Şimdi Ara

Sürdürülebilir Enerji

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
1.027
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba,

    Yurt dışında yüksek lisans yapmak üzere araştırma yapıyorum. Aradığım konu özellikle "Sürdürülebilir Enerji"(Sustainable Energy). Bu konuda İngiltere öne çıkıyor gördüğüm kadarıyla. İngiltere'nin iyi universitelerinden University of Southampton özellikle dikkatimi çekiyor. Onun dışında İsveç'te çalışmalar gördüm.

    Sürdürülebilir enerji konusunda sizce nasıl bir yol izlenebilir? Bu konuda öne çıkan yerler nerelerdir? Tavsiyeleriniz varsa çok memnun olurum.

    Teşekkürler.



  • merhaba..
    aslinda çok onemli bir konu
    gecen yila göre %40 artişla sürdürülebilir enerji kaynaklarına 70 milyar dolar gibi bir yatirim yapılmış
    biyoyakıtlar, yakıt pilleri, hidrojen, rüzgar, su ve güneş enerjisi ve taşıyıcıları vs.. sürdürülebilir enerji konusundada en çok arge yatirimlari ve konuya önem veren Sürdürülebilir enerji alanındaki yatırımların çoğu ABD ile AB ülkelerinde ve Hindistan ve Çin gibi yükselen ekonomilerde gözleniyor. Sektör de, en çok bu ülkelerde büyüme kaydediyor.
    Tabiki siz bu işin yüksek lisansını yapıcaginiza göre
    egitimini alacagınız üniversiteyi çok iyi araştirmak ve tanımak gerekiyor..
    ikinci sorunuza gelince..Sürdürülebilir enerji konusunda sizce nasıl bir yol izlenebilir?
    öncelikle 2000 yılından beri bu konuyu araştıran TÜBA'nın da üyesi olduğu AkademilerArası Panel (InterAcademy Panel for International Issues) destek vermek gerekiyor.
    tabi bu sadece türkiye bilimler akedemisince araştırılması yeterlimi hayir..hayatada geçirmek gerekiyor. öncelikle gelecege yönelik bir yatirim oldugundan türkiyeninde bu konuda arge calişmalarına daha çok agırlık vermesi ve sürdürulebilir enerji konusunu cok daha kapsamlı şekilde yatırımlar yapması gerekıyor.Yurt dısında bu konu üzerinde yatirim yapan ve araştirma yapan üniversite ve ülkelerle daha sıkı bir paylaşımda bulunmak gerekiyor kanatimce.Zaman gecmeden ve gec olmadan bir an önce gereken uygulamaların başlaması gerekiyor.




  • Sürdürülebilir enerji konusunda Nevada Üniversitesinde calısan bir Türk profesör var. Onun makalelerine göz atabilirsiniz. Gecen yıllarda Ankara Hiltonda enerji bakanının da katıldıgı bir panelde sunumunu izlemistim. Hatırladıgım kadarıyla bu alanda calısmaları vardı. Adı YUNUS CENGEL. Yunus Cengel e ait AMAZON.COM da satılan 60-70 tane kitap var. Belki bu kitap künyeleri makalelerini bulmanızda yardımcı olur linkini vereyim:

    http://www.amazon.com/s/qid=1235559530/ref=sr_pg_1?ie=UTF8&rs=1000&rh=i%3Astripbooks%2Cp_27%3AYunus%20A.%20Cengel&page=1
     Sürdürülebilir Enerji
     Sürdürülebilir Enerji




  • merhaba..
    paylaşım için teşekkürler tutunsatar ..konuyu acan arkadaşımıza ve bu konuyla ilgilenen kişilere çok yararlı olabilicek linkler.
  • hangi alana yönelmek istediğine karar vermelisin önce; misal;
    -yakıt hücresi
    -güneş enerjisi
    -rüzgar enerjisi vs..

    önce birini seçmelsin. misal ben de yakıt hücresi ile debeleniyorum. İngiltere'nin güneşle arasının pek iyi olacağını sanmam. bir de hepsinden önce gideceğin üniversitedeki hocaların hangi konulara eğildiğini incele. ona göre de kendi seçimini yapabilirsin. ayrıca türkiye'ye geri döneceksen rüzgar ve güneş işine daha çok yarar. yakıt hücreleri konusu çok tıkanık bir konu ,problemi bitmiyor. o yüzden çok konu çıkabilir araştırmak için
    ama başın da bir o kadar ağrır. bir de uygulama yapan yeri bulmak da burda zor olur.
  • ilgi gösterdiğiniz için çok teşekkür ederim. linklere göz atıyorum teşekkürler.
  • BELKİDE CANLILARDAN ÇIKAN DIŞKILARDAN BİR ENERJİ TÜRÜ YAPSAK VE BUNUN ATIĞINDA ORTADAN KAYBOLMA YOLU OLABİLSE HEM DENİZLER KİRLENMEZ HEMDE GERÇEKTENDE SÜREKLİ ENERJİ SAĞLANIR


    BU DÜNYADA MİLYONLARCA İNSAN OLDUĞUNU DÜŞÜNÜRSEK BELKİ ELEKTRİK FATURASI BİLE GELMEZ
  • tam olarak hatırlamıyorum ama kanalizasyondan, atık sudan faydalanarak enerji üretilebiliyordu. bulabilirsem ne olduğunu tam bilgi veririm.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.