Şimdi Ara

SuperOnline Yeni Abonelik

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
385
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba , NetSpeed 200Mbps paket kullanıyordum fakat fiyatı 428 TL'ye çıkardılar. Binamıza yeni Superonline altyapı geldi bende açıkçası hiç araştırmadan 500Mbps hızı 450 TL'ye bağlantmış oldum. Genel olarak ev içerisinde ki topololijeden bahsedecek olursak şu şekilde. Ev kapısının girişinde ki sigorta kutusuna kadar fiber kablo geliyor. Gelen fiber ONT'ye giriyor ONT'den bana verdikleri Huawei Huawei LG8245X6-50 modeme Ethernet kablosu ile bağlanıyor. Bu modemden ise kablolu olarak odalara dağıtım yapıyorum. Çalışma odasında masaüstü PC'ye direk kablo ile 1Gbps bağlantı ile iletiyorum bu kısımda sorun yok. Oturma odasına yine kablo ile iletip Xiaomi 4A Ac1200 gigabit routere giriyorum. Bu router üzerinden tv ve Android box'a kablolu bağlantı yapıyorum. Fakat routera gelen hızı modem arayüzünden kontrol ettiğimde 100Mbps olarak görüyorum. 3.olarak ise yatak odasına yine kablolu olarak iletip orada Mercusys kablolu repeateri kullanıyorum. O cihaz zaten 100mbps destekliği için ve yatak odasında olduğu için yeterli oluyor. Dün steam üzerinden CS GO yu güncellemeye çalıştığımda 10mb indirme yapabildim ve bana çok saçma geldi. İkinci olarak Xiaomiye gelen hız normalde 1gbps iken 100mbps'ye düştü. 1ptv henüz denemedim fakat büyük ihtimalle sıkıntılar yaşayacağız. İlk günden başlayan bir pişmanlık hissi mevcut. bu sansürlerden hız kısıtlamalarından kurtulmak için Şuan yapılması gereken en uygun adımlar sizce nelerdir. Teşekkürler








  • superonline şifre öğrenme konusuna bakın, ont arkasına superonline değil kendi router yerleştirin, gerisinde zaten ethernet altyapiniz var, uygun fiyatli iki bantli mesh sistemi edinip uç noktalara yerleştirirseniz tüm evde sorunsuz hızlı kullanırsınız.


    100mbit olayi sizin aradaki kablo sorunu olabilir gibi duruyor bu arada.

  • Teknik çağırıp GPON'u kontrol ettirin, GPON arayüzünden 1000M DUPLEX seçili olması gerekiyor. GPON ile Router arasındaki kabloyu Cat7 kablo ile değiştirdim ben kafam rahat olsun diye, sorun da yaşamadım açıkçası.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.