi gereken herolar çok.Stitches,chen de bunların başında geliyor :)

    Bir de burada daha 40 heroluk yeni bir mobadan bahsediyoruz.100den fazla hero bulunan mobalarda bile herolar belli sayılara sınırlanmışken bu oyundaki durum çok da kötü değil bence :)




  • Yorumlarınızda sonuna kadar haklısınız ancak oyunda sadece bu herolar üzerinden oynanmıyor.Günde ortalama 10 hero lig ve quick match attığım için gözlemlerimi paylaşmak istedim.İsimlerini belirttiğiniz herolar nerdeyse her maçta en az 2-3 tanesine rastlamanız mümkün.Ben hero lig için konuşuyorum çünkü qm seçimlerinde o haftaki free herolardan, oyuncuların yeni aldığı veya 5/9 lvl yapmaya çalışmaları falanda dahil olunca çoğu hero oynanıyor.Benim gözlemlediğim listeye ek olarak şu herolarda azımsanamayacak kadar seçiliyor.
    Anuıb'arak
    Rehgar
    Zagara
    Nova
    Uther
    Nazeebo
    Raynor
    ETC

    En sondaki 3 hero nazeebo,raynor ve etc son zamanlarda arttı.Ayrıca kerrigan patch sonrasında gözle görülür bir şekilde oynanmaya başladı.Uther ve rehgar support oyuncularının çoğunun seçtiği ve 2 oyundan 1'inde denk geldiğimi söyleyebilrim.Bunlarada ek yapıalbilir az olsada tychus, the butcher, tyrael ve sonyada eklenebilir.Ama en önemli nokta harita, takım kompozisyonu ve karşı takıma göre yapılan seçimler.Karşı takım tamamen ranged herolar alırsa sizin gidip butcher,thrall falan almanız sıkıntı yaratabiliyor.Katılan veya karşı görüşlü olanlar olabilir ben sadece aklımda kalan gözlemlerimden bunları söyleyebilirim.Sonuçta oyundaki hero sayısı 40.Blizzard yönetimide oyunu her geçen gün geliştirmekte ve daha dengeli bir hale getirmeye çalıştıklarına inanıyorum.Kısaca olay herolardan çok kombo ve takım kompozisyonuyla ilgili.İlla o listedeki heroları alan bir takımın kazanacağının garantisini veremeyiz.

    Quick match konusunda tahmin ediyorumki blizzard bekleme süresi vb. etkenleri düşünerek rasgele eşleştiriyordur.Eğer belirli bir sıraya göre olacaksa nasıl olacak.2 tank olarak çok başarılı olan sistemler var ona göre mi düzenleyecekler? Yoksa standart tank,support,specialist,assassinden oluşan 5'li mi olacak.Birkaç kez karşıma 5 support gelip çok kötü bir şekilde yenildiğimiz oldu.Bakınca o da çok tehlikeli bir kompozisyon.Yada 4 specialist 1 support alarak çok başarılı olan takımlarda var.Ayrıca şunuda düşünmenizi istiyorum mesela 3 kişi giriyorsunuz 2 kişi support aldı sizde assasin aldınız e peki o zaman geri kalanları hangi sisteme uygunluğa göre eşleştirecek.Varyasyon olarak ve grup halinde oynamak gibi birçok etkeni hesap ederseniz açıkçası ben verimli bir çözüm göremedim quick match için.Atladığım eleştrilen bir noktam varsa saygı duyarım ve duymak isterim.Tekrar söylüyorum bunlar tamamen benim görüşlerim.Herkese iyi oyunlar dilerim.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Great.Wave

    İşte bundan bahsediyorum hocam oyun 10-15 hero arasında döndüğü için çok sıkıyor. Diğerleri vasıfsız diyebiliriz o zaman.

    Oyun 10-15 Hero arasinda dönmüyor ve de diger herolar vasifsiz degiller.

    Az önce road to blizconndaki turnuva maclarini izledim ve defalarca healer olarak uther cekildi ki benim de favorimdir.

    Sgt. Hammer da mesela bir eslesmede 3 macin 2'sinde cekildi.

    Tyrael de defalarca cekildi.

    Falstad de ayni sekilde ki falstad ve gazlowe bana 6 rank birden atlatti gecen gün.

    Nazeebo'yu yazmamissin ama kazanma orani en yüksek hero mesela. Demek ki tercih ediliyor.

    Anubarak da turnuvalarda vazgecilmez.

    Aklima bir bakista bunlar geldi ve zaten de tek tek sayarak uzatmanin manasi yok. Belki fikirleriniz oyunun icerisine girdikce degisir. Turnuvalari izlenenizi tavsiye ederim. Iyi günler.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Möcker kullanıcısına yanıt
    Biliyorum hocam zaten 600 e yakın oyun attım. 40Lvl olalı çok oluyor bile. Bahsettiğim şey bazı herolar çok Overpowered değil mi? Mesela çoğu kişi Jaina yı Falstad a tercih eder herhalde. Veya Johanna bana Anubarak dan daha güçlü görünmemesi lazım. Bir diğer konu ise Tyrande nin Heroic Ability leri çok boş geliyor mesela. Özellikle Sylvanas ın diğer Heroic i şaka gibi. Talent Build e bağlı bir oyun ama 5 tane Talentdan 2 tanesi anca seçiliyor. Her gün oynayınca eksikler çok göze batıyor herhalde yoksa oyun kötü falan dediğim yok. Keyifle oynadım diyebilirim.
    Şundan da bahsedeyim Blizzard nasıl çözer bilmem ama, bir saniyede attığınız skill bile oyunun seyrini değiştirirken ben niye Ranked da 1 kişi çıktığında 4vs5 oynamak (feeder bir botla birlikte) zorunda kalıyorum. Vaktimin boşa gittiğini biliyorum kesin kaybediyoruz zaten ama ben de çıkamıyorum ceza vereceği için. Bu benim canımı çok sıkıyor. Bununla birlikte adam hiç oynamadığı hero yu alır almaz Ranked a geliyor. Bir hero da en az 5Lvl olmadan Ranked da o heroyla giremesin mesela. Veya adam daha 40Lvl bile değil aynı takımda yer alıyoruz. Ben kendimle eşit seviyede bir takımla oynamak istiyorum yeni başlayanlarla değil.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • sonuç olarak heroLig maçlarındaki kahraman havuzu 15 civarı bence. Kael, Slyvanas, Zeratul, Muradin, Johanna, Lili vs olmadığı maç yok gibi :) haritaya göre pick yapan oyuncu sayısı düşük rank'larda yok gibi nerdeyse.. sorunun kaynağı şuanda Hero sayısı 40 civari. çok az bundan sebeb.. ileride mesela; 70 Hero olursa bu durum değişir umut ederiz ki :)
  • Great.Wave kullanıcısına yanıt
    Oyundan oyuncu düsmesi sonucu bir eksik adamla oynama konusunda haklisin. Öyle bir durumda kaybeden taraftan cok az veya hic puan gitmemeli bence.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Söylediklerinize katılıyorum

    Sgt.Hammer oynamaya çalıştım baktım ki; herkesin morali düşüyor vs.

    sebebleri

    1-Haritaya göre seçimler
    2-Takım Kompozisyonları
    3-Karşı takıma karşı Anti-Pick seçim
    4-Kendi takımındaki adamların senin kullandığı heroyu bilmemesi
    5-Seçilen Heronun Talentlerinin durumlara göre verilmemesi

    bakıyorum az-çok bu 5 şıktan 5'ini birden yapabilen takım nerdeyse 10 maçta anca 1 tane SGT. kesinlikle kötü bir hero değil fakat ezbere oynayan çok fazla olduğu için o ezberden devam etmek istiyorlar buda ister istemez uyumsuzluğu getiriyor ard arda hatalar birbirini izleyip oyun kaybediliyor
    Mesala: SGT 'nin avantajı ne oyundaki en yüksek Mesafe ile hasar verebilmesi fakat kendi takımındaki adam bunu kullanmadığı sürece SGT nin ne gibi faydası olacak takıma?fakat kullananlar çıkıyor arada Hasar Mesafesinde oyunu kabul edip Fight'ı orada yapanlar çıkıyor

    Gazlowe alacaktım fakat vazgeçtim The Lost Vikings aldım fakat şu sıralar oynayamıyorum ama büyük bir potansiyeli olan bir hero kötü Hero yok bence şu oyunda

    ama dediğim gibi sırf farklılık olsun diye takımı 1 kişi eksik bırakmakta saçma




  • 
Sayfa: 1

Benzer içerikler

- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.